Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
Zosiu, super że się pokazałaś. Gratulacje synka!
Asia, tu się wszystkie pochowałyśmy. Miesięczne watki jednak męczą ilością stron i rozmów o sprawach, które dawno już za nami. My przez wakacje próbowaliśmy magicznego luzowania i wakacjowania. Nie wyszło z tego nic 😜 aktualnie mamy miesięczna przerwę. Leczę trądzik różowaty sterydami. Do tego miałam dłutowanie ósemki więc chęci na prokreację nawet nie było.
Moj mąż walczy o poprawę nasienia lekami a w przyszłym tygodniu mamy naszą pierwszą wizytę w klinice. Mam nadzieję, że od października ruszymy już na poważnie.
Śnieżka, daj koniecznie znać co powiedział androlog.
Gnomik 🫂🫂🫂Powder, snieżka, assialbnn, Siasi, Zosia667 lubią tę wiadomość
16cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-32dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
AMH 3,55 ✅
HSG dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia, homocysteina ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat) - w trakcie leczenia
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻 -
Jesteśmy po wizycie u androloga.
Przekonał nas, żebyśmy spróbowali jeszcze z zastrzykami Bemfola. To jest ostatnia możliwa rzecz, którą możemy zrobić przed invitro. Jak po 10 tygodniach nie będzie poprawy, to podchodzimy do IVF. Powiedział, że przy naszych wynikach już teraz mógłby nas zakwalifikować jakbyśmy przyli do niego do kliniki. Ale podejmiemy ostatnią próbę, żebyśmy wiedzieli, że zrobiliśmy wszystko, co mogliśmy.
A jak nic nie ruszy, to w styczniu podchodzimy do ivfKokosik, Marzycielka94, White1, Powder, Belia, Imazolka, Sarka94, Olalexa, Zosia667 lubią tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
- ziarniste (AC-4) – 1:1280,
- centromerowe (AC-3) – 1:1280,
- typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
- przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺
Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️
AMH - 2,140 ng/ml
👦🏻
🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
🔻ilość - 37.27 mln --> 24.41 〽️
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml --> 9.04 〽️
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7% --> 15.2
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26% --> 28.1
🔆żywotność - 78% --> 80%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
Hormony: ✅ -
karczoch321 wrote:Asia, Zosia! Jak miło, że tu wpadłyście 💗
Strasznie szybko ten czas leci, mam wrażenie, że dopiero co wrzucałyście na forum pozytywne testy 😳🥹
Asiu, taki krótki update: w tym cyklu po raz pierwszy zawitaliśmy do kliniki, jestem już po pierwszej stymulacji - ruszył po kilku miesiącach mój lewy jajniczek i to od razu z dwoma pęcherzykami 🤞
Może coś się z tego wykluje, zobaczymy. Jestem dziś 8/9 dpo, zbadałam z rana progesteron, czekam sobie na wyniki, a w między czasie odliczam już powoli do testowania pod koniec tygodnia 🫣
Lewy jajnik jest the Best 😜 obie moje udane ciążę są właśnie oto z lewego jajcora 😆 oby i u Ciebie okazal się tym szczęśliwym, jakkolwiek to brzmi 🤣
Czas leci bardziej szybko, zdecydowanie za szybko 🙈 czas starań (mimo ze był krotki) wspominam jako ciągnący się dzień za dniem 😵💫
W ciąży objawy doświadczenia i tydzien po tygodniu lecą w takim tempie że przyznam szczerze że nawet nie zdarzyłam się jeszcze oswoic z tą ciąża i przestać się martwić 🫣 dziewczyny ze styczniowego wątku już kompletują wyprawki tak na poważnie a ja ? Ja nadal się wstrzymuje bo mam jakąś wewnętrzna blokadę 🙄
Czekam z niecierpliwością więc do końca tygodnia na wieści od Ciebie ❤️ oby to były dobre wieści ❤️ Trzymam mocno kciuki 🤞🤞🤞 -
Siasi wrote:Dziewczyny nie wiem o co chodzi, ale nie jestem w stanie korzystać z apki na tel. Reklama goni reklamę 😭 Jeszcze takie durne się wyświetlają. Opłacałam wcześniej konto premium właściwie tylko po to żeby wspierać naszą apke, bo te usługi premium czyli wykresy i inne nie są mi potrzebne. Przez te reklamy na pewno do tego nie wrócę, bo ciągną kasę z abonamentów i jeszcze milion reklam, gorzej niż na YouTube 🤯 Także robię im bana i ode mnie już im 30ziko miesięcznie odpada 😂
Czesc assialbnn 💕 Widze, ze jestes juz prawie w połowie ciąży 🤗 Gratulacje! Jak sie czujesz, jak mija ciąża, czyżby grudniowe bobo na pokładzie?
