Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny za wszystkie miłe słówka 🩷
KAaareii lubi tę wiadomość
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.2024 💉01.2025
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ drożność, wymazy, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️ 01-11.25 10 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
✨️Program Ochrony Zdrowia Prokreacyjnego ✨️
⏳️ Start cyklu + antykoncepcja od 29.11
🗓 16.12.25 wizyta kwalifikacyjna IVF
🗓 30.12.25? start stymulacji IVF -
White super że macie taki plan działaniaWhite1 wrote:Dzięki dziewczyny za wszystkie miłe słówka 🩷
mogę spytać do jakiej kliniki chodzisz? Pytam przyszłościowo gdybym musiała skorzystać, chociaż co prawda jak na razie będę się trzymać szpitala na karowej.
Wiek 28&29
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)
- kolejny cykl luźny bez starań
- inseminacja???
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne -
Dziewczyny bije sie z myślami, jestem teraz mega przeziębiona owulacja za tydzień i zastanawiam się czy moje przeziębienie będzie miało wpływ na jakość owulacji i czy w tym cyklu jednak nie wprowadzać globulek i tego suplementu UP implantion +👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
💊 magnez,, koenzym q10, witamina b12, witamina C
Ovarin
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
💊
Fertisim, olej z czarnuszki, koenzym q10, potas, magnez, sok z pomidorów
Dieta
Rzucił papierosy ✔️
Badanie nasienia ponownie w grudniu 🫣 -
Malineczka ty pewnie mówisz o Warszawie, a ja jestem w Krakowie 🙈Malineczka wrote:White super że macie taki plan działania
mogę spytać do jakiej kliniki chodzisz? Pytam przyszłościowo gdybym musiała skorzystać, chociaż co prawda jak na razie będę się trzymać szpitala na karowej.👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.2024 💉01.2025
White, niesamowite wieści 🤩 może cud naturals jeszcze nastąpi przed całą procedura 🤭 trzymam kciuki 🤞🍀
Czyli jeśli chodzi o punkcję to w styczniu można zrobić a w grudniu np nie? I jeśli wypadnie np na początek stycznia a środków jeszcze nie będzie to co wtedy? Czy transfer będziesz miała na cyklu naturalnym?
Jakieś takie rozkminy mnie naszły bo sama niebawem zgłaszam się kliniki i wszystkie te informacje są dla mnie zupełnie nowe.
Kindzaa, ciężko doradzic tak naprawdę. Ja pewnie bym stosowała jak już bym miała 😁👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Badanie nasienia + posiew✅
🔸Cykle długie 38-45 dni
🔸Późne owulacje 23-30dc
07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
09.25 drożność jajowodów ✅
10.25 stymulacja Aromek
Suplementy: Inozytol, DHA prenacaps, NAC, witamina D3, B12 metylowana, folian, Wit E -
White, super wieści! Teraz to już szybciutko zleci i będziesz nas tu zarażać ciążowymi wiruskami! 🩷😌
U mnie 13dpo biel na teście, niestety nawet podwójna owulka nie dała rady. 💔
Czekam do końca cyklu (oby nie bił kolejnych rekordów po ostatnich 18 dniach fazy lutealnej) i zaczynam 3 stymulację. Może do trzech razy sztuka.💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🍼staranie na luzie od 03.2024
🔍monitorowane: 10cs
🍀 drugi cykl stymulowany (lametta 1x1) -
Powder ściskam 🫂
U mnie dziś 11dpo i też biel poraziła po oczach 🙈 także pierwsza stymulacja też nieudana. I choroba jednak nie pomogła w zagnieżdżeniu ani opryszczka która wyszła dwa dni temu 😅 jestem trudnym przypadkiem chyba 🫣👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Cykle długie 38-45 dni
🔸Późne owulacje 23-30dc
07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
10.25 stymulacja Aromek
Suplementy: Inozytol, DHA prenacaps, NAC, witamina D3, B12 metylowana, folian, Wit E -
