Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny 🫶🏻
    Melduję, że od jutra zaczynamy pierwszą stymulację do procedury 😱 Trochę się tym ekscytuję, jakaś perspektywa na przełom... ☺️
    Trzymajcie kciuki 💖

Morgo, Loraa, White1, cysterka95, snieżka lubią tę wiadomość

2,5 roku starań – wciąż czekamy na nasze dwie kreski 🤍

🙋🏻‍♀️ Endometrioza | Adenomioza | PCOS | Zaburzenia gospodarki cukrowej
    🙎🏼‍♂️ Bardzo obniżone parametry nasienia, HBA 30%, OAT

🔜 In vitro 🧬
    ✅ Kwiecień: Kwalifikacja i wymazy
    ➡️ 17.06 start stymulacji
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do osób bardziej doświadczonych w temacie in vitro 😊

Jaki mniej więcej jest koszt wszystkich leków do stymulacji? Czy istnieje możliwość częściowej refundacji takich leków? I czy trzeba samemu poprosić o nią lekarza, czy lekarz zazwyczaj sam to proponuje? 🤔

Będę wdzięczna za każdą odpowiedź 🤍

🔜 In vitro 🧬
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • aszin Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:

Jaki mniej więcej jest koszt wszystkich leków do stymulacji? Czy istnieje możliwość częściowej refundacji takich leków? I czy trzeba samemu poprosić o nią lekarza, czy lekarz zazwyczaj sam to proponuje? 🤔

Lekarz sam wypisze refundację, ja za same leki, nie licząc triggerów, dałam jakieś 400 zł ☺️

Morgo, Chochlik12 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2023
    Trombofilia, Hashimoto, OAT
    ♀ 33 ♂ 38

03.2024 💔💔 8tc (6+4)

2026:
    ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
    I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc (8+4) T21
    II FET
  • Loraa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:

Chochlik, w ramach programu jest refundacja leków do stymulacji. Lekarz sam powinien wypisać receptę z refunacjcą. Jakie masz leki?

Powodzenia! 🤞

Chochlik12 lubi tę wiadomość

10.2024

➡️Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,14), Stan zapalny endometrium, IO, Allo Mlr 0%

💉
    I ICSI 05.2025 - 0 ❄️
    II ICSI 08.2025 - 1 ❄️ 4AA -> PGT-A - 1 ❄️
    III ICSI 01.2026 - 2 ❄️ 4AA (niebadane)

I FET - beta < 0,1
    II FET - 🍀🙏

A ch*j z tym wszystkim!
  • Morgo Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Hej dziewczyny 🫶🏻
    Melduję, że od jutra zaczynamy pierwszą stymulację do procedury 😱 Trochę się tym ekscytuję, jakaś perspektywa na przełom... ☺️
    Trzymajcie kciuki 💖

Powodzenia! Ja mimo wszystko jestem team celebrowanie ekscytacji 😉 to ważny moment wejścia w nowy etap, który ma szansę dać ciążę

Chochlik12 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 2,2

👦
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

17cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - I transfer - beta ujemna.
    04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • White1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja jestem na bieżąco z wami, mocno trzymam kciuki za każdą.

@Morgo nie wyobrażam sobie co musisz przechodzić po kolejnym nieudanym transferze. Oczywiście radziłabym uciekać do najbliższej możliwej kliniki, która bada zarodki niezależnie jak daleko, ale rozumiem, że masz inne plany. Mam nadzieję, że twój lekarz potraktuje was poważniej. A to co ci powiedzieli w pracy to świadczy tylko o nich samych, trzeba walczyć o to, żeby niepłodność nie była tematem tabu i ludzie byli jej bardziej świadomi.

@Cysterko odliczam z tobą dni do wizyty 🩷

@Chochlikczku rozgrzewam kciuki! Takie newsy nawet we mnie powodują ekscytację 🤪 Jakbyś miała pytania, to śmiało, chętnych do odpowiedzi nie brakuje 🤭 u mnie wyszło 400zł z refundacją za leki + 60zł za triggery. Życzę Ci dorodnych jajeczek

Morgo, aszin, Chochlik12 lubią tę wiadomość

👧26 🧑27 🐈‍⬛ 🐈‍⬛ ⏳️05.24

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
    ✅️ AMH 6, drożność, nasienie

01-11.25 11 cykli Lametta + Zivafert/Ovitrelle
    01.26 IVF 18 🥚 -> 6 MII -> 1 ❄️ 5BB
    02.26 FET cykl sztuczny | EmbryoGlue

7dpt 37.7 ▫️ 10dpt 146 ▫️ 12dpt 350 ▫️ 15dpt 1184 ▫️ 19dpt 4000 ▫️ 23dpt bijące 💕
    08.06 333g 🩵🧸

preg.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny 💖
    Loraa jutro się dowiem 🤭

🔜 In vitro 🧬
    __

• Morgo Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White - dzięki 🌷. My aż takiej determinacji nie mamy z dojazdami, z ośrodków badających zarodki najbliżej nam do Wawy, ale to wciąż z 2,5 h drogi. Cóż, godzę się z tym że znów będzie niepewność. Z pierwszej stymulacji miałam słabszą odpowiedź niż oczekiwana względem mojego wieku i AMH. Lekarz mówi że jest szansa że trafiła się akurat feralna linia komórek z wadami. Plus połowa się nawet nie pobrała - w następnej można spróbować w takim wypadku mocniejszej stymulacji i odroczyć transfer, bo to generuje większe ryzyko hiperstymulacji. Pewności co do lepszego efektu nie ma.
    To, co mogłoby nam realnie pomoc to użycie dodatkowych metod selekcji plemników i oocytów na etapie laboratoryjnym, ale Klinika tego nie wykonuje w ramach refundacji i nie można tego dokupić nie wychodząc z programu. Też proponuje scratching przed kolejnym transferem - myślę że z tego skorzystam, bo zwiększa receptywnosc endometrium. Podobnie atosiban poza działaniem p-skurczowym. Planuję wykonać histeroskopię w przerwie. Lekarz mówi że spoko, ale jeśli chodzi o leczenie ew. zapalenia to nie ma na to standardów i antybiotykoterapie które są dość powszechnie stosowane często nie są skuteczne bo problem leży w immunologii. Generalnie to trochę loteria co pomoże na takie zapalenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:02

👩‍❤️‍👨 30+

💃 AMH - 2,2

👦
    🔬seminogram:
    1. morfologia 0% (100% nieprawidłowe główki), koncentracja: 26,3 mln/ml (👍), ruch szybki 2,0% (🔻), posiewy nasienia ujemne
    hipogonadyzm - testosteron całkowity 🔻, estradiol - nieoznaczalny
    2. Morfologia 2% (🆙), ruch szybki 13% (🆙), koncentracja 13 mln/ml (🔻); poprawa testosteronu i estradiolu - po Clo + suple

17cs

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    02.04 - I transfer - beta ujemna.
    04.05 - II transfer na cyklu naturalnym - ciąża biochemiczna.

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • aszin Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, cieszę się, że lekarz się opanował i uzgodnił z Wami jakiś plan. A płacz się czasem przydaje ❤️‍🩹

My mamy transfer w sobotę, z dodatkowym ovitrellem rano. Także czeka mnie mnóstwo dni niepewności i nerwówki 🙈

Morgo lubi tę wiadomość

Starania od 08.2023
    Trombofilia, Hashimoto, OAT
    ♀ 33 ♂ 38

03.2024 💔💔 8tc (6+4)

2026:
    ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
    I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc (8+4) T21
    II FET
‹‹ 337 338 339 340 341
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