WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.
Odpowiedz

Tu 🦖 dinozaur, co w niejednym już się starał wątku, poplotkuje, znajdzie wsparcie, spełni wizję o dzieciątku👶.

Oceń ten wątek:
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2024, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti27 wrote:
    Niaha współczuję tych przeżyć z krzywą. Moim zdaniem nie ma co się przejmować tym co ludzie sobie pomyśleli. Daj znać jak dostaniesz wynik, jestem ciekawa co tam Ci wyjdzie ☺️

Właśnie dostałam wyniki
    Screenshot-2024-04-17-14-57-36-753-com-mi-globalbrowser-edit.jpg
    Nie widzę tam zakresu dla kobiet w ciąży, ale wg google chyba nie jest tragicznie 🤔

👩 33 lat ❤️ 🧔31 lat ❤️ 👶 0 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Marti27 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2024, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Właśnie dostałam wyniki
    Nie widzę tam zakresu dla kobiet w ciąży, ale wg google chyba nie jest tragicznie 🤔
    Na czczo masz przekroczone o jedną jednostkę więc może być tak że lekarz już stwierdzi cukrzycę ciążową 🤔

Niaha lubi tę wiadomość

Razem 11 lat ❣️
    Małżeństwo 2 lata💒
    Starania od lipca 2022r.

Ona:27 lat
    ✅️AMH 1,78
    👉Prolaktyna powyżej normy- Bromocorn
    👉Niska Ferrytyna
    Owulacje potwierdzone monitoringiem

On:26 lat
    ✅️ Badanie nasienia(ilość, morfologia, wymazy)
    👉 Ruch postępowy 1,07%

30.10 pierwsza wizyta w ramach Rządowego programu prokreacyjnego

12.11- ⏸️🍀

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2024, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti27 wrote:
    Na czczo masz przekroczone o jedną jednostkę więc może być tak że lekarz już stwierdzi cukrzycę ciążową 🤔
    Hej, przepraszam, że się wtrącam, ale faktycznie tak było u mnie. Na czczo chyba właśnie 93 i kierunek diabetolog.

Marti27, Niaha lubią tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2024, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Właśnie dostałam wyniki
    Niaha nie znam się na tym kompletnie ale z chęcią posłucham co z tego wyniknie. :)

Niaha lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

♀️29
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
    ◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾KIR AA
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬

✨IVF
    1. IMSI:
    16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. IMSI:
    12.05 start stymulacji
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2024, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha, niestety cukrzyca 🫤 U mnie na czczo było 92 w krzywej, a dwa tygodnie później już wylądowałam na insulinie. Kierunek diabetolog, najlepiej na NFZ, bo powinni Cię przyjąć w ciągu 7 dni, dostaniesz zalecenia diety i pomiarów, teraz chyba też Libra jest refundowana dla wszystkich ciężarnych i zobaczymy w jaką stronę to pójdzie. Trzymam kciuki, żeby udało się zbić dietą ✊

Niaha lubi tę wiadomość

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo

Choroba Gravesa-Basedova
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2024, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    Hej, przepraszam, że się wtrącam, ale faktycznie tak było u mnie. Na czczo chyba właśnie 93 i kierunek diabetolog.

Tak, właśnie diabetolog to badanie wskazał. Na glukometr że rano wychodzą mi wyższe wyniki. Może nie będzie tak źle 🤞🍀

age.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2024, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Niaha, niestety cukrzyca 🫤 U mnie na czczo było 92 w krzywej, a dwa tygodnie później już wylądowałam na insulinie. Kierunek diabetolog, najlepiej na NFZ, bo powinni Cię przyjąć w ciągu 7 dni, dostaniesz zalecenia diety i pomiarów, teraz chyba też Libra jest refundowana dla wszystkich ciężarnych i zobaczymy w jaką stronę to pójdzie. Trzymam kciuki, żeby udało się zbić dietą ✊

Kurcze, czyli możliwe, że nie unikne tej insuliny 😔
    Wizytę u diabetolog mam w poniedziałek.

age.png
  • migotka_ Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2024, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha, kompletnie się nie przejmuj i nie myśl co sobie ktoś pomyślał. Jesteś w ciąży i możesz się źle poczuć 😘 dobrze,że Panie się Tobą zajęły i już dobrze się czujesz. Nie znam się na tych ciążowych ale już widzę, że dziewczyny pomogły. Diabetolog ogarnie temat.

