Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Brandy Przyjaciółka

Wysłany: 5 września, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Claudii, Brandy to dodaje Was do przyjaciółek.

Przyjęłam zaproszenie i napisałam :⁠-⁠)

Morgo lubi tę wiadomość

• Morgo Autorytet

Wysłany: 5 września, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peachy - a może to adekwatne emocje do sytuacji niepewności, w której jesteś. Ludzie źle znoszą bezradność. Sama jak na siebie to ostatnio sporo płaczę z bezradności, żalu, poczucia bycia daleko względem tego, co pragnę mieć. Póki to się nie zamienia w stan ciągły, z którego nie idzie wyjść przez kolejne, dni tygodnie to dla mnie normalność. A w moim przypadku to chyba nawet jakiś progres w terapii że sobie pozwalam sobie na takie stany.

Peachy, Dudu13 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&38 l. 21 cs
    💃 AMH - 1,72, przewlekłe zapalenie endometrium w histeroskopii, dyskretna adenomioza
    👦 morfologia 0-2%, hipogonadyzm - wyrównany

I IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    3 transfery - 2x beta ujemna❌ , 1x ciąża biochemiczna.
    II IVF
    13 pęcherzyków - 10 kumulusów - 5 MII - 2 zygoty w 1 dobie - 1 morula w 5 dobie - transfer świeży ❌

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Dziki Pyłek Debiutantka

Wysłany: 5 września, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, śledzę ten wątek długo, sama nie pisałam, bo wieloletnie starania w moim przypadku powodowały, że nie miałam dodatkowo ochoty rozmawiać, trzymaliśmy to w sobie i między sobą z mężem.
    W marcu tego roku zaszliśmy w ciążę - po 6 latach starań i pierwszy raz w życiu. Za pomocą in vitro - w I procedurze, drugi transfer okazał się sukcesem. Postanowiłam się odezwać, kiedy zobaczyłam prośbę od Morgo o polecenie klinik - i mnie kiedyś ktoś polecił tę klinikę, dzięki której dziś jestem w ciąży. My leczyliśmy się w Krakowie w KrakOvi, u doktora Wyroby. Podaję nazwisko doktora, bo po pierwsze wydaje się specjalizować w trudnych przypadkach (czy to czynnik męski, czy żeński), a po drugie - do KrakOvi miałam podejście kilka lat temu u innego lekarza i zniechęciłam się wtedy. Osoby, które polecały mi klinikę, polecały też właśnie doktora Wyrobę. Raczej powściągliwy, wizyty krótkie, ale konkretne. Jeśli chciałabyś Morgo więcej szczegółów, to chętnie napiszę w PW - tak że śmiało pytaj o wszystko. :-)

Morgo lubi tę wiadomość

• Dudu13 Autorytet

Wysłany: 5 września, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, przytulam mega mi przykro :(
    Wierzę, że nowa klinika wleje nowe nadzieje i siłę do walki. Jesteś wojowniczką 🫶

Malineczko, ugh, spokój nas tylko uratuje i mam nadzieję że bawicie się super na weselu! Są duże szanse że to krwiak 🙏🏻 myślę że podejście masz zdroworozsądkowe. Ja nie wiem czy bym jechała - chyba jedynie przez heparynę? Zależy w jakiej porze bo to stężenie chyba spada a max osiąga w 3-4h po podaniu.

Peachy, oh hormony dokładają i powiem Ci, że po prostu trzeba przetrwać to ale i jak płakać to płakać 😪
    Nie myśl też za dużo do przodu. Na ten moment jesteś w ciąży, przyrosty są ok i to się liczy. Kolejne kamienie milowe przed Tobą. Po prostu musisz odetchnąć do tego czasu. Terapia super sprawa na ten czas oczekiwania. Ja też na tym etapie wczoraj miałam takie napięcie że co jeśli to się nie uda i wgl już zaszliśmy najdalej ever i tyle włożone między jedną a drugą ciążą, i w trakcie… kasy siły i leków :(

