Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Kirby wrote:Dziewczyny, trzecia beta 418,7. Wg kalkulatora przyrost w normie, ale TSH skacze - dzisiaj 2,663 więc zapisałam się od razu do endokrynologa. Już myślałam, że jestem wariatką, że badam TSH drugi raz w tygodniu, ale wychodzi na to, że jednak trzeba, bo chat GPT mówi, że trzeba kontrolować przy hashimoto, zwłaszcza na początkowym etapie a jak widać, 3 dni różnicy a zupełnie inne wyniki.
Kirby mi już kiedyś endokrynolog mówił, że odrazu po teście pozytywnym mam sobie zwiększyć dawkę o 30%. Nawet bez badania czy wizyty. Po prostu z automatu. Więc ja już po pozytywnym teście - chyba 12 dpo zaczełam zamiast 75 brać 100. W pierwszych tygodniach ciąży lepiej mieć troszkę za niskie, niż za wysokie - podczas ustalania dawki.
Po tygodniu zrobiłam wynik wyszło 1.5. więc idealnie ( co ciekawie w czasie starań mi się utrzymywało w okolicach 2.5).
Potem zrobiłam po miesiącu kolejny raz i dalej 1.5 więc zostaje na tej dawce. Biorę też jod w dawce 150 mimo Hashimoto, bo jednak zapotrzebowanie na jod w ciąży jest duże. I wyniki super jak widać. TSH stabilne ale i tak będę robić co miesiąc.✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto
💛 czas starań - 12 miesiecy
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄
Jajowody – drożne ✅
29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
Czekamy na dziewczynkę 🥹

-
Morgo, skoro wizyta była tydzień temu w piątek i wtedy dostałaś zastrzyk, to owulka powinna być w weekend. Jak na moje powinnaś być aktualnie ok 5 dpo, więc dzisiaj na usg powinno być ciałko żółte (nie zapominamy, że szczyt proga przypada 7 dpo. Nie chce Cię straszyć ani martwić, nie takie były moje intencje, ale namawiam Cię do sprawdzenia, czy ten pęcherzyk pękł, bo jeśli nie to można od razu zareagować. Ja zaczęłam brać AH 19 dc, dostałam leki na 3 tygodnie, więc z automatu mój cykl się wydłuży. Trzymam kciuki, żeby polip się złuszczył a wizja histero odeszła w niepamięć 🩷
Morgo lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24
🏩 4 cykl stymulowany
✓ hormony, MUCHa, HSG, homocysteina, HB, pazożyty
✓ koncentracja 98 mln, A+B = 45 %, morfologia 0 %
⏳ cd56 i cd138 -
Dziękuję dziewczyny za wsparcie💕
śnieżka pracuje w hurtowni spożywczej, więc na pewno gdzieś w handlu pracę znajdę, ale nie chce iść do marketu.
powder trzymam kciuki za dzisiejszy monitoring🤞
Kirby gratuluję przyrostu bety🙂
Donna Gratulacje ❤️
Marzycielka współczuję z powodu torbieli, też przez to miałam przerwę w poprzednim cyklu
Ssilvia, Siasi, Kokosik gratuluję dziewczynek 💕
U mnie na ten moment ustaliliśmy, że staramy się dalej a jak się uda to będziemy myśleć co dalej. W listopadzie skupiamy się na przeprowadzce, a w grudniu zacznę pisać cv i wysyłać. Stwierdziliśmy, że jestem już za stara, żeby czekać aż znajdę pracę i dostanę umowę na stałe.
Kokosik, Claudii, Powder, Ssilvia, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle
10/25 wyciszenie jajników
11/25 cykl naturalny
12/25 IUI? -
Ssilvia wrote:Kirby mi już kiedyś endokrynolog mówił, że odrazu po teście pozytywnym mam sobie zwiększyć dawkę o 30%. Nawet bez badania czy wizyty. Po prostu z automatu. Więc ja już po pozytywnym teście - chyba 12 dpo zaczełam zamiast 75 brać 100. W pierwszych tygodniach ciąży lepiej mieć troszkę za niskie, niż za wysokie - podczas ustalania dawki.