Babmi, dobrze,że Pan Bambi czuje się dobrze i zauważacie pierwsze różnice przed i po zabiegu. Już się jajka smażyć nie będą 😊

Mam wynik proga, 22.90ng/ml, także moja Śnieżynka jest zabezpieczona 🙂

Marti27, siesiepy, Anka96, Cukruś, RinTinTin, Mart768, Pfry, rozalaa, Beezi, Niaha, Angi90 , Emka06, KoKos, Nataliii lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 27 🧔‍♂️ 34 🐈
    01.2023 starania 🍀
    04.2023 niskie amh/ teratozoospermia 🪱
    Immunologia🚨

4 procedury IVF🔬/ prp jajników 💉
    09.23- brak zarodka| 10.23| 01.24| 02.24
    6❄️

1). 10.23 ET 1.2.2 10dpt <0.2 ❤️‍🩹
    2). 04.24 FET 4.1.1 9dpt <0.2 ❤️‍🩹
    3). 07.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)
    4). 08.24 FET 4.1.1 cb 💔 (ivig)

💊immunosupresja
    5). 29.11.24 FET 4.1.1 ✨️🍀
    5dpt ⏸️🥹
    6dpt 53.4; 8dpt 158; 10dpt 385; 12dpt 716; 14dpt 1205; 17dpt 3456 + pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🥚
    24dpt CRL 3.3mm z bijącym ❤️
    6+4 IP krwiak, 7mm 💞
    12+2 I prenatalne 5.60cm zdrowej dziewczynki 🎀
    15+2 114g akrobatki 🌸
    18+2 210g Hani 🐰
    21+2 II prenatalne ok, 374g 🐨
    24+2 651g szczęścia 🐧
    Zostań ze mną 🙏

preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2024, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    migotka_ wrote:
    Niaha, kompletnie się nie przejmuj i nie myśl co sobie ktoś pomyślał. Jesteś w ciąży i możesz się źle poczuć 😘 dobrze,że Panie się Tobą zajęły i już dobrze się czujesz. Nie znam się na tych ciążowych ale już widzę, że dziewczyny pomogły. Diabetolog ogarnie temat.

Babmi, dobrze,że Pan Bambi czuje się dobrze i zauważacie pierwsze różnice przed i po zabiegu. Już się jajka smażyć nie będą 😊

Mam wynik proga, 22.90ng/ml, także moja Śnieżynka jest zabezpieczona 🙂

Przepiękny wynik. ❤️

♀️29
    ◾KIR AA

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF
    1. IMSI:

2. IMSI:
    12.05 start stymulacji
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2024, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech dziewczyny, piszę ostatni raz tego posta...juz 3x pisałam i mi się albo zacięło wysłanie albo odświeżyłam i szlag trafił...ech

🍓Niaha odpisałam Ci na listopadowym, ale pomysł o tym tak, że jeżeli insulina już będzie Ti jest to najbezpieczniejsza opcja dla maluszka zdrowia 🍀

🍓Siesiepy ty masz czarne włosy z tego co pamiętam i u Ciebie widać odrost? Tać to niemożliwy 😁 pochwalić się kiecką jaką masz na wesele 😊

🍓Bambi jestem w szoku! Że tak się mogły mocno plemniki grzać! Szooook!🤯 oby to była wasza kluczową przyczyną i żeby jak najszybciej było widać tego efekty 🍀

🍓Bezzi jak tam rączka Ignasia? Jak samopoczucie? Pod Wrocławiem piździ również 🙈

🍓Migotka ale super, że masz takie nastawienie, trzymam niezmiennie kciuki 🍀 No i próg bezpieczny, więc czekamyy🥹

🍓 Rozalla No SIKAJ noo😅🤪 czekam !

