Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tyłozgięcie macicy
Odpowiedz

Tyłozgięcie macicy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • izabell23 Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie starające się kobiety,które również mają tyłozgięcie. Czy mogłybyście podzielić się swoimi doznaniami co do szyjki w poszczególnych dniach cyklu? Ja ogólnie o tyłozgięcu dowiedziałam sie w 6 tygodniu ciąży. O pierwszego dzidziusia staralismy się 6 cykli a wszystkie badania robiliśmy i było ok. Z miesiączkami i porodem nie było problemu. Poród ksiązkowy o 2.20 pierwszy skurcz a o 4.45 córeczka była już z nami. Teraz ma 2latka i 4 miesiące. O drugiego dzidziusia staramy się 3 cykl. Badania tez są ok u mnie i u męża. Gin u mnie stwierdził no mocne tyłozgięcie. Niestety nie mam porównania jak szyjka wyglądała przy pierwszej ciąży,ponieważ wtedy jej nie sprawdzałam. Dziś jeszcze powinien być dzień płodny z obliczeń a szyjka od wczoraj jest juz zamknięta,twarda i nisko. Sex był praktycznie co drugi dzień po skończeniu miesiączki. Po prostu tak mieliśmy na to ochotę:-)
    niestety nie orientuję się,czy były już podobne tematy,bo na chwilę obecną pisze z neta w telefonie i tu mam ograniczony. Zakres możliwości.
    Będe bardzo wdzięczna za pomoc:-*

Izabella❤️
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to dokładnie wygląda z szyjką przy tyłozgięciu ale myślę, że jeśli jest twarda i zamknięta to może owulacja była wcześniej niż myślałaś, mogła się przesunąć bo raczej tyłozgięcie nie wpływa na to czy jest otwarta/zamknięta, twarda/miękka ;)

ZGWAp2.png
    Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
    Od lipca 2014 na ovufriend.
  • izabell23 Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy poprzednim cyklu szyjka ogólnie po owulacji była cały czas wysoko zeszła nisko dopiero 2 dni przed okresem,a teraz już od razu zeszła po owulce. A twoja jaka jest po owulacji? Dziś nawet nie weszło pół palca wskazującego i już ją czułam. Ogólnie nawet w ten szczytowy dzień kiedy jest najwyżej to bez problemu ją wyczuwam. . :-/

Izabella❤️
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja po owulacji też jest niżej, tarda, zamknięta.
    W czasie owulacji też bez problemu ją wyczuwam.
    A sprawdzasz szyjke zawsze o tej samej porze? W ciągu dnia może mieć różne położenie

ZGWAp2.png
  • izabell23 Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzam ją zawsze o 8 rano bo wtedy mąż wychodzi do pracy. A teraz ja sprawdziłam i jest lekko otwarta. Ogolnie w poprzednim cyklu byłam na 100% pewna ,że zaszłam miałam objawy ciążowe takie jak na poczatku 1 ciąży ale dzień przed spodziewaną miesiączka strasznie bolało mnie podbrzusze i okres jednak przyszedl. Nie był tak obfity jak zawsze i skończył sie po dwóch dniach. Bardzo mocne żyły na piersiach,częste oddawanie moczu, moja cera była taka świeża i do tego zero zmęczenia nawet w nocy, ciągłe wzdęcia.mdłośći. . To czekanie jest najgorsze. Poprzednio zaszłam wtedy jak naprawdę sobie odpuśćiliśmy.

Izabella❤️
  • Isia93 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, czekanie jest najgorsze.

Ja takie objawy jak piszesz miałam w lipcu, też byłam pewna, że to ciąża, piersi urosły, bolały, żyły, mdłości, wzdęcia ale to była zasługa odstawienia tabl anty;/

Może w kolejnym cyklu (jeśli teraz się nie uda czego Ci nie życzę) idź na monitoring owulacji, gin wyjaśni Ci jak to jest z Twoją szyjką;)

ZGWAp2.png
  • Paulina27 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam tyłozgiecie w pierwsza ciąże zaszłam w pierwszym cyklu staran mały ma 2 lata i 4 miesiące teraz jestem w drugiej ciązy staralismy się 6 miesięcy i sie udało wlasnie po owulacji była wysoko i niedomknięta teraz odkąd wiem ze jestem w ciąży jest zamknieta i twarda

• izabell23 Koleżanka

Wysłany: 1 grudnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to super:-):-):-) Gratulacje:-) a jest wysoko na początku ciąży? Myśle że taki odstęp pomiędzy dziećmi jest super:-)

Izabella❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