Po tygodniu zrobiłam wynik wyszło 1.5. więc idealnie ( co ciekawie w czasie starań mi się utrzymywało w okolicach 2.5).
Potem zrobiłam po miesiącu kolejny raz i dalej 1.5 więc zostaje na tej dawce. Biorę też jod w dawce 150 mimo Hashimoto, bo jednak zapotrzebowanie na jod w ciąży jest duże. I wyniki super jak widać. TSH stabilne ale i tak będę robić co miesiąc.
Dobrze wiedzieć, ja w czasie starań byłam u dwóch endokrynologów i żaden nie przepisał mi leku bo miałam TSH w normie. Widzę, że każdy ma inne podejście. Dzisiaj byłam u nowego Endo i dostałam w końcu receptę na Letrox, mam brać 25 mg na początek. Na pewno będę kontrolować jak to wygląda po leku.
Ssilvia lubi tę wiadomość
Starania od 07.2024
💁♂️✅
03.25 Hashimoto 👨⚕️
04.25 ANA9 ➡️ PPJ (ANA23) ⚠️
06.25 biopsja endometrium ⚠️ ➡️ antybiotyk
08.25 ferrytyna ⬇️ suplementacja
09.25 drożność z lipiodolem ✅
24.10.25 ⏸️🥹
25.10.25 β-hCG - 29,8 mlU/ml
27.10.25 β-hCG - 98,0 mlU/ml
30.10.25 β-hCG - 418,7 mlU/ml
💊 Pueria Uno, Letrox 25, Ultragestan -
Marzycielka94 wrote:Morgo, skoro wizyta była tydzień temu w piątek i wtedy dostałaś zastrzyk, to owulka powinna być w weekend. Jak na moje powinnaś być aktualnie ok 5 dpo, więc dzisiaj na usg powinno być ciałko żółte (nie zapominamy, że szczyt proga przypada 7 dpo. Nie chce Cię straszyć ani martwić, nie takie były moje intencje, ale namawiam Cię do sprawdzenia, czy ten pęcherzyk pękł, bo jeśli nie to można od razu zareagować. Ja zaczęłam brać AH 19 dc, dostałam leki na 3 tygodnie, więc z automatu mój cykl się wydłuży. Trzymam kciuki, żeby polip się złuszczył a wizja histero odeszła w niepamięć 🩷
Ok. Najwcześniej w pon mogę liczyć na USG i to jak mi się uda wskoczyć w trakcie pracy i uprosić ginekolog gabinet obok żeby zerknęła (i tak spoko że mam ją obok xd jest na NFZ). Cóż no, człowiek się uczy... nie miałam nigdy żadnej torbieli, ogólnie żadnych problemów ginekologicznych więc zbagatelizowałam sprawę ;p. Ale lekarz też mi nie powiedział dlaczego ten zastrzyk jest ważny. Wtedy bym sobie sama wypisała Ovitrelle zamiast Pregnylu, którego nigdzie nie dało się dostać ani zamienników.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 09:43
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
31 👩❤️👨 38 + 🐕🦺
💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa - od 7 lat w psychoterapii, od roku sertralina
łagodne guzki tarczycy (aTPO, aTG, aTSHR ujemne; TSH 1,2)
🔬hormony 3 dc: FSH, LH, estradiol - norma
AMH - 3,14
ferrytyna 33 (do poprawy)
Wit. B12 - wysoka, kwas foliowy - 15
💊 Pregna Start, omega 3,
💆♀️praca z fizjoterapeutką urogin nad napiętymi mdm
👦 jelito drażliwe, SIBO
🔬seminogram 10.25 - morfologia 0%, pozostałe parametry ok, posiewy nasienia ujemne, obniżony testosteron całkowity, niski estradiol ➡️ walczymy 💊
9 cs o pierwszego potomka
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Ale super, że organizm tak ładnie zareagował na stymulację! 💪🏻Pelasia30 wrote:Jeny dziewczyny ja dzisiaj mam 12dc i dominujący pęcherzyk 22mm, dla mnie to coś pięknego mając owu ciągle po 25dc 🥹 pierwsza stymulacja i naprawdę efekt dla mnie niesamowity.
