X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry u mnie transfer świeży, są i mrożone i wtedy są w kolejnym cyklu dopiero. Jak samopoczucie przed posiewem? 😊

Emka trzymam kciuki aby to właśnie był TEN cykl 😊 fajnie, że tak zrelaksowałaś się na masażu 😊 sama czaje się na niego od jakiegoś czasu ale ciągle coś 😉

Kropka jest kilka wskazań do zapłodnienia więcej niż 6 komórek 😊 niby im więcej tym lepiej, bo więcej szans - zobacz u Nas jednak połowa odpadła 🙄
    Co do hiperki to może wyjść na dniach - objawy zarówno fizyczne jak i w hormonach. Podejrzewam, że w dniu transferu są też jakieś badania hormonalne i to one decydują. Widzę, że u Ciebie rozpoczęcie już niedługo 😊 będzie dobrze, zobaczysz, że nie taki diabeł straszny 😊

Mart przykro mi, że musiałaś sama przechodzić przez to wszystko w maju. Ale ułoży się, zobaczysz 🍀

BuBu nie trać nadziei - zobacz u Beezi wystarczył złoty strzał! 😁

Siesiepy cieszę się, że poważna rozmowa za Wami i macie ustalone kolejne kroki. Trzymam kciuki za siłę do walki 🤞🏻🤞🏻 i podziwiam za te 13 km! Ja umarłabym już po trzech 🤣

Claire taka sinusoida uczuć jest naturalna. Jak może być inaczej skoro chcesz dla swojego Kropka jak najlepiej? 😊 Myślę, że to nigdy się nie skończy, nawet gdy dziecko będzie już na świecie 😊 taki to pędzący madczyny autobus 😁

Vivico, Rozalaa dziękuję, że pytacie 😊 czuję się naprawdę ok - dzisiaj już w sumie normalnie funkcjonuje 😊 czasami cos pociągnie w jajniku ale standardowo ignoruje - przeciez w przyszłości muszę jeszcze urodzić dziecioka więc co mi taki ból 😎 tylko wzdęcia mnie męczą 😜

Zosis no niestety taki głupi wiek. Jej matka pewnie też dokłada swoje. Ale to ona traci, nie Ty - może w końcu kiedyś z tego wyrośnie i zrozumie.

Angi a czego najbardziej boisz się w lataniu? Pomożemy Ci oswoić Twój lęk 😊

Sandra kciuki 🤞🏻🤞🏻🍀 już niedlugo zacznie się piękna przygoda 🍀

Niaha trzymam kciuki za Twoje testowanie 🤞🏻🤞🏻

Laski dzięki za wszystkie kciuki i pozytywne słowa ❤️ moja Kropki chyba lecą na nich jak na sile napędowej więc musi być dobrze ❤️

ELka, Emka06, Mart768, rozalaa, siesiepy, Niaha, SandraH.97, Claire, Pfry lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻 1

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    W ogóle zapraszam na Instagrama i fanpage ślepej koteczki 💕🔥

https://www.instagram.com/reel/CvAWsLXoXEx/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

https://www.facebook.com/profile.php?id=100094205457555

Polajkowałam na insta, bo fejsbuka nie mam ^^ Kotka to zawsze polajkuję ❤️

siesiepy lubi tę wiadomość

🙋‍♀️33 🙋‍♂️ 45

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)

25.04.25 - II
    TP 30.12.25 :D
  • Chantelle Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa!!! 🥹♥️🍀3️⃣❎🔥

Lipcowa lubi tę wiadomość

✨ 2 cs

Długa przerwa w staraniach…

6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼

🐈 + 🐈‍⬛
  • Chantelle Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja jeszcze czegoś takiego nie miałam…Od ponad godziny czuję pulsacyjne kłucie w podbrzuszu. Równo co kilka/kilkanaście sekund. Jestem 8 dpo i tak sobie siedzę i myślę: może to Kropeczek? 😭 Jak mam regularnie PMS, to czegoś takiego nigdy nie czułam. Wyobraźnia Staraczki działa 😒