Czesc, dawno się nie odzywałam, ale dzieje się. Nie dość, że będziemy musieli rozwalić ściany, które były remontowane niedawno, bo się spaliły kable, to jeszcze wyszła mi z wymazu między innymi Mycoplasma. Jestem w szoku. Da się to w ogóle wyleczyć?31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔 -
Pelasia chyba jak prawie każda z nas 😅Pelasia30 wrote:Powder ściskam 🫂
U mnie dziś 11dpo i też biel poraziła po oczach 🙈 także pierwsza stymulacja też nieudana. I choroba jednak nie pomogła w zagnieżdżeniu ani opryszczka która wyszła dwa dni temu 😅 jestem trudnym przypadkiem chyba 🫣
Przytulam ciebie i Powder 😔🫂
A co do kasy - z tego co zrozumiałam, to środki pojawiają się od razu z nowym rokiem. Nie znam się dokładnie, poszłam z planem zaproponowania AH do połowy stycznia (bo jeszcze pewnie jakieś badania itp.) a wyszłam z zapewniem, że możemy zacząć z końcem grudnia, bo tak by cykl wypadał
Pelasia30 lubi tę wiadomość
White1 wrote:Pelasia chyba jak prawie każda z nas 😅
Przytulam ciebie i Powder 😔🫂
A co do kasy - z tego co zrozumiałam, to środki pojawiają się od razu z nowym rokiem. Nie znam się dokładnie, poszłam z planem zaproponowania AH do połowy stycznia (bo jeszcze pewnie jakieś badania itp.) a wyszłam z zapewniem, że możemy zacząć z końcem grudnia, bo tak by cykl wypadał
A właściwie po co się stosuje AH? 🫣 Musze się chyba powoli zagłębiać w te tematy 🫣👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Cykle długie 38-45 dni
🔸Późne owulacje 23-30dc
10.25 stymulacja Aromek
Z tego co mi wiadomo to owszem da się wyleczyć antybiotykami, z wymazem umów się do lekarza i on będzie wiedział co z tym dalej zrobićMarty.Na wrote:Czesc, dawno się nie odzywałam, ale dzieje się. Nie dość, że będziemy musieli rozwalić ściany, które były remontowane niedawno, bo się spaliły kable, to jeszcze wyszła mi z wymazu między innymi Mycoplasma. Jestem w szoku. Da się to w ogóle wyleczyć?👩🦳 26 👱🏻♂️ 28
Starania od 03.25
cytologia ✔️
wymazy Mucha ✔️
TSH 1,8
Owulację występują ✔️
Cykle 28/29
Plamienia miedzymiesiaczkowe 🩸
Hormony w normie,
Prolaktyna ✔️
💊 magnez,, koenzym q10, witamina b12, witamina C
Ovarin
On:
Badanie nasienia:
Słaba ruchliwość ‼️
Nieruchome 60% ❗️
💊
Fertisim, olej z czarnuszki, koenzym q10, potas, magnez, sok z pomidorów
Dieta
Rzucił papierosy ✔️
Badanie nasienia ponownie w grudniu 🫣 -
Ja chciałam na wyciszenie pcos, zaplanowanie cyklu, obniżenie androgenów itp. ale to nie jest regularna praktyka przed ivfPelasia30 wrote:A właściwie po co się stosuje AH? 🫣 Musze się chyba powoli zagłębiać w te tematy 🫣👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.2024 💉01.2025
White1 wrote:Ja chciałam na wyciszenie pcos, zaplanowanie cyklu, obniżenie androgenów itp. ale to nie jest regularna praktyka przed ivf
Oki dzięki za info 🥰 zatem informuj nas tu na bieżąco o dalszych krokach 🤞 chyba jesteś narazie pierwszą osobą z naszego grona, która już ma zaplanowaną mniej więcej procedure? 🤭
White1 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Cykle długie 38-45 dni
🔸Późne owulacje 23-30dc
10.25 stymulacja Aromek
Chyba jeszcze Claudii 🤭Pelasia30 wrote:Oki dzięki za info 🥰 zatem informuj nas tu na bieżąco o dalszych krokach 🤞 chyba jesteś narazie pierwszą osobą z naszego grona, która już ma zaplanowaną mniej więcej procedure? 🤭
Claudii, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
❤️
Ujawniam się na chwilę abyście wiedziały że nadal o Was pamiętam i Wam kibicuje ❣️
Stalkuje non stop 🙈
Przytulam ❤️❤️❤️
White1, Mardotka, Morgo, Siasi, Olalexa, Marzycielka94, Powder, karczoch321, Pacynka, Gnom lubią tę wiadomość
-
Ale tutaj dzisiaj ruch

White trzymam kciuki!! Super, że macie już wszystko zaplanowane, jest na co czekać
Pelasia, Powder przykro mi
Co do szczepień na grypę to pytanie do zaszczepionych - widzicie faktycznie różnice? Ja generalnie mało choruje, teraz byłam chora pierwszy raz od nie pamiętam kiedy, ale rok przynajmniej, dlatego zastanawiam się czy jest sens