Peachy lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔
    11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
    🆘11.25 POI🥺 LH/FSH < 1
    ✅OGTT + hormony, DHEAS ⬇️
    MUCH, APS, b.C/S, ANA3, celiakia (geny), pasożyty, nied. tarczycy
    🕺 🧪 ✅
    hormony - niskie

✨🫪🌈
    17.07.26🤞⏸️ beta 🚀
    30.07 5+5, GS 0,98 ✅
    10.08 7+1, CRL 1,08 💓
    20.08 8+4 CRL 2,0 💓174BPM
    24.08 9+0 CRL 2,3 💓 172BPM
    31.08 10+1 CRL 3,3 💓 176BPM
    08.09 11+5 CRL 5,0 💓 180BPM
    15.09 12+4 CRL 6,0 🎀❓prenatalne🆗 przepływy🔍⚠️
    23.09 13+5, ok 🩷🎀, 💓 159BPM
    28.09 14+3, 🍊 104g, 💓154BPM
    20.10 17+4 ⏳
    preg.png
  • niecierpliwa14 Znajoma

Wysłany: 5 września, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Peachy, to ciągłe czekanie jest właśnie najgorsze. Jak nie na owulację, to na test albo betę. Nie bez powodu mój nick to niecierpliwa… Mi wygadanie się wtedy i poczucie że nie jestem z tym sama pomaga.

@Morgo trzymam kciuki za znalezienie kliniki w której się poczujecie prawdziwie zaopiekowani. My też właśnie wybieramy.

U mnie jest teraz w domu na parę dni przyjaciółka z rocznym dzieckiem i mężem (i jak się okazuje w czwartym miesiącu ciąży). Uczucie pozostania w tyle jest ciężkie .

Morgo, Foggy, Peachy lubią tę wiadomość

Starania od poczatku 2025

🙋🏻‍♀️ 33l nieregularne cykle, PCOS, drożne jajowody
    07/25 AMH 5,74
    09/25 AMH 3,85
    kariotyp ok
    🙎🏼‍♂️ 33l lekka oligospermia? morfologia 3%? (różne wyniki)
    fragmentacja niska 23%: generalna, podwójna 17%
    kariotyp ok

4 cykle clomifene
    4 cykle letrozole
    MAR25 ciąża biochemiczna 💔
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 5 września, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziki Pyłek - dziękuję za informacje i gratuluję ciąży 🌷🌷. To ogóle bardzo miłe i pokrzepiające, że się odzywacie w mojej sprawie ♥️. Czuję się mega wzmocniona, naprawdę dużo to dla mnie znaczy.

Niecierpliwa - mam dużo takich koleżanek. Lubię spotkania z ich dziećmi, ale tak, czasem dopada i mnie to poczucie upływającego czasu, rozkminy czy nasze przyszłe dziecko będzie miało się z kim bawić itd. Pocieszam się tym, że oboje z mężem lubimy poznawać nowych ludzi, jesteśmy kontaktowi więc jak będzie trzeba to zbudujemy wioskę od nowa.

Motylek93 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&38 l. 21 cs
    💃 AMH - 1,72, przewlekłe zapalenie endometrium w histeroskopii, dyskretna adenomioza

I IVF
    II IVF
    13 pęcherzyków - 10 kumulusów - 5 MII - 2 zygoty w 1 dobie - 1 morula w 5 dobie - transfer świeży ❌

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 6 września, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Dziewczyny, które są zadowolone z prowadzenia w Klinikach z IVF dajcie znać gdzie się leczycie. Dla nas to będzie cenną wskazówka 😉. Robię risercz w kierunku zmiany ośrodka. Dla mnie ważne jest móc w razie wu dojechać także pociągiem, więc najlepiej Wa-wa, Łódź, Kraków - tam mam sensowne połączenia.