🍓Marti to jakaś wyrozumiała ta Twoja tesciowa, że uwagi nie zwraca...albo jeszcze nie zwróciła 😂 ale pucuj pucuj lubię ten komfort psychiczny jak mam czysto 😄

🍓Angi jak tam kiecka już wybrana na komunię? Zamówiłaś coś? Jak przygotowania do dekoracji? 😊

🍓

Niaha, Angi90 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2024, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaAnastazja wrote:
    Ech dziewczyny, piszę ostatni raz tego posta...juz 3x pisałam i mi się albo zacięło wysłanie albo odświeżyłam i szlag trafił...ech

🍓Niaha odpisałam Ci na listopadowym, ale pomysł o tym tak, że jeżeli insulina już będzie Ti jest to najbezpieczniejsza opcja dla maluszka zdrowia 🍀

🍓Siesiepy ty masz czarne włosy z tego co pamiętam i u Ciebie widać odrost? Tać to niemożliwy 😁 pochwalić się kiecką jaką masz na wesele 😊

🍓Bambi jestem w szoku! Że tak się mogły mocno plemniki grzać! Szooook!🤯 oby to była wasza kluczową przyczyną i żeby jak najszybciej było widać tego efekty 🍀

🍓Bezzi jak tam rączka Ignasia? Jak samopoczucie? Pod Wrocławiem piździ również 🙈

🍓Migotka ale super, że masz takie nastawienie, trzymam niezmiennie kciuki 🍀 No i próg bezpieczny, więc czekamyy🥹

🍓 Rozalla No SIKAJ noo😅🤪 czekam !

🍓Marti to jakaś wyrozumiała ta Twoja tesciowa, że uwagi nie zwraca...albo jeszcze nie zwróciła 😂 ale pucuj pucuj lubię ten komfort psychiczny jak mam czysto 😄

🍓Angi jak tam kiecka już wybrana na komunię? Zamówiłaś coś? Jak przygotowania do dekoracji? 😊

🍓

Naturalnie mam ciemny musi blond, więc połowę głowy miałam taką a połowę w wypłowiałym kasztanie bo henna straciła na intensywności. 😅 Także teraz będzie rudo hyhy.
    Kiecka taka sama jak na wesele kuzyna, już ja wstawialam kiedyś. 🤪 Do tej pory oficjalnych zdjęć w niej nie otrzymałam to se będę korzystać n

♀️29
    ◾KIR AA

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF
    1. IMSI:

2. IMSI:
    12.05 start stymulacji
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2024, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, a się uśmiałam po niej 🤣
    Bo jak ja mam być zdrowa jak 6 tygodni na antybiotyku lecę 🙈 Witaminy? Ładne są, B12 w połowie normy, nie przejmować się, badać raz w roku. Schudłam za dużo nawet 🤣Ale pięknie idzie i aż doktorka niezadowolona jest, że w ciążę chcę zajść, bo byśmy rekord może pobiły 😆to żartem oczywiście. I pyta ogólnie, a od kiedy ja tą niedokrwistość mam😳 także tego... Glucophage dalej 1500, powinna spaść insulina poniżej 10 w najbliższym czasie. Ozempic sobie zostawiamy jeszcze, ale wszystko obgadałyśmy co do IVF i będziemy w kontakcie. Żelazo mam brać nadal, a jeśli się nie dźwignie to wyślę mnie na gastroskopię z wycinkami i badaniem w kierunku celiakii 😳 bo gdzieś przyczyna być musi, ale no póki co to może przez te infekcje teraz i podrażnienie układu moczowego złogami. Następna wizyta we wrześniu, chyba, że wcześniej przyjdę po krzywe na początku🤰🏼co zaleca, żebyśmy wiedziały jak postępować z metforminą lub gdyby dr rodzinna nie poradziła sobie z moim żelazem.
    A i mam wynik moczu ogólnego, jest poprawa 😁https://ibb.co/KsNrJYd

Mart768, siesiepy, Emka06, Niaha, rozalaa, RinTinTin, Cukruś, Beezi lubią tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
    5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
    7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
    10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
    15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
    21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 27t2d 1118 g 🧬ok
    30t1d 1585g🍇| 34t1d 2300 g 🎃|37t2d 3170g🙃

FAUCS 15.05.2025⏳
    PTP 21.05.2025
    "Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"
    preg.png
  • Zosis Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2024, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry, na pewno dasz radę jutro w pracy. No kto jak nie Ty? :)

Cukruś, ja mam nadzieję, że to sikanie 8 dpo to tylko do wewnętrznych statystyk. 👆 Kciuków nie puszczam! 🤞

Siesiepy, dobrze, że dzisiaj już dobrze, ale jeśli Ci się te krwawienia będą powatarzać to goń do lekarza ino raz!

Migotka, no to obeszłaś system! 😅 Wynik proga piękny! Śnieżynka ma bardzo dobre warunki u Mamusi niech się jej trzyma! 🤞

Anka, uszy do góry! Chociaż ja miałam podobną przygodę - jeden z lekarzy chciał zobaczyć najpierw badania nasienia, a potem wręcz konsultację u androloga Męża zanim w ogóle dałby mi skierowanie na HSG. Lekarz, oczywiście, na NFZ. Osobiście pogoniłam dziadka i najzwyczajniej zmieniłam lekarza. 😅 No, ale w moim przypadku to była kropla, przelewająca czarę goryczy.

Niaha, współczuję przeżyć z krzywą. 😔 No, niestety, to badanie potrafi sponiewierać człowieka. Dobrze, że to już za Tobą. Wyniki wyglądają OK - naczczo ta jedna jednostka wyżej tylko, więc tylko pytanie, jak podejdzie do tego prowadzący. Kiedy masz wizytę?

Bambi, dbaj teraz o Pana Bambi. Widzisz, skoro już po samym dotyku widzisz różnicę to może faktycznie właśnie wyeliminowaliście przyczynę niepowodzeń. Może armia Pana Bambi spalała się już na starcie? Mocne kciuki za Was. Dbaj tam teraz o Pana Bambi. I powiedz mu, że Dinusie wysyłają kciuki. ;) 🤞

Marti, odważne posunięcie z wyrzucaniem bibelotów teściowej. 😂 Ja już odpuściłam sprzątania jakieś większe i wicie gniazda u teścia, a odkąd przeniosłam "centrum dowodzenia" na budowę to już w ogóle (dzisiaj też nadaję z kanapy na budowie z laptopem na kolanach i herbatką obok :)).

Angi, świetne wiadomości! Cieszę się. :)

OFFTOP dla chętnych na podglądanie projektów - moja kuchnia- https://ibb.co/VWLDfyS. Co prawda właśnie zauważyłam, że Pani Projektant powiększyła mi kuchnię o jakieś 5 cm, ale co tam - będę ją prostować zaraz. 😂 Wszelka krytyka mile widziana. Na pewno lamele przy "barku" lecą out - będzie zwykły blat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2024, 19:25

siesiepy, Niaha, Marti27, Cukruś, Anka96 lubią tę wiadomość

👩‍🦰34 🧔39
    👩‍❤️‍👨 2021, początek starań
    IUI 10.2023 (27-my cykl starań)
    👶 nasza Księżniczka 07.2024 💗

[img]https://www.tickerfactory.com/ezt/d/2;10771;30/st/20240702/dt/6/n/Księżniczka/k/8a4f/age.png[/img]
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2024, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:
    Pfry, na pewno dasz radę jutro w pracy. No kto jak nie Ty? :)

Cukruś, ja mam nadzieję, że to sikanie 8 dpo to tylko do wewnętrznych statystyk. 👆 Kciuków nie puszczam! 🤞

Siesiepy, dobrze, że dzisiaj już dobrze, ale jeśli Ci się te krwawienia będą powatarzać to goń do lekarza ino raz!

