Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziekuje 💕 bardzo ciezkieMardotka wrote:Gratuluję dobrych poziomów hormonów 👏
Ja też czuję jakby coś się skończyło , eh.. trudne są te staraczkowe emocje bardzo..
to jest moj pierwszy az taki problem z ktorym kompletnie sobie nie umiem poradzic.. przez ta bezsilnosc chyba
..we wszystkim innym zawsze mozna bylo cos wiecej co ode mnie zalezalo zrobic
Wygadanie sie czesto pomaga ale tez tylko na chwile, ja tez czesto z chatem gpt rozmawiam jak juz serio placze i przerabiam po raz setny to samo. Mi psycholog w sumie glownie radzily zeby zajac sie czyms innym czy czyms czego sie dotychczas nie robilo. Tyle to ja wiem tylko ciezej z wykonaniem.. tez doradzala grupy wsparcia itd (ti odwazylam sie na forum napisac 😀)Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
Euthyrox n75
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
Symformin xr 750
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone bensis
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 13x ❌️
Letrozole Bluefish 6x ❌️
Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️ -
White - haha chciałabym ale mój mąż właśnie przeszedł grypę z wysoką gorączką także plemnikom raczej się oberwało 🤕
Gnom - myślę że po 18 dam znać co i jak 😊
Mardotka - współczuję tego dołka, wiem jakie to uczucie gdy nadzieja zaczyna znikać
ale zgadzam się z tym co napisała Aga - płakanie u terapeuty to nic złego. Sama na pierwszej sesji więcej płakałam niż mówiłam bo nie byłam w stanie. Faktycznie czułam się zawstydzona, ale to bardzo pomogło, a terapeuta też ma wiele takich sytuacji za sobą, jest na to przygotowany i człowiek czuje się zaopiekowany. Długofalowo naprawdę bardzo mi to pomogło i choć czasem dalej łzy na sesji polecą, to jednak przegaduję mnóstwo rzeczy, wprowadziło to dużo spokoju no i ogromnie pomaga też w rozmowach z partnerem! Pierwszy krok jest najtrudniejszy ale warto 😊
Mardotka lubi tę wiadomość
👫 30 & 31
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje Lametta + Ovitrelle przerwane przez operację ŻPN)
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta niski IG + suple
▪️naturalne cykle 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
▪️prawy jajowód niedrożny/wątpliwy
🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero;
antykoagulant tocznia - Acard
▪️cd138 ok ✔️
▪️ANA ok ✔️
🧔🏼 Żylaki powrózka III st. - operowane 04.'25
▪️seminogram 01.'26:
Koncentracja 8,07 mln/ml ➡️ 32,64 ✔️
Całkowita liczba 41,96 mln ➡️ 156,67 ✔️
Ruch a+b+c: 8,79 ➡️ 56,45 🥹
DFI 15,06 ➡️ 6,96
Morfologia 0🔻
Propsuję terapię
skończyłam w sumie przed 1. ciążą i jakże naturalne było dla mnie po powrocie ze szpitala po stracie po prostu przegadać z moją byłą terapeutką jak się czuje itd. Sama często myślę o powrocie. To bardzo porządkuje myśli i emocje. Wiele innych stref zyskuje bo patrzy się na całość 
Polecam online z Otherapy spróbować, na priv mogę ci polecić moja terapeutkę jeśli jeszcze tam pracuje
Mardotka, Morgo lubią tę wiadomość
👩❤️💋👨 29 starania od końca 24
08.2024 histeroskopia, polip 🙋♀️
1-03.25 9/12tc 💔 11.25💔 CB
💃MTHFR,PAI: hetero
🆘11.25 AMH 0,68 🥺
PRG 7dpo 🆗 ale📉 >📌cyclogest
OGTT, andr. 🆗 ale DHEAS 204>📌biosteron
LH/FSH ⬇️E2 🆗
Homocysteina, D3,k.fol🆗
B12, Ferrytyna 🔜🆙
MUCH, APS, b.C i S🆗 celiakia z genów 🆗
💊 euthyrox, D3,feroplex+ Multilac, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek,Acard, biosteron
🕺 nasienie 🆗 ale morf. 0% 🫣
TT, LH, FSH - dolna granica, FT 🆗
SHGB ⬇️ D3 ⬇️ Homocysteina ⬆️
💊 wit E,Q10, D3, NAC, Mg, Zn, omega, LC,ALC, Bcpx
02.26⏩️📋 monitoring, zmiana diety‼️antygen HP i pasożyty❓usg pod endo❓ -
Ja wróciłam po wizycie w instytucie rodziny, jutro Wam więcej napiszę, miałam ciężki dzień w pracy, później biegiem na wizytę i w sumie ledwo żyję. Wizyta jako taka, zlecone badania no i zobaczymy co dalej, jutro Wam napiszę co mamy zlecone.
