X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
Odpowiedz

Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 25 września, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia k wrote:
    Najbardziej męczy mnie to że ten śluz płodny jest. Jakby niektórzy to bym właśnie tak myślała, że nie złapałam Piku, ale ten śluz mi nie daje spokoju. Będę na monitoringu to się okaże czy mam rację.
    Dla mnie śluz to podstawa. A mierzysz temperaturę? U mnie się sprawdza klasyk, czyli lekki spadek temperatury przed owulka

✨ Starania od 09/24
    🏩 5 cykl stymulowany

✓ hormony, MUCHa, HSG, homocysteina
    ✓ koncentracja 98 mln, A+B = 45 %, morfologia 0 %
  • Powder Autorytet

Wysłany: 25 września, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Kurde dziewczyny ale jestem w tyle z forum… Nawet nie dam rady wszystkiego nadrobić. Totalnie skupiłam się teraz na tych problemach ze zdrowiem, myślę że ta diagnoza tocznia to tylko formalność, ale to się okaże u reumatologa… A w poniedziałek mam wizytę u mojego ginekologa i zobaczymy czy nam pozwoli się starać w tym cyklu, czy dalej ban 🙄

Ale przynajmniej mamy już wyniki kariotypów, prawidłowe wyszły ❤️
    Kiki dobrze Cię widzieć 🫂 wysyłam wirtualnie dużo siły do działania. I wierzę, że uda się sprawnie przeanalizować wyniki i postawić diagnozę! 🤞🏻

Cukrzyk, ale wynik! Gratulacje 😎

U mnie w poniedziałek rozpoczął się pierwszy cykl stymulowany z Lamettą. Zobaczymy, czy to będzie ten brakujący puzzelek.
    Kariotypy wróciły nam prawidłowe, kolejny punkt odhaczony i szukamy dalej przyczyny niepowodzeń…
    Aczkolwiek powiem Wam, że zastanawiamy się nad zrobieniem sobie przerwy od analiz, badań i wizyt w klinice po tej stymulacji, bo trochę mnie to już przytłacza i demotywuje.

cukrzyk1991, Dżozu, kikix0o, Morgo lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🍼staranie na luzie od 03.2024
    ⏳monitorowane: 9cs

🍀 październik, pierwszy cykl stymulowany (lametta)
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 25 września, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Marzycielko, ja jeszcze podczas histeroskopii miałam wymaz mikrobiologiczny więc fajna sprawa czy nie ma bakterii. Dziewczyny też chyba pisały o biopsji cd156 jak dobrze pamiętam 🤔 u mnie przy biopsji potwierdził się też CIN1.
    Kiedy masz monitoring? 😊

@Powder, trzymam mocne kciuki za pierwszą stymulację! Oby była też ostatnia ✊ co do przerwy to jeśli czujesz, że tego potrzebujesz to tak zrób - spokój psychiczny jest najważniejszy 💕 ale póki co to obserwujemy stymulowany cykl 💪

Ja wczoraj napisałam do mojego doktora po tej drożności czy umawiamy się na wizytę to mi odpisał, żebym przyszła za 3 miesiące jak nie będzie ciąży a ja ryk! Bo przecież miała być stymulacja! 😅 Napisałam mu to - czekanie na jego odpowiedź trwała wieczność. Mam się jednak umówić niedługo 🤣 chyba zapomniał o tej mojej stymulacji, ehh jakim to trzeba być czujnym 🫣 ale i tak go cenię 😅

Powder, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
    🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)
    🔸Podejrzenie PCO (metaboliczny)
    🔸Badanie nasienia + posiew✅

🔸Cykle długie 38-45 dni
    🔸Późne owulacje 23-30dc

07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
    09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
    09.25 drożność jajowodów ✅
    🔜 10.25 stymulacja?

Suplementy: Inozytol, DHA prenacaps, NAC, witamina D3, B12 metylowana, folian, Wit E
  • Powder Autorytet

Wysłany: 25 września, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    @Marzycielko, ja jeszcze podczas histeroskopii miałam wymaz mikrobiologiczny więc fajna sprawa czy nie ma bakterii. Dziewczyny też chyba pisały o biopsji cd156 jak dobrze pamiętam 🤔 u mnie przy biopsji potwierdził się też CIN1.
    Kiedy masz monitoring? 😊

@Powder, trzymam mocne kciuki za pierwszą stymulację! Oby była też ostatnia ✊ co do przerwy to jeśli czujesz, że tego potrzebujesz to tak zrób - spokój psychiczny jest najważniejszy 💕 ale póki co to obserwujemy stymulowany cykl 💪

Ja wczoraj napisałam do mojego doktora po tej drożności czy umawiamy się na wizytę to mi odpisał, żebym przyszła za 3 miesiące jak nie będzie ciąży a ja ryk! Bo przecież miała być stymulacja! 😅 Napisałam mu to - czekanie na jego odpowiedź trwała wieczność. Mam się jednak umówić niedługo 🤣 chyba zapomniał o tej mojej stymulacji, ehh jakim to trzeba być czujnym 🫣 ale i tak go cenię 😅
    Wieczny problem z tymi doktorkami, jak co kontakt „poznają cię” na nowo. Mój też przez smsy jest czasem roztrzepany i nie styka. 😂

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

• Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 25 września, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Wieczny problem z tymi doktorkami, jak co kontakt „poznają cię” na nowo. Mój też przez smsy jest czasem roztrzepany i nie styka. 😂

Jezu no dosłownie! 🤣 ale doceniam za możliwość właśnie kontaktu telefonicznego 🤭 tak się zastanawiam bo w sumie nie napisał kiedy się umówić - pod koniec obecnego cyklu i przed rozpoczęciem nowego będzie chyba ok? Tak bliżej @

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)

🔸Cykle długie 38-45 dni
    🔸Późne owulacje 23-30dc

07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
    🔜 10.25 stymulacja?

Suplementy: Inozytol, DHA prenacaps, NAC, witamina D3, B12 metylowana, folian, Wit E

Wysłany: 25 września, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umow się tak, żebyś zdążyła rozpocząć brać leki w ramach stymulacji, standardowo bierze się od 3 do 7 dc + różne podejście mają lekarze, ale może przy pierwszej stymulacji dobrze byłoby się umówić 2/3 dni przed planowaną owu, żeby sprawdzić jak rosną pęcherzyki + po owu, czy w ogóle była, czy nie potrzebujesz zastrzyków na pęknięcie pęcherzyków :)

✨ Starania od 09/24
    🏩 5 cykl stymulowany

• Imazolka Autorytet

Wysłany: 25 września, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę, że histeroskopia będzie dobrym rozwiązaniem. Często jest stan zapalny, który nie daje żadnych objawów a skutecznie utrudnia 😒

Powder trzymamy kciuki za pierwszą i ostatnią stymulację! 😁 ja wczoraj też pierwszy zastrzyk ovaleap zobaczymy co tam urośnie 😎
    Ale też już czuję zrezygnowanie. To też mój ostatni cykl stymulowany i powiem jej, żeby mi dalej przepisała antybiotyki na zapalenie endo, bo te plamienia mam coraz gorsze 😢 także przynajmniej będzie cykl przerwy od tego wszystkiego

Powder, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️ 27 🙋🏼‍♂️34
    Starania od 09/23
    Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
    Z pomocą medyczną od 01/25

💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
    Mąż ✅ FertileMe Complex

Badania:
    Prolaktyna, testosteron, ferrytyna✅
    AMH: 5,5 - PCOS ❌
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Endometrioza, adenomioza ❌
    Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 25 września, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielko to teraz mam zagwozdke 😅 bo owu zapowiada się jakoś w przyszłym tygodniu myślę. Mój lekarz wie, że ja mam późne owulacje, pęcherzyki pękają. Raz w marcu miałam LUFa.
    Myślisz, że lepiej się umówić jeszcze teraz przed owu? 🙈 Czy dać sobie ten cykl na starania na luzie i umówić się pod koniec cyklu 🙈 on mi ja wdroży raczej bez gadek, że musimy najpierw poobserwować bo zna moje cykle i późne owulki.