Powder a jak u Ciebie monit?
Ja właśnie po monitoringu, w tym cyklu gramy z dwoma pęcherzykami i ładnym endometrium 9mm 😎🎉 czekam na wyniki badania lh, proga i estriadolu - na ich podstawie lekarz da znać, czy bara bara, czy ovitrelle, czy co. Afirmuję brak zastrzyku, jakoś wolę go w lodówce, niż w sobie 😂
Donna, trzymaj dalej kciuki, bo Twoje też ewidentnie działają, pierwszy raz mam dwa pęcherzyki ✨
Przyszły też wyniki badań nasienia męża. Tu mamy trochę roboty, bo fragmentacja podwyższona, ruch obniżony, ale lekarz się nie martwi za bardzo i mówi, że większa aktywność fizyczna i kontynuacja diety powinna pomóc i dalej robimy swoje. Nadrabia ilością i koncentracją nadal.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października, 11:03
cysterka95, Morgo, karczoch321, Mardotka, Marzycielka94, Belia lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🍼staranie na luzie od 03.2024
🔍monitorowane: 10cs
🍀 drugi cykl stymulowany (lametta 1x1) -
U mnie dzisiaj test biały (12dpo). Za 2-3 dni zacznę nowy cykl stymulowany, 10ty i ostatni przed in vitro. Na grudzień planuję poprosić gina o ah, żeby cykl styczniowy ładnie się zgrał z naszymi planami, bo na stymulacji cykl zaczął by się na samą końcówkę roku, co zupełnie nie pasuje czasowo. Mam nadzieję, że ah dodatkowo wspomoże procedurę chociaż odrobinę z racji na wyciszenie pcos o ile można tak to nazwać.
Uprzedzając pytania nie jestem ani pozytywnie ani negatywnie nastawiona do tego wszystkiego 😄 po prostu zobaczymy co czas przyniesie
Morgo, Powder, Marzycielka94, PA, Belia, Olalexa lubią tę wiadomość
⏳️05.2024 💉01.2025 🔜 IVF 01.2026
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ drożność, wymazy, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️ 01-09.25 8 cykli Lametta + Zivafert
❌️ 10.25 9ty cykl Lametta + Ovitrelle
⏳️11.25 ostatni cykl stymulowany 🤞 -
Powder 2 pęcherzyki to podwójna szansa! Super, że macie lekarza, który jest pozytywnie nastawiony. Mąż coś poprawi w stylu życia i na pewno wyniki pójdą w górę 🤞
White dobry plan z tym wyciszeniem PCOS, czekamy na styczeń, ale w międzyczasie na cud 🍀
Powder, White1, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ podejrzenie zapalenia endometrium ❌
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -10 cykl z pomocą medyczną ❌
11 cykl antybiotyki na zapalenie endometrium 💊
Program IVF 🔜 startujemy w styczniu! 🦾 -
Powder wrote:
Ja właśnie po monitoringu, w tym cyklu gramy z dwoma pęcherzykami i ładnym endometrium 9mm 😎🎉 czekam na wyniki badania lh, proga i estriadolu - na ich podstawie lekarz da znać, czy bara bara, czy ovitrelle, czy co. Afirmuję brak zastrzyku, jakoś wolę go w lodówce, niż w sobie 😂
Podwojone szanse 🤩 ładnie to wygląda, kciuki w takim razie żeby się obeszło bez 💉
Powder, White1 lubią tę wiadomość
👫 30 & 30
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard
🧔🏼obniżone parametry nasienia
▪️Żylaki powrózka III st. - operowane w kwietniu 2025
▪️seminogram pooperacyjny 08.25 - mamy poprawę ilości i ruchu 🤞🏻
➡️ kolejna kontrola grudzień
U mnie dziś pierwszy dzień małpy, nie rozpaczam bo nie wyglądało mi to na cykl owulacyjny więc może w tym coś się zadzieje. W czwartek wizyta u nowego gina = nadzieja na jakiś nowy plan. Już bym chciała wrócić do gry czyli jakichś stymulacji albo czegokolwiek, nie lubię czekać i się łudzić że samo się zadzieje naturalnie 😜
Morgo, Powder, Marzycielka94, Belia lubią tę wiadomość
👫 30 & 30
@Ssilvia @Kirby potwierdzam, tez mi się przypomniało że moja endokrynolog od pozytywnego testu kazała podwyższyć dawkę o 30%
Uuuu @Powder to może ustrzelicie bliźniaki od razu? 😂 super że pojawiły się szanse, dwa razy więcej szans 😍trzymam i nie puszczam!
