Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Brandy Przyjaciółka

Wysłany: 5 września, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Claudii, Brandy to dodaje Was do przyjaciółek.

Przyjęłam zaproszenie i napisałam :⁠-⁠)

Morgo lubi tę wiadomość

• Morgo Autorytet

Wysłany: 5 września, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peachy - a może to adekwatne emocje do sytuacji niepewności, w której jesteś. Ludzie źle znoszą bezradność. Sama jak na siebie to ostatnio sporo płaczę z bezradności, żalu, poczucia bycia daleko względem tego, co pragnę mieć. Póki to się nie zamienia w stan ciągły, z którego nie idzie wyjść przez kolejne, dni tygodnie to dla mnie normalność. A w moim przypadku to chyba nawet jakiś progres w terapii że sobie pozwalam sobie na takie stany.

Peachy, Dudu13 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&38 l. 20 cs
    💃 AMH - 1,72, przewlekłe zapalenie endometrium (histeroskopia po 1 nieudanym cyklu IVF)
    👦 morfologia 0-2%, hipogonadyzm - wyrównany

Marzec 26' - I cykl IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    3 transfery - 2x beta ujemna❌ , 1x ciąża biochemiczna.
    Sierpień 26' - II cykl IVF
    13 pęcherzyków - 10 kumulusów - 5 MII - 2 zygoty w 1 dobie - 1 morula w 5 dobie - transfer świeży ❌

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • Dziki Pyłek Nowa

Wysłany: 5 września, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, śledzę ten wątek długo, sama nie pisałam, bo wieloletnie starania w moim przypadku powodowały, że nie miałam dodatkowo ochoty rozmawiać, trzymaliśmy to w sobie i między sobą z mężem.
    W marcu tego roku zaszliśmy w ciążę - po 6 latach starań i pierwszy raz w życiu. Za pomocą in vitro - w I procedurze, drugi transfer okazał się sukcesem. Postanowiłam się odezwać, kiedy zobaczyłam prośbę od Morgo o polecenie klinik - i mnie kiedyś ktoś polecił tę klinikę, dzięki której dziś jestem w ciąży. My leczyliśmy się w Krakowie w KrakOvi, u doktora Wyroby. Podaję nazwisko doktora, bo po pierwsze wydaje się specjalizować w trudnych przypadkach (czy to czynnik męski, czy żeński), a po drugie - do KrakOvi miałam podejście kilka lat temu u innego lekarza i zniechęciłam się wtedy. Osoby, które polecały mi klinikę, polecały też właśnie doktora Wyrobę. Raczej powściągliwy, wizyty krótkie, ale konkretne. Jeśli chciałabyś Morgo więcej szczegółów, to chętnie napiszę w PW - tak że śmiało pytaj o wszystko. :-)

Morgo lubi tę wiadomość

• Dudu13 Autorytet

Wysłany: 5 września, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, przytulam mega mi przykro :(
    Wierzę, że nowa klinika wleje nowe nadzieje i siłę do walki. Jesteś wojowniczką 🫶

Malineczko, ugh, spokój nas tylko uratuje i mam nadzieję że bawicie się super na weselu! Są duże szanse że to krwiak 🙏🏻 myślę że podejście masz zdroworozsądkowe. Ja nie wiem czy bym jechała - chyba jedynie przez heparynę? Zależy w jakiej porze bo to stężenie chyba spada a max osiąga w 3-4h po podaniu.

Peachy, oh hormony dokładają i powiem Ci, że po prostu trzeba przetrwać to ale i jak płakać to płakać 😪
    Nie myśl też za dużo do przodu. Na ten moment jesteś w ciąży, przyrosty są ok i to się liczy. Kolejne kamienie milowe przed Tobą. Po prostu musisz odetchnąć do tego czasu. Terapia super sprawa na ten czas oczekiwania. Ja też na tym etapie wczoraj miałam takie napięcie że co jeśli to się nie uda i wgl już zaszliśmy najdalej ever i tyle włożone między jedną a drugą ciążą, i w trakcie… kasy siły i leków :(

Peachy lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍💋‍👨 29 starania od końca 24
    08.24 histeroskopia✅
    1-03.25 9/12tc💔
    11.25, 03.26💔 CB

💃MTHFR,PAI: hetero, KIR AA 📌accofil
    🆘11.25 POI🥺 LH/FSH < 1
    ✅OGTT + hormony, DHEAS ⬇️
    MUCH, APS, b.C/S, ANA3, celiakia (geny), pasożyty, nied. tarczycy
    🕺 🧪 ✅
    hormony - niskie

✨🫪🌈
    17.07.26🤞⏸️ beta 🚀
    30.07 5+5, GS 0,98 ✅
    10.08 7+1, CRL 1,08 💓
    20.08 8+4 CRL 2,0 💓174BPM
    24.08 9+0 CRL 2,3 💓 172BPM
    31.08 10+1 CRL 3,3 💓 176BPM
    8.09 ⏳15.09 prenatalne I ⏳🔎
  • niecierpliwa14 Debiutantka

Wysłany: 5 września, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Peachy, to ciągłe czekanie jest właśnie najgorsze. Jak nie na owulację, to na test albo betę. Nie bez powodu mój nick to niecierpliwa… Mi wygadanie się wtedy i poczucie że nie jestem z tym sama pomaga.