Migotka, no to obeszłaś system! 😅 Wynik proga piękny! Śnieżynka ma bardzo dobre warunki u Mamusi niech się jej trzyma! 🤞

Anka, uszy do góry! Chociaż ja miałam podobną przygodę - jeden z lekarzy chciał zobaczyć najpierw badania nasienia, a potem wręcz konsultację u androloga Męża zanim w ogóle dałby mi skierowanie na HSG. Lekarz, oczywiście, na NFZ. Osobiście pogoniłam dziadka i najzwyczajniej zmieniłam lekarza. 😅 No, ale w moim przypadku to była kropla, przelewająca czarę goryczy.

Niaha, współczuję przeżyć z krzywą. 😔 No, niestety, to badanie potrafi sponiewierać człowieka. Dobrze, że to już za Tobą. Wyniki wyglądają OK - naczczo ta jedna jednostka wyżej tylko, więc tylko pytanie, jak podejdzie do tego prowadzący. Kiedy masz wizytę?

Bambi, dbaj teraz o Pana Bambi. Widzisz, skoro już po samym dotyku widzisz różnicę to może faktycznie właśnie wyeliminowaliście przyczynę niepowodzeń. Może armia Pana Bambi spalała się już na starcie? Mocne kciuki za Was. Dbaj tam teraz o Pana Bambi. I powiedz mu, że Dinusie wysyłają kciuki. ;) 🤞

Marti, odważne posunięcie z wyrzucaniem bibelotów teściowej. 😂 Ja już odpuściłam sprzątania jakieś większe i wicie gniazda u teścia, a odkąd przeniosłam "centrum dowodzenia" na budowę to już w ogóle (dzisiaj też nadaję z kanapy na budowie z laptopem na kolanach i herbatką obok :)).

Angi, świetne wiadomości! Cieszę się. :)

OFFTOP dla chętnych na podglądanie projektów - moja kuchnia- https://ibb.co/VWLDfyS. Co prawda właśnie zauważyłam, że Pani Projektant powiększyła mi kuchnię o jakieś 5 cm, ale co tam - będę ją prostować zaraz. 😂 Wszelka krytyka mile widziana. Na pewno lamele przy "barku" lecą out - będzie zwykły blat.

Z doświadczenia kilka uwag:
    -czy okno przy zlewie ma być otwierane na oścież? Jeśli tak, kran koniecznie taki żeby się składał, jeśli nie, może warto zlew przesunąć między oba skrzydła? Ja tak mam właśnie przesunięty i tylko "łebek" dozownika na płyn zdejmuję.
    -nie chcecie zabudować dziury nad lodówką? :) My mamy wymiary wymagane w instrukcji, lodówka między meblami, a te odstępy załataliśmy gustowną blendą w kolorze lodówki
    -rozważcie pociągnięcie zabudowy do sufitu, nie koniecznie szafkami, ale żeby nie trzeba było ścierać kurzu z góry,
    -lamele zdecydowanie out :D
    -wnęka na ekspres - <3 walnijcie sobie tam ledy od góry!
    mega mi się podoba :)

I oczywiście jak się powtórzy akcja to gonię do lekarza.

Zosis, Angi90 , KoKos, Pfry, Beezi lubią tę wiadomość

♀️29
    ◾KIR AA

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️

✨IVF
    1. IMSI:

2. IMSI:
    12.05 start stymulacji
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2024, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosis wrote:

Wizytę mam w poniedziałek. Ciekawa jestem co powie. Dam znać 👍

age.png
  • KoKos Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2024, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalaa i siesiepy ja też czekam na wasze sikanie, weszłam tu dziś rano pooglądać i ależ się zawiodłam 😅 mocne kciuki 🤞🍀🍀

Starania od 05/2022💃28l🕴️34l
    2x operacja przepukliny pachwinowej prawej, zrosty?
    3x histeroskopia - polip + usunięcie przegrody macicy
    Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
    🍀19cs - lametta, ovitrelle, duphaston = 10dpo ⏸️ 20.03 🍀
    6+1🥚4,4mm
    8+4 🐥 1,87cm
    12+3🐓 6,44cm - I USG jest OK !
    15+4 🐔 około 10cm
    20+4 jest 🩷 - 395g połówkowe OK!
    26+3 🐡 1045g 29+4 🦐 1300g
    30+4 🦑 1447g - III USG jest OK!
    35+1 🐠 2343g 37+0 🐟 2770g
    39+1 🦈 3200g ---> indukcja 🤞🍀
    39+3 (CC) Franka - 52cm, 3340g 🥰

age.png
  • KoKos Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2024, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka _ bardzo ładny prog, gratuluję i mam nadzieję, że ❄️ spodoba się na zawsze ☺️ na twój test i betę również czekam!!!

Tarczyca = Letrox ✅ Nasienie ✅ Sono-HSG 07/23 - drożne, macica bez zrostów ✅ 08/23 RM: drobne mięśniaki, lewy jajnik w brzuchu ❌ 09.10/23 - cb 💔 ->11.2023 klinika: 16-18cs stymulacje ✖️
    6+1🥚4,4mm
    8+4 🐥 1,87cm
    15+4 🐔 około 10cm

age.png
  • KoKos Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2024, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia co do kuchni to popieram wszystko co napisała siesiepy, a szczególnie zabudowę do sufitu, szafki to dodatkowa przestrzeń, no i nie martwisz się kurzem!! Koniecznie do sufitu 🙃

Emka06 lubi tę wiadomość

6+1🥚4,4mm
    8+4 🐥 1,87cm
    15+4 🐔 około 10cm

age.png
  • KarolinaAnastazja Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2024, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiu mam kilka uwag do twojego projektu, przedstawię je a ty zrobisz jak uważasz 😊

1. Półki do samego sufitu tzn z 5cm mniej i maskowica a dlaczego? Bo zawsze upcharz rzeczy, które mało używasz i masz miejsce wykorzystane na maksa.
    2. Ten barek to jaka ma mieć funkcje? Co będziesz na nim kłaść? Ja bym z niego zreyfnowala a lamele pociągła do góry coś jak na zdjęciu z pinteresta poniżej, takie lamele w połowie skracają ci dol kuchni a na barku będziesz tylko trzymać to co niepotrzebne.
    Popatrz na to:Screenshot-20240417-195601-Pinterest.jpg
    No i obok masz miejsce na gotowanie więc nie będzie widać garnków na indukcji czy patelni z gotowania :)

3. Tu gdzie masz lodówkę nad nią bym dala front i półeczkę, niech Ci ładnie zabudują to lodówkę, nie ma, że się nie da bo się da :)

4. Nie wiem czy lodówkę nie dałabym z skrajnej lewej albo prawej strony aby te dwie półki podróżne były obok siebie.

5. Tu gdzie masz express do kawy to super miejsce, ja lubię rzeczy zabudowane i dałabym szafkę wysuwaną i front, Expressu nie widać a jak chcesz to nim wykrzdzasz i robisz Kafkę. Taki schowany jest problematuczny z wlaniem wody czy dojściem do wsypania kawy. Chodzi mi o coś takiego:Screenshot-20240417-195859-Pinterest.jpg
    6 i tu gdzie masz lodówkę dlaczego ci pani nie da szafek na rowno z prawa ścianą? Żeby wyglądało jak jedna tafla? Chodzi mi o ten róg ściany z prawej 😊