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)

🔸Cykle długie 38-45 dni
    🔸Późne owulacje 23-30dc

🔜 10.25 stymulacja?

• Jupiter Ekspertka

Wysłany: 25 września, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Eh u mnie to samo, niby pani doktor przyjmuje na terenie mojego miasta cały tydzień ale codziennie w innej placówce. Mam już założone karty w 3 miejscach jej przyjmowania….

Ona:31
    AMH: 1.4;
    USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
    Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
    Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️Zapalenie endometrium
    ❗️IBS, nietolerancje, nadwrażliwość IgG
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo

On: 32
    Morfo: 2% -> 4%, PH 8,5❔
    Jelita, Hormony, MAR, HBA, wymaz - ✅
    ❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst

NEXT: seminogram - kontrola, KIR, kariotyp, krzywa c/i

PRACUJEMY NAD:
    ⬇️ antyTPO 1640->1360 ⬆️ ferrytyna 18-> 25 ⬇️ DFI
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 25 września, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyk, super wieści! Teraz udany transfer i jest ciąża! Będą ci wyciszać endometrioze przed?

Kiki dobrze, że się odezwałaś. Mam nadzieję, że lekarze coś poradzą i w końcu będziesz się cieszyc zdrowym maluszkiem ❤️‍🩹

Marzycielko bardzo mi przykro, że się nie udało 😘

Powder trzymam kciuki za stymulację!

Klaudia wyślij starego na badania, to nie tylko Ciebie się tyczy ale Was razem, więc fajnie jakby zrobił nawet żeby wykluczyć problem tam.

Pelasia, też trzymam kciuki za stymulację! Co do tego kiedy się umówić to zależy jak do tego podchodzi - ja przed tą stymulacja musiałam iść przed rozpoczęciem lametty, żeby sprawdzić czy jest czysto i nie ma żadnej torbieli. Ale już zauważyłam, że każdy gin ma jakieś swoje preferencje.

Tak to jest z tymi ginami od niepłodności, chyba mają za duży przemiał ludzi. Mój przyjmuje w klinice nieplodnosci i w przychodni "siostrze" w moim mieście więc też jak przychodzę to niby coś tam mu dzwoni w którymś kościele, ale nie do końca wie w którym 😅

Powder, Marzycielka94, cukrzyk1991, Pelasia30, kikix0o lubią tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅ histeroskopia ✅ podejrzenie zapalenia endometrium ❌

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅

1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
    7 -9 cykl z pomocą medyczną ❌
    10 cykl ⌛

Program IVF 🔜 startujemy w styczniu! 🦾
  • Locus Ekspertka

Wysłany: 25 września, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w tym miesiącu obstawa lekowa. Znowu w 9 dpo rozmycie objawów do zera, beta ujemna. Prog bez zmian, a estradiol z 87 na 67 przy braniu maksymalnej dawki 😭😩 💔
    Wg lek. powinno być conajmniej 100 żeby utrzymać ciążę :(

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
    💔01.2025 biochem
    💔02.2025 biochem
    💔 07.2025 biochem
    💔 09.2025 biochem

Podejrzenie niedomogi lutealnej (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅
    10.2025 badania immunologiczne
    11.2025 wizyta wstępna ivf (ciężka choroba genetyczna, konieczne badania zarodków 🧬)

Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu
  • Powder Autorytet

Wysłany: 25 września, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    Marzycielko to teraz mam zagwozdke 😅 bo owu zapowiada się jakoś w przyszłym tygodniu myślę. Mój lekarz wie, że ja mam późne owulacje, pęcherzyki pękają. Raz w marcu miałam LUFa.
    Myślisz, że lepiej się umówić jeszcze teraz przed owu? 🙈 Czy dać sobie ten cykl na starania na luzie i umówić się pod koniec cyklu 🙈 on mi ja wdroży raczej bez gadek, że musimy najpierw poobserwować bo zna moje cykle i późne owulki.
    Jak lekarz zna temat, to chyba poszłabym tak, żeby załapać się od razu na tabletki 3-7dc. I tak będzie obserwować w trakcie i w razie czego podejmie decyzję o zastrzyku lub jego braku 💪🏻

Marzycielka94, Pelasia30 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

• Jupiter Ekspertka

Wysłany: 25 września, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Locus wrote:
    U mnie w tym miesiącu obstawa lekowa. Znowu w 9 dpo rozmycie objawów do zera, beta ujemna. Prog bez zmian, a estradiol z 87 na 67 przy braniu maksymalnej dawki 😭😩 💔
    Wg lek. powinno być conajmniej 100 żeby utrzymać ciążę :(
    Hm… ale stosunek progesteronu do estrogenu masz dobry biorąc pod uwagę Twoje dane ze stopki - 127 wyszło a norma to między 100 a 500. Jakie masz objawy niedomogi lutealnej?

❗️Zapalenie endometrium

❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst

PRACUJEMY NAD:

Wysłany: 25 września, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia, skoro owulka za rogiem to teraz daruj sobie stymulacje i umów się przykładowo 2/3 dpo (jak wyczujesz, że jesteś po owu). Po pierwsze lekarz sprawdzi, czy owulacja na pewno była i jak pracuje ciałko żółte + czy nie ma torbieli, a dodatkowo da Ci receptę na leki

A u mnie nie pozostaje nic innego, jak spróbować histero ✨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 12:34

✨ Starania od 09/24
    🏩 5 cykl stymulowany

• Locus Ekspertka

Wysłany: 25 września, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupiter wrote:
    Hm… ale stosunek progesteronu do estrogenu masz dobry biorąc pod uwagę Twoje dane ze stopki - 127 wyszło a norma to między 100 a 500. Jakie masz objawy niedomogi lutealnej?
    Późne owulacje, krótka faza lutelna. Przy cyklu 28 dni, ovu mam np w 18 dc i 29 jest krwawienie, które jest mniej obfite niż było wcześniej. Wg lek. te wartości w fazie lutealnej były by ok bez starań, ale już mogą nie utrzymać ciąży. Estradiol między 50-100 to chyba 60% szans na żywe urodzenie. <50 już w ogóle chyba 15% szans na żywe urodzenie.
    No i mam DHEA-S poniżej normy, a on jakoś bierze w tym udział? Nie bardzo to rozumiem 🤷‍♀️🤔

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
    💔01.2025 biochem
    💔02.2025 biochem
    💔 07.2025 biochem
    💔 09.2025 biochem

Podejrzenie niedomogi lutealnej (8dpo prog 11, E2 67); DHEAS ⬇️; nasienie ✅, AMH 3,91 ✅
    10.2025 badania immunologiczne
    11.2025 wizyta wstępna ivf (ciężka choroba genetyczna, konieczne badania zarodków 🧬)

Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu
  • Pelasia30 Autorytet

Wysłany: 25 września, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!
    Jeszcze nie wiem kiedy wypadnie mi owu, u mnie to taka loteria. Wczoraj endometrium miało 6mm ale jeszcze brak pęcherzyka dominującego choć jakiś tam rósł bo tak mówiła lekarka jak byłam na USG przed drożnością.
    Spróbuje się umówić jakoś na pierwszy/drugi tydzień października. Może będzie już po owu 😆 a ciałko żółte pracuje wyśmienite bo mam zawsze dobry wynik progu 🤭

Marzycielko super, kiedy planujesz rozmawiać o tym ze swoim lekarzem? Bo histero też właśnie się robi w pierwszej połowie cyklu i ciekawe też jak z terminami bo ja np czekałam jakiś miesiąc.

Imazolka przykro mi z powodu Twoich plamien, czyli wyszedł u Ciebie stan zapalny endometrium? Bo może faktycznie jeszcze nie wyleczone do końca i stąd te plamienia 🤔

PaulinKA lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&36

🔸Starania od 03.2023r.
    🔸AMH 7,17 (04.25r.)

🔸Cykle długie 38-45 dni
    🔸Późne owulacje 23-30dc

🔜 10.25 stymulacja?

• Belia Autorytet

Wysłany: 25 września, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiki fajnie, że się odezwałaś i dobrze, że lecicie z diagnostyką. Trzymam kciuki za dobre informacje od lekarza.

Cukrzyk gratulacje tak pięknej ilości zarodków. Wiesz już jakie dalsze kroki?

kikix0o lubi tę wiadomość

🔜 październik- pierwszy cykl z monitoringiem.
    15 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    4cs: 08.24 cb 4tc💔
    6cs: 10.24 cb 6tc💔

Ona 👩🏼 (31lat):
    cykle regularne: 30-32dni 🗓️
    2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
    AMH 3,55 ✅
    HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
    Hormony, biochemia (lipiec) ✅
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero

On 👨🏽(31lat) - w trakcie leczenia
    badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻
  • Jupiter Ekspertka

Wysłany: 25 września, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Locus wrote:
    Późne owulacje, krótka faza lutelna. Przy cyklu 28 dni, ovu mam np w 18 dc i 29 jest krwawienie, które jest mniej obfite niż było wcześniej. Wg lek. te wartości w fazie lutealnej były by ok bez starań, ale już mogą nie utrzymać ciąży. Estradiol między 50-100 to chyba 60% szans na żywe urodzenie. <50 już w ogóle chyba 15% szans na żywe urodzenie.
    No i mam DHEA-S poniżej normy, a on jakoś bierze w tym udział? Nie bardzo to rozumiem 🤷‍♀️🤔
    O matko, pierwsze o czymś takim słyszę…. Wszędzie powtarzają o tej równowadze progesteron -estradiol , ostatnio szalenie zadowolona byłam z siebie bo mam 8dp progesteron 17,4 a estriadol 81 więc idealnie stosunek 250, w połowie normy a tu takie kwiatki ….

Rozumiem że mówimy estradiol podawanym w pg/ml?

❗️Zapalenie endometrium

❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst

PRACUJEMY NAD:
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 25 września, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:
    Dzięki dziewczyny!
    Jeszcze nie wiem kiedy wypadnie mi owu, u mnie to taka loteria. Wczoraj endometrium miało 6mm ale jeszcze brak pęcherzyka dominującego choć jakiś tam rósł bo tak mówiła lekarka jak byłam na USG przed drożnością.
    Spróbuje się umówić jakoś na pierwszy/drugi tydzień października. Może będzie już po owu 😆 a ciałko żółte pracuje wyśmienite bo mam zawsze dobry wynik progu 🤭

Marzycielko super, kiedy planujesz rozmawiać o tym ze swoim lekarzem? Bo histero też właśnie się robi w pierwszej połowie cyklu i ciekawe też jak z terminami bo ja np czekałam jakiś miesiąc.

Imazolka przykro mi z powodu Twoich plamien, czyli wyszedł u Ciebie stan zapalny endometrium? Bo może faktycznie jeszcze nie wyleczone do końca i stąd te plamienia 🤔
    Tak, podczas histeroskopii miałam strawberry sign, co oznacza stan zapalny, brałam na to antybiotyki w tabletkach i dowcipne (wgl zawsze mnie śmieszy to słowo 🤣) i mi przeszły te plamienia na pół roku. Jak się pojawiły ponownie to miałam robioną biopsję endometrium, ale nic nie wykazało i antybiotyki w tabsach nie pomogły, więc chyba potrzebuje znowu jakieś combo zrobić
    Ale też przez te pół roku jak zniknęły te plamienia, to ciąży i tak nie było, więc gin uważa, że to nie one są przeszkodą 🤔

🙎🏼‍♀️ 27 🙋🏼‍♂️34
    Starania od 09/23
    Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
    Z pomocą medyczną od 01/25

💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
    Mąż ✅ FertileMe Complex

Badania:
    Prolaktyna, testosteron, ferrytyna✅
    AMH: 5,5 - PCOS ❌
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Endometrioza, adenomioza ❌
    Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌

Wysłany: 25 września, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelasia30 wrote:

Wizytę mam dopiero 10.10, więc wiem, ze w tym cyklu się nie uda i nastawiam się raczej na listopad - grodzien. Drożność była dla mnie bardzo bolesna i nie wiem, czy histeroskopii nie byłoby lepiej zrobić w znieczuleniu ogólnym 🙈

✨ Starania od 09/24
    🏩 5 cykl stymulowany

‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