@White przykro mi
ale też rozumiem ten stan gdzie już nie wiadomo czy jest pozytywnie czy negatywnie bo po prostu jakoś jest 🤣 myślę że AH może pomóc Wam trochę odpocząć przed styczniowym ivf, więc to dobry pomysł. Chociaż jeszcze trzymam kciuki za ostatni stymulowany cykl ❣️🙏
Ja poszłam na betę i proga a babka ze wyniki wieczorem albo jutro 🙈chyba ostatni raz do Alabu się wybralam. Jak patrzę na forum to większość ma po 2-3 godzinach a u mnie zawsze czekania
Morgo, Powder lubią tę wiadomość
👩🦳27 🧔♂️29
starania od 2023
12.24 9tc 💔👼
Endometrioza
PAI-1, MTHFR hetero
Niedoczynność tarczycy —> unormowana
Amh 1,16 🥲
10.2025 3 cykl stymulowany
30.10 II 🙏
31.10 Beta 85, kropku zostań ❤️ -
White1 wrote:U mnie dzisiaj test biały (12dpo). Za 2-3 dni zacznę nowy cykl stymulowany, 10ty i ostatni przed in vitro. Na grudzień planuję poprosić gina o ah, żeby cykl styczniowy ładnie się zgrał z naszymi planami, bo na stymulacji cykl zaczął by się na samą końcówkę roku, co zupełnie nie pasuje czasowo. Mam nadzieję, że ah dodatkowo wspomoże procedurę chociaż odrobinę z racji na wyciszenie pcos o ile można tak to nazwać.
Uprzedzając pytania nie jestem ani pozytywnie ani negatywnie nastawiona do tego wszystkiego 😄 po prostu zobaczymy co czas przyniesie
To jest konkret plan. Chociaż kciuki oczywiście zaciśnięte za ten ostatni stymulowany cykl
A z ciekawości (przepraszam nie pamiętam czy pisałaś) - ta ilość cykli stymulowanych była określona od początku czy wyszło że tak powiem w praniu? Bo moja wcześniejsza gin twierdziła, że 6 to będzie taki max max i że niby więcej się nie robi, potem już chciała cisnąć inseminację a nie do końca mi się to podobało, czułam jakby nas pchali szybko w stronę procedury. A widzę na forum że większa liczba stymulacji wcale rzadko się nie zdarza 🤔
White1 lubi tę wiadomość
👫 30 & 30
White, trzymam kciuki za ostatnią stymulację! Nie raz forum pokazało, że los lubi płatać figle i akurat zaskoczy na ostatniej prostej przed ivf 🤞🏻🤞🏻
Plan z ah też brzmi bardzo dobrze!