A z jakich okolic jesteś Morgo? 🙈
    Ja jestem w Bocianie w Katowicach u doktor Justyny Kopczyk i wiele razy zaskoczyła mnie naszym prowadzeniem / podejściem / doborem leków etc., nie wiem jak sprawdza się w bardziej skomplikowanych przypadkach, ale z mojej 9 miesięcznej współpracy z Nią, mam mega dobre odczucia 🥹 na pewno klinice nie da się odmówić empatii, wsparcia psychicznego, czy rzetelnego prowadzenia.

Morgo lubi tę wiadomość

Ponad 2.5 roku starań 🤍

🙋🏻‍♀️ 30 | Endometrioza | Adenomioza | PCOS, zrosty i niedrożności i inne pokemony
    🙎🏼‍♂️ 28 | Czynnik męski - OAT | HBA 30%

🥚 29.06 • 30 oocytów • 20 MII
    🧊 14 jajeczek zamrożonych • 3/6 zapłodnionych

❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB

31.08 • transfer
    04.09 • pierwsze blade kreseczki w życiu ⏸️🥹
    08–15.09 • Beta: 95,8 → 1494,9 📈
    21.09 • CRL 2,1 mm 🥹 z 💓
    29.09 • 9 mm jagódki 🫐 z pięknym ❤️‍🔥
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am experiencing this miracle within me. God, the Maker of all things, is creating a new life. ❤️‍🔥

preg.png
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 6 września, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik - jestem z Podlasia. Dla mnie najlepszy dojazd komunikacyjny to Wa-wa, ew. Łódź lub Kraków. Raczej się nastawiam na Kraków lub Wa-wę, mam już spis polecanych specjalistów.
    A jak u Ciebie? Robisz kolejne testy? 😉

👩‍❤️‍👨 31&38 l. 21 cs

I IVF
    II IVF

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 6 września, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Chochlik - jestem z Podlasia. Dla mnie najlepszy dojazd komunikacyjny to Wa-wa, ew. Łódź lub Kraków. Raczej się nastawiam na Kraków lub Wa-wę, mam już spis polecanych specjalistów.
    A jak u Ciebie? Robisz kolejne testy? 😉

Oki! To z tamtych okolic niestety nie potrafię nikogo polecić, ale jakiś czas temu założyłam tu na forum taki wątek: https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/polecani-lekarze-na-drodze-do-rodzicielstwa-mapa-rekomendacji,41126,1.html zebrało się tam trochę lekarzy, wrzucam do inspiracji 😃 Różne dziewczyny pisały komentarze.

Teściki robię i z dnia na dzień troszeczkę ciemnieją 🥹 Nie ukrywam, że wolałabym już zrobić betę, ale nie chce mi się kombinować z badaniami za granicą 😂

IMG-0250.jpg

Ogólnie mam teraz grube rozkminy, czy wszystko jest w porządku 😒 Od kilku dni boli mnie brzuch i mam wrażenie, że z dnia na dzień coraz mocniej. Może to zupełnie normalne, tylko ja kompletnie nie mam punktu odniesienia 😂 Trochę przypomina mi to uczucie, które miałam przy moim delikatnym OHSS po stymulacji, więc zaczęłam się zastanawiać, czy rosnąca beta mogła jakoś „obudzić” jajniki i spowodować nawrót podobnych objawów. 🙈

Sama już nie wiem - może za dużo analizuję i na tym etapie brzuch po prostu ma prawo trochę boleć xD A może odzywa się moja endometrioza. 😅 Chyba po powrocie dla świętego spokoju umówię się do lekarza.

aszin, White1, Peachy, Imazolka, Morgo, Gnom, Loraa, Jupiter, snieżka, cysterka95, ferrytynka25 lubią tę wiadomość

Ponad 2.5 roku starań 🤍

🙋🏻‍♀️ 30 | Endometrioza | Adenomioza | PCOS, zrosty i niedrożności i inne pokemony

❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB

31.08 • transfer
    21.09 • CRL 2,1 mm 🥹 z 💓
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am experiencing this miracle within me. God, the Maker of all things, is creating a new life. ❤️‍🔥

preg.png
  • aszin Autorytet

Wysłany: 6 września, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, piękny progres 🥰 A brzuch może boleć, niektóre kobiety bardziej, inne mniej, ale to jest całkiem normalne 🙂

Morgo, bardzo mi przykro, wierzyłam w tę morulkę… Dobrze, że macie plan i jak najbardziej popieram zmianę kliniki. Często wystarczy inne zaplecze embriologiczne i już samo to jest totalnym game changerem. Daj znać, jak zdecydujesz sie na konkretną klinikę i w ogóle jakie tam są terminy! Trzymam mocno, mocno kciuki 🍀

Chochlik12 lubi tę wiadomość

Starania od 08.2023
    Trombofilia • Hashimoto • OAT
    ♀ 33 ♂ 38

03.2024 8 tc 💔💔

ICSI 2026: 5AA, 4AA, 3BB 🍀
    I ET 24.01 → 💔 12tc T21
    II FET 20.06 → ❤️ 🙏✨
    7 dpt 42,1 → 9 dpt 136 → 11 dpt 436,3 → 13 dpt 1321 → 18 dpt 6913
    7+2 CRL 1,15 cm 🍤
    9+4 CRL 2,57 cm 🫐
    12+1 CRL 5,74 cm 🩵 Sanco ✔️
    14+0 CRL 8,59 cm 🧸
    18+0 ⏳

preg.png
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 6 września, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochliczku piękne kreski 🥹🤞

Morgo dobrze, że jest plan. Też ultra ważne, żeby klinika umiała zarządzać pieniędzmi… bo jak się w sierpniu kończą, to człowiek traci nadzieję na cokolwiek 🥴

Morgo, Chochlik12 lubią tę wiadomość

starania 09.2023 | 🩺 leczenie 01.2025

🧬 PCOS | endometrioza | adenomioza
    🩸 KIR 2DS2+, 2DS4+ | NK ↑
    🧪 ANA 1:80 | dsDNA+
    👨 czynnik męski ✔️

⏳ diphereline
  • Wianek Ekspertka

Wysłany: 6 września, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, sorki, że tak się wpycham na wątek. Podczytuję Was od czasu do czasu, bo kojarzę wiele z Was jeszcze z wątków miesięcznych sprzed dwóch lat i z tamtego roku, i bardzo mocno trzymam za Was kciuki.

Morgo, ja też Ci polecę moją klinikę, chociaż dojazd pewnie będzie utrudniony - to Gameta w Kielcach. Trafiliśmy tam po ponad 1,5 roku diagnostyki u innych lekarzy (byliśmy też w Invicta w Warszawie, gdzie zamiast poszerzenia diagnostyki dostaliśmy propozycje wskoczenia do programu in vitro w ciemno, bo "wszystko jest w porządku"). W gamecie naprawdę dobrze się nami zaopiekowali, udało się znaleźć potencjalny problem. Ostatecznie skorzystaliśmy z in vitro, ale czułam się znacznie lepiej znając przyczynę problemu.

Podejrzewam, że dużo łatwiej dostać się tutaj do programu w porównaniu do Krakowa/Warszawy, także może któraś z Was skorzysta. Ja polecam szczególnie dra Biskupa.

Przytulam Was wszystkie, trzymam kciuki i dalej będę Was stalkować z ukrycia xd

Chochlik12, Morgo lubią tę wiadomość

👧🏻 '97 Podejrzenie endometriozy, torbiele przy strzępkach jajowodów | 👦🏻 '96 Nasienie ok
    🍼 Starania o pierwsze dziecko od 10/2024
    🩺 Badania (HSG, tarczyca, hormony, biopsja endometrium) ✔️ AMH 3,66 ✔️ | Wyrównywanie ferrytyny i D3 💊

🧬 IVF #1 [04/2026]:
    – Protokół z antagonistą (Bemfola, Orgalutran, trigger: Gonapeptyl)
    – Punkcja: 17 pęcherzyków ➡️ 10 pobranych komórek ➡️ 6 dojrzałych (MII)
    – Zapłodnienie (ICSI): 4 prawidłowo zapłodnione🤍
    ❄️ 4.1.1 ❄️ 4.1.1 ❄️ 4.1.1
    18.05 FET -> beta 7dpt: 101,74 -> beta 9dpt: 221,16 🍓🩷 🥹
  • PA Autorytet

Wysłany: 7 września, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielko, Morgo bardzo mi przykro, nie takich wieści się spodziewałam wchodząc na forum.

Morgo nie mam pojęcia jak u mnie w klinice w tym momencie wyglądają środki i jest to Poznań, ale w lipcu jak byłam na mezoterapii to położna mówiła, że nawet z Warszawy przyjeżdżają bo tam się środki skończyły.

Chochlik, Peachy gratulacje 🙂

Peachy lubi tę wiadomość

👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro), przeciwciała przeciwplemnikowe,
    MTHFR hetero, Pai1 4G/4G
    Jajowody ✅️
    Cd138 ✅️
    Kariotypy✅️
    🧔‍♂️✅️

01/24 rozpoczęcie starań
    04/2025 klinika
    4 cyke stymulowane
    3 IUI
    Acard, clexane
    05/26 IVF I 23🥚-> 15 MII ->0
    IVF II 08-09.26
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 7 września, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PA - a jak u Ciebie? Kiedy zaczynasz stymulację? Jak się miewasz?

👩‍❤️‍👨 31&38 l. 21 cs

I IVF
    II IVF

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 7 września, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały update ode mnie 🥺

Dzisiaj 7 dpt i niestety po progesteronie dopochwowym zauważyłam najpierw brązową wydzielinę, a chwilę później trochę świeżej krwi. Niestety zaraz po tym zaczął mnie boleć brzuch jak na okres i ten ból nadal się utrzymuje. 😒

Oczywiście głowa od razu poszła w najgorsze scenariusze 🙈 chyba ciężko powiedzieć coś bez bety, ale wygląda to jak bio chem? 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września, 18:39

Ponad 2.5 roku starań 🤍

❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB

31.08 • transfer
    21.09 • CRL 2,1 mm 🥹 z 💓
    __

preg.png
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 7 września, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik ciężko coś powiedzieć bez bety, ale zarówno ból brzucha jak i plamienie/delikatne krwawienie może być normalnym objawem implantacji nadal. A robiłaś test?

White1, Morgo lubią tę wiadomość

30l. starania od: styczeń 25’

❗️AMH 0.71 / MTHFR hetero, PAI1 homo / 21’ resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    ✔️ MUCHa / Sono-HSG / kariotyp / FMR1 / histeroskopia / wyleczone zapalenie endometrium 3/10

01.2026 IVF - 3MII - 2 zapłodnione - 0 ❄️
    04.2026 IVF - 2MII - 2 zapłodnione - 2 ❄️
    ET 4BC 07.04 - beta 0
    FET 5CB 27.06 beta:
    6dpt 32,2 / 9dpt 36,6 cb? 💔/ 11dpt 56,9 / 13 dpt 122,8 / 16 dpt 426,2 / 19 dpt 1080,4 / 23 dpt 3313,7
    24.07 USG 6+3 CRL 0,45
    27.07 USG 6+6 CRL 0,88 i ♥️
    17.08 USG 9+6 CRL 2,90 ♥️
    31.08 krwawienie 🩸 ale USG 11+6 ok, CRL 5,46; prenatalne ✔️ (🩵?)
    30.09 16+1 it’s a boy 🩵

preg.png
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 7 września, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik - myślę że jest duża szansa, że to plamienie implantacyjne. U mnie przy biochemie nie działo się po prostu nic.

👩‍❤️‍👨 31&38 l. 21 cs

I IVF
    II IVF

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 7 września, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    Chochlik ciężko coś powiedzieć bez bety, ale zarówno ból brzucha jak i plamienie/delikatne krwawienie może być normalnym objawem implantacji nadal. A robiłaś test?