@Morgo trzymam kciuki za znalezienie kliniki w której się poczujecie prawdziwie zaopiekowani. My też właśnie wybieramy.

U mnie jest teraz w domu na parę dni przyjaciółka z rocznym dzieckiem i mężem (i jak się okazuje w czwartym miesiącu ciąży). Uczucie pozostania w tyle jest ciężkie .

Morgo, Foggy, Peachy lubią tę wiadomość

Starania od poczatku 2025

🙋🏻‍♀️ 33l nieregularne cykle, PCOS, drożne jajowody
    07/25 AMH 5,74
    09/25 AMH 3,85
    🙎🏼‍♂️ 33l lekka oligospermia? morfologia 3%?

4 cykle clomifene
    4 cykle letrozole
    MAR25 ciąża biochemiczna 💔
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 5 września, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziki Pyłek - dziękuję za informacje i gratuluję ciąży 🌷🌷. To ogóle bardzo miłe i pokrzepiające, że się odzywacie w mojej sprawie ♥️. Czuję się mega wzmocniona, naprawdę dużo to dla mnie znaczy.

Niecierpliwa - mam dużo takich koleżanek. Lubię spotkania z ich dziećmi, ale tak, czasem dopada i mnie to poczucie upływającego czasu, rozkminy czy nasze przyszłe dziecko będzie miało się z kim bawić itd. Pocieszam się tym, że oboje z mężem lubimy poznawać nowych ludzi, jesteśmy kontaktowi więc jak będzie trzeba to zbudujemy wioskę od nowa.

👩‍❤️‍👨 31&38 l. 20 cs
    💃 AMH - 1,72, przewlekłe zapalenie endometrium (histeroskopia po 1 nieudanym cyklu IVF)

Marzec 26' - I cykl IVF
    13 pęcherzyków - 10 kumulusów - 5 MII - 2 zygoty w 1 dobie - 1 morula w 5 dobie - transfer świeży ❌

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Dziewczyny, które są zadowolone z prowadzenia w Klinikach z IVF dajcie znać gdzie się leczycie. Dla nas to będzie cenną wskazówka 😉. Robię risercz w kierunku zmiany ośrodka. Dla mnie ważne jest móc w razie wu dojechać także pociągiem, więc najlepiej Wa-wa, Łódź, Kraków - tam mam sensowne połączenia.

A z jakich okolic jesteś Morgo? 🙈
    Ja jestem w Bocianie w Katowicach u doktor Justyny Kopczyk i wiele razy zaskoczyła mnie naszym prowadzeniem / podejściem / doborem leków etc., nie wiem jak sprawdza się w bardziej skomplikowanych przypadkach, ale z mojej 9 miesięcznej współpracy z Nią, mam mega dobre odczucia 🥹 na pewno klinice nie da się odmówić empatii, wsparcia psychicznego, czy rzetelnego prowadzenia.

Morgo lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2024 🤍

🙋🏻‍♀️ 30 | Endometrioza | Adenomioza | PCOS i inne pokemony
    🙎🏼‍♂️ 28 | OAT | HBA 30%

🥚 29.06 • 30 oocytów • 20 MII
    🧊 14 jajeczek zamrożonych • 3/6 zapłodnionych

❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB

31.08 transfer zarodka AA
    4.09 pierwsze blade kreseczki w życiu ⏸️🥹
    __
    Trusting the One who holds our future. 🤍
  • Morgo Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik - jestem z Podlasia. Dla mnie najlepszy dojazd komunikacyjny to Wa-wa, ew. Łódź lub Kraków. Raczej się nastawiam na Kraków lub Wa-wę, mam już spis polecanych specjalistów.
    A jak u Ciebie? Robisz kolejne testy? 😉

👩‍❤️‍👨 31&38 l. 20 cs

Marzec 26' - I cykl IVF

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo wrote:
    Chochlik - jestem z Podlasia. Dla mnie najlepszy dojazd komunikacyjny to Wa-wa, ew. Łódź lub Kraków. Raczej się nastawiam na Kraków lub Wa-wę, mam już spis polecanych specjalistów.
    A jak u Ciebie? Robisz kolejne testy? 😉

Oki! To z tamtych okolic niestety nie potrafię nikogo polecić, ale jakiś czas temu założyłam tu na forum taki wątek: https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/polecani-lekarze-na-drodze-do-rodzicielstwa-mapa-rekomendacji,41126,1.html zebrało się tam trochę lekarzy, wrzucam do inspiracji 😃 Różne dziewczyny pisały komentarze.

Teściki robię i z dnia na dzień troszeczkę ciemnieją 🥹 Nie ukrywam, że wolałabym już zrobić betę, ale nie chce mi się kombinować z badaniami za granicą 😂

IMG-0250.jpg

Ogólnie mam teraz grube rozkminy, czy wszystko jest w porządku 😒 Od kilku dni boli mnie brzuch i mam wrażenie, że z dnia na dzień coraz mocniej. Może to zupełnie normalne, tylko ja kompletnie nie mam punktu odniesienia 😂 Trochę przypomina mi to uczucie, które miałam przy moim delikatnym OHSS po stymulacji, więc zaczęłam się zastanawiać, czy rosnąca beta mogła jakoś „obudzić” jajniki i spowodować nawrót podobnych objawów. 🙈

Sama już nie wiem - może za dużo analizuję i na tym etapie brzuch po prostu ma prawo trochę boleć xD A może odzywa się moja endometrioza. 😅 Chyba po powrocie dla świętego spokoju umówię się do lekarza.

aszin, White1, Peachy, Imazolka, Morgo lubią tę wiadomość

Starania od stycznia 2024 🤍

🙋🏻‍♀️ 30 | Endometrioza | Adenomioza | PCOS i inne pokemony
    🙎🏼‍♂️ 28 | OAT | HBA 30%

🥚 29.06 • 30 oocytów • 20 MII
    🧊 14 jajeczek zamrożonych • 3/6 zapłodnionych

❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB

31.08 transfer zarodka AA
    4.09 pierwsze blade kreseczki w życiu ⏸️🥹
    __
    Trusting the One who holds our future. 🤍
  • aszin Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgo, piękny progres 🥰 A brzuch może boleć, niektóre kobiety bardziej, inne mniej, ale to jest całkiem normalne 🙂

Morgo, bardzo mi przykro, wierzyłam w tę morulkę… Dobrze, że macie plan i jak najbardziej popieram zmianę kliniki. Często wystarczy inne zaplecze embriologiczne i już samo to jest totalnym game changerem. Daj znać, jak zdecydujesz sie na konkretną klinikę i w ogóle jakie tam są terminy! Trzymam mocno, mocno kciuki 🍀

Chochlik12 lubi tę wiadomość

Starania od 08.2023
    Trombofilia, Hashimoto, OAT
    ♀ 33 ♂ 38

03.2024 💔💔 8tc

2026:
    ICSI: 3🍀 5AA, 4AA, 3BB
    I ET 24.01 → 30.03 💔 12tc T21
    II FET 20.06 🙏✨ → 7dpt 42,10 → 9dpt 136 → 11dpt 436,3 → 13dpt 1321 → 18dpt 6913 → 20dpt ❤️
    ✶ 7+2 CRL 1,15cm 🍤
    ✶ 9+4 CRL 2,57cm 🫐
    ✶ SANCO 🩵
    ✶ 12+1 CRL 5,74cm, prenatalne ✔

preg.png
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochliczku piękne kreski 🥹🤞

Morgo dobrze, że jest plan. Też ultra ważne, żeby klinika umiała zarządzać pieniędzmi… bo jak się w sierpniu kończą, to człowiek traci nadzieję na cokolwiek 🥴

Morgo, Chochlik12 lubią tę wiadomość

starania 09.2023 | 🩺 leczenie 01.2025

🧬 PCOS | endometrioza | adenomioza
    🩸 KIR 2DS2+, 2DS4+ | NK ↑
    🧪 ANA 1:80 | dsDNA+
    👨 czynnik męski ✔️

⏳ diphereline
‹‹ 387 388 389 390 391
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inozytol a kobieca płodność – wsparcie owulacji, metabolizmu i zdrowia hormonalnego kobiet

Coraz więcej kobiet w wieku rozrodczym zmaga się z zaburzeniami hormonalnymi, które utrudniają zajście w ciążę lub jej prawidłowy przebieg. Dlatego wiele par w czasie starań o dziecko decyduje się na wprowadzenie suplementacji poprawiającej kobiecą płodność. Jednym z najlepiej przebadanych składników jest inozytol, który – regulując gospodarkę hormonalną i cukrową – może zwiększyć szansę na zapłodnienie. Jak dokładnie działa i jakie inne skuteczne składniki wspierające płodność kobiet warto włączyć do codziennej suplementacji?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