Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula29 wrote:Claire gratuluję serdecznie 😘 bądźcie zdrowe. ❤️
Bubu90 mnie easyhome akurat oszukał. Jeden jedyny raz 😅 rozalę chyba też z tego co pamiętam. Myślę że każdy test, każda marka może oszukać, czasem trafi się jakaś wadliwa partia. A kreskę dziś masz ciemniejszą 🤷🏼♀️ moim zdaniem coś musi być na rzeczy.
Migotka a mogę wiedzieć jaki metraż? Jak bliźniak to pewnie i ogród 🤩? Miłego oglądania.
Aśś oczywiście daj sobie czas. 🫂 Może Cię to wszystko przytłoczyć, to zrozumiałe. Jednak na jednym lekarzu świat się nie kończy, pamiętaj. I szkoda żeby błędy lekarza wyprowadzały Staraczkę na manowce. Nie takie numery z nami!
Bambi92 co do endometriozy to ja słyszałam że przypalanie ognisk laparoskopowo może pomóc, bo zmniejsza się stan zapalny. Właśnie czasem hormonalnie też można endomendę wyciszyć. A co będziesz brać?
Siesiepy, dziś o 14 miał być monit? Czy w przyszły wtorek? Jeśli pomieszałam to przepraszam.
Za tydzień. 😁 Ale pewnie nie sprecyzowałam dokładnie w swoich tysiącach postów, że to chodzi o 2.04. 😇
Moje wymaziki ruszyły w drogę!walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, encorton, luteina
30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
20.08 4mm 🫐 i 💓
-
A jeszcze zanim sie calkiem zalamie to moze ktoras ma jakies polecenie lekarza w Krakowie? Ktory moze bedzie mial inne podejscie do sprawy? 😓Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
aśś wrote:A jeszcze zanim sie calkiem zalamie to moze ktoras ma jakies polecenie lekarza w Krakowie? Ktory moze bedzie mial inne podejscie do sprawy? 😓
Kochana na Winiarach, Ezra trafiła na fajnego lekarza może skontaktuj się z Nią - to chyba było w Krakowie; bardzo fajnie ja potraktowałaśś lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵
❄️- czeka na Nas na zimowisku;) -
Ja wpadam z informacjami. Rana się goi już coraz lepiej, teraz opatrunki już co 2 dzień i za tydzień znowu do kontroli.
A co do jutrzejszej wizyty w klinice to niestety musiałam odwołać bo dostałam dzisiaj okres 🫠🫠🙃🙃 w 26 dc więc chyba ta laparo przyspieszyła.
Przełożyłam na 2 kwietnia bo raczej nie ma sensu jechać do niego w trakcie okresusiesiepy lubi tę wiadomość
-
Frutellka wrote:Kochana na Winiarach, Ezra trafiła na fajnego lekarza może skontaktuj się z Nią - to chyba było w Krakowie; bardzo fajnie ja potraktował
Frutellka lubi tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Aśś, przytulam Cię najmocniejszy🫂 Rozumiem, że to Cię przytłacza 🥺 Reset to dobry pomysł, zadbaj o siebie, swój komfort emocjonalny, Waszą relację, wakacje zdecydowanie Ci się należą ❤️🩹 Chodź na priv 😘
Migotka, całkiem spory ten bliźniak 🤩
KarolinaAnastazja, jak pięknie 🥰
Cukruś, może skontaktuj się z lekarzem i zobacz jak on się zapatruje na taką wizytę w 2dc?