Bardzo bardzo ucieszyły mnie wiadomości o Tobie ❤️❤️❤️❤️❤️ WIELKIE GRATULUCJE 🎉🩵🩷
Czekam na info po wizycie I zdjęcie kropka 🤞❤️Siasi lubi tę wiadomość
-
snieżka wrote:Jesteśmy po wizycie u androloga.
Przekonał nas, żebyśmy spróbowali jeszcze z zastrzykami Bemfola. To jest ostatnia możliwa rzecz, którą możemy zrobić przed invitro. Jak po 10 tygodniach nie będzie poprawy, to podchodzimy do IVF. Powiedział, że przy naszych wynikach już teraz mógłby nas zakwalifikować jakbyśmy przyli do niego do kliniki. Ale podejmiemy ostatnią próbę, żebyśmy wiedzieli, że zrobiliśmy wszystko, co mogliśmy.
A jak nic nie ruszy, to w styczniu podchodzimy do ivfsnieżka, Siasi lubią tę wiadomość
16cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-32dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
AMH 3,55 ✅
HSG dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia, homocysteina ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat) - w trakcie leczenia
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻 -
Belia wrote:Zosiu, super że się pokazałaś. Gratulacje synka!
Asia, tu się wszystkie pochowałyśmy. Miesięczne watki jednak męczą ilością stron i rozmów o sprawach, które dawno już za nami. My przez wakacje próbowaliśmy magicznego luzowania i wakacjowania. Nie wyszło z tego nic 😜 aktualnie mamy miesięczna przerwę. Leczę trądzik różowaty sterydami. Do tego miałam dłutowanie ósemki więc chęci na prokreację nawet nie było.
Moj mąż walczy o poprawę nasienia lekami a w przyszłym tygodniu mamy naszą pierwszą wizytę w klinice. Mam nadzieję, że od października ruszymy już na poważnie.
Śnieżka, daj koniecznie znać co powiedział androlog.
Gnomik 🫂🫂🫂
Wpadałam na miesięczne wątki w nadzieji że dowiem się co u "starej" załogi, ale była cisza 😵💫 dopiero Kokosik podpowiedziała mi gdzie Was szukać 😜
Życzę więc udanej wizyty w klinice, oby sprostała Waszym oczekiwaniom i poprawy wyników nasienia ❤️❤️❤️🤞Kokosik, Siasi lubią tę wiadomość
-
Sniezko, trzymam kciuki, żeby zastrzyki to było to. My zaczynamy historie z Cło i powtarzamy nasienie, mam nadzieję, że będzie okej 🫶🏻
snieżka, Siasi lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24
🏩 4 cykl stymulowany
✓ hormony, MUCHa, HSG, homocysteina, HB, pazożyty
✓ koncentracja 98 mln, A+B = 45 %, morfologia 0 %
⏳ cd56 i cd138 -
Marzycielka94 wrote:Sniezko, trzymam kciuki, żeby zastrzyki to było to. My zaczynamy historie z Cło i powtarzamy nasienie, mam nadzieję, że będzie okej 🫶🏻
Dziękuję! Chociaż ja już nie wierzę, że to pomoże. Lekarz też nie daje na to dużych szans. Ale cieszę się, że będziemy mogli rozpocząć Ivf już niedługo. Dla nas w sumie nie ma już znaczenie czy uda się naturalnie czy nie, najważniejsze, żebyśmy mogli wkrótce zostać rodzicamiMarzycielka94 lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
AMH - 2,140 ng/ml
👦🏻
🔆żywotność - 78% --> 80%
Kokosik wrote:Siasi te reklamy też mnie wkurzają 😡🙄🤦🏼♀️ trzymam kciuki za jutro 🩷
Śnieżko miło znów Cię widzieć. Szkoda, że po tej stronie 🫂 mam nadzieję, że nie na długo 🥰
Zosiu gratuluję synka 🩵
Kokosiku, wiedzę, że jesteś w ciąży 😍😍😍 Ale się cieszę! Wszystkiego dobrego dla Was!!Kokosik lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
AMH - 2,140 ng/ml
👦🏻
🔆żywotność - 78% --> 80%
snieżka wrote:Dziękuję! Chociaż ja już nie wierzę, że to pomoże. Lekarz też nie daje na to dużych szans. Ale cieszę się, że będziemy mogli rozpocząć Ivf już niedługo. Dla nas w sumie nie ma już znaczenie czy uda się naturalnie czy nie, najważniejsze, żebyśmy mogli wkrótce zostać rodzicami
Pięknie napisane Sniezko 🩷🥹snieżka, Siasi lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24
🏩 4 cykl stymulowany
⏳ cd56 i cd138 -
snieżka wrote:Kokosiku, wiedzę, że jesteś w ciąży 😍😍😍 Ale się cieszę! Wszystkiego dobrego dla Was!!
Śnieżko ja też uważam, że sposób „poczęcia” nie ma znaczenia i cel jest jeden- zostać rodzicami, choć nadzieja umiera ostatnia, warto wierzyć że i sposób z zastrzykiem może się udać.
Tak, udało się choć stresu mam znów tyle co na początku, bo niestety trafiłam dziś do szpitala z małym krwawieniem. Na szczęście z dzidzią wszystko dobrze, łożysko i tętno prawidłowe więc oby to był fałszywy alarm i jutro do domku 🫶 termin mam na styczeń
Ja sobie też tutaj siedzę, bo bardzo mi na Was zależy, mocno kibicuję i czekam na wieści 🩷Marzycielka94, Powder, Gnom, White1, assialbnn, Siasi, snieżka, cukrzyk1991, Mardotka lubią tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
07.05 beta 83,50 🥹🩷
10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
15.05 beta 4000,48 🥰
22.05 USG puste jajo płodowe 😞
29.05 nasz mały cud 0,92 cm ❤️ ninja się chował ❤️🥷
12.06 2,2 cm fasoleczki ❤️😍
02.07 5,5 cm szalejącego bobka 😍
08.07 prenatalne ❤️ zdrowa dziewczynka 6,6 cm 🥰
31.07 130 gram szczęścia 🎀
26.08 290 gram ananaska 🍍
08.09 połówkowe 🧸 415 gram kokosika 🥥
25.09 615 gram kruszynki 🫶
☀️ zaświeciło słoneczko ☀️
-
Oj Kokosiku, wierzę, że najedliście się sporo stresu, ale najważniejsze, że z Tobą i z maleństwem wszystko w porządku, jesteście zaopiekowani i pod kontrolą, a to najważniejsze. Wypoczywajcie, dbajcie o siebie i wracajcie jutro cało i zdrowi do domu 💕✨ Starania od 09/24
🏩 4 cykl stymulowany
⏳ cd56 i cd138 -
Śnieżka przynajmniej nie będziecie sobie mieli do zarzucenia, że nie sprobowaliscie wszystkiego. Może akurat zastrzyk zadziała? Trzymam kciuki! A co do IVF to praktycznie każdy mówi, że po nowym roku ma być nowa pula więc przynajmniej nie będziecie musieli czekać jak coś tylko pewnie się dostaniecie od strzała (czego wam nie życzę) ☺️
I też witam dziewczyny, miło, że tutaj wpadłyście 🩷
U mnie przyszła 🐒 więc zaczynamy nowy cykl - po drożności i histeroskopii, z lametta i obstawą po owu, być może ostatni przed IVF 🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 19:45
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ podejrzenie zapalenia endometrium ❌
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -10 cykl z pomocą medyczną ❌
11 cykl antybiotyki na zapalenie endometrium 💊
Program IVF 🔜 startujemy w styczniu! 🦾 -
Marzycielka94 wrote:Siasi, czekamy na update 🫶🏻🩷
Dziewczyny mamy zarodeczek 5.2mm i pięknie pikające serduszko 💪🏻 według OM 7t6d a według USG ciaza młodsza aż o 10 dni. Owulka była bardzo późno w okolicy 25dc tak jak się spodziewałam. Na USG wszystko wygląda ok jak na ten etap. Zupełnie inny obraz jak przy pierwszej ciąży (tam był patologicznie duży pęcherzyk ciążowy, małe ciałko żółte).
Powiem Wam że dość długo czekałam bo doktor miał dziś urwanie głowy. Ale byłam błogo spokojna… pełen luz. Zupełnie odmienny stan do pierwszej ciąży gdzie na tym etapie byłam już po 3cim USG, czułam się niespokojna i wybudzałam się w nocy z myślą „to już koniec ciąży”. Mąż dalej się bardzo boi, dziś porównywał zdjęcia USG i nie mógł uwierzyć jak usłyszał że wszystko ok.
Dziekuje Wam za każde kciuki ❤️
Przepraszam że tak późno pisze, ale wyciągnęłam starego na kebsa po wizycie. Pędziłam do domu bo tak mi się chciało… Przejechaliśmy 60km w poszukiwaniu mojego ulubionego. Później jadłam w aucie i byłam cała w sosie 😂Imazolka, IwonaQ, Claudii, Marzycielka94, Gnom, Powder, White1, Belia, Pacynka, snieżka, PA, NinaB, Pelasia30, cukrzyk1991, Mardotka, Olalexa, kropka_aga, Zosia667 lubią tę wiadomość
-
Siasi, no i pięknie, tak ma być, cieszcie się teraz sobą i swoim Kropeczkiem 💗🌸😁
Siasi lubi tę wiadomość
·👩🏼❤️👨🏽 '95
· badania nasienia ✅
· oba jajowody drożne ✅
· PCOS - cykle nieowulwcyjne,
· wit.B12 - 164pg/ml 👎 (6.2025r.) -> 286 pg/ml ✊ -> 305 pg/ml 🤞
· TSH 3,25 mlU/l 👎 -> 3,10 mlU/l
· PRL 574 mlU/l 👎 -> 399 mlU/l 🤞
· kwas foliowy 7,46 ng/ml 👎
· 5x stymulacja Lametta + P-b + Gonapeptyl ❌
· 1x naturalna owulacja ❌
.........................
· 6-7.2025r. - przetrwałe krwawienie (40 dni)
· 7-8.2025r. - reset cyklu - AH
· 10.2025r. - cykl stymulowany 🙏✨
..........................
💊 Dostinex, Euthyrox
🫘 Inozytol, maślan sodu, wit. C, D3+K2, B12, zakwas z buraka -
Kokosik wrote:Śnieżko ja też uważam, że sposób „poczęcia” nie ma znaczenia i cel jest jeden- zostać rodzicami, choć nadzieja umiera ostatnia, warto wierzyć że i sposób z zastrzykiem może się udać.
Tak, udało się choć stresu mam znów tyle co na początku, bo niestety trafiłam dziś do szpitala z małym krwawieniem. Na szczęście z dzidzią wszystko dobrze, łożysko i tętno prawidłowe więc oby to był fałszywy alarm i jutro do domku 🫶 termin mam na styczeń
Ja sobie też tutaj siedzę, bo bardzo mi na Was zależy, mocno kibicuję i czekam na wieści 🩷
Edit. Kokosiku kochany 😞 To na pewno tylko mały straszak. Dbaj o siebie bardzo, na pewno wszystko jest w porządku. Przesyłam Wam mnóstwo całusów. Mam nadzieję że już jesteś na L4?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 20:07
Kokosik lubi tę wiadomość
-
Siasi wrote:❤️
Dziewczyny mamy zarodeczek 5.2mm i pięknie pikające serduszko 💪🏻 według OM 7t6d a według USG ciaza młodsza aż o 10 dni. Owulka była bardzo późno w okolicy 25dc tak jak się spodziewałam. Na USG wszystko wygląda ok jak na ten etap. Zupełnie inny obraz jak przy pierwszej ciąży (tam był patologicznie duży pęcherzyk ciążowy, małe ciałko żółte).
Powiem Wam że dość długo czekałam bo doktor miał dziś urwanie głowy. Ale byłam błogo spokojna… pełen luz. Zupełnie odmienny stan do pierwszej ciąży gdzie na tym etapie byłam już po 3cim USG, czułam się niespokojna i wybudzałam się w nocy z myślą „to już koniec ciąży”. Mąż dalej się bardzo boi, dziś porównywał zdjęcia USG i nie mógł uwierzyć jak usłyszał że wszystko ok.
Dziekuje Wam za każde kciuki ❤️
Przepraszam że tak późno pisze, ale wyciągnęłam starego na kebsa po wizycie. Pędziłam do domu bo tak mi się chciało… Przejechaliśmy 60km w poszukiwaniu mojego ulubionego. Później jadłam w aucie i byłam cała w sosie 😂
Oh jak się cieszę. Miałam to samo w drugiej ciąży, mimo zawirowań czułam przed gabinetem ten spokój, że maluszek tam jest. Cieszę się, że kropunia sobie rośnie. A z tą młodszą ciążą tylko pamiętaj, żeby zawsze lekarzowi mówić jak trafisz na innego niż prowadzącego żeby od razu miał na USG obraz i sobie tam wklepał, że ciąża nie według OM
To teraz dużo spokoju dla Was i zdrówka 🫶 czyli bobas majowy? 🌷🌷🌷🌷🌷🌷Siasi lubi tę wiadomość
31 👩34 🧔♂️
10 lat AH
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
01.2025 walczymy od nowa 🍀
04.05 ⏸️🥹🌷9dpo
05.05 beta 32,08 prog 40,20 🥳
07.05 beta 83,50 🥹🩷
10.05 beta 466,08 🥹🥰 prog 40,80🥰
15.05 beta 4000,48 🥰
22.05 USG puste jajo płodowe 😞
29.05 nasz mały cud 0,92 cm ❤️ ninja się chował ❤️🥷
12.06 2,2 cm fasoleczki ❤️😍
02.07 5,5 cm szalejącego bobka 😍
08.07 prenatalne ❤️ zdrowa dziewczynka 6,6 cm 🥰
31.07 130 gram szczęścia 🎀
26.08 290 gram ananaska 🍍
08.09 połówkowe 🧸 415 gram kokosika 🥥
25.09 615 gram kruszynki 🫶
☀️ zaświeciło słoneczko ☀️
-
Siasi cudnie! Nudnej ciąży 😍
Siasi lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ podejrzenie zapalenia endometrium ❌
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 -10 cykl z pomocą medyczną ❌
11 cykl antybiotyki na zapalenie endometrium 💊
Program IVF 🔜 startujemy w styczniu! 🦾 -
Siasi, super wieści, całe popołudnie odświeżałam forum w oczekiwaniu na wieści co u Ciebie 😍 ściskam Cię mocno, dbajcie o siebie, wszystko będzie dobrze 🩷
Siasi lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24
🏩 4 cykl stymulowany
⏳ cd56 i cd138