White1, Dudu13, Morgo lubią tę wiadomość
Wiek 28&30
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja Aromek (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 3 x stymulacja clostybegyt (07,08, 09.3025)
- 1 IUI listopad 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 2 IUI grudzień 2025 (stymulacja Aromek) nieudana
- 3 IUI styczeń 2026 (stymulacja Aromek) nieudana
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, prenacaps ovi, glucophagne. -
Dziękuję Wam bardzo dziewczyny 🥹
Chyba czas się przemóc i skorzystać z pomocy bo czuje że sama tego nie ogarnę. Nie będzie łatwo bo pochodzę z rodziny gdzie emocje raczej się ukrywało ale mam ogromne wsparcie w mężu , w sumie on jest jedyną osobą , przy której pozwalam sobie na płacz i czuję że poniekąd to jest moją terapią 🥰
White1, cysterka95 lubią tę wiadomość
👩34 👨40
19cs o pierwszego maluszka
Subkliniczna niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
USG ✅ Cytologia ✅ MUCHa ✅
TSH 1,69
AMH 1.3 (01.25) 1.7(09.25)
Żelazo - 107
Ferrytyna - 50
D3 - 55
B12 - 734
Glukoza - 80
Insulina - 5
Kwas foliowy - 17
Homocysteina - 11,2❗️
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Sono-HSG -prawy jajowód niedrożny
Suple 💊
D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki -
Ta bezsilność jest chyba najgorsza , idealne cykle z których nic nie wychodzi , ciągłe wymyślanie nowych to badań a efektu zero 🤦🏻♀️Aga_92 wrote:Dziekuje 💕 bardzo ciezkie
to jest moj pierwszy az taki problem z ktorym kompletnie sobie nie umiem poradzic.. przez ta bezsilnosc chyba
..we wszystkim innym zawsze mozna bylo cos wiecej co ode mnie zalezalo zrobic
Wygadanie sie czesto pomaga ale tez tylko na chwile, ja tez czesto z chatem gpt rozmawiam jak juz serio placze i przerabiam po raz setny to samo. Mi psycholog w sumie glownie radzily zeby zajac sie czyms innym czy czyms czego sie dotychczas nie robilo. Tyle to ja wiem tylko ciezej z wykonaniem.. tez doradzala grupy wsparcia itd (ti odwazylam sie na forum napisac 😀)
White1 lubi tę wiadomość
👩34 👨40
19cs o pierwszego maluszka
Subkliniczna niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
USG ✅ Cytologia ✅ MUCHa ✅
TSH 1,69
AMH 1.3 (01.25) 1.7(09.25)
Żelazo - 107
Ferrytyna - 50
D3 - 55
B12 - 734
Glukoza - 80
Insulina - 5
Kwas foliowy - 17
Homocysteina - 11,2❗️
MTHFR C677T homo
Badanie nasienia ✅
Sono-HSG -prawy jajowód niedrożny
Suple 💊
D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki -
Więc tak, po wczorajszej wizycie można powiedzieć że jestem zadowolona pod kątem szukania przyczyny, ale nie jestem zadowolona z wywiadu. Lekarz stosunkowo zimny, bez emocji, oschły. Zrobił mi usg, powiedział że widzi ogniska typowe dla adenomiozy, na usg nie widzi w pełni obrazu pcos, co jest racją, bo pcos weszło w reemisję. Jednakże skupił całą wizytę na moim pcos, a wyniki męża uznał ze są w miarę prawidłowe, nie zalecił mężowi żadnych leków dodatkowych, nie powiedzieliśmy mu że dostał leki na stymulację. Po prostu chcieliśmy poznać opinie drugiego lekarza, nie mówiąc co inny przepisał.
Mąż ma też iść do urologa, zrobić USG jąder, następnie ma wykonać badanie nasienia i posiewy. Ja ma zleconą biopsję endometrium. Z badań krwi ja mam zrobić; krzywą cukrową, homocysteine, Ana1, testy na celiakię, przeciwciała tarczycowe. Plus podstawowe badania takie jak próby wątrobowe, morofologia, kreatynina. Mąż te podstawowe ma te same, plus ma inhibinę B, homocysteine, ANA1, lh, fsh, testosteron.
Także czeka nas teraz trochę badań, co dalej to zobaczymy.
Przepisał mi też dodatkowe suplementy, mam wdrożyć także endoover biotanic, endoover balance, l karnityne i acetylo l karnityne, naac 3-8 dzień cyklu, zwiększyć dawkę inozytolu.
Zalecił też na przyszłość badanie drożności z lipidolem. Powiedział że inseminacje nie mają skuteczności, że to jest to samo co naturalne współżycie..
Ogólnie mam mieszane uczucia, plus jest taki że ma plan jakiś na badania, wiec na dniach wykonamy to wszystko. Nie ukrywam że trochę przeraziły mnie koszty wszystkiego, no ale czego się nie robi dla swojego zdrowia. Zamówiłam wczoraj suple dla mnie i męża bo się na kończą, wykupiłam recepty, zapisze nas jeszcze na krew, dają oni jakieś zniżki do diagnostyki więc zrobię tam, sama wyliczałam ile to kosztuje i wyszło mi 2 tys za badania krwi na naszą dwójkę…
Mam mętlik duży w głowie po obydwu wizytach, bo jeden lekarz mówi że problemem jest nasienie, a drugi nie widzi w nasileniu problemu tylko w moim pcos. Także czuję się trochę w kropce. Sami wdrażamy leczenie łącząc jednego lekarza z drugim..Wiek 28&30
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, prenacaps ovi, glucophagne. -
Malineczka moim zdaniem jeśli problemem by były słabsze wyniki nasienia, a reszta by była ok, to inseminacje mogłyby pomóc. Skoro tak nie jest, to przeszkodą może być pcos i endometrioza (adenomioza). Przyczyna może też leżeć w ogóle gdzieś indziej na przykład w immunologii albo stanie zapalnym endometrium. Nie próbowałaś załatwić chociaż na część badań z krwii skierowania z programu ochrony zdrowia lub internisty lub pakietu medycznego? Szkoda kasy szczególnie na te podstawowe👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛ ⏳️05.24
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ AMH 6, drożność, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
01.26 IVF 💉 Menopur 150
18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
09.02.26 FET cykl sztuczny
🍍 EmbryoGlue
Prog 30 ng/ml -
White1 wrote:Malineczka moim zdaniem jeśli problemem by były słabsze wyniki nasienia, a reszta by była ok, to inseminacje mogłyby pomóc. Skoro tak nie jest, to przeszkodą może być pcos i endometrioza (adenomioza). Przyczyna może też leżeć w ogóle gdzieś indziej na przykład w immunologii albo stanie zapalnym endometrium. Nie próbowałaś załatwić chociaż na część badań z krwii skierowania z programu ochrony zdrowia lub internisty lub pakietu medycznego? Szkoda kasy szczególnie na te podstawowe
White, szczerze ja chyba nie mam ochoty przepychać się z medicoverem i biegać za skierowaniem. Mój mąż wczoraj napisał do luxmedu i 2 lekarzy mu odmówiło. Więc ja wiem że to samo będzie w medicover. Ponadto mój pakiet na pewno nie ma w sobie wszystkich badań. Z programu ochrony zdrowia to nawet nie wiem jak, po prostu lekarka tam mówiła że więcej badań nie trzeba, nie chce wychodzić przed szereg i mówić jej że chce skierowanie na to na to i na to. Chyba po prostu zrobimy to prywatnie bez proszenia się kogokolwiek o skierowanie. Nie ukrywam denerwuje mnie to, że mając prywatny pakiet nie chcą przepisać skierowań na badania.
Wiek 28&30
————————————————-
Malineczka, sprawdź program Moje zdrowie 20+ w swoje rodzinnej przychodni. Część badań na pewno wykonasz tam bezpłatnie ze skierowaniem. Z tego co rozumie opłaciłaś skierowania u nich do diagnostyki czy będziesz sama działać? Widzę podobne protokoły myślowe Maksym vs Kuźmińska. Z tą biopsją endometrium to widzę że tam to chyba taki must have i każdej proponują a koszt spory i chyba trzeba powtórzyć?
Maksym potem będzie interpretował te wyniki na jakiejś wizycie online?
Myślę że połączenie dwóch głosów da wam większy spokój jak piszesz, trzymać PCO w remisji i poprawiać wyniki męża. Wtedy będziecie gotowi i na naturalne i na inseminacje i na IVF jeśli będziecie brać pod uwagę. Niektóre suple działają bardzo szybko jak NAC, na inne trzeba poczekać te 3 miesiace.
Potraktuj to jako start z nową wiedzą, badania możesz sobie też podzielić na hormonalne w danych dniach cyklu lub takiego znaczenia jak immunologia.
Trzymam kciuki mocno za spokój i za cierpliwość w działaniu 💪🧡Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego, 11:19
Morgo lubi tę wiadomość
🆘11.25 AMH 0,68 🥺
LH/FSH ⬇️E2 🆗
Homocysteina, D3,k.fol🆗
B12, Ferrytyna 🔜🆙
💊 euthyrox, D3,feroplex+ Multilac, Q10, NAC, melat.,Bcpx, omega, Mg, Se, Zn, folian, wiesiołek,Acard, biosteron
Mardotka mi dużo pomogły treningi na oczyszczenie głowy. Chodzę raz w tygodniu na jogę i na trening siłowy, dzięki temu mam się na czym skupić.
Malineczka no pytanie czy chcesz się bujać. Ja poszłam na te badania krwi z tej ankiety moje zdrowie, bo za darmo i potrzebowałam morfologi na histero i jakie było moje zdziwienie jak mi powiedziała, że żeby się dowiedzieć wyników to muszę iść na wizytę do lekarza za dwa tyg 😂 w ostateczności byłam dzisiaj prywatnie tak czy siak. Także czasami lepiej zapłacić i mieć święty spokój, niż się męczyć z nimi 🤡
Mardotka lubi tę wiadomość
Starania od 09/23
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌
🔜 immunologia -
Dudu13 ja jeszcze nie zapłaciłam za te badania, napisałam prośbę o wycenę, ja po prostu miałam plan zrobić to w sobotę, żeby miec wyniki na wizytę na której mam mieć ewentualnie biopsję, mąż ma urologa dzisiaj. Po prostu uważam że jak mamy działać to już, a nie znowu odkładać w czasie.
Mam trochę poczucie zmarnowanego czasu wcześniej ze względu właśnie na to że dopiero poważniejsze badania mamy teraz, no ale taka kolej rzeczy.
Mam skierowanie z pakietu zaległe na podstawowe hormony, i jedynie co mi się pokrywa to morfologia
tarczycę mam tylko tsh, ft3, ft4, a tu lekarz chce przeciwciała i TRAb, czyli w sumie to czego nie mam na skierowaniu, to samo z innymi badaniami, mam podstawowe ale nie te rozszerzone, więc to skierowanie z medivover zrealizuje sobie rekreacyjnie w następnym cyklu, bo teraz już ma 6 dzień cyklu, więc za późno na zrobienie badań hormonalnych.
No i tak się bujam, nie powiedziałam że biorę w tym cyklu AROMEK, bo tak mi zalecała lekarka z gamety, a w instytucie rodziny chyba nie są za stymulacjami, więc świetnie się bawię
Wiek 28&30
————————————————-
Mardotka, miałam podobny kryzys w październiku zeszłego roku jak zbliżały sie moje 35 urodziny. Nie dość, ze wiek taki, że już bliżej do 40stki, niż 18 to jeszcze poczułam wielki bezsens wszystkiego, i tych całych starań i życia które im z czasem podporządkowałam.
Myślę, że tak jak dziewczyny już wspomniały - warto wybrać się do kogoś po profesjonalną pomoc, nieraz wyrzucenie (a nawet popłakanie!) komuś kto nas wysłuchania bez oceniania lub doradzania potrafi dużo naprawić i ułożyć w głowie 🫂
Malineczka, no z tymi pakietami to jest tak, że trzeba mieć farta i trafić na hojnego lekarza który da jakieś skierowania bez marudzenia. Ale mało takich. Podejrzewam, że mają z góry jakiś przykaz żeby za bardzo nie leczyć i nie diagnozować, bo to kosztuje
jedyna różnice w podejściu widziałam jak miałam z firmy pakiet Platinium w luxmedzie i wtedy faktycznie większość rzeczy udało mi się zbadać. Teraz mam pakiet Basic i nawet samą dostępność terminów to niebo, a ziemia.
Chyba też już bym wolała dla świętego spokoju pójść raz i zapłacić za wszystko hurtem. Niż zbierać pojedyczne skierowania od różnych lekarzy.
Ewentualnie zerknij na badamysie.pl - nieraz mają lepsze ceny niż gdy się kupuje badania bezpośrednio w Alabie.
Jeszcze któraś z dziewczyn robiła tak, że najpierw kupowała sobie droższe badania, czekała na kod rabatowy z diagnostyki, a potem z tym kodem kupowała kolejną pulę badań dla męża. Zawsze to kilka złotych do przodu 🫠🙎♀️🧔♂️ 35 / 35
🍀 19 cs - 5x stymulacja
🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
🔥06.25 - drożność - ok 👌
🧚♀️07.25 AMH - 3,8
💔 02.25 - CP
💔 09.25 - CB
💉trombofilia + autoimmunologia - ok 🆗
🕰️ badanie kariotypów - ok 🆗
📆 01.26 IVF -> 10x ❄️🥺 (5x4.11, 4x3.11 i 1x4.33)
🍍02/03.26 > w planach FET -
Tak tak, kody zniżkowe w DIAGNOSTYCE to bomba.
Ja dopiero teraz się przerzuciłam na DIAG ale dużo badań w 2025 robiłam przechodząc do ALAB korzystając z cashback i LetyShops. Parę stówek można uzbierać, jak jest np nawet do 23% zwrotu.
Do diagnostyki też są i będę polować na badania w najbliższym cyklu przed wizytą u endo. Aktualnie jest 4% do DIAG
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego, 15:29
🆘11.25 AMH 0,68 🥺
LH/FSH ⬇️E2 🆗
Homocysteina, D3,k.fol🆗
B12, Ferrytyna 🔜🆙
karczoch321 wrote:Jeszcze któraś z dziewczyn robiła tak, że najpierw kupowała sobie droższe badania, czekała na kod rabatowy z diagnostyki, a potem z tym kodem kupowała kolejną pulę badań dla męża. Zawsze to kilka złotych do przodu 🫠
Dokładnie, to jest dobra rada
tam są progi:
przy wydaniu min. 200 zł dostaje się kod na -10%
przy min. 400 zł: -15%
i przy min. 600 zł: -20%
więc jak mamy większe badania to też rozdzielam tak żeby uzyskać jak największą zniżkę na najdroższe badania. Trzeba pokombinować, ale często zostaje nawet kilka stówek w portfelu.
A i jeszcze dodam, że czasem przy większych zakupach warto zadzwonić na infolinię, mi tak kiedyś pani pięknie ułożyła badania w pakiety że wyszło taniej
W medicoverze można skorzystać z badań raz w roku na życzenie za darmo więc wtedy da się zrobić jakieś takie basic typu morfologia, glukoza, insulina i część witamin. Z pozostałymi zwłaszcza hormonami nawet się nie wysilam już bo nigdy nie udało mi się uzyskać skierowania, zawsze odpowiadają że nie zajmują się niepłodnością (nawet zbadanie hormonów w 3 dc u nich pod to podlega 🙄).
Portfel boli, ale popieram że czasem ważniejszy jest spokój
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego, 15:31
👫 30 & 31
z pomocą medyczną od 08.2024 (stymulacje Lametta + Ovitrelle przerwane przez operację ŻPN)
▪️cd138 ok ✔️
▪️ANA ok ✔️
▪️seminogram 01.'26:
DFI 15,06 ➡️ 6,96
Morfologia 0🔻
Malineczka, przepraszam że tak wbijam Wam na wątek. Śledze czasem co piszecie i po cichu kibicuje tutaj dziewczynom, które pamiętam jeszcze z wątków miesięcznych.
Chciałam tylko napisac, że my tez sie z Mężem leczylismy u Maksyma i dzięki niemu oraz wdrożonej dodatkowo z dietetykiem współpracy zaszłam po 2 latach staran w ciążę (8 miesiecy po rozpoczęciu leczenia w Instytucie Rodziny). Mielismy zlecone to wszystko co Ty do zbadania i po kolei wykluczaliśmy przyczyny. Wiem, że to strasznie kosztowne, sami zostawilismy ponad 5k w instytucie i wizyty u Maksyma byly dla mnie zawsze stresujące przez ten jego dziwny styl bycia. Gość mówi często rzeczy sprzeczne z tym co mówia i zalecają w klinikach leczenia nieplodnosci i czlowiek już głupieje komu wierzyć.
Ale u nas bardzo trafnie zdiagnozował endometriozę, adenomiozę i niedomoge progesteronową przy moim pcos, wsadził mnie i Męża na dobre leki i suplementy, wykluczylismy masę przyczyn (mialam i biopsje endometrium i drożnośc z lipiodolem) i ostatecznie po długim bo długim czasie (uprzedzal nas, że na efekt trzeba poczekac kilka miesięcy) ale sie udało po zejściu ze stymulacji, która okazala sie u mnie obnizac jakośc owulacji. Wczesniej odbijalam sie od lekarzy nawet ze swietnymi opiniami, wyspecjalizowamymi w pcos którzy nie zauwazyli u mnie żadnej z powyżej wymienionych rzeczy. Dodatkowo zaszłam w ciąże pomimo tego, ze morfologia męża wahała sie od 0% do 1 % i Maksym od samego początku nam mówil, ze nawet przy 0% da się zajśc bo w badaniu jest tylko mala próbka nasienia, a wystarczy tylko jeden sprawny plemnik i że raczej problem był po mojej stronie w zwiazku z problemami z owulacją.
Z drugiej strony Maksym kompletnie ignorował temat diety i niedoborow, które miałam (z dietetykiem leczylam helicobactera i uzupelnialam niedobory głownie żelaza) i poza niskim IG i kilkoma suplami nic nie zalecał, a ja uważam, że to też było kluczowe w moim leczeniu bo niedobory miałam spore. Na własna rękę robilam tez monitoringi i mierzyłam temperaturę bo sama obserwacja creigtonem nie dawala informacji o tym, że np. nie pekala mi komórka jajowa w trakcie owulacji czy jak zrobiła mi sie torbiel co mialo kluczowe znaczenie w moim leczeniu.
Tak czy inaczej jakbys miała jakieś pytania o Instytut Rodziny i Maksyma, to smiało pytaj na priv. Masz fajne podejscie bardzo, żeby na własną rękę też działac niezależnie od lekarzy. Bardzo mocno trzymam kciuki, żeby i Wam się udało znaleźć i wyleczyc przyczynę 🤞
Dudu13, Morgo, Malineczka lubią tę wiadomość
29 👩🏼 2 lata starań
PCOS i Endometrioza, Adenomioza - długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF
Leczenie od wrzesnia 2023 lametta + duphaston
Wrzesień 2024 Dietetyk, Naprotechnologia
Lametta + Cyclogest
Sono HSG z lipiodolem,
Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspirin cardio
Mamy to! 🎉🎉🎉
08.05.2024 Beta 25
10.05.2025 Beta 94.1 , Prog 34.76
15.05.2025 Beta 886, Prog 28.3
19.05.2025 Beta 3552, Prog 23.8 🌞
22.05.2025 USG, mamy serduszko 🩷
03.06.2025 USG, 12mm Fasolki
03.07.2025 Prenatalne, 5.2 cm podskakującego Maluszka 🥹
02.09.2025 połówkowe 380g zdrowej Dziewczynki
05.11.2025 1338g
rośniemy!
17.12.2025 2950g Księżniczki
16.01.2026 🥳 Marysia, 3600g, 54 cm

-
Jestem po wizycie. Nie może być za pięknie, poprawa wyników nasienia i czysta biopsja to za dużo pozytywnych informacji i musiało to zostać zrównoważone torbielą na jajniku z niepękniętego pęcherzyka. Wiecie, żeby nam się od dobrobytu w dvpach nie poprzewracało 🤪
Dostałam antykoncepcję do brania od 1 dc czyli mam nadzieję jutro i za 3 tygodnie kontrola. Spodziewałam się innych informacji ale wiecie jak jest na tym etapie starań - wzruszenie ramionami i robimy co trzeba
👫 30 & 31
▪️cd138 ok ✔️
▪️ANA ok ✔️
▪️seminogram 01.'26:
DFI 15,06 ➡️ 6,96
Morfologia 0🔻
cysterka95 wrote:Jestem po wizycie. Nie może być za pięknie, poprawa wyników nasienia i czysta biopsja to za dużo pozytywnych informacji i musiało to zostać zrównoważone torbielą na jajniku z niepękniętego pęcherzyka. Wiecie, żeby nam się od dobrobytu w dvpach nie poprzewracało 🤪
Dostałam antykoncepcję do brania od 1 dc czyli mam nadzieję jutro i za 3 tygodnie kontrola. Spodziewałam się innych informacji ale wiecie jak jest na tym etapie starań - wzruszenie ramionami i robimy co trzeba
Kurcze, a nie jest tak że torbiel się może wchłonąć przy miesiączce? Ja np miałam dwa razy nie pęknięte pęcherzyki (lub nie do końca pęknięte) i za każdym razem po miesiączce było już czysto 🤔
Cieszę się, że parametry nasienia się poprawiły! Czy to są już te zaktualizowane w stopce? 🥰
Przypomnij mi proszę czy wcześniej miałaś zapalenie endometrium, że teraz była kontrola?👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸PCO (metaboliczny)
🔸Późne owulacje
🔸Badanie nasienia + posiew✅
▪️07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
▪️09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
▪️09.25 drożność jajowodów ✅
▪️10.25-12.25 stymulacja aromek ❌
𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟔 𝐈𝐕𝐅 💉
13🥚-> 7 MII🍀-> 4❄️❄️❄️❄️ -
CrazyDaisy wrote:Malineczka, przepraszam że tak wbijam Wam na wątek. Śledze czasem co piszecie i po cichu kibicuje tutaj dziewczynom, które pamiętam jeszcze z wątków miesięcznych.
Chciałam tylko napisac, że my tez sie z Mężem leczylismy u Maksyma i dzięki niemu oraz wdrożonej dodatkowo z dietetykiem współpracy zaszłam po 2 latach staran w ciążę (8 miesiecy po rozpoczęciu leczenia w Instytucie Rodziny). Mielismy zlecone to wszystko co Ty do zbadania i po kolei wykluczaliśmy przyczyny. Wiem, że to strasznie kosztowne, sami zostawilismy ponad 5k w instytucie i wizyty u Maksyma byly dla mnie zawsze stresujące przez ten jego dziwny styl bycia. Gość mówi często rzeczy sprzeczne z tym co mówia i zalecają w klinikach leczenia nieplodnosci i czlowiek już głupieje komu wierzyć.
Ale u nas bardzo trafnie zdiagnozował endometriozę, adenomiozę i niedomoge progesteronową przy moim pcos, wsadził mnie i Męża na dobre leki i suplementy, wykluczylismy masę przyczyn (mialam i biopsje endometrium i drożnośc z lipiodolem) i ostatecznie po długim bo długim czasie (uprzedzal nas, że na efekt trzeba poczekac kilka miesięcy) ale sie udało po zejściu ze stymulacji, która okazala sie u mnie obnizac jakośc owulacji. Wczesniej odbijalam sie od lekarzy nawet ze swietnymi opiniami, wyspecjalizowamymi w pcos którzy nie zauwazyli u mnie żadnej z powyżej wymienionych rzeczy. Dodatkowo zaszłam w ciąże pomimo tego, ze morfologia męża wahała sie od 0% do 1 % i Maksym od samego początku nam mówil, ze nawet przy 0% da się zajśc bo w badaniu jest tylko mala próbka nasienia, a wystarczy tylko jeden sprawny plemnik i że raczej problem był po mojej stronie w zwiazku z problemami z owulacją.
Z drugiej strony Maksym kompletnie ignorował temat diety i niedoborow, które miałam (z dietetykiem leczylam helicobactera i uzupelnialam niedobory głownie żelaza) i poza niskim IG i kilkoma suplami nic nie zalecał, a ja uważam, że to też było kluczowe w moim leczeniu bo niedobory miałam spore. Na własna rękę robilam tez monitoringi i mierzyłam temperaturę bo sama obserwacja creigtonem nie dawala informacji o tym, że np. nie pekala mi komórka jajowa w trakcie owulacji czy jak zrobiła mi sie torbiel co mialo kluczowe znaczenie w moim leczeniu.
Tak czy inaczej jakbys miała jakieś pytania o Instytut Rodziny i Maksyma, to smiało pytaj na priv. Masz fajne podejscie bardzo, żeby na własną rękę też działac niezależnie od lekarzy. Bardzo mocno trzymam kciuki, żeby i Wam się udało znaleźć i wyleczyc przyczynę 🤞
Dziękuję Ci za tą wiadomość! No lekarz ma dziwny styl bycia, nawet mój mąż wychodząc z instytutu mówi do mnie - wiem co powiesz, że buc z niego i zero emocji, takie właśnie miałam odczucia więc mój mąż z tym opisaniem trafił w punkt. Nie ukrywam że lekarz nie musi być miły, jednakże oczekuje trochę empatii a nie takiego podejścia oschłego, może za dużo wymagam. Masz do polecenia jakiegoś dietetyka? Oczywiście zrobimy te wszystkie badania które chcą, o dziwo zadzwoniłam na teleporade do ginekologa-endokrynologa wytłumaczyłam całą Naszą sytuację i chyba trafiam na jakąś dziwną Panią doktor, bo nic nie komentowała, dała mi skierowania na wszystkie badania te co mam w pakiecie, bez pakietu dopłacę za ANA1, celiakię i TRAb, była zaskoczona że nie ma opcji wypisania mi skierowania na TRAb. Nawet okazuje się że krzywa cukrową mam w pakiecie. Także udało się, w sobotę idę na pobranie krwi. Zapytała się nawet czy mąż się leczy, czy chce też skierowanie na jakieś USG. Powiem szczerze że szczęka mi opadła, bo napisałam do mojego męża że robię jedno podejście do teleporady jak odmówią robimy wszystko prywatnie, bo nie będę się z ludźmi użerać. A tu proszę, zaskoczenie mega pozytywne.
karczoch321, cysterka95, White1, Dudu13, CrazyDaisy, Siasi lubią tę wiadomość
Wiek 28&30
————————————————-
Pelasia30 wrote:Kurcze, a nie jest tak że torbiel się może wchłonąć przy miesiączce? Ja np miałam dwa razy nie pęknięte pęcherzyki (lub nie do końca pęknięte) i za każdym razem po miesiączce było już czysto 🤔
Cieszę się, że parametry nasienia się poprawiły! Czy to są już te zaktualizowane w stopce? 🥰
Przypomnij mi proszę czy wcześniej miałaś zapalenie endometrium, że teraz była kontrola?
Są szanse że się wchłonie, ale nie mogę zacząć stymulacji z torbielą a letrozol musiałabym zacząć brać od 3 max 5 dnia cyklu więc to chyba za krótko żeby wszystko zniknęło do zera
ta antykoncepcja to chyba tak dla pewności
Tak, aktualne parametry są w stopce 😊 nie miałam zapalenia, to była moja pierwsza biopsja przy okazji histeroskopii w grudniu ale dopiero teraz znalazł się termin na wizytę z omówieniem wyników 🙈👫 30 & 31
▪️cd138 ok ✔️
▪️ANA ok ✔️
▪️seminogram 01.'26: