X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 25 września, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Wizytę mam dopiero 10.10, więc wiem, ze w tym cyklu się nie uda i nastawiam się raczej na listopad - grodzien. Drożność była dla mnie bardzo bolesna i nie wiem, czy histeroskopii nie byłoby lepiej zrobić w znieczuleniu ogólnym 🙈
    Ja miałam w ogólnym i teraz wolałabym miejscowe. Przynajmniej widzisz wszystko i jesteś świadoma, a tak to rzucają Tobą jak workiem 😂 ale też rozumiem, bo ja drożność też strasznie przeżyłam i drugi raz bym tego nie powtórzyła 😅

🙎🏼‍♀️ 27 🙋🏼‍♂️34
    Starania od 09/23
    Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
    Z pomocą medyczną od 01/25

💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
    Mąż ✅ FertileMe Complex

Badania:
    Prolaktyna, testosteron, ferrytyna✅
    AMH: 5,5 - PCOS ❌
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Endometrioza, adenomioza ❌
    Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 25 września, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    Ja miałam w ogólnym i teraz wolałabym miejscowe. Przynajmniej widzisz wszystko i jesteś świadoma, a tak to rzucają Tobą jak workiem 😂 ale też rozumiem, bo ja drożność też strasznie przeżyłam i drugi raz bym tego nie powtórzyła 😅

Ja miałam drożność na żywca i nic przyjemnego, ale bardziej samo wkładanie cewnika przez wąską szyjkę więc ginekolog od razu mi powiedział, że histeroskopia w ogólnym. Polecam, może rzucali jak workiem ale przynajmniej spałam smacznie i nic nie czułam 🤣 Teraz zobaczymy jak będzie wyglądała kontrolna biopsja endometrium, to już pewnie nie opłaca się robić w ogólnym więc muszę zapytać gina jak to widzi 🫣

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ podejrzenie zapalenia endometrium ❌

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅

1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
    7 -9 cykl z pomocą medyczną ❌
    10 cykl ⌛

Program IVF 🔜 startujemy w styczniu! 🦾
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 25 września, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do histeroskopii to ja miałam znieczulenie miejscowe i dożylny wlew przeciwbólowych i strasznie kręciło mi się w głowie od tego, ból okropny 😵‍💫 położnej powiedziałam, że ma mi dać jakaś miskę bo będę rzygać 😆 przy drożności ból jest podobny ale trwał króciutko więc wspominam lepiej 🙈 natomiast przy histero to czyścił mi z mikropolipow i musiało to potrwać dłużej. Boże, drugi raz bym nie poszła 🤭

Imazolka no to kurcze faktycznie, ciekawe co w takim razie jest powodem. Bo rozumiem, że owulacje masz, pęcherzyki pękają? Jakaś głębsza diagnostykę masz w planach?

Edit: ale fakt, że plusem tej świadomości jest to, że widziałam wszystko na obrazie i mówił mi co i jak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 14:51

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸Podejrzenie PCO (metaboliczny)
    🔸Badanie nasienia + posiew✅

🔸Cykle długie 38-45 dni
    🔸Późne owulacje 23-30dc

07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
    09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
    09.25 drożność jajowodów ✅
    🔜 10.25 stymulacja?

Suplementy: Inozytol, DHA prenacaps, NAC, witamina D3, B12 metylowana, folian, Wit E
  • Powder Autorytet

Wysłany: 25 września, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to ja byłam pewna, że histeroskopia jest tylko w ogólnym, co mnie generalnie mocno zniechęcało 🧐 muszę się dowiedzieć jak to wygląda u mnie w klinice.

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🍼staranie na luzie od 03.2024
    ⏳monitorowane: 9cs

🍀 październik, pierwszy cykl stymulowany (lametta)
  • Locus Ekspertka

Wysłany: 25 września, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    O matko, pierwsze o czymś takim słyszę…. Wszędzie powtarzają o tej równowadze progesteron -estradiol , ostatnio szalenie zadowolona byłam z siebie bo mam 8dp progesteron 17,4 a estriadol 81 więc idealnie stosunek 250, w połowie normy a tu takie kwiatki ….

