X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry u mnie transfer świeży, są i mrożone i wtedy są w kolejnym cyklu dopiero. Jak samopoczucie przed posiewem? 😊

Emka trzymam kciuki aby to właśnie był TEN cykl 😊 fajnie, że tak zrelaksowałaś się na masażu 😊 sama czaje się na niego od jakiegoś czasu ale ciągle coś 😉

Kropka jest kilka wskazań do zapłodnienia więcej niż 6 komórek 😊 niby im więcej tym lepiej, bo więcej szans - zobacz u Nas jednak połowa odpadła 🙄
    Co do hiperki to może wyjść na dniach - objawy zarówno fizyczne jak i w hormonach. Podejrzewam, że w dniu transferu są też jakieś badania hormonalne i to one decydują. Widzę, że u Ciebie rozpoczęcie już niedługo 😊 będzie dobrze, zobaczysz, że nie taki diabeł straszny 😊

Mart przykro mi, że musiałaś sama przechodzić przez to wszystko w maju. Ale ułoży się, zobaczysz 🍀

BuBu nie trać nadziei - zobacz u Beezi wystarczył złoty strzał! 😁

Siesiepy cieszę się, że poważna rozmowa za Wami i macie ustalone kolejne kroki. Trzymam kciuki za siłę do walki 🤞🏻🤞🏻 i podziwiam za te 13 km! Ja umarłabym już po trzech 🤣

Claire taka sinusoida uczuć jest naturalna. Jak może być inaczej skoro chcesz dla swojego Kropka jak najlepiej? 😊 Myślę, że to nigdy się nie skończy, nawet gdy dziecko będzie już na świecie 😊 taki to pędzący madczyny autobus 😁

Vivico, Rozalaa dziękuję, że pytacie 😊 czuję się naprawdę ok - dzisiaj już w sumie normalnie funkcjonuje 😊 czasami cos pociągnie w jajniku ale standardowo ignoruje - przeciez w przyszłości muszę jeszcze urodzić dziecioka więc co mi taki ból 😎 tylko wzdęcia mnie męczą 😜

Zosis no niestety taki głupi wiek. Jej matka pewnie też dokłada swoje. Ale to ona traci, nie Ty - może w końcu kiedyś z tego wyrośnie i zrozumie.

Angi a czego najbardziej boisz się w lataniu? Pomożemy Ci oswoić Twój lęk 😊

Sandra kciuki 🤞🏻🤞🏻🍀 już niedlugo zacznie się piękna przygoda 🍀

Niaha trzymam kciuki za Twoje testowanie 🤞🏻🤞🏻

Laski dzięki za wszystkie kciuki i pozytywne słowa ❤️ moja Kropki chyba lecą na nich jak na sile napędowej więc musi być dobrze ❤️

ELka, Emka06, Mart768, rozalaa, siesiepy, Niaha, SandraH.97, Claire, Pfry lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    W ogóle zapraszam na Instagrama i fanpage ślepej koteczki 💕🔥

https://www.instagram.com/reel/CvAWsLXoXEx/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

https://www.facebook.com/profile.php?id=100094205457555

Polajkowałam na insta, bo fejsbuka nie mam ^^ Kotka to zawsze polajkuję ❤️

siesiepy lubi tę wiadomość

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

Starania o pierwsze dziecko
    na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

wrzesień 2022: cb
    styczeń 2023: cb?
    marzec 2023: cb?
    maj 2023: poronienie 7tc

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)
  • Chantelle Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa!!! 🥹♥️🍀3️⃣❎🔥

Lipcowa lubi tę wiadomość

✨ 2 cs

Długa przerwa w staraniach…

6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼

🐈 + 🐈‍⬛
  • Chantelle Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja jeszcze czegoś takiego nie miałam…Od ponad godziny czuję pulsacyjne kłucie w podbrzuszu. Równo co kilka/kilkanaście sekund. Jestem 8 dpo i tak sobie siedzę i myślę: może to Kropeczek? 😭 Jak mam regularnie PMS, to czegoś takiego nigdy nie czułam. Wyobraźnia Staraczki działa 😒

✨ 2 cs

Długa przerwa w staraniach…

6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼

🐈 + 🐈‍⬛
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantelle wrote:
    Dziewczyny, a ja jeszcze czegoś takiego nie miałam…Od ponad godziny czuję pulsacyjne kłucie w podbrzuszu. Równo co kilka/kilkanaście sekund. Jestem 8 dpo i tak sobie siedzę i myślę: może to Kropeczek? 😭 Jak mam regularnie PMS, to czegoś takiego nigdy nie czułam. Wyobraźnia Staraczki działa 😒

Kciukasy żeby to było TO <3

Chantelle lubi tę wiadomość

33 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    💊 Euthyrox 50/75, Metformina 750, Acard 150, Dostinex 0,5, Prograf 1, + worek supli 😅

💊 M - Fertilman Plus 2x1

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantelle wrote:

Mocne kciuki 🍀🤞🏻🤞🏻🍀

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

❄️ 4.2.2. ✨

age.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Pfry u mnie transfer świeży, są i mrożone i wtedy są w kolejnym cyklu dopiero. Jak samopoczucie przed posiewem? 😊

Emka trzymam kciuki aby to właśnie był TEN cykl 😊 fajnie, że tak zrelaksowałaś się na masażu 😊 sama czaje się na niego od jakiegoś czasu ale ciągle coś 😉

Kropka jest kilka wskazań do zapłodnienia więcej niż 6 komórek 😊 niby im więcej tym lepiej, bo więcej szans - zobacz u Nas jednak połowa odpadła 🙄
    Co do hiperki to może wyjść na dniach - objawy zarówno fizyczne jak i w hormonach. Podejrzewam, że w dniu transferu są też jakieś badania hormonalne i to one decydują. Widzę, że u Ciebie rozpoczęcie już niedługo 😊 będzie dobrze, zobaczysz, że nie taki diabeł straszny 😊

Mart przykro mi, że musiałaś sama przechodzić przez to wszystko w maju. Ale ułoży się, zobaczysz 🍀

BuBu nie trać nadziei - zobacz u Beezi wystarczył złoty strzał! 😁

Siesiepy cieszę się, że poważna rozmowa za Wami i macie ustalone kolejne kroki. Trzymam kciuki za siłę do walki 🤞🏻🤞🏻 i podziwiam za te 13 km! Ja umarłabym już po trzech 🤣

Claire taka sinusoida uczuć jest naturalna. Jak może być inaczej skoro chcesz dla swojego Kropka jak najlepiej? 😊 Myślę, że to nigdy się nie skończy, nawet gdy dziecko będzie już na świecie 😊 taki to pędzący madczyny autobus 😁

Vivico, Rozalaa dziękuję, że pytacie 😊 czuję się naprawdę ok - dzisiaj już w sumie normalnie funkcjonuje 😊 czasami cos pociągnie w jajniku ale standardowo ignoruje - przeciez w przyszłości muszę jeszcze urodzić dziecioka więc co mi taki ból 😎 tylko wzdęcia mnie męczą 😜

Zosis no niestety taki głupi wiek. Jej matka pewnie też dokłada swoje. Ale to ona traci, nie Ty - może w końcu kiedyś z tego wyrośnie i zrozumie.

Angi a czego najbardziej boisz się w lataniu? Pomożemy Ci oswoić Twój lęk 😊

Sandra kciuki 🤞🏻🤞🏻🍀 już niedlugo zacznie się piękna przygoda 🍀

Niaha trzymam kciuki za Twoje testowanie 🤞🏻🤞🏻

Laski dzięki za wszystkie kciuki i pozytywne słowa ❤️ moja Kropki chyba lecą na nich jak na sile napędowej więc musi być dobrze ❤️
    Ale u nich parametry nasienia były przynajmniej dobre a nie kilka plemników w polu widzenia 😔

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam Was wszystkie i każdą z osobna! 😍 Wczoraj, czytając Wasze odpowiedzi szkliły mi się oczy. W całej tej naszej wspólnej cholernej niepłodności, cudownie, że tu trafiłam i poznałam Was! Love You! 💗

Lipcowa! Jak cudownie, że są trzy piękne zarodki. Teraz codziennie na linii z embriologiem będziecie? Kiedy będzie wiadomo, co dalej, kiedy transfer? Jak cię czujesz?

