Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tyłozgięcie macicy. Problem czy Norma?
Odpowiedz

Tyłozgięcie macicy. Problem czy Norma?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Zaczarowana917 Znajoma

Wysłany: 27 października 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.

Na wstępie zaznaczam jeśli był już taki temat to przepraszam.

Czy u którejś z Was zdiagnozowano może tyłozgięcie macicy? Czy był problem z zajściem w ciążę? Jakie zalecenia lekarza? A może bezpodstawnie się martwię i wszystko będzie ok? Parę tygodni temu właśnie się dowiedziałam, że ja ową taką macicę posiadam. Mój ginekolog nakreślił mi mniej więcej co powinniśmy robć aby jednak się udało. A mianowicie po stosunku najlepiej w pozycji `kolankowo-łokciowej` przez 20 do 30 minut leżeć z `tyłkiem`(tak to jego słowa xD) do góry, gdyż w przeciwnym razie cały ładunek po prostu wypłynie i klops. Czytałam już, że większości parom ta rada okazała się pomocna i w niedługim czasie doczekali się maleństwa. Ale może Wy znacie również jakieś sposoby? jak sobie z tym radzicie? Dziękuję bardzo za odpowiedzi;)

„Cudownie byłoby czasem móc zamienić myśli w rzeczywistość ''

...... Wierzę, że kiedyś się uda......
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyłozgięcie zrobiło się u mnie po pierwszym porodzie i to dość silne. Wcześniej macica była w przodozgięciu.
    Nie dostałam od gina żadnych przykazów co do starań, zaszłam w ciążę w drugim cyklu.
    Jeśli chcesz, próbuj łóżkowej ekwilibrystyki :D ale osobiście sądzę, że plemniki nie tak łatwo powstrzymać :) to sprytne bestie nastawione na cel i jeśli jest śluz płodny nie straszne im żadne przeszkody ;)

FITop1.png
  • Myszka-Minnie Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy tylozgieciu macicy nie ma żadnych przeciwwskazań. Można zajść spokojnie w ciążę. Głowa do góry napewno się uda.

f2wl9vvj16detq98.png

w57vlbetiy8u8flo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadza się przy tyłozgięciu nie ma żadnych przeciwwskazań :)
    Ja mam tyłozgięcie i dwójkę dzieci :)
    I żadnej specjalnej gimnastyki przy serduszkowaniu nie stosowałam :)
    Pozdrawiam

• Isia93 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy są jakieś objawy tyłozgięcia? i czy lekarz powiedział Wam od razu przy pierwszym badaniu, że ,macie tyłozgięcie?

ZGWAp2.png
    Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
    Od lipca 2014 na ovufriend.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam tyłozgięcie :)
    Dawno się już o tym dowiedziałam, i że to jest normalne, dużo kobiet tak ma.
    Też nie miałam problemów z zajściem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2014, 07:53

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