Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Nasz drugi też niestety się nie rozwinął. Mamy naszą jedyną śnieżynkę i w niej cała nadzieja 🥺👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
◽️12.25 antykoncepcja
01.26 IVF
💉 Menopur 150 💉 Gonapeptyl Daily x2
18 🥚 -> 6 MII -> ❄️ 5BB
02.26 FET
⏳️🍍 Estrofem -
White, mam nadzieję, że to będzie TEN ❄️ mocno wierzę i kciuków nie puszczam ❤️
Wizytę masz we wtorek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 11:42
👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
🔸Badanie nasienia + posiew✅
▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
▪️09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
▪️09.25 drożność jajowodów ✅
▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉 -
Cluaudii, tak bardzo mi przykro
Daj sobie tyle czasu ile potrzebujesz 
White, trzymam mocno kciuki za tę waleczną śnieżynkę
👩🏻30 lat
AMH - 2,140 ng/ml
MTHFR hetero, PAI‑1 homo
ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
- ziarniste (AC-4) – 1:1280,
- centromerowe (AC-3) – 1:1280,
- typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
- przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
ANA3 - Centromer B ++, DFS70 +++
Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️
👦🏻33 lata
2009r. - skręt lewego jądra i martwica tkanek --> usunięcie jądra
Całkowita liczba plemników 24.41mln --> 30.75mln⬆️
Ruch postępowy (a+b) 15.2% --> 26.3%⬆️
Ruch całkowity (a+b+c) 28.1% --> 38.4%⬆️
Plemniki o prawidłowej budowie 0% --> 0%🔻
Plemniki żywe 80% -->78%☀️
HBA 61🔻
Fragmentacja DNA☀️Stres oksydacyjny☀️Przeciwciała przeciwplemnikowe IgG☀️
12 cs💫11.2025 💔7tc -
Dziewczyny, czy te moje suplementy, które mam w stopce wystarczą w zupełności w przygotowaniu do punkcji? Przyznam szczerze, że zrezygnowałam z kilku bo już mi się wylewało od tej ilości 🫣
Oczywiście postawiłam teraz na dietę wysokobiałkową i będę się tego mocno trzymać.👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉 -
White, kciuki zaciśnięte za tego jednego Kropka 🍀🍀🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 19 cs - 5x stymulacja
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🧚♀️07.25 AMH - 3,8
💔 02.25 - CP
💔 09.25 - CB
💉trombofilia + autoimmunologia - ok 🆗
🕰️ badanie kariotypów - czekamy na wynik
📆 18.01 - start stymulacji do ivf > 27.01 drugi podgląd > 29 lub 30.01 punkcja -
Pelasia30 wrote:Dziewczyny, czy te moje suplementy, które mam w stopce wystarczą w zupełności w przygotowaniu do punkcji? Przyznam szczerze, że zrezygnowałam z kilku bo już mi się wylewało od tej ilości 🫣
Oczywiście postawiłam teraz na dietę wysokobiałkową i będę się tego mocno trzymać.
Ja mam podobny zestaw. Mam nadzieje, że jest wystarczający
Tylko już jakiś czas temu zrezygnowałam z NAC, ale biorę Q10 z Kenay.
Od dwóch dni też już się dobiałczam koktajlami 😋
Czy ja miałam wczoraj zwidy czy widziałam tu wiadomość, że też dostałaś te same leki do stymulacji (Ovea i Orangutana 😝)?
Czy może mi się to przyśniło? Ostatanio gorzej sypiam, właśnie przez różne dziwne sny, więc też biorę taką opcję pod uwagę 🙃😛Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 11:51
Pelasia30 lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 19 cs - 5x stymulacja
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🧚♀️07.25 AMH - 3,8
💔 02.25 - CP
💔 09.25 - CB
📆 18.01 - start stymulacji do ivf > 27.01 drugi podgląd > 29 lub 30.01 punkcja -
Pelasia tak, wizytę mam we wtorek, a co do suplementów, to najważniejszy jest ubichinol. Ja brałam tak: ubochinol 300mg, mamadha premium+ (kwas foliowy w dwóch formach, D3, kwasy omega, jod), na przemian dodatkowe D3/B complex TMG plus, popijałam je zawsze inozytolem 4000mg. Nie brałam NAC chociaż też esktra działa. Mąż brał androvit + pregna start on + to co się wylosowało z moich supli
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
◽️12.25 antykoncepcja
01.26 IVF
18 🥚 -> 6 MII -> ❄️ 5BB
02.26 FET
⏳️🍍 Estrofem -
karczoch321 wrote:Ja mam podobny zestaw. Mam nadzieje, że jest wystarczający
Tylko już jakiś czas temu zrezygnowałam z NAC, ale biorę Q10 z Kenay.
Od dwóch dni też już się dobiałczam koktajlami 😋
Czy ja miałam wczoraj zwidy czy widziałam tu wiadomość, że też dostałaś te same leki do stymulacji (Ovea i Orangutana 😝)?
Czy może mi się to przyśniło? Ostatanio gorzej sypiam, właśnie przez różne dziwne sny, więc też biorę taką opcję pod uwagę 🙃😛
Myślałam o Q10 ale kurde tyle to kosztuje, że już nie wiem czy mi się opłaca kupować 🫣 dołożę może jeszcze witaminę E bo mam w domu i chyba na tym zostanie już.
Tak, dobrze widziałaś 🤣 chciałam edytować ale mi się usunęło i jakoś już odpuściłam tą wiadomość 🤣
Mam dokładnie ten sam zestaw co Ty 😁 czekam na @ żeby w końcu zacząć! A Ty dziś 2dc?👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉 -
Ja brałam ubichinol 300mg, NAC 600mg, omega, d3, cynk, selen, folian oraz piłam Fertistim ze starym składem, który ma chyba 4g inizytolu.
White, trzymamy kciuki za Śnieżynkę ❄️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 12:03
Pelasia30, Morgo lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
03.2024 💔
♀ Hashimoto, trombofilia | AMH 5,1
♂ Oligoteratozoospermia
01.2026 ICSI – 14 🥚 ➝ 11MII ➝ 6 zapł. ➝ 2 ❄️ + 1 ⏳+ 1 świeżaczek 🌱
24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍 -
White1 wrote:Pelasia tak, wizytę mam we wtorek, a co do suplementów, to najważniejszy jest ubichinol. Ja brałam tak: ubochinol 300mg, mamadha premium+ (kwas foliowy w dwóch formach, D3, kwasy omega, jod), na przemian dodatkowe D3/B complex TMG plus, popijałam je zawsze inozytolem 4000mg. Nie brałam NAC chociaż też esktra działa. Mąż brał androvit + pregna start on + to co się wylosowało z moich supli
Obyś miała dobre informacje na tej wizycie 🍀
Kurde z tym ubichinolem to ja nie wiem czy opłaca mi się go teraz kupować 🫣🫣🫣 ale za to NAC biore to może wystarczy 🫣
Mój mąż bierze też Pregna start on + l karnitynę bo dobrze działa na ruch.👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉 -
Ja już bym nie kupowała, jak zaraz zaczynasz stymulację, bo organizm i tak musi się nim wysycić. Ten zestaw, który masz, powinien być wystarczający 🙂Pelasia30 wrote:Obyś miała dobre informacje na tej wizycie 🍀
Kurde z tym ubichinolem to ja nie wiem czy opłaca mi się go teraz kupować 🫣🫣🫣 ale za to NAC biore to może wystarczy 🫣
Mój mąż bierze też Pregna start on + l karnitynę bo dobrze działa na ruch.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 12:05
Pelasia30, White1 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2023
03.2024 💔
♂ Oligoteratozoospermia
24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍 -
Ja Q10 zaczęłam brać jakoś w połowie grudnia, teraz domówiłam drugie opakowanie. No droga zabawa, mam nadzieję, że kolejne już nie będzie potrzebne 🫣
Jeszcze zapomniałam o Omedze. Mam do picia z Norsan. Chociaż czasami podkradam tabsy męża jak nie chce mi jej pić
Uff. Czyli nie zwariowałam 🤣
A kiedy spodziewasz się okresu?
Ja dziś 5dc, pierwszy zastrzyk planuję na 18 🫣🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 19 cs - 5x stymulacja
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🧚♀️07.25 AMH - 3,8
💔 02.25 - CP
💔 09.25 - CB
Dzięki dziewczyny, to ja zostawiam ten zestaw co mam. Oby był skuteczny no i dieta wysokobiałkowa koniecznie.