Tak jak mówię to moje luźne propozycje, srobisz jak uważasz 😊
    Messenger-creation-b115e38b-0219-4bb7-8538-cbd6635dc929.jpg Messenger-creation-3e3ca398-b9e8-4d3a-aec0-c0aef3ed526f.jpg

Tutaj gdzie masz indukcje daj sobie lesa pod meble :)

Sorki za byczki i błędy słownikowe ale ja tak na szybko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2024, 20:04

KoKos, siesiepy lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 27lat
    ▪️KIR AA, C1▪️
    👨‍🦰 29lat
    ▪️ C1
    03.2024 IUI ⏸️🍀
    12.11.2024🩵Baby B z Nami🩵

age.png
  • Angi90 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2024, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś to masz dzień zero 😁 Wytrzymasz 😘🤞🏼 A zadaniowość nie jest niczym złym, wręcz przeciwnie, korzystaj z niej jak najdłużej, od kroczku do kroczku, ale w międzyczasie rób jeszcze co innego 😉 Pamiętaj żeby nie fiksować się na samych staraniach, wizytach, żyćko swoje ❤️ A laska, załatwiłaś sobie to L4?

Migotka, świetny wynik!❤️ Odpoczywaj i grzej się ile możesz 🍀 Uśmiałam się z tego Twojego badania 😅

Beezi, ojej Ty też 😔 A Twoje wyniki po ciąży są w porządku? Pamiętam, że robiłaś, ale chyba się nie chwaliłaś🤔 Pewnie, że trzeba coś z tym zrobić 🙏🏼

Niaha, bardzo mi przykro, że tak to przeszłaś 🥺 Tulę mocno 🫂 Innymi się nie przejmuj! Ty jesteś ważna❤️ Wiesz jak się na mnie patrzyli jak się darłam?🙈A cała kolejka ludzi była, aż mi schodzili z drogi 😅
    Diabetolog Cię ogranie, nie bój się, to dla Waszego dobra 😘 Będę trzymać 🤞🏼w poniedziałek 🍀

Bambi, wspaniałe wieści!❤️ Bardzo się cieszę! Masz namacalny dowód, że było to potrzebne 😁Niech mąż szybko dochodzi do siebie ✊🏼

Marti, działaj! Trzeba wykorzystać przypływ energii 😊

KarolinaAnastazja, jak coś zrobię to Wam pokażę 😊 Kiecka przyjeżdża jutro, będzie czas na zmianę jakby co. Wzięłam tą pierwszą co znalazłam, tylko w beżu 😊

Zosis, masz prawie moją kuchnię 🤣No nie wiele się różni. Tak jak Siesiepy mówi - zważ na relację okno/kran. Ja mam gumowy i jak otwieram okno to spłaszczam na maksa, ale i tak go kiedyś urwałam 🫢 Półki górne na pewno pod sufit, nie ma sensu kurzu magazynować. Kochana nie wiem co jest dalej, ale czy nie chciałabyś przedłużyć sobie blatu pod tym bocznym oknem? Taki barek pod oknem jakby. Nie wiem czy dobrze tłumaczę 🫣 kolory piękne 🤩

Niaha lubi tę wiadomość

👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
    Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
    IVF '24🍀
    💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
    🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
    🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
    🔹FET 02/09🍀4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
    5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
    7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
    10t6d CRL 4,8 cm | 12t6d 🧬6,65 cm ⬇️ryzyka🩷
    15t1d leki🔻+ Acard 150 | 18t1d 230 g 🍐+ Luteina
    21t0d 405 g 🥥 🧬ok | 27t2d 1118 g 🧬ok
    30t1d 1585g🍇| 34t1d 2300 g 🎃|37t2d 3170g🙃

FAUCS 15.05.2025⏳
    PTP 21.05.2025
    "Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
    Zasłużyłam na szczęście!"
    preg.png
‹‹ 855 856 857 858 859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