Siesiepy, kciuki już trzymam za dobre wyniki 🤞🏼🤞🏼 Też pomyślałam, że to dziś ten monit 🤭 Pytasz co u mnie, w sumie to dużo, ale nie wiem o czym pisać. Mogę o wszystkim: wczoraj byłam na mani, teraz właśnie siedzę u fryzjera, zaraz lecimy na terenig, jestem dumna ze Starego - zrobił 10 m chodnika+ patio i zmieścił się w koszcie 250 zł (🥳), problemu szkolnego ciąg dalszy, okna czekają na mycie🤪poznałam swoją nową bratową😶🌫️ zakochałam się w kwitnącym Krk i szlochałam w aucie, że nie pójdziemy na spacer i nie będę mieć foty w kwiatach 😂 No, ale... Wolę skupić się na kibicowaniu Wam 😘
Komu jajo? Komu kawy? 🤗
https://ibb.co/7Qd4nGyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2024, 17:47
siesiepy lubi tę wiadomość
-
Angi90 wrote:Aśś, przytulam Cię najmocniejszy🫂 Rozumiem, że to Cię przytłacza 🥺 Reset to dobry pomysł, zadbaj o siebie, swój komfort emocjonalny, Waszą relację, wakacje zdecydowanie Ci się należą ❤️🩹 Chodź na priv 😘
Migotka, całkiem spory ten bliźniak 🤩
KarolinaAnastazja, jak pięknie 🥰
Cukruś, może skontaktuj się z lekarzem i zobacz jak on się zapatruje na taką wizytę w 2dc?
Siesiepy, kciuki już trzymam za dobre wyniki 🤞🏼🤞🏼 Też pomyślałam, że to dziś ten monit 🤭 Pytasz co u mnie, w sumie to dużo, ale nie wiem o czym pisać. Mogę o wszystkim: wczoraj byłam na mani, teraz właśnie siedzę u fryzjera, zaraz lecimy na terenig, jestem dumna ze Starego - zrobił 10 m chodnika+ patio i zmieścił się w koszcie 250 zł (🥳), problemu szkolnego ciąg dalszy, okna czekają na mycie🤪poznałam swoją nową bratową😶🌫️ zakochałam się w kwitnącym Krk i szlochałam w aucie, że nie pójdziemy na spacer i nie będę mieć foty w kwiatach 😂 No, ale... Wolę skupić się na kibicowaniu Wam 😘
Komu jajo? Komu kawy? 🤗
https://ibb.co/7Qd4nGyRozpoczęcie starań 06.2022
Trombofilia:
💁♂️
aśś wrote:Kawa wyglada super 🙂 a u fryzjera nowy kolor czy tylko cięcie? zaprosilam do przyjaciółek ❤️
-
Angi nie mam bezpośredniego numeru do mojego lekarza bo kontaktuję się z klinika i to oni się kontaktują z nim, ale ogólnie on przed laparo mówił, że jak jest wszystko ok to kontrola może być razem z monitem.
Więc już wolę tego 2 kwietnia bo właśnie mi się też humor spiepszyl bo dowiedziałam się, że nie przedłużają mi umowy i tak jak mi się umowa i l4 kończy 31 marca tak później zostaję bezrobotna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2024, 18:13
-
Cukruś noż ku@a🤬 Ty masz zlecenie? Nie możesz przedłużyć sobie na max tego zwolnienia? No weź... matula coś wymyśli...
-
Cukruś, po ustaniu zatrudnienia możesz chorować jeszcze 91 dni, ważne żeby nie było ani jednego dnia przerwy. Może masz jakiegoś lekarza, który będzie Ci wypisywał koleje L4?
Aś tulę Cię mocno, dziewczyny napisały już wszytko 😘🫂
Angi piątka ✋ ja też siedzę właśnie u fryzjera 😀
Paula w Czechach przy stymulacji pod IVF często stosują Ibuprofen. Klinika jest otwarta od pon do piątku i właśnie tak opóźniają wzrost pęcherzyków. Byłam w szoku 🤯
Karolina śliczne zdjęcia, kocham wiosnę 😀 to jak wszystko budzi się do życia 🥰
Angi90 lubi tę wiadomość
26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
Dziękujemy ❤️🥹 czujemy się coraz lepiej, poród był przez cięcie, którego okropnie się bałam. Teraz jestem wdzięczna że mam to za sobą, rana boli i piecze i trochę utrudnia opiekę nad maluszkiem, szczególnie ciężko było w szpitalu, ale w domu z pomocą męża i mojej mamy dajemy radę. Każdego dnia zalewa mnie coraz większa fala miłości do tego małego cudu 💝 mogę wpatrywać się w nią bez końca. Wszystkie dziewczyny które czekacie na swoje maluszki - wiedzcie że warto i ten trud który podejmujecie wynagrodzi Wam to jedno małe spojrzenie dziecka 💞👶🏼
Niaha, KarolinaAnastazja, Paprota9418, Angi90 , Zosis, Pfry, moonflower, Amunicja, Mart768, siesiepy, kropka27 lubią tę wiadomość
-
aśś wrote:A jeszcze zanim sie calkiem zalamie to moze ktoras ma jakies polecenie lekarza w Krakowie? Ktory moze bedzie mial inne podejscie do sprawy? 😓
Ja mogę polecić Ci w wiadomościach paru lekarzy z Krakowa ale nie wiem czy sprostają. Każda z nas ma inną historię i każda z nas z innym lekarzem złapie flow
Ja tak miałam poszłam do zachwalanego lekarza że cudotwórca i niewiadomo co… a totalnie nie trafił do mnie pomijając fakt że nawet nie zrobił mi badania ginekologicznego na pierwszej wizycie.. przyszłam z cyklem 50dniowym a on mi kazał przyjść z badaniami jak już dostanę okres… zresztą pisałam tu kiedyś o tym. -
Paprota9418 wrote:Ja mogę polecić Ci w wiadomościach paru lekarzy z Krakowa ale nie wiem czy sprostają. Każda z nas ma inną historię i każda z nas z innym lekarzem złapie flow
Ja tak miałam poszłam do zachwalanego lekarza że cudotwórca i niewiadomo co… a totalnie nie trafił do mnie pomijając fakt że nawet nie zrobił mi badania ginekologicznego na pierwszej wizycie.. przyszłam z cyklem 50dniowym a on mi kazał przyjść z badaniami jak już dostanę okres… zresztą pisałam tu kiedyś o tym.Rozpoczęcie starań 06.2022
Trombofilia:
💁♂️
Angi tak zlecenie. RinTinTin tak właśnie będę chciała pociągnąć to l4. Tym bardziej, ze jeszcze nie czuje sie na silach zeby wracac Ale sam fakt tej informacji mnie dobił.
Chociaż dzisiaj to czuje się jak po operacji bo nie pisałam wcześniej, ale chirurg wycinał mi martwa tkankę z tego pępka na żywca także troszkę bardzo bolało 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2024, 18:30
-
Claire
Pięknie piszesz o macierzyństwie ❤️ Urodziłaś śliczną dziewczynkę, niech zdrowo rośnie, mało płacze i dużo śpi. Regeneruj się szybko, Kochana 🙂
Help, Użytkowniczki ovufriend.
Od dzisiaj przez 10 dni mam brać Duphaston. Po jakim czasie od odstawienia tego badziewia przychodzi @?Claire lubi tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
02.03.2025 (40+0) Ania 🥰 3010g, 55cm -
Amunicja wrote:Claire
Pięknie piszesz o macierzyństwie ❤️ Urodziłaś śliczną dziewczynkę, niech zdrowo rośnie, mało płacze i dużo śpi. Regeneruj się szybko, Kochana 🙂
Od dzisiaj przez 10 dni mam brać Duphaston. Po jakim czasie od odstawienia tego badziewia przychodzi @?
Ale u każdego inaczejAmunicja lubi tę wiadomość
-
Amunicja wrote:Claire
Od dzisiaj przez 10 dni mam brać Duphaston. Po jakim czasie od odstawienia tego badziewia przychodzi @?Amunicja lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - krótki protokół: 16 kumulusów -> 5 x MI, 2 x zdegenerowane
2 IVF - długi protokół: 15 kumulusów -> 1 x MII (nie zapłodniła się), 3 x GV
04 - 07/2025 - Omnitrope 0,1 mg
05/2025 - mezoterapia jajników
ANA 1, ANA 2, AOA ➕️
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.”