A co suplemnetujecie lub zaczniecie już po punkcji przygotowując się do transferu? Mam kilka supli zapisanych, ale jeszcze sobie tego nie układałam 😅👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉 -
karczoch321 wrote:Ja Q10 zaczęłam brać jakoś w połowie grudnia, teraz domówiłam drugie opakowanie. No droga zabawa, mam nadzieję, że kolejne już nie będzie potrzebne 🫣
Jeszcze zapomniałam o Omedze. Mam do picia z Norsan. Chociaż czasami podkradam tabsy męża jak nie chce mi jej pić
Uff. Czyli nie zwariowałam 🤣
A kiedy spodziewasz się okresu?
Ja dziś 5dc, pierwszy zastrzyk planuję na 18 🫣
W omegę się zaopatrze znowu bo odpuściłam przez jakieś ostatnie dwa miesiące, a ona chyba po punkcji też się przyda 🧐
Liczę na to, że maksymalnie do jutra dostanę 🙏 dziś mam już 15dpo i dopiero pierwszy spadek temperatury.
Nie pisałam o tym, ale możliwe że przez to, że w 12dpo wysikałam cień na teście, ale niestety następnego dnia był już słabszy, a kolejnego już w sumie biało. Więc może coś próbowało się zadziac 🤷
Także proszę Was o afirmację, żeby dostać do jutra 🥹🙏
Ooo, daj znać jak pójdzie z zastrzykiem! Sama będziesz sobie robić? Ja muszę jeszcze ogarnąć tego pena 😅
A co do godziny przyjmowania właśnie zastrzyków to miałaś takie zalecenie od lekarza? Bo mój w sumie powiedział, że bez znaczenia o której godzinie byleby była to stala godzina i się właśnie zastanawiam czy brać rano czy wieczorem 🧐
Morgo, Jupiter, cysterka95 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉 -
Ja właśnie zaczęłam dzisiaj czytać. Planuję tak: odstawić ubichinol, brać mamadha, magnez i witaminę E 200mgPelasia30 wrote:Dzięki dziewczyny, to ja zostawiam ten zestaw co mam. Oby był skuteczny no i dieta wysokobiałkowa koniecznie.
A co suplemnetujecie lub zaczniecie już po punkcji przygotowując się do transferu? Mam kilka supli zapisanych, ale jeszcze sobie tego nie układałam 😅
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
◽️12.25 antykoncepcja
01.26 IVF
18 🥚 -> 6 MII -> ❄️ 5BB
02.26 FET
⏳️🍍 Estrofem -
Eh, w mojej rodzinie już 2 zabieg na NFZ przesunięty bo mają pilniejsze zabiegi.
mój mąż ma przewlekle zapalenie zatok - na ten rok zapisany jest na NFZ na septoplastyke, oczywiście zapisywał się ze 2-3 lata temu. Wyniki wymazu z nosa wyszyły mu bardzo słabe, podniesione mocno leukocyty. Tak czytam, że przewlekły stan zapalny w organizmie też może wpłynąć na fragmentację DNA.
Jest to stan zapalany wieloletni, też pierwszy seminogram robił gdy brał leki na alergię, które też mogą wpływać…
Nie wiem co z tym zrobić, prywatnie taki zabieg odbywa się. za 2-3 tygodnie od kwalifikacji ale kosztuje kilka tysięcy. Jak jemu też przełożą ten zabieg albo się okaże to to zapalenie wpływa na DFI to chyba padnę….
Morgo lubi tę wiadomość
Ona:32
AMH: 1.4; KIR Bx;
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 33
Morfo: 2% -> 4%-> 3%
MAR, HBA, MiOXYS, wymaz - ✅
❗️DFI 26% -> 39%❗️ŻPN IIIst
CB 💔 12.2025
🔜przygotowanie do IUI:
⏳ Allo-MLR, Cross match, Cytokiny
konsultacja immuno ➖
badania🩸 ➖ -
White1 trzymam kciuki, oby ta jedna Śnieżynka była właśnie tą jedyną ! 🤞
Claudii 🫂 wierze, że wrocicie silniejsi i się uda przy kolejnym podejściu ! 🍀Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
Euthyrox n75
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
Symformin xr 750
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 12x ❌️
Letrozole Bluefish 5x ❌️
Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️ -
Claudii - 🌷🌷 będziemy czekać tyle, ile potrzebujesz na kolejne wieści. Wierzę, że to po prostu kolejny schodek do pokonania na Twojej drodze do zostania rodzicem.