Beezi, jak się czujecie z Pasożytkiem?

Moon, ja bym wzięła Ovi w czwartek wieczorem. Chyba lepiej później niż za wcześnie.
    Paprota9418 wrote:
    Siesiepy mam mieszane uczucia co to tego IUI. Cały czas mam nadzieje ze może jest jeszcze szansa naturalnie skoro ze mną nie jest zle. W końcu wystarczy tylko jeden. Ale mąż nie oponuje przed badaniami ani IUI ani nic chce mieć ze mną dziecko i nie ważne jaka metoda tego dokonamy :) zobaczymy w październiku co nam doktor zaproponuje :)

Paprota9418, piąteczka wirtualna! 👋 Ja im bliżej terminu zapisu na IUI, tym większy strach we mnie i wątpliwości. :(

Emka, Ty byłaś na balijskim masażu, dobrze pamiętam? Świetnie, że się zrelaksowałaś! Ja byłam jakoś w maju - no dla mnie rewelka. Właśnie... Muszę powtórzyć.

Chantelle, kciuki, żeby to było to. :) 🤞🏻🍀

Siesiepy, jak po rozmowie ze Starym?

Angi, jesteś? Jak się trzymasz?

Bubu, a jak u Was nastawienie po sobotniej wizycie u dr?

Angi90 , Lipcowa, Emka06, Chantelle, siesiepy, Niaha lubią tę wiadomość

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 wyczekana Basia 07.2024 💗

age.png
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Lipcowa, czatuję na wieści 🙌 To się dzieję na prawdę 🥹❤️
    Kochana ciężko mi określić czego najbardziej boję się w lataniu przed pierwszym razem, to opiszę na 💯 popołudniu 😉 Wydaje mi się, że problemem będzie bardziej wysokość i takie uczucie "góra - dół" niż np. troska o maszynę czy umiejętności pilota. Zastanawiam się też czy nie mam problemów z "nieograniczoną przestrzenią", bo na morzu na statku też mam niepokój, jest ok dopóki widzę ląd, jak on znika, zostaje tylko woda to włącza mi się czerwona lampka 🙄
    Zaczęłam brać Valused na uspokojenie, 2 rano, 2 przed wyjazdem i 2 wezmę na lotnisku. Spakowałam też słuchawki. Jakoś to będzie, Nadi czeka ❤️

Beezi, dziękuję 🫂 Problem udało się ograniczyć, czy się rozwiąże to okaże się na przestrzeni dwóch tygodni, ale wczorajsze działania przyniosły nam chwilowy spokój. Będę z mamą, która ma na koncie 1 raz więcej 😅 Przyleciała w poniedziałek ze Splitu. Kochana, nie wiem o jakich procedurach mówisz 🙈 Wiem, że będziemy godzinę wcześniej na lotnisku, że mój bagaż podręczny nie może przekroczyć 8kg i nie zabierać "dziwnych rzeczy", bo mogą zabrać. Powinnam coś jeszcze wiedzieć?🤨

Chantelle, dzięki kochana. Nie testowałam w końcu 🤷🏼‍♀️ Temperatura sobie spadła, pewnie jeszcze się dźwignie, bo ma czas. Także zostaję już bez termometru, chcę się w końcu wyspać, bo od poniedziałku mi nie dane, test zabieram jeden na niedzielę i pakuję zapas podpasek i kubeczek 😉

Życzę wszystkim dobrego dnia 🌻

Lipcowa, Chantelle lubią tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
    5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
    7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
    10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
    12t6d CRL 6,65 cm 🧬niskie ryzyka🩷
    15t1d schodzimy z leków + Acard 150 🩷
    18t1d 230 g 🍐+ Luteina | 21t0d 405 g 🥥 🧬ok

17.01 kolejna wizyta ⏰
    PTP 21.05.2025
    "Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"
    preg.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    Uwielbiam Was wszystkie i każdą z osobna! 😍 Wczoraj, czytając Wasze odpowiedzi szkliły mi się oczy. W całej tej naszej wspólnej cholernej niepłodności, cudownie, że tu trafiłam i poznałam Was! Love You! 💗

Lipcowa! Jak cudownie, że są trzy piękne zarodki. Teraz codziennie na linii z embriologiem będziecie? Kiedy będzie wiadomo, co dalej, kiedy transfer? Jak cię czujesz?

Beezi, jak się czujecie z Pasożytkiem?

Moon, ja bym wzięła Ovi w czwartek wieczorem. Chyba lepiej później niż za wcześnie.

Paprota9418, piąteczka wirtualna! 👋 Ja im bliżej terminu zapisu na IUI, tym większy strach we mnie i wątpliwości. :(

Emka, Ty byłaś na balijskim masażu, dobrze pamiętam? Świetnie, że się zrelaksowałaś! Ja byłam jakoś w maju - no dla mnie rewelka. Właśnie... Muszę powtórzyć.

Chantelle, kciuki, żeby to było to. :) 🤞🏻🍀

Siesiepy, jak po rozmowie ze Starym?

Angi, jesteś? Jak się trzymasz?

Bubu, a jak u Was nastawienie po sobotniej wizycie u dr?
    Leczymy się antybiotykami ale dwa tygodnie przerwy po metronidazolu i tarividzie to stanowczo za mało żeby rozpocząć kolejną kurację 😔 no ale cisnę to mimo bóli żołądka, brzucha ogólnie i mdłości. Znaczy mdłości to dużo powiedziane ale czasem mi niedobrze jak zaczyna mnie palić w przełyku. I to nie jest klasyczna zgaga tylko uczucie jakby mi ktoś tam ogień rozpalił pali i czuję jakby gorąco w przełyku 🤦🏼‍♀️ suplementujemy się według jej rozpiski no i czekamy .. jeszcze tylko 9 dni antybiotyku 🤦🏼‍♀️

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis 😘 trzymam, trzymam😊 Wiesz co... Czytałam wczoraj Twój pamiętnik, żeby zrozumieć co tu dziewczyny piszą 😅 i powiem Ci, że... Nastolatki to przerąbana sprawa 🙈 Mam ich 4 sztuki wokół siebie. Sama boję się, żebym "nie zgubiła" swojego dziecka kiedy wejdzie w tryb nastoletni. Nie potrafię się z nimi dogadać. Kosztowne ciuchy to taki standard Zosiu, wyciąganie kasy na buty, na kawiarnię z koleżanką i inne sposoby spędzania czasu z kolegami zamiast rodziną też. Nie musisz brać sobie tego wszystkiego do serca, Ty się zadręczać będziesz, a ona nic sobie z tego nie zrobi. To trzeba ... Przeczekać. Być mądrzejszym od nich - mieć stałe zdanie i zasady, rozmawiać, tłumaczyć, nie naciskać, czasami machnąć ręką, ale na pewno nie poddawać się im i za każdym razem powtarzać: jestem, słucham, rozumiem. Za jakiś czas ta relacja dobra, fajna - powróci✌️ Ale szybko to nie nastąpi niestety...

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
    5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
    7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
    10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
    12t6d CRL 6,65 cm 🧬niskie ryzyka🩷
    15t1d schodzimy z leków + Acard 150 🩷
    18t1d 230 g 🍐+ Luteina | 21t0d 405 g 🥥 🧬ok

17.01 kolejna wizyta ⏰
    PTP 21.05.2025
    "Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"
    preg.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi, pamiętaj, żeby nie zabierać do podręcznego płynów w butelkach większych niż 100ml i zwróć jeszcze uwagę na wymiary bagażu. Jeśli nie masz bagażu rejestrowanego, tylko podręczny to na lotnisku idziesz od razu do odprawy osobistej (wejście na podstawie karty pokładowej), tam sprawdzają bagaż i przechodzisz przez bramki prześwietlające, potem szukasz swojego gate'a, skąd odleci samolot. Tak sprawdzają dokuemnt tożsamości i kartę pokładową, jakbyś chciała coś kupić w strefie wolnocłowej to też musisz pokazać kartę. Powodzenia i trzymam kciuki ✊ Bierz leki, na pewno nie zaszkodą. Sam moment startu i lądowania może być zaskakujący, ale moim zdaniem uczucie w trakcie lotu jest dużo lepsze niż na łódkach, zdecydowanie bardziej stabilnie.

Bubu, u nas faktycznie wyniki podstawowych badań krwi i nasienia były w porządku, więc wiadomo, że szanse na takie 'zaskoczenie' większe. Ale mam nadzieję, że u Was po antybiotykach się poprawi i będziecie bliżej celu. ✊ Rozumiem doskonale to złe samopoczucie po lekach, zawroty i bóle głowy, zgaga, bóle brzucha, nudności... 🤢 Trzymajcie się ❤️

Zosis, u nas w porządku. Czasem jeszcze wymiotuję, dzisiaj mam kontrolną wizytę u diabetologa, ale poza tym stabilnie. Udało mi się też odstawić leki na wymioty, więc systematycznie zmniejszam ilość zażywanych tabletek, aktualnie zostały same suple i magnez. 😉

Chantelle, testowałaś? 🤞

Lipcowa, czekamy na wiadomości 🤞🍀

Niaha, czytałam na lipcowym, tulę Cię mocno za tę biel 😥❤️

Lipcowa, Niaha lubią tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • aśś Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi, pamietaj ze droga powietrzna to najbezieczniejszy transport, statystycznie ile tego lata i jak rzadko cos sie faktycznie dzieje :) mam wujka pilota i jego 2 corki sa stewardessami, a trzecia uczy sie na pilota, to lata ciezkiej pracy, zeby nimi zostać, wiadomo zdarzaja sie odpaly, ale nadal statystyka tu wygrywa :) wez gleboki oddech i dasz rade :)

Rozpoczęcie starań 06.2022
    💁‍♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
    Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
    Trombofilia:
    MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
    PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️

14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
    💁‍♂️
    L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
    Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
    DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis jesteśmy w tym razem ! A razem zawsze raźniej !:)
    A kiedy planujecie startować ?
    Macie już wszystkie badania czy dopiero będziecie zaczynać ?

Ja bym szła w to lub cokolwiek innego gdyby tylko ktoś dał mi pewność ze się uda.

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • Nataliii Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi powodzenia i daj znać po jak wrażenia 🙂 pierwsze koty za płoty

Chantelle sikaj 😁 chętnie tu zobaczę kolejne dwie krechy 🙈

Bubu 🫂 odliczamy razem z tobą jeszcze tylko 9 dni

Starania od 01.2022
    👩🏼 👱🏼‍♂️ 29l.
    04.2022 cp 💔
    09.2022 6t 💔
    01.2023 cb 💔

27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
    18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
    05.09 2.65cm glutka ❤️
    30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
    27.11 410g bobasa 💙
    29.01 1518g misia 💙
    25.03 3400g maleństwa 💙
    06.04 witaj na świecie synku 😘❤️
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Zosis jesteśmy w tym razem ! A razem zawsze raźniej !:)
    A kiedy planujecie startować ?
    Macie już wszystkie badania czy dopiero będziecie zaczynać ?

Ja bym szła w to lub cokolwiek innego gdyby tylko ktoś dał mi pewność ze się uda.

Na początku sierpnia mam zadzwonić do kliniki i umówić się na wizytę pod koniec miesiąca. Wtedy pewnie dostanę listę badań do zrobienia. Sierpniowy cykl mamy jeszcze na naturalne działania, ale wrzesień planujemy już pod IUI. Więc z tego co czytam będę miesiąc przed Tobą.

Gdyby ktokolwiek dał mi pewność, że się uda - szłabym w ciemno, z zamkniętymi oczami i spętanymi kończynami, ale... Im więcej czytam... Prawdopodobieństwo zajścia w ciążę po inseminacji za pierwszym razem wynosi od kilku do 20 procent. 20%!

👩‍🦰34 🧔39

age.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi, moi Rodzice wrócili właśnie z wakacji w Hiszpanii. Pierwszy raz lecieli samolotem! Tata ma skończone 60 lat! :) Po pierwszym w życiu locie stwierdził, że... Teraz to już tylko samolotami będzie latał! :) Nie ma co się bać. :)

rozalaa, Chantelle lubią tę wiadomość

👩‍🦰34 🧔39

age.png
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Lipcowa no petarda! 🤩 Niech rosną minikropusie! Jestem mega ciekawa kiedy transfer będziesz miała. 💕

Paprota ah ok ok. 🙈 Teraz rozumiem. I dzięki za wyniki, dają mi jakiś pogląd na to. :D W waszym przypadku faktycznie najrozsądniej wybrać dobre plemniki do IUI.

Zosiek dziewczyny dobrze mówią. To nie miejsce tylko na wynurzenia o konsystencji śluzu. To grono dinusiów! :))

Beezi a weź 😆 sama nie rozumiem i chyba zaczyna mnie to już po prostu śmieszyć. :D

Sandra a nie ma gdzieś w cenniku na stronie?

Jest ale lekarz mi nie powiedział które będziemy robić, ale tak na logikę to chyba wszystkie co nie? 😅

Ona👱‍♀️ 27
    On🧔 28
    Starania 👶 od 12.2021
    05.05.2022-->CP w p.jajowodzie
    29.07.2022-->HSG, ok
    03.2023-->kolejna CP💔, metotreksat,kilka dni po wyjściu ze szpitala krwotok wew. i usunięcie l. jajowodu...
    19. 04. 2024--> pierwsza wizyta u M.P.
    Czerwiec 2024--> histeroskopia, wycięcie zrostów (adenomioza)
    23.08.2024--> 1 stymulacja😍--> 0 blastocyst💔
    21.11.2024-->początek 2 stymulacji ❤️ mamy 5 zarodków ^^ świeży transfer 5AA i 4 ❄️
    5DPT 12.8 mIU/ml❤️6DPT 26.0 mIU,Prog.17.4 ng/ml,7DPT 46.5 mIU 283,3% , 9DPT 131,0 mIU181.7%😍 Prog. 23.0 ng/ml 11DPT 285.0 mIU117,6 %, 12DPT 412.0 mIU,
    14DPT 858.0 mIU108 .3 % Prog. 35.4 ng/ml 16 DPT 1758,0 mIU108.0 %, pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥹😍
    21DPT CRL 1.8 mm Orzeszka z bijącym ❤️🥹
    6w6d CRL 1,11 cm Orzeszka z bijącym ❤️
    preg.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi będzie dobrze zobaczysz 😊 ja od siebie jeszcze dodam, że jak boisz się startu i lądowania to nie patrz w okno tylko skup się na lampkach nad głową 😊 uczucie przy przyspieszeniu takie, że lekko "przytyka Cię" w środku ale to szybko minie 😊 a na przytkajace się uszy polecam ssać jakies cukierki albo pić wodę małymi lykami - odetkaja się moment 😊

Zosis musisz po prostu przetrzymać ten głupi okres. Jak młoda będzie dojrzalsza to będzie można z nią zbudować inna relacje, teraz to takie kiełbie we łbie 😉 a czego dokładnie boisz się przy iui? 😊

BuBu nadrobicie stan plemnikow z czasem, zobaczysz 😊 trzeba myśleć pozytywnie, popraw koronę, jeszcze będzie pięknie 😘

U Nas embriolog ma dać znać do 12tej o terminie transferu 🤯 także już niedługo 🙏🏻
    Ogólnie to oni mają obowiązek zadzwonić po punkcji poinformować o tym ile komórek będą w stanie zapłodnić oraz po drugiej dobie od punkcji powiedzieć jak wygląda rozwój i kiedy transfer. 😊 Reszta telefonów jest dobrowolna i leży w Naszej kwestii no ale ja dzwonie do nich i tak żeby codziennie wiedzieć jak ma się sytuacja 😁 póki co Pan embriolog ma do mnie jeszcze cierpliwość 🤣
    A czuje sie juz dobrze, teraz moim zmartwieniem jest codzienna heparyna, bo piecze mnie skubana 😜

rozalaa, SandraH.97 lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

❄️ 4.2.2. ✨

age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ogólnie stresuje się, bo dzisiaj przy podziale dochodzi też czynnik męski, a u Nas nasienie było słabe.. Chciałabym chyba bardziej 5dniowy zarodek do transferu no ale zobaczymy..

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

❄️ 4.2.2. ✨

age.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