✨ 2 cs

Długa przerwa w staraniach…

6 👧🏼 35 👩🏽 42 👨🏼

🐈 + 🐈‍⬛
  • Clausix Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantelle wrote:
    Dziewczyny, a ja jeszcze czegoś takiego nie miałam…Od ponad godziny czuję pulsacyjne kłucie w podbrzuszu. Równo co kilka/kilkanaście sekund. Jestem 8 dpo i tak sobie siedzę i myślę: może to Kropeczek? 😭 Jak mam regularnie PMS, to czegoś takiego nigdy nie czułam. Wyobraźnia Staraczki działa 😒

Kciukasy żeby to było TO <3

Chantelle lubi tę wiadomość

34 lata, starania od 10.2019
    03.2020 - 💔6 tc 02.2021 - 💔 cp 03.2023 - 💔9 tc
    02.2025 - start IVF - 10🪩➡️ 8🥚➡️ 5❄️(5.1.1, 5.1.1., 6.2.2., 6.2.3., 4.2.2.)
    07.04.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔9 tc
    12.11.2025 - FET 5.1.1 ❄️ 💔7 tc

"Na końcu wszystko będzie dobrze. Jeśli nie jest dobrze, to znaczy, że to jeszcze nie koniec."
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chantelle wrote:

Mocne kciuki 🍀🤞🏻🤞🏻🍀

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻 1

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

❄️ 4.2.2. ✨

age.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2023, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Pfry u mnie transfer świeży, są i mrożone i wtedy są w kolejnym cyklu dopiero. Jak samopoczucie przed posiewem? 😊

Emka trzymam kciuki aby to właśnie był TEN cykl 😊 fajnie, że tak zrelaksowałaś się na masażu 😊 sama czaje się na niego od jakiegoś czasu ale ciągle coś 😉

Kropka jest kilka wskazań do zapłodnienia więcej niż 6 komórek 😊 niby im więcej tym lepiej, bo więcej szans - zobacz u Nas jednak połowa odpadła 🙄
    Co do hiperki to może wyjść na dniach - objawy zarówno fizyczne jak i w hormonach. Podejrzewam, że w dniu transferu są też jakieś badania hormonalne i to one decydują. Widzę, że u Ciebie rozpoczęcie już niedługo 😊 będzie dobrze, zobaczysz, że nie taki diabeł straszny 😊

Mart przykro mi, że musiałaś sama przechodzić przez to wszystko w maju. Ale ułoży się, zobaczysz 🍀

BuBu nie trać nadziei - zobacz u Beezi wystarczył złoty strzał! 😁

Siesiepy cieszę się, że poważna rozmowa za Wami i macie ustalone kolejne kroki. Trzymam kciuki za siłę do walki 🤞🏻🤞🏻 i podziwiam za te 13 km! Ja umarłabym już po trzech 🤣

Claire taka sinusoida uczuć jest naturalna. Jak może być inaczej skoro chcesz dla swojego Kropka jak najlepiej? 😊 Myślę, że to nigdy się nie skończy, nawet gdy dziecko będzie już na świecie 😊 taki to pędzący madczyny autobus 😁

Vivico, Rozalaa dziękuję, że pytacie 😊 czuję się naprawdę ok - dzisiaj już w sumie normalnie funkcjonuje 😊 czasami cos pociągnie w jajniku ale standardowo ignoruje - przeciez w przyszłości muszę jeszcze urodzić dziecioka więc co mi taki ból 😎 tylko wzdęcia mnie męczą 😜

Zosis no niestety taki głupi wiek. Jej matka pewnie też dokłada swoje. Ale to ona traci, nie Ty - może w końcu kiedyś z tego wyrośnie i zrozumie.

Angi a czego najbardziej boisz się w lataniu? Pomożemy Ci oswoić Twój lęk 😊

Sandra kciuki 🤞🏻🤞🏻🍀 już niedlugo zacznie się piękna przygoda 🍀

Niaha trzymam kciuki za Twoje testowanie 🤞🏻🤞🏻

Laski dzięki za wszystkie kciuki i pozytywne słowa ❤️ moja Kropki chyba lecą na nich jak na sile napędowej więc musi być dobrze ❤️
    Ale u nich parametry nasienia były przynajmniej dobre a nie kilka plemników w polu widzenia 😔

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 35l. 👩‍🦰
    On 35l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam Was wszystkie i każdą z osobna! 😍 Wczoraj, czytając Wasze odpowiedzi szkliły mi się oczy. W całej tej naszej wspólnej cholernej niepłodności, cudownie, że tu trafiłam i poznałam Was! Love You! 💗

Lipcowa! Jak cudownie, że są trzy piękne zarodki. Teraz codziennie na linii z embriologiem będziecie? Kiedy będzie wiadomo, co dalej, kiedy transfer? Jak cię czujesz?

Beezi, jak się czujecie z Pasożytkiem?

Moon, ja bym wzięła Ovi w czwartek wieczorem. Chyba lepiej później niż za wcześnie.
    Paprota9418 wrote:
    Siesiepy mam mieszane uczucia co to tego IUI. Cały czas mam nadzieje ze może jest jeszcze szansa naturalnie skoro ze mną nie jest zle. W końcu wystarczy tylko jeden. Ale mąż nie oponuje przed badaniami ani IUI ani nic chce mieć ze mną dziecko i nie ważne jaka metoda tego dokonamy :) zobaczymy w październiku co nam doktor zaproponuje :)

Paprota9418, piąteczka wirtualna! 👋 Ja im bliżej terminu zapisu na IUI, tym większy strach we mnie i wątpliwości. :(

Emka, Ty byłaś na balijskim masażu, dobrze pamiętam? Świetnie, że się zrelaksowałaś! Ja byłam jakoś w maju - no dla mnie rewelka. Właśnie... Muszę powtórzyć.

Chantelle, kciuki, żeby to było to. :) 🤞🏻🍀

Siesiepy, jak po rozmowie ze Starym?

Angi, jesteś? Jak się trzymasz?

Bubu, a jak u Was nastawienie po sobotniej wizycie u dr?

Angi90 , Lipcowa, Emka06, Chantelle, siesiepy, Niaha lubią tę wiadomość

👩‍🦰35 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Lipcowa, czatuję na wieści 🙌 To się dzieję na prawdę 🥹❤️
    Kochana ciężko mi określić czego najbardziej boję się w lataniu przed pierwszym razem, to opiszę na 💯 popołudniu 😉 Wydaje mi się, że problemem będzie bardziej wysokość i takie uczucie "góra - dół" niż np. troska o maszynę czy umiejętności pilota. Zastanawiam się też czy nie mam problemów z "nieograniczoną przestrzenią", bo na morzu na statku też mam niepokój, jest ok dopóki widzę ląd, jak on znika, zostaje tylko woda to włącza mi się czerwona lampka 🙄
    Zaczęłam brać Valused na uspokojenie, 2 rano, 2 przed wyjazdem i 2 wezmę na lotnisku. Spakowałam też słuchawki. Jakoś to będzie, Nadi czeka ❤️

Beezi, dziękuję 🫂 Problem udało się ograniczyć, czy się rozwiąże to okaże się na przestrzeni dwóch tygodni, ale wczorajsze działania przyniosły nam chwilowy spokój. Będę z mamą, która ma na koncie 1 raz więcej 😅 Przyleciała w poniedziałek ze Splitu. Kochana, nie wiem o jakich procedurach mówisz 🙈 Wiem, że będziemy godzinę wcześniej na lotnisku, że mój bagaż podręczny nie może przekroczyć 8kg i nie zabierać "dziwnych rzeczy", bo mogą zabrać. Powinnam coś jeszcze wiedzieć?🤨

Chantelle, dzięki kochana. Nie testowałam w końcu 🤷🏼‍♀️ Temperatura sobie spadła, pewnie jeszcze się dźwignie, bo ma czas. Także zostaję już bez termometru, chcę się w końcu wyspać, bo od poniedziałku mi nie dane, test zabieram jeden na niedzielę i pakuję zapas podpasek i kubeczek 😉

Życzę wszystkim dobrego dnia 🌻

Lipcowa, Chantelle lubią tę wiadomość

👩🏻🧔🏻🩷🩷
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀
    ☀️38t5d Córka 💝2025
    ⏳FET ❄️

"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn.
    age.png
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    Uwielbiam Was wszystkie i każdą z osobna! 😍 Wczoraj, czytając Wasze odpowiedzi szkliły mi się oczy. W całej tej naszej wspólnej cholernej niepłodności, cudownie, że tu trafiłam i poznałam Was! Love You! 💗

Lipcowa! Jak cudownie, że są trzy piękne zarodki. Teraz codziennie na linii z embriologiem będziecie? Kiedy będzie wiadomo, co dalej, kiedy transfer? Jak cię czujesz?

Beezi, jak się czujecie z Pasożytkiem?

Moon, ja bym wzięła Ovi w czwartek wieczorem. Chyba lepiej później niż za wcześnie.

Paprota9418, piąteczka wirtualna! 👋 Ja im bliżej terminu zapisu na IUI, tym większy strach we mnie i wątpliwości. :(

Emka, Ty byłaś na balijskim masażu, dobrze pamiętam? Świetnie, że się zrelaksowałaś! Ja byłam jakoś w maju - no dla mnie rewelka. Właśnie... Muszę powtórzyć.

Chantelle, kciuki, żeby to było to. :) 🤞🏻🍀

Siesiepy, jak po rozmowie ze Starym?

Angi, jesteś? Jak się trzymasz?

Bubu, a jak u Was nastawienie po sobotniej wizycie u dr?
    Leczymy się antybiotykami ale dwa tygodnie przerwy po metronidazolu i tarividzie to stanowczo za mało żeby rozpocząć kolejną kurację 😔 no ale cisnę to mimo bóli żołądka, brzucha ogólnie i mdłości. Znaczy mdłości to dużo powiedziane ale czasem mi niedobrze jak zaczyna mnie palić w przełyku. I to nie jest klasyczna zgaga tylko uczucie jakby mi ktoś tam ogień rozpalił pali i czuję jakby gorąco w przełyku 🤦🏼‍♀️ suplementujemy się według jej rozpiski no i czekamy .. jeszcze tylko 9 dni antybiotyku 🤦🏼‍♀️

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 35l. 👩‍🦰
    On 35l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27 --> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm 🧸
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
    🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
    🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
    🔹28.01 36+6 3350 g 🦁
    Witaj maluszku ♥️ 13.02.2025 3220 g, 56 cm SN
    age.png
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis 😘 trzymam, trzymam😊 Wiesz co... Czytałam wczoraj Twój pamiętnik, żeby zrozumieć co tu dziewczyny piszą 😅 i powiem Ci, że... Nastolatki to przerąbana sprawa 🙈 Mam ich 4 sztuki wokół siebie. Sama boję się, żebym "nie zgubiła" swojego dziecka kiedy wejdzie w tryb nastoletni. Nie potrafię się z nimi dogadać. Kosztowne ciuchy to taki standard Zosiu, wyciąganie kasy na buty, na kawiarnię z koleżanką i inne sposoby spędzania czasu z kolegami zamiast rodziną też. Nie musisz brać sobie tego wszystkiego do serca, Ty się zadręczać będziesz, a ona nic sobie z tego nie zrobi. To trzeba ... Przeczekać. Być mądrzejszym od nich - mieć stałe zdanie i zasady, rozmawiać, tłumaczyć, nie naciskać, czasami machnąć ręką, ale na pewno nie poddawać się im i za każdym razem powtarzać: jestem, słucham, rozumiem. Za jakiś czas ta relacja dobra, fajna - powróci✌️ Ale szybko to nie nastąpi niestety...

👩🏻🧔🏻🩷🩷
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀
    ☀️38t5d Córka 💝2025
    ⏳FET ❄️

"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"🦖 cdn.
    age.png
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi, pamiętaj, żeby nie zabierać do podręcznego płynów w butelkach większych niż 100ml i zwróć jeszcze uwagę na wymiary bagażu. Jeśli nie masz bagażu rejestrowanego, tylko podręczny to na lotnisku idziesz od razu do odprawy osobistej (wejście na podstawie karty pokładowej), tam sprawdzają bagaż i przechodzisz przez bramki prześwietlające, potem szukasz swojego gate'a, skąd odleci samolot. Tak sprawdzają dokuemnt tożsamości i kartę pokładową, jakbyś chciała coś kupić w strefie wolnocłowej to też musisz pokazać kartę. Powodzenia i trzymam kciuki ✊ Bierz leki, na pewno nie zaszkodą. Sam moment startu i lądowania może być zaskakujący, ale moim zdaniem uczucie w trakcie lotu jest dużo lepsze niż na łódkach, zdecydowanie bardziej stabilnie.

Bubu, u nas faktycznie wyniki podstawowych badań krwi i nasienia były w porządku, więc wiadomo, że szanse na takie 'zaskoczenie' większe. Ale mam nadzieję, że u Was po antybiotykach się poprawi i będziecie bliżej celu. ✊ Rozumiem doskonale to złe samopoczucie po lekach, zawroty i bóle głowy, zgaga, bóle brzucha, nudności... 🤢 Trzymajcie się ❤️

Zosis, u nas w porządku. Czasem jeszcze wymiotuję, dzisiaj mam kontrolną wizytę u diabetologa, ale poza tym stabilnie. Udało mi się też odstawić leki na wymioty, więc systematycznie zmniejszam ilość zażywanych tabletek, aktualnie zostały same suple i magnez. 😉

Chantelle, testowałaś? 🤞

Lipcowa, czekamy na wiadomości 🤞🍀

Niaha, czytałam na lipcowym, tulę Cię mocno za tę biel 😥❤️

Lipcowa, Niaha lubią tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • aśś Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi, pamietaj ze droga powietrzna to najbezieczniejszy transport, statystycznie ile tego lata i jak rzadko cos sie faktycznie dzieje :) mam wujka pilota i jego 2 corki sa stewardessami, a trzecia uczy sie na pilota, to lata ciezkiej pracy, zeby nimi zostać, wiadomo zdarzaja sie odpaly, ale nadal statystyka tu wygrywa :) wez gleboki oddech i dasz rade :)

Rozpoczęcie starań 06.2022
    💁‍♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
    Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
    Trombofilia:
    MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
    PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️

14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
    💁‍♂️
    L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
    Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
    DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0%
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis jesteśmy w tym razem ! A razem zawsze raźniej !:)
    A kiedy planujecie startować ?
    Macie już wszystkie badania czy dopiero będziecie zaczynać ?

Ja bym szła w to lub cokolwiek innego gdyby tylko ktoś dał mi pewność ze się uda.

👩👨‍🦱 30 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • Nataliii Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi powodzenia i daj znać po jak wrażenia 🙂 pierwsze koty za płoty

Chantelle sikaj 😁 chętnie tu zobaczę kolejne dwie krechy 🙈

Bubu 🫂 odliczamy razem z tobą jeszcze tylko 9 dni

Starania od 01.2022
    👩🏼 👱🏼‍♂️ 29l.
    04.2022 cp 💔
    09.2022 6t 💔
    01.2023 cb 💔

27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
    18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
    05.09 2.65cm glutka ❤️
    30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
    27.11 410g bobasa 💙
    29.01 1518g misia 💙
    25.03 3400g maleństwa 💙
    06.04 witaj na świecie synku 😘❤️
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paprota9418 wrote:
    Zosis jesteśmy w tym razem ! A razem zawsze raźniej !:)
    A kiedy planujecie startować ?
    Macie już wszystkie badania czy dopiero będziecie zaczynać ?

Ja bym szła w to lub cokolwiek innego gdyby tylko ktoś dał mi pewność ze się uda.

Na początku sierpnia mam zadzwonić do kliniki i umówić się na wizytę pod koniec miesiąca. Wtedy pewnie dostanę listę badań do zrobienia. Sierpniowy cykl mamy jeszcze na naturalne działania, ale wrzesień planujemy już pod IUI. Więc z tego co czytam będę miesiąc przed Tobą.

Gdyby ktokolwiek dał mi pewność, że się uda - szłabym w ciemno, z zamkniętymi oczami i spętanymi kończynami, ale... Im więcej czytam... Prawdopodobieństwo zajścia w ciążę po inseminacji za pierwszym razem wynosi od kilku do 20 procent. 20%!

👩‍🦰35 🧔39
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi, moi Rodzice wrócili właśnie z wakacji w Hiszpanii. Pierwszy raz lecieli samolotem! Tata ma skończone 60 lat! :) Po pierwszym w życiu locie stwierdził, że... Teraz to już tylko samolotami będzie latał! :) Nie ma co się bać. :)

rozalaa, Chantelle lubią tę wiadomość

👩‍🦰35 🧔39
  • SandraH.97 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Lipcowa no petarda! 🤩 Niech rosną minikropusie! Jestem mega ciekawa kiedy transfer będziesz miała. 💕

Paprota ah ok ok. 🙈 Teraz rozumiem. I dzięki za wyniki, dają mi jakiś pogląd na to. :D W waszym przypadku faktycznie najrozsądniej wybrać dobre plemniki do IUI.