Pelasia - co do supli to żeby miały realny wpływ na jakość komórek żeńskich czy męskich mówi się że trzeba je brać min. 3 msce także co mogłaś już zrobiłaś
. Koenzym Q10 sensownie cenowo wychodzi z Up Heath Pharma (mała, lokalna firma prowadzona przez ginekologa i dietetyka z kliniki niepłodności) - polecam ich, ja mam zaufanie do tych produktów.
Jupiter - u Was myślę że jednak żylaki są najbardziej istotnym czynnikiem pogarszającym jakość nasienia i ja bym się nie fiksowała na tym zabiegu, szkoda nerwów, czasu, efekt zawsze będzie mocno niepewny jeśli chodzi o poprawę nasienia. Zrobić go warto, ale ja bym szła dalej obraną drogą leczenia niepłodności. Faktycznie teratozoospermię niektórzy wiążą ze stanami zapalnymi w organizmie - na forach widziałam kilka historii kopiuj wklej mój mąż - jelito drażliwe, nawracające SIBO i morfo 0%. Ja uważam że na pewno warto przed IVF pójść na higienizację no i skontrolować zęby - to jest najczęstsze miejsce ognisk zapalnych w organizmie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 15:30
Dudu13, Jupiter, Pelasia30 lubią tę wiadomość
👩❤️👨 30+
💃 AMH - 3,14, do tej pory bez określonego czynnika żeńskiego niepłodności, od 4 mscy monitoring i 2x stymulacja
👦 jelito drażliwe
🔬seminogram:
1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne, testosteron całkowity 🔻, estradiol 🔻
2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻) - po Clo + suple
13cs
(jeszcze nie widzieliśmy ⏸️)
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
Morgo, tylko widzę, że z tej firmy jest nieaktywna forma koenzymu, ale myślę, że jeśli nie ma się większych problemów albo nie ma obawy, że komórki mogą być słabej jakości, to powinno wystarczyć 🙂
Morgo lubi tę wiadomość
Starania od 08.2023
03.2024 💔
♂ Oligoteratozoospermia
24.01.2026 ET 5.1.1 🍀🍍 -
Pelasia30 wrote:W omegę się zaopatrze znowu bo odpuściłam przez jakieś ostatnie dwa miesiące, a ona chyba po punkcji też się przyda 🧐
Liczę na to, że maksymalnie do jutra dostanę 🙏 dziś mam już 15dpo i dopiero pierwszy spadek temperatury.
Nie pisałam o tym, ale możliwe że przez to, że w 12dpo wysikałam cień na teście, ale niestety następnego dnia był już słabszy, a kolejnego już w sumie biało. Więc może coś próbowało się zadziac 🤷
Także proszę Was o afirmację, żeby dostać do jutra 🥹🙏
Ooo, daj znać jak pójdzie z zastrzykiem! Sama będziesz sobie robić? Ja muszę jeszcze ogarnąć tego pena 😅
A co do godziny przyjmowania właśnie zastrzyków to miałaś takie zalecenie od lekarza? Bo mój w sumie powiedział, że bez znaczenia o której godzinie byleby była to stala godzina i się właśnie zastanawiam czy brać rano czy wieczorem 🧐
Ojej, przykro mi z powodu cienia. Ale nie badałaś bety, tylko robiłaś testy?
W tej sytuacji jeszcze bardziej trzymam kciuki za szybki okres jutro i start nowego cyklu 🍀
Co do zastrzyków to godzinę mam sobie wybrać dowolna, ale potem żeby już była za każdym razem taka sama. Ja uznałam, że 18 będzie okej, bo jak będę miala jakies skutki uboczne to może je prześpię 😆
Poza tym jeszcze nie wiem czy wszystkie będzie mi robić mąż czy będę robić sama (trochę panikuje przy zastrzykach), więc wybraliśmy taką godzinę, żeby już był na 100% w domu po pracy w razie potrzeby 😛
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 19 cs - 5x stymulacja
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🧚♀️07.25 AMH - 3,8
💔 02.25 - CP
💔 09.25 - CB
📆 18.01 - start stymulacji do ivf > 27.01 drugi podgląd > 29 lub 30.01 punkcja