Dziękuję wszystkim za kciuki! Właśnie wysikałam pik, więc chyba obejdzie się bez ovi! 💪🏻
Donna, z obecnymi wynikami nasienia to jak ustrzelimy jedno w tym cyklu to będziemy bardziej niż wniebowzięci 🩷🥹
W alabie ostatnio miałam poranne wyniki po 17, mam nadzieję, że Twoje też będą jeszcze dzisiaj 🤞🏻
Cysterka, oby nowy gin okazał się strzałem w dziesiątkę i miał dobry i skuteczny plan działania dla Was! 😎
cysterka95 lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🍼staranie na luzie od 03.2024
🔍monitorowane: 10cs
🍀 drugi cykl stymulowany (lametta 1x1) -
Wyszło w praniu jak się okazało, że po 6 nie byłam w ciąży. Ale jestem wyjątkowym przypadkiem, bo ja nie miałam swoich owulek bez stymulacji (chociaż miałam okres co 60 dni, więc nie wiem co tam się działo). Mój ginekolog w klinice liczy mój czas starań od momentu wizyty w klinice i rozpoczęcia stymulacji, dlatego też nie chciał mnie pchać na ivf wcześniej tylko zobaczyć czy zaskoczy w rok, a to wiązało się z kontynuacją stymulacji. Na stymulacjach pęcherzyki i endometrium ładnie rosną. Może nie pękają same, ale dodając zastrzyk mam w końcu taki cykl jaki powinien być naturalnie 🤣cysterka95 wrote:To jest konkret plan. Chociaż kciuki oczywiście zaciśnięte za ten ostatni stymulowany cykl

A z ciekawości (przepraszam nie pamiętam czy pisałaś) - ta ilość cykli stymulowanych była określona od początku czy wyszło że tak powiem w praniu? Bo moja wcześniejsza gin twierdziła, że 6 to będzie taki max max i że niby więcej się nie robi, potem już chciała cisnąć inseminację a nie do końca mi się to podobało, czułam jakby nas pchali szybko w stronę procedury. A widzę na forum że większa liczba stymulacji wcale rzadko się nie zdarza 🤔
cysterka95, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
⏳️05.2024 💉01.2025 🔜 IVF 01.2026
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛
Cysterka jestem baaaaardzo ciekawa Waszej wizyty u nowego gina hihi 🤭 Czuje się jakbym ja tam miała iść 🤣
Donna też nie cierpię alabu.. Jedynie w klinice do której chodzę wysyłają do alabu to trochę szybciej są te wyniki jakimś cudem. Może dlatego, że pobierają nie stricte w punkcie alabu, a ponoć zawożą do jego laboratorium obok Parensa 🤷
Ja skończyłam ten paskudny antybiotyk, okropieństwo, mam nadzieję, że więcej do niego nie wrócę i zrobił co miał zrobić. Teraz czekam na @ bo na dniach miałam owulację i zapisuje się na biopsję. Boje się jej najbardziej 🫣
cysterka95 lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ podejrzenie zapalenia endometrium ❌
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -10 cykl z pomocą medyczną ❌
11 cykl antybiotyki na zapalenie endometrium 💊
Program IVF 🔜 startujemy w styczniu! 🦾 -
White1 wrote:Wyszło w praniu jak się okazało, że po 6 nie byłam w ciąży. Ale jestem wyjątkowym przypadkiem, bo ja nie miałam swoich owulek bez stymulacji (chociaż miałam okres co 60 dni, więc nie wiem co tam się działo). Mój ginekolog w klinice liczy mój czas starań od momentu wizyty w klinice i rozpoczęcia stymulacji, dlatego też nie chciał mnie pchać na ivf wcześniej tylko zobaczyć czy zaskoczy w rok, a to wiązało się z kontynuacją stymulacji. Na stymulacjach pęcherzyki i endometrium ładnie rosną. Może nie pękają same, ale dodając zastrzyk mam w końcu taki cykl jaki powinien być naturalnie 🤣
Kurde te braki owulek, cykle po 60 dni i reakcja na stymulację to kropka w kropkę u mnie 🙈 no nic, podpytam w czwartek jak on widzi kolejne stymulacje👫 30 & 30
Jeśli nie chcesz iść w ivf to i tak pewnie zostaje tylko kontynuacja stymulacji, bo jak zostawi cię bez jednego i drugiego, to jakby bez szans na ciążę 🤡cysterka95 wrote:Kurde te braki owulek, cykle po 60 dni i reakcja na stymulację to kropka w kropkę u mnie 🙈 no nic, podpytam w czwartek jak on widzi kolejne stymulacje⏳️05.2024 💉01.2025 🔜 IVF 01.2026
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛
PA wrote:Dziękuję dziewczyny za wsparcie💕
śnieżka pracuje w hurtowni spożywczej, więc na pewno gdzieś w handlu pracę znajdę, ale nie chce iść do marketu.