Zosiek dziewczyny dobrze mówią. To nie miejsce tylko na wynurzenia o konsystencji śluzu. To grono dinusiów! :))

Beezi a weź 😆 sama nie rozumiem i chyba zaczyna mnie to już po prostu śmieszyć. :D

Sandra a nie ma gdzieś w cenniku na stronie?

Jest ale lekarz mi nie powiedział które będziemy robić, ale tak na logikę to chyba wszystkie co nie? 😅

Ona👱‍♀️ 27 On🧔 28 Starania 👶 od 12.2021 2xCP, Krwotok i usu. jajo.
    wizyta u M.P.2024--> histero.,(adeno.)08.24--> 1 stym.--> 0 blasto.💔11.24-->2 stymu. ❤️ 5 zarodków, świ.tra. 5AA i 4 ❄️5DPT 12.8 6- 26.0 Prog.17.4 ng,7-46.5 9- 131,0 Prog. 23.0 ng11- 285.0 12- 412.0 14- 858.0Prog. 35.4 ng 16- 1758,0 p.ciążo.i żół.🥹21DPT 1.8 mm Orzeszka z❤️🥹6w6d CRL 1,11 cm❤️8w6d CRL 2.16 cm❤️11w6d I pren.-->5.57 cm,160❤️ Karyo Plus zdrowa córeczka 🥹15w5d Księżniczka z bijącym ❤️17w2d Pannicy😍🩷19w6d II prenatalne, 337 g 🐱😍 21w1d ślicznej kobietki ❤️24w2d 776 g Księżniczki ❤️24w6d echo serca Oki, 835 g 🐭28w2d 1470 g Królewny ❤️30w6d 3 prena. 1730g Słodziaka 😍 34tc 2820g Pannicy😊34tc6d odejście wód, 35 tc Poród SN 44cm i 2600g Szczęścia ❤️
    age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi będzie dobrze zobaczysz 😊 ja od siebie jeszcze dodam, że jak boisz się startu i lądowania to nie patrz w okno tylko skup się na lampkach nad głową 😊 uczucie przy przyspieszeniu takie, że lekko "przytyka Cię" w środku ale to szybko minie 😊 a na przytkajace się uszy polecam ssać jakies cukierki albo pić wodę małymi lykami - odetkaja się moment 😊

Zosis musisz po prostu przetrzymać ten głupi okres. Jak młoda będzie dojrzalsza to będzie można z nią zbudować inna relacje, teraz to takie kiełbie we łbie 😉 a czego dokładnie boisz się przy iui? 😊

BuBu nadrobicie stan plemnikow z czasem, zobaczysz 😊 trzeba myśleć pozytywnie, popraw koronę, jeszcze będzie pięknie 😘

U Nas embriolog ma dać znać do 12tej o terminie transferu 🤯 także już niedługo 🙏🏻
    Ogólnie to oni mają obowiązek zadzwonić po punkcji poinformować o tym ile komórek będą w stanie zapłodnić oraz po drugiej dobie od punkcji powiedzieć jak wygląda rozwój i kiedy transfer. 😊 Reszta telefonów jest dobrowolna i leży w Naszej kwestii no ale ja dzwonie do nich i tak żeby codziennie wiedzieć jak ma się sytuacja 😁 póki co Pan embriolog ma do mnie jeszcze cierpliwość 🤣
    A czuje sie juz dobrze, teraz moim zmartwieniem jest codzienna heparyna, bo piecze mnie skubana 😜

rozalaa, SandraH.97 lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻 1

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

❄️ 4.2.2. ✨

age.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2023, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ogólnie stresuje się, bo dzisiaj przy podziale dochodzi też czynnik męski, a u Nas nasienie było słabe.. Chciałabym chyba bardziej 5dniowy zarodek do transferu no ale zobaczymy..

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻 1

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

❄️ 4.2.2. ✨

age.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