X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne TYŁO ZGIĘCIE MACICY a ciąża
Odpowiedz

TYŁO ZGIĘCIE MACICY a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ANDI87 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    Ginekolog powiadomił mnie że mam tyło zgięcie macicy, i trochę się martwię czy zajdę w ciąże? Podobno jest trochę trudniej niż w przy przypadku przodozgięcia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja mam tyłozgięcie i 2 dzieci :)

• ANDI87 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale stosowałaś jakieś techniki np.pozycje kolanowo łokciową czy coś? A długo się starałaś?

• aga.just Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był już taki wątek, poszukaj.
    Też mam tyłozgięcie i 2,5 córkę. Teraz też się zazieleniło na wykresie :)
    Pozycja od tyłu, potem nóżki do góry (świeca) i zasypiaj na brzuchu po <3 :)

Ewelcia, kwiatuszek789 lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