Robiłam do wczoraj, dzisiaj niestety mi się nie udało, bo testy mi się skończyły. Wracam do Polski i pewnie będę miała większy punkt odniesienia po betach itp., ale niestety dalej plamię, a brzuch boli jak na okres życia. 🥺💔 Jestem na progesteronie, więc pewnie mocniej się nie rozkręci na razie

Ponad 2.5 roku starań 🤍

❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB

31.08 • transfer
    21.09 • CRL 2,1 mm 🥹 z 💓
    __

preg.png
  • Dudu13 Autorytet

Wysłany: 7 września, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik, musi być beta jedna albo dwie najlepiej by zobaczyć trend. Ogólnie na początku przez 1-2 tyg boli jak na okres i nawet czuć jajniki. To jest normalne.
    Biochem wyglądał u mnie tak, że po prostu ta beta była mega niska i przychodził zdecydowanie okres. Nie pamiętam jak drugi biochem ale wydaje mi się że i tak mimo cyclogestu przyszedł.
    Trzymam kciuki!!!!🫶

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔
    11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
    🆘11.25 POI🥺 LH/FSH < 1
    ✅OGTT + hormony, DHEAS ⬇️
    MUCH, APS, b.C/S, ANA3, celiakia (geny), pasożyty, nied. tarczycy
    🕺 🧪 ✅
    hormony - niskie

✨🫪🌈
    17.07.26🤞⏸️ beta 🚀
    30.07 5+5, GS 0,98 ✅
    10.08 7+1, CRL 1,08 💓
    20.08 8+4 CRL 2,0 💓174BPM
    24.08 9+0 CRL 2,3 💓 172BPM
    31.08 10+1 CRL 3,3 💓 176BPM
    08.09 11+5 CRL 5,0 💓 180BPM
    15.09 12+4 CRL 6,0 🎀❓prenatalne🆗 przepływy🔍⚠️
    23.09 13+5, ok 🩷🎀, 💓 159BPM
    28.09 14+3, 🍊 104g, 💓154BPM
    20.10 17+4 ⏳
    preg.png
  • Peachy Ekspertka

Wysłany: 8 września, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik, trzymam kciuki żeby wszystko było jednak ok!

Ja przychodzę z update, wczoraj beta taka niby w normie, ale mnie się wydawała suboptymalna 🤣 bo czas podwojenia 50h i jakoś wolniej niż poprzednim razem. Więc nastroje takie se, ale dzisiaj na USG mamy pęcherzyk w macicy i nawet z pęcherzykiem żółtkowym w środku! Więc jesteśmy o krok dalej niż ostatnio. Oczywiście wiem że jeszcze daleka droga przed nami, ale pocieszające jest, że jest tym razem ten pęcherzyk żółtkowy. No i że nie pozamaciczna 🤣

Dostałam luteinę dopochwowo, ale wy tu wszystkie chyba bierzecie jakiś inny (lepszy?) progesteron? Muszę się doedukować w tym temacie…

Dudu13, Morgo lubią tę wiadomość

👩 PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
    MTHFR c.665C>T Układ homozygotyczny
    SERPINE1 c.-820_-817G(4_5) Układ homozygotyczny
    👨 morfologia 0-3%
    kariotypy 🆗

2025.08 - stymulacja letrozolem + ovitrelle
    2025.09 - beta 129,40 → 3169,22
    cp 6 tyg, laparo, zachowany jajowód

2026 - stymulacja letrozolem
    2026.03/04 - beta 24,75 → 7783.89
    6+3 💔 puste jajo, farmakologia

2026.08 ⏸️🤞
    beta 08.29 - 22.7 ➡️ 09.07 - 1633.84
    09.08 - GS 0.62, YS 0.18
    09.12 - YS 0.4, CRL 0.27
    09.14 - CRL 0.4, ASP✅
    09.20 - CRL 0.8 💓 FHR 160
    09.22 - CRL 0.93 💓
    09.29 - CRL 1.36 💓

preg.png
‹‹ ‹ 389 390 391 392 393 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