Rozumiem że mówimy estradiol podawanym w pg/ml?

Wpisz sobie w google jeśli dobrze czytasz po angielsku „ How low is too low? Cycle day 28 estradiol levels and pregnancy outcomes”

Jupiter lubi tę wiadomość

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
    💔01.2025 biochem
    💔02.2025 biochem
    💔 07.2025 biochem
    💔 09.2025 biochem

Podejrzenie niedomogi lutealnej (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅
    10.2025 badania immunologiczne
    11.2025 wizyta wstępna ivf (ciężka choroba genetyczna, konieczne badania zarodków 🧬)

Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu
  • Jupiter Ekspertka

Wysłany: 25 września, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Locus wrote:
    Wpisz sobie w google jeśli dobrze czytasz po angielsku „ How low is too low? Cycle day 28 estradiol levels and pregnancy outcomes”
    Dzięki! Chętnie sie z tym zapoznam. Chociaż wyklucza się to trochę z konceptem równowagi estrogenowej, bo jeśli dążymy do proga tak z 15 dla dobrej owulacji (chociaż patrząc na wyniki na forum i normy labo to wyniki są często koło 10), to ten estrogen może być wtedy max 150 żeby równowaga zachodziła, a normy są do 300. Z kolei te dane które są przedstawione w artykule zawężają to pole do wartości ponad 100.

Ona:31
    AMH: 1.4;
    USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
    Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
    Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️Zapalenie endometrium
    ❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 32
    Morfo: 2% -> 4%, PH 8,5❔
    Jelita, Hormony, MAR, HBA, wymaz - ✅
    ❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst

NEXT: seminogram - kontrola, KIR, kariotyp, krzywa c/i

PRACUJEMY NAD:
    ⬇️ antyTPO 1640->1360 ⬆️ ferrytyna 18-> 25 ⬇️ DFI
  • White1 Autorytet

Wysłany: 25 września, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nadrobię później. Przyszłam tylko zameldować, że pojawiły się dzisiaj wyniki homocysteiny 6.70 przy B12 434. Tydzień przed badaniem bez supli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 18:53

Gnom, Claudii, Jupiter, Imazolka, Powder, IwonaQ, Marzycielka94, Sarka94, Zosia667 lubią tę wiadomość

👧99' 🧑98'⏳️05.24 💉01.25

🚨 PCOS | IO | hiperandrogenizm | brak owulacji
    🚨MTHFR homo | PAI-1 homo

❌️ 01-09.25 8 cykli Lametta + Zivafert
    ⏳️ 10.25 Lametta + Ovitrelle
    💉 IVF 01.2026
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 25 września, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    Co do histeroskopii to ja miałam znieczulenie miejscowe i dożylny wlew przeciwbólowych i strasznie kręciło mi się w głowie od tego, ból okropny 😵‍💫 położnej powiedziałam, że ma mi dać jakaś miskę bo będę rzygać 😆 przy drożności ból jest podobny ale trwał króciutko więc wspominam lepiej 🙈 natomiast przy histero to czyścił mi z mikropolipow i musiało to potrwać dłużej. Boże, drugi raz bym nie poszła 🤭

Imazolka no to kurcze faktycznie, ciekawe co w takim razie jest powodem. Bo rozumiem, że owulacje masz, pęcherzyki pękają? Jakaś głębsza diagnostykę masz w planach?

Edit: ale fakt, że plusem tej świadomości jest to, że widziałam wszystko na obrazie i mówił mi co i jak.
    Tak i niby jest wszystko ok. Z takiej głębszej diagnostyki to chyba została mi immunologia. Zobaczę po tym cyklu i jeszcze jednym przeleczeniu. Mi się wydaje, że po prostu nie mogę się pozbyć tego stanu zapalnego, bo te plamienia to jednak normalne nie są 😭

White to super! Kolejne odhaczone 😁

🙎🏼‍♀️ 27 🙋🏼‍♂️34
    Starania od 09/23

💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
    Mąż ✅ FertileMe Complex

Badania:
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
  • Lisik Autorytet

Wysłany: 25 września, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też się wypowiem o histeroskopii, ewidentnie co człowiek to inne doświadczenie bo ja miałam robione histero w tym samym szpitalu co Pelasia też na znieczuleniu miejscowym i dobrze wspominam. Praktycznie nic nie bolało, drożność bardziej (a wiem co mówię bo miałam 2 razy 😄) i bardzo byłam zadowolona że widziałam wszystko na ekranie i mogłam zadawać pytania ☺️ polecam.

Imazolka, u mnie też plamienia przed i po miesiączce. Po przeleczeniu antybiotykiem po histero według anybiogramu z wymazu z endometrium plamienia przed się zmniejszyły z 3 do 1 dnia i też progesteron wcześniej je zmniejszył z 5 do 3. Jeśli chodzi o po to po antybiotyku nadal występowały więc od tego cyklu z tego powodu dostałam też encorton. Będę raportować jak działa.
    Też myślę że suple swoje pomogły bo w zeszłym roku plamienia potrafiły trwać nawet 7 dni przed okresem a po kilku miesiącach supli najwięcej 5.

19 cs
    👫27
    - Histeroskopia --> stan zapalny --> antybiotyk przez 3 cykle ✅
    - Obserwacja cyklu modelem Creightona
    - Leczenie u Naprotechnologa
    - HSG ✅
    Endometrioza mała, głęboka
    ANA1 dodatnie ❌ (Sulfazalazyna)
    AMH 3,7
    TSH 0,916 --> 3,5 ❌---> 3,5 (nadal)----> 9,6 (po lipiodolu)❌
    FT4 1,27
    Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)--> 22,8(wiecej Dostinexu)---> 12,6 ✅
    Żelazo 89,8 --> 68
    Ferrytyna 21,73 --> 40 (Feroplex, teraz Bioradix)---> 103

19.09.25--> Lipiodol prywatnie
    Grudzień? '25--> MRI oznaczenie ognisk endometriozy

On : Morfologia 10% -->6%, Prena Care dla mężczyzn, Olej z czarnuszki

kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), wit. D, wit C, melatonina, NAC, magnez +B6, bioradix,Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna, olej z wiesiołka, cholina, encorton, euthyrox
  • Kirby Ekspertka

Wysłany: 25 września, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik wrote:
    To ja też się wypowiem o histeroskopii, ewidentnie co człowiek to inne doświadczenie bo ja miałam robione histero w tym samym szpitalu co Pelasia też na znieczuleniu miejscowym i dobrze wspominam. Praktycznie nic nie bolało, drożność bardziej (a wiem co mówię bo miałam 2 razy 😄) i bardzo byłam zadowolona że widziałam wszystko na ekranie i mogłam zadawać pytania ☺️ polecam.

Imazolka, u mnie też plamienia przed i po miesiączce. Po przeleczeniu antybiotykiem po histero według anybiogramu z wymazu z endometrium plamienia przed się zmniejszyły z 3 do 1 dnia i też progesteron wcześniej je zmniejszył z 5 do 3. Jeśli chodzi o po to po antybiotyku nadal występowały więc od tego cyklu z tego powodu dostałam też encorton. Będę raportować jak działa.
    Też myślę że suple swoje pomogły bo w zeszłym roku plamienia potrafiły trwać nawet 7 dni przed okresem a po kilku miesiącach supli najwięcej 5.

Zgadzam się i nauczyłam się już, że każdy ma inne odczucia, nie ma się co sugerować. Przed biopsją naczytałam się jak to bardzo nie boli i byłam tak zestresowana, że przed gabinetem ręce mi się trzęsły. Finalnie ból okazał się bardzo podobny do miesiączkowego i trwał dosłownie chwilę. Przed badaniem drożności myślałam, że będzie podobnie a bolało tak, że czułam jak wychodzą mi na czole kropelki potu i robię się blada. Nie wspominam tego najlepiej pomimo dożylnego znieczulenia.

Starania od 07.2024
    💁‍♂️✅

03.25 Hashimoto 👨‍⚕️
    04.25 ANA9 ➡️ PPJ (ANA23) ⚠️
    06.25 biopsja endometrium ⚠️ ➡️ antybiotyk
    08.25 ferrytyna ⬇️ suplementacja
    09.25 drożność z lipiodolem ✅

💊 PregnaStart, wit C, wit D, Pregna DHA, Endoover, Resveratrol, aspirin cardio, Kurkumina, żelazo, inozytol
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 25 września, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik wrote:

Też bralam encorton i nic to nie dało :(
    To u mnie zależy od cyklu, nie znalazłam żadnej zależności, nie raz za 3 dni przed okresem, a nie raz potrafią też być 7dni. Jedyne co mi pomogło na pół roku to metronidazol dowcipnie

🙎🏼‍♀️ 27 🙋🏼‍♂️34
    Starania od 09/23

Mąż ✅ FertileMe Complex

Badania:
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 25 września, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    Tak i niby jest wszystko ok. Z takiej głębszej diagnostyki to chyba została mi immunologia. Zobaczę po tym cyklu i jeszcze jednym przeleczeniu. Mi się wydaje, że po prostu nie mogę się pozbyć tego stanu zapalnego, bo te plamienia to jednak normalne nie są 😭

White to super! Kolejne odhaczone 😁

Imazolka - a którego stopnia masz endometriozę ? Miałaś usg w protokole lub laparoskopię ?

✨️8 - 18.09.25 stymulacja ivf ✨️14cs ❌️
    ✨️19.09.25 punkcja🤞

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
    2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
    3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ✅️
    4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ✅️ (6 🥚)
    5. Udało się min. 1 zapłodnienie ✅️
    6. Zarodek przetrwał do 3 doby ✅️
    7. Zarodek przetrwał do 5 doby ✅️ (3❄️ - 4AB, 4BA, 4BB)
    8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40, nk 1% cd56
    on 🙎‍♂️ : IO, obniżone parametry nasienia
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 25 września, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Imazolka - a którego stopnia masz endometriozę ? Miałaś usg w protokole lub laparoskopię ?
    Miałam diagnostykę endo w protokole, to mam tylko jedno 5x3 ognisko na lewym więzadle. Na to miał pomóc lipiodol, ale już 2 miesiące nic
    Liczę jeszcze na to, że ten prawy jajnik sie ruszy i coś z tego będzie, skoro to ognisko jest na lewym. Najgorzej, bo z kazdego mam po trochę i w sumie to nic nie wiadomo.
    Myślę też coraz częściej o invitro, ale też się boję, że się nie uda 😢

Wgl obserwujecie Maję Staśko? Ja tak nie śledzę jej historii, ale ostatnio mi się przewinęło, to też masakra

🙎🏼‍♀️ 27 🙋🏼‍♂️34
    Starania od 09/23

Mąż ✅ FertileMe Complex

Badania:
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
  • Lisik Autorytet

Wysłany: 26 września, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    Miałam diagnostykę endo w protokole, to mam tylko jedno 5x3 ognisko na lewym więzadle. Na to miał pomóc lipiodol, ale już 2 miesiące nic
    Liczę jeszcze na to, że ten prawy jajnik sie ruszy i coś z tego będzie, skoro to ognisko jest na lewym. Najgorzej, bo z kazdego mam po trochę i w sumie to nic nie wiadomo.
    Myślę też coraz częściej o invitro, ale też się boję, że się nie uda 😢

Wgl obserwujecie Maję Staśko? Ja tak nie śledzę jej historii, ale ostatnio mi się przewinęło, to też masakra
    Ja czasem wpadam przypadkowo na jej profil. No ciężko bardzo ma dziewczyna. Szczególnie że ma tą endometriozę taką rozległą.

No to może Imazolka rzeczywiście masz niedoleczone zapalenie endometrium... A brałaś antybiotyk według anybiogramu czy na ślepo ci dali?

19 cs
    👫27
    - Histeroskopia --> stan zapalny --> antybiotyk przez 3 cykle ✅
    - Obserwacja cyklu modelem Creightona
    - Leczenie u Naprotechnologa
    - HSG ✅
    Endometrioza mała, głęboka
    ANA1 dodatnie ❌ (Sulfazalazyna)
    AMH 3,7
    TSH 0,916 --> 3,5 ❌---> 3,5 (nadal)----> 9,6 (po lipiodolu)❌
    FT4 1,27
    Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)--> 22,8(wiecej Dostinexu)---> 12,6 ✅
    Żelazo 89,8 --> 68
    Ferrytyna 21,73 --> 40 (Feroplex, teraz Bioradix)---> 103

19.09.25--> Lipiodol prywatnie
    Grudzień? '25--> MRI oznaczenie ognisk endometriozy

On : Morfologia 10% -->6%, Prena Care dla mężczyzn, Olej z czarnuszki

kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), wit. D, wit C, melatonina, NAC, magnez +B6, bioradix,Dostinex, Cyklogest, Sulfazalazyna, olej z wiesiołka, cholina, encorton, euthyrox
  • White1 Autorytet

Wysłany: 26 września, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia K weź tym chłopem trochę potrząśnij, patrz jaką ty masz diagnostykę, ile wizyt, badań, supli, leków, a nawet zabiegów, a on nie może zrobić jednego badania? To tylko oddanie próbki do badania, tak samo jak oddaje się mocz czy kał, to nie wstyd. Może nie wie jak to wygląda i dlatego się wzbrania? A jeśli ma problem się umówić, a nie pójść na badanie, to go po prostu umów 😄

Pelasia30 jeśli idziesz do swojego doktorka, to wystarczy dowolny moment przed 3dc cyklu stymulowanego. A nawet może sama recepta? Na monity i tak się nachodzisz po braniu leków, więc nie ma co robić zbędnych wizyt, szkoda czasu i kasy 😋

Marzycielko trzymam kciuki jakąkolwiek dalszą drogę diagnostyczną podejmiecie. Histero z biopsją jak najbardziej jest sensownym krokiem. A jeszcze bardziej kibicuję, żebyś nie musiała nawet do niej podchodzić 🤞 pamiętaj, że do zabiegu musisz mieć ważne wymazy (mucha akceptują pół roku), więc jeśli masz nieaktualne, to przed histero trzeba dorobić

👧99' 🧑98'⏳️05.24 💉01.25

🚨 PCOS | IO | hiperandrogenizm | brak owulacji
    🚨MTHFR homo | PAI-1 homo

❌️ 01-09.25 8 cykli Lametta + Zivafert
    ⏳️ 10.25 Lametta + Ovitrelle
    💉 IVF 01.2026
  • IlonaQ Autorytet

Wysłany: 26 września, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, widzę że piszecie o plamieniach i zastanawiałam się czy się odnieść czy nie. Nie chcę też wprowadzać zamieszania, kiedy nie jestem czegoś pewna. Ale jednak napisze. Ja też poszukuje przyczyn moich długich plamien i dokopałam się do moich badań z 2022 i widzę że mialam ogniska endometriozy na szyjce macicy. Lekarz zrobił mi wówczas kolposkopię a potem krioterapię. Niestety nie zapisałam sobie jak potem wyglądały plamienia i czy zniknęły. Natomiast mam je znowu. Tu jest ciekawy artykuł https://kolposkopia.com/ektopia-endometrialna-czyli-endometrioza-szyjki-macicy/

Ja w najbliższym cyklu zamierzam to sprawdzić (badanie najlepiej wykonać przed miesiączką bo wtedy te ogniska są widoczne). Jeśli znowu mi to wyjdzie i po wyleczeniu plamienia znikną to na pewno się tym podzielę.

Ps. Czy znieczulenie miejscowe na histeroskopii jest bolesne? To jest zastrzyk tak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września, 13:08

Starania od Września 2018❤️‍🩹
    05.06.2025 - drożność z lipiodolem - oba drożne 🥳
    Plamienia? 🤔
    MUCh ✅
    Pc.p.plemnikowe✅
    ANA1 ❌
    Czekam na cud 🙏 -> 08.2025, Błogosławiony Bóg co daje życie! poronienie 5tc, Józef ❤️💔
    Z nadzieją i ufnością czekamy na kolejny cud 🥹🙏
  • Jupiter Ekspertka

Wysłany: 26 września, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolka wrote:
    Czy do diagnostyki Endo w protokole musiałaś brać leki przeczyszczające przed usg?

❗️Zapalenie endometrium

❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst

PRACUJEMY NAD:
  • Jupiter Ekspertka

Wysłany: 26 września, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły mi wyniki rozszerzonego badania FoodProfil w Alab - tak jak się spodziewałam, istotna kliniczne nadwrażliwośc na gluten, pszenicę, kazeine i białka mleka krowiego, poza tym nie wyszło nic spektakularnego na ponad 200 produktów, poza jakimiś dwoma produktami które jem od wielkiego dzwona 😅 Tak obstawiałam, bo na diecie low fodmap przy leczeniu SIBO jak wyeliminowałam pszenicę to miałam idealny stan skóry…

Dociągnę tylko do miesiączki, oznaczam anty tpo czy coś drgnęło od suplementacji i zamawiam na miesiąc dietę pudełkowa - zobaczymy, czy przeciwciała zaczną spadać.

Z dobrych wieści - moje Tsh nadal spada i chyba czeka mnie kolejna zmiana dawki Euthyroxu.

Ze złych wieści - ZNOWU moja próbka nie dotarła do labu na czas i nie mam wyników kontrolnych Wit B…

No to czekam na tą miesiaczke, wyniki jodu z dobowej zbiórki moczu i chyba trzeba ruszyć temat drożności i KIRów… NIE CHCE MI SIĘ bo jak muszę coś zrobić poza najbliższym Alabem/Diagnostyka to czuję się już przytłoczona. Z drugiej strony, wiem że miałabym do siebie mega żal gdybym odpuściła coś, co można jeszcze sprawdzić.

White1, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

❗️Zapalenie endometrium

❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst

PRACUJEMY NAD:
  • IwonaQ Ekspertka

Wysłany: 26 września, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Jupiter - oby ta dieta przyniosla efekty! A powinno tak być, to jednak będzie wpływało na cały szereg rzeczy, stany zapalne, sibo, a nawet cera jak piszesz 😁 oby była smaczna! 😁😁🤞

@IlonaQ - nie odniosę się, bo totalnie się nie znam na tych zbiegach, nie miałam jeszcze histero ani kolposkopii, ale przeczytałam Twoją stopkę i bardzo mocno przytulam 🫂♥️ obyś nie musiała już długo czekać na upragniony cud ♥️
    W ogóle hit, jakie mamy nicki 😅😁

·👩🏼‍❤️‍👨🏽 '95
    · badania nasienia ✅
    · oba jajowody drożne ✅
    · PCOS - cykle nieowulwcyjne,
    · wit.B12 - 164pg/ml 👎 (6.2025r.) -> 286 pg/ml ✊ -> 305 pg/ml 🤞
    · TSH 3,25 mlU/l 👎 -> 3,10 mlU/l
    · PRL 574 mlU/l 👎 -> 399 mlU/l 🤞
    · kwas foliowy 7,46 ng/ml 👎
    · 5x stymulacja Lametta + P-b + Gonapeptyl ❌
    · 1x naturalna owulacja ❌
    .........................
    · 6-7.2025r. - przetrwałe krwawienie (40 dni)
    · 7-8.2025r. - reset cyklu - AH
    · 10.2025r. - cykl stymulowany 🙏✨
    ..........................
    💊 Dostinex, Euthyrox
    🫘 Inozytol, maślan sodu, wit. C, D3+K2, B12, zakwas z buraka
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 26 września, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IlonaQ o to dość ciekawe.. to czekam na rozwój wydarzeń!

Jupiter a miałaś jakieś objawy oprócz pogorszonej cery? Tak musiałam pić jakieś gówno przeczyszczające. To było najgorsze z tego całego badania. Wypiłam połowę, bo już oprócz biegunki to wymiotowałam tym, bo takie niedobre było 🤣

Lisik no właśnie w ciemno. Jest jakieś takie badanie? Bo jeśli chodzi o wymazy na bakterie i te wszystkie inne to miałam, ale tam czysto

🙎🏼‍♀️ 27 🙋🏼‍♂️34
    Starania od 09/23

Mąż ✅ FertileMe Complex

Badania:
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