U mnie na ten moment ustaliliśmy, że staramy się dalej a jak się uda to będziemy myśleć co dalej. W listopadzie skupiamy się na przeprowadzce, a w grudniu zacznę pisać cv i wysyłać. Stwierdziliśmy, że jestem już za stara, żeby czekać aż znajdę pracę i dostanę umowę na stałe.
PA, ja też dostałam wypowiedzenie w kwietniu i dopiero od lipca udało mi się zacząć nową pracę. Nie wstrzymaliśmy na ten czas starań z myślą, że skoro nie udało się do tej pory to czemu teraz miałoby się udać 🤪 No o faktycznie ciąży nie było, ale przynajmniej znalazłam pracę. Też nie wybrzydzałam z umową, więc jestem aktualnie na b2b. Ale lepsze to niż nic
Powder, dwa pęcherzyki 😍 czyli stymulacja w tym cyklu mocniej ruszyła? Bo w poprzednim był jeden, prawda?
Donna, mi też zawsze mówią, że wyniki np do dwóch dni roboczych, ale tak w praktyce to jak badam rano to w okolicy 18 są już w systemie 👌
No i w ogóle to gratulacje 🥳
Powder, PA lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 15 cs
💊 Pueria Uno, Omega Norsan + zioła Ojca Sroki
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🧚♀️07.25 AMH - 3,8
💔 02.25 - CP
💔 09.25 - CB
🐛 11.25 - drugi cykl z Lamettą
plan na kolejny cykl:
•pakiet trombofilia + autoimmunologia (ACA, ANA, LA, AT III, B2GP1, białko C/S, mut. Leiden, mut. protrombiny) -
White1 wrote:Jeśli nie chcesz iść w ivf to i tak pewnie zostaje tylko kontynuacja stymulacji, bo jak zostawi cię bez jednego i drugiego, to jakby bez szans na ciążę 🤡
Rozważam ivf tylko chyba potrzebuję jeszcze czasu żeby mieć świadomość że wykorzystaliśmy wcześniejsze opcje na tyle ile się dało. Co i tak wiąże się ze stymulacjami tak jak piszesz - 100% faktów 😅
White1 lubi tę wiadomość
👫 30 & 30
Ja wczoraj byłam na wizycie w szpitalu w ramach tego programu prokreacji i ogólnie wyszłam zadowolona

Miałam badanie ginekologiczne (wszystko git), był wywiad i zerknięcie na nasze wyniki poprzednich badań. Ostatecznie dostaliśmy skierowanie do androloga, poradni genetycznej i na badanie zespołu antyfosfolipidowego i trombofilii - czyli dokładnie na to co zlecił lekarz w klinice. Więc jestem happy, bo jakby nie patrzeć to kupa kasy w kieszeni, na coś co i tak planowaliśmy zrobić 🥰
Co prawda był jakiś problem z systemem, więc fizycznie skierowania dostanę może dziś albo po weekendzie, więc na razie radość na 99%, uwierzę do końca jak je zobaczę
Dodatkowo dziś 7dc i wzięłam ostatnią lamette. Wczoraj na usg było podejrzenie, że owulka ma szanse być z lewego lepszego jajnika. Co prawda to na razie takie gdybanie, bo za wcześnie żeby to stwierdzić, ale we wtorek mam monitoring u swojego lekarza w klinice i będzie wiadomo na 100%.
Trzymam mocno za niego kciuki i bardzo na to liczę 🤞🤞
cysterka95, White1, PA, Belia lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 15 cs
💊 Pueria Uno, Omega Norsan + zioła Ojca Sroki
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🧚♀️07.25 AMH - 3,8
💔 02.25 - CP
💔 09.25 - CB
🐛 11.25 - drugi cykl z Lamettą
plan na kolejny cykl:
•pakiet trombofilia + autoimmunologia (ACA, ANA, LA, AT III, B2GP1, białko C/S, mut. Leiden, mut. protrombiny)