Marty.Na lubi tę wiadomość
Starania od 01.2024
🐈🐈
👩 (29)
❓ W trakcie: KIRy,
❌ PAI-1 - układ homozygotyczny
❌MTHFR 1298A>C heterozygota
❌ Trombofilia wrodzona (Leiden V)
✅ Zespół antyfosfolipidowy
✅ Kariotyp - ok
✅ posiewy bakteryjne, grzyby, PCR - ok
✅ Hormony – ok
✅ AMH 6,3 ng/ml - brak innych objawów PCOS
✅ metylacja - ok
✅ homocysteina - 3,1 - ok
📈 Owulacja potwierdzona (progesteron lutealny 24 ng/ml)
✅ Cytologia, USG piersi – ok
❓ Drożność jajowodów: lewy drożny, prawy wątpliwie
💊 Suplementacja: D3, B-complex (metylowane), omega-3, magnez, jod, żurawina, nac, cynk, selen
👨 (30)
✅ Kariotyp - ok
🦠 posiewy bakteryjne, grzyby - ✅
📊 Nasienie: 76 mln / ejakulat, ruchliwość 59%, morfologia 5% – ✅
🧬 Fragmentacja DNA plemników 15%
✅ Hormony męskie i tarczyca – ok
💊 Suplementacja: D3, omega-3, Q10, L-karnityna, B-complex, likopen, NAC, selen, ashwagandha, cynk -
Hej widzę, że o mnie mowa. Ja przepadłam na weekend bo miałam urodziny i dołączyłam do grona z 3 na przodzie 🤭 Urodzinki bardzo fajne, w małym ale za to najbliższym gronie i tak właśnie chce wejść w kolejny rok mojego życia 🤪
Morgo super, że czysto na USG i nic się nie przyplątało 😊
Powder i Pelasia bardzo mi przykro, ale Pelasia 11 dpo to nadal wcześnie 🤞🏼
White super wiadomość!!!! 🥹
Ja wybieram się w poniedziałek do doktorka na biopsję i właśnie chce z nim poruszyć temat kiedy rozpoczniemy procedurę, bo przez mój krótki cykl wypada mi okres pod koniec grudnia i chciałabym to jakoś rozwiązać. Mam nadzieję, że wyjdę z takimi dobrymi wiadomościami jak White. Samej biopsji bardzo się boję 🥲
Morgo, Siasi, Pelasia30, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ zapalenie endometrium 3/10 ❌
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -10 cykl z pomocą medyczną ❌
11 cykl antybiotykoterapia 💊 cykl 20 dni 😬
12 cykl kontrolna biopsja endometrium
29.12 ➡️ rozpisanie stymulacji IVF -
Nela___96 wrote:Ale tutaj dzisiaj ruch

White trzymam kciuki!! Super, że macie już wszystko zaplanowane, jest na co czekać
Co do szczepień na grypę to pytanie do zaszczepionych - widzicie faktycznie różnice? Ja generalnie mało choruje, teraz byłam chora pierwszy raz od nie pamiętam kiedy, ale rok przynajmniej, dlatego zastanawiam się czy jest sens
Ja po raz pierwszy w życiu złapałam grypę rok temu. W pracy oczywiście. Szczepilam się, mimo to zachorowałam ale lekko - jeden dzień gorączki do 38,5 st. Jak ktoś ma kontakt z dziećmi to wg mnie bardzo warto.
Siasi lubi tę wiadomość
31 👩❤️👨 38 + 🐕🦺
💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa - od 7 lat w psychoterapii, od roku sertralina
TSH 1,2
AMH - 3,14
ferrytyna 33 (do poprawy)
💊 folian, Wit D3, omega 3
💆♀️praca z fizjoterapeutką urogin nad napiętymi mdm
👦 jelito drażliwe, SIBO
🔬seminogram 10.25 - morfologia 0%, pozostałe parametry ok, posiewy nasienia ujemne, obniżony testosteron całkowity, niski estradiol ➡️ walczymy 💊
pierwszy stymulowany Clostilbegyt + Ovitrelle ❌
11 cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Ja tu rzadko wchodzę, bo za dużo ostatnio wszystkiego. Tylko nie ciąży 🥹😅Nela___96 wrote:Ale tutaj dzisiaj ruch

Co do szczepień na grypę to pytanie do zaszczepionych - widzicie faktycznie różnice? Ja generalnie mało choruje, teraz byłam chora pierwszy raz od nie pamiętam kiedy, ale rok przynajmniej, dlatego zastanawiam się czy jest sens31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔 -
White1 wrote:Malineczka ty pewnie mówisz o Warszawie, a ja jestem w Krakowie 🙈
Przepraszam, totalnie miałam w głowie że jesteś z Warszawy, źle zakodowałam 😝🙈Wiek 28&29
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)
- kolejny cykl luźny bez starań
- inseminacja???
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne