Tu staraczki co dzieci nie mają 👫🏻 usiądą na dłużej i porozmawiają 💅
-
WIADOMOŚĆ
-
@Imazolka, mnie delikatnie boli podbrzusze ale z godziny na godzinę coraz mniej i nie krwawię tylko trochę plamie 🤭 ale do piątku i tak biorę jeszcze antybiotyk więc może od niedzieli zaczniemy coś działać 🤭 jeszcze zobaczymy.
A co ten zastrzyk daje? O takim nie słyszałam 🤔
@White, a dobrze pamiętam że była podwójna? 🤭 Też myślę o zbadaniu tej homocysteiny. Spadł mi poziom wit B12 i kwas foliowy ale w normie. Wit b13 około 360 a kwas foliowy 10. A miałam rok temu ponad 600 i 17 🫣White1 lubi tę wiadomość
👩❤️👨 31&36
🔸Starania od 03.2023r.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
🔸Hashimoto + hipoglikemia reaktywna (letrox + glucophage)
🔸AMH 7,17 (04.25r.)
🔸Podejrzenie PCOS (metaboliczny)
🔸Badanie nasienia + posiew✅
🔸Cykle długie 38-45 dni
🔸Późne owulacje 23-30dc
07.25 histeroskopia + kolposkopia (usunięte mikropolipy) + leczenie stanu zapalnego
09.25 Prog 7dpo 37,2ng/ml 😍
🔜 10.25 stymulacja + drożność?
Suplementy: Inozytol, Pregna Start, DHA prenacaps, NAC, witamina D3 -
Ja tylko na szybko napiszę że też miałam zgodę na starania w cyklu z HSG. Jade! Trzymajcie kciuki.
snieżka, Pelasia30, White1, Gnom, Pacynka lubią tę wiadomość
Aktualnie: przerwa w staraniach na czas leczenia dermatologicznego ⛔️
🔜 wrzesień- wizyta w klinice leczenia niepłodności
15 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
4cs: 08.24 cb 4tc💔
6cs: 10.24 cb 6tc💔
Ona 👩🏼 (31lat):
cykle regularne: 30-34dni 🗓️
2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
AMH 3,55 ✅
HSG (czerwiec) dwa jajowody drożne ✅
Hormony, biochemia (lipiec) ✅
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
On 👨🏽(31lat) - w trakcie leczenia
badanie nasienia 🪱(czerwiec): Ilość: 60,6 mln ✅ żywe: 69% ✅ koncentracja: 10,1 mln/ml🔻A+B: 43,5% ✅; morfo 1,8%🔻pH: 8,3🔻 -
Pelasia30 wrote:@Imazolka, mnie delikatnie boli podbrzusze ale z godziny na godzinę coraz mniej i nie krwawię tylko trochę plamie 🤭 ale do piątku i tak biorę jeszcze antybiotyk więc może od niedzieli zaczniemy coś działać 🤭 jeszcze zobaczymy.
A co ten zastrzyk daje? O takim nie słyszałam 🤔
@White, a dobrze pamiętam że była podwójna? 🤭 Też myślę o zbadaniu tej homocysteiny. Spadł mi poziom wit B12 i kwas foliowy ale w normie. Wit b13 około 360 a kwas foliowy 10. A miałam rok temu ponad 600 i 17 🫣🙎🏼♀️ 27 🙋🏼♂️34
Starania od 09/23
Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
Z pomocą medyczną od 01/25
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
Badania:
Prolaktyna, testosteron, ferrytyna✅
AMH: 5,5 - PCOS ❌
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Endometrioza, adenomioza ❌
Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌ -
Imazolka wrote:W sumie to nie wiem 😂 taka podrasowana lametta. Po tabletkach wolno mi te pęcherzyki rosły, albo wcale. Po tym zastrzyku mam zawsze jeden dominujący i on pęka. Ale tylko jeden i to w lewym 😡 właśnie zauważyłam, że tutaj mało kto to dostaje 🤔 jeszcze przy monitoringu zapytam gin o Aromka, bo czytałam tu, że dużo dziewczyn go bierze👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
05/25 lametta +ovitrelle + cyklogest
06/25 lametta+ estrofem + cyklogest
07/25 lametta + estrofem +ovitrelle +cyklogest
26/08/25 biopsja aspiracyjna z cd138 ✅️
09/25 lametta+ ovaleap+ ovitrelle -
PA wrote:Ja miałam oveap w tym cyklu 50j.m.🙎🏼♀️ 27 🙋🏼♂️34
Starania od 09/23
💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
Mąż ✅ FertileMe Complex
Badania:
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
Imazolka wrote:W sumie to nie wiem 😂 taka podrasowana lametta. Po tabletkach wolno mi te pęcherzyki rosły, albo wcale. Po tym zastrzyku mam zawsze jeden dominujący i on pęka. Ale tylko jeden i to w lewym 😡 właśnie zauważyłam, że tutaj mało kto to dostaje 🤔 jeszcze przy monitoringu zapytam gin o Aromka, bo czytałam tu, że dużo dziewczyn go bierze
Jaką dawkę lametty miałaś?Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:47
👧26 🧑27⏳️05.24 💉01.25
✅️ MUCHa | drożność | tarczyca | AMH 6.16
✅️nasienie | DFI, HBA, MAR | ogólne badania
❌️ PCOS | IO | hiperandrogenizm | brak owulacji
❌️MTHFR homo | PAI-1 homo
💉 IVF 01.2026
⏳️ 09.25 8 cykl stymulowany -
White1 wrote:Aromek i Lametta to letrozol, to ten sam lek pod różnymi nazwami. Z tabletek innych niż letrozol jest clostilbegyt
Jaką dawkę lametty miałaś?
Mi po lameccie ładnie rosną pęcherzyki na obu jajnikach, w tym cyklu zapowiada się owulka z obu 🫣
Pelasia super, że już nie masz kolejnych przykrych wspomnień z drożności i wszystko git!karczoch321 lubi tę wiadomość
K 🩷 30l.
AMH 0.71
21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅ kariotyp ✅ FMR1 ✅
M 🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅ kariotyp ✅
1-6 cykl bez pomocy medycznej ❌
7 cykl: encorton + luteina + duphaston ❌
8 cykl: lametta ❌
9 cykl: histeroskopia 💉 - podejrzenie zapalenia endometrium ❌
10 cykl ⌛
29.09 wizyta kwalifikacyjna do IVF ⌛ -
Imazolka wrote:A no widzę. I oprócz tego jeszcze lametta? Miałaś już monitoring co z tego wyszło? 🤔
Wcześniej miałam mniejsze pęcherzyki i raczej po jednym na jajniku👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań
White1 wrote:Aromek i Lametta to letrozol, to ten sam lek pod różnymi nazwami. Z tabletek innych niż letrozol jest clostilbegyt
Jaką dawkę lametty miałaś?
PA Wow! To też niezłe combo. Ale jak Ci to przepisuje 50j.m. tylko? Bo mi przepisuje 300 i 3dc mam brać 75, a później co drugi dzień 50 i monitoring w okolicy 13 dnia jak to wygląda. Dopytuje, bo może coś źle robię i dlatego tak słabo mi rosną 😁
Tak szczerze to wolałabym tabsy, nienawidzę tych zastrzyków🙎🏼♀️ 27 🙋🏼♂️34
Starania od 09/23
Mąż ✅ FertileMe Complex
Badania:
MUCh✅
Drożność z lipiodolem ✅
Pasożyty ✅
karczoch321 wrote:Oh dziewczyny 🥺 ciężko mi oznaczyć teraz każdą z osobna, ale dziękuję za miłe słowa!! 💖 Zostawiłam lajki pod postami żebyście widziały, że nadrobiłam posty i cieszę się z Waszych wiadomości. Cudnie widzieć tu też „stare” nicki które nie zapomniały o nas 😘
Dżozu, to, że Tobie udało się po pierwszej stymulacji miałam ciągle z tyłu głowy i nie będę ukrywać, że liczyłam na podobny efekt 🤭
Asia! Czuję się wyśmienicie. Ogólnie zero objawów, ale na to chyba za wcześnie. Jutro badam kolejną betę, mam nadzieje, ze dalej będzie wszystko w porządku!
Miałam tylko „lekkie” przeboje przez kilka dni, bo dostałam super ostrej pokrzywki w reakcji na niewiadomo co. Było trochę stresu, ale juz sytuacja jest opanowana. Może to taki szok organizmu albo alergia na ciąże 🤪
Ale bywa z tym różnie 🤣
Napewno wszystko pięknie rośnie, i beta i ta malutka kropeczka 🩷🩵🤞
Trzymam mocno kciuki ❤️🤞
Dawaj znać co u Was 🙂 -
Imazolka wrote:2,5mg 2X1 (3-8dc)
PA Wow! To też niezłe combo. Ale jak Ci to przepisuje 50j.m. tylko? Bo mi przepisuje 300 i 3dc mam brać 75, a później co drugi dzień 50 i monitoring w okolicy 13 dnia jak to wygląda. Dopytuje, bo może coś źle robię i dlatego tak słabo mi rosną 😁
Tak szczerze to wolałabym tabsy, nienawidzę tych zastrzyków👧26 🧑27⏳️05.24 💉01.25
✅️ MUCHa | drożność | tarczyca | AMH 6.16
✅️nasienie | DFI, HBA, MAR | ogólne badania
❌️ PCOS | IO | hiperandrogenizm | brak owulacji
❌️MTHFR homo | PAI-1 homo
💉 IVF 01.2026
⏳️ 09.25 8 cykl stymulowany -
U mnie 8 cs, dotąd nie było dwóch kresek. Mąż od tygodnia łyka korzeń maca i codziennie, co drugi dzień inicjuje 🍆-owanie. Ja mówię, że suplement działa, on że to ja na niego działam a nie maca 😅 I że sobie uświadomił że chce mieć dużo fajnych wspomnień z młodą żoną 😉, a wcześniej za bardzo się fiksował na finale. Także mamy kolejny miesiąc miodowy. Nie mniej oboje podejrzewamy że coś jest nie tak po jego stronie jeśli chodzi o nasienie, jest go ostatnio bardzo mało. Może się w końcu zmotywuje pójść na badanie. Cieszę się że psychicznie jakaś bariera pękła.
Ja mam obecnie dni płodne i przeziębienie więc nie wiem jak z owulacją. Z fizjoerapeutką urogin pracujemy teraz stricte nad przygotowaniem do ciąży. Zostały mi 3 cykle do końca umowy, potem przerwa w staraniach z powodów i pewnie dogłębniejsze badania. Jakieś nadzieje wciąż mam, ale chyba bardziej realistyczne niż wcześniej.White1 lubi tę wiadomość
31 👩❤️👨 38
💃zaburzenia lękowe od dzieciństwa
🔬hormony 3 dc: FSH, LH, estradiol - norma
AMH - 3,14
💊 Mama DHA Premium Plus, N-acetylocysteina 2 x 600 mg
8 cs o pierwszego potomka
nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu -
@Pelasia tak staraliśmy sie, aktualnie jestem 5/6 dpo także jeszcze trochę i zobaczymy czy się udało 🤞
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 19:09
👩🏼98' 🧔🏻♂️93' 🐶15'🐶25'
👩🏼 •PCOS• hiperandrogenizm• hipoglikemia reaktywna•
AMH -7,24
LH:FSH 0.92 ✅
Progesteron 8dpo - 13.04 mg/mL ✅
HSG ✅
🧔🏻♂️
05.25r
Całkowita liczba - 19.48mln 🔻
Koncentracja -10.25 mln/ml 🔻
Plemniki prawidłowej budowy - 4% ✅
HSG - ✅
Powtórne badania nasienia - 30.09
Fragmentacja DNA plemnika - 06.10
Wizyta w klinice - 10.2025r.
11cs 🤞 -
Imazolka wrote:2,5mg 2X1 (3-8dc)
Tak szczerze to wolałabym tabsy, nienawidzę tych zastrzyków
Tylko u mnie bardziej zastrzyk przepisała na endometrium a nie pęcherzyki.
Ja miałam różne dawki lametty najpierw 2x1, potem 3x1, a w 3 cyklu 2x2👩 PCOS, hiperprolaktynemia (makro)
🧔♂️✅️
01/24 rozpoczęcie starań