X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Tyłozgięta Macica i konflikt serologiczny starania
Odpowiedz

Tyłozgięta Macica i konflikt serologiczny starania

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • ania1509 Debiutantka

Wysłany: 12 marca 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny czy sa tu jakies z tyłozgięciem??jakieś rady i propozycje ginekologów na zajście w ciążę??rózne opinie już słyszałam i może porównamy??

• Groszek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ! Moja propozyca to "na pieska" i "łyżeczka". Każda, z głęboką penetracją ;-)

A dlaczego ten konflikt serologiczny?? Ze wzgledu na (-) grupę krwi??

relge6yd309xm1zq.png
  • ania1509 Debiutantka

Wysłany: 12 marca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak ja mam grupę - mój mąż ma + a nasz synek odziedziczył po tacie +...właśnie rózne opinie słyszałam moja gin i mówi że to bez znaczenia że tyłozgieta macica w niczym nie przeszkadza , pierwszego syna zrobilismy po bożemu klasycznie hehe :) ostatnio już chyba cała kamasutrę przerobiliśmy z mężem :)

• Groszek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysle, ze nie powinno byc problemu ;-) moja mama ma tyłozgieta.. jestem ja i moich dwoch braci ;-) ma rowniez grupe minus, moj tata plus.. wszysko jest ok. a tez mam (-), ale nie wiem jaka grupe krwi ma mój mąż. Poderzewam, ze tez bedzie konflikt. To bez znaczenia przy pierwszym dziecku. Ale zawsze po porodzie jest pobierana krew u malucha, wiec jesli matka ma - a dziecko +, matka otrzymuje gammaglobuline anty d, co sprawia ze nie bedzie problemów w nastepnej ciazy i wytwarzania przeciwciał. Wiec tym sie nie martw ;)

Wracaac znowu do tyłozgiecia, to mysle ze klasyczne tyłozgiecie nie powinno stanowic prolemu przy poczęciu. Natomiast jesli macica jest gdzies zwinieta i bardziej "skomplikowana" to jakies trudnosci moga sie pojawić.
    Nie ma co sie martwic na zapas :-) ile sie staracie??

Znam przypadki kobiet ktore zaszly w ciaze, mialy powazne anomalie anatomiczne w budowie macicy, tzn. macica jednorozna czy z przegrodami. To jest chyba gorsze... :-/

relge6yd309xm1zq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po poronieniu dostałam zastrzyk z immunoglobulina anty-D i teraz wszystko powinno byc dobrze...a tez ja mam - a maz +...

na tyłozgiecie nie odpowiem, bo mam przodozgiecie

• Groszek Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przodozgiecie jest fizologiczne :) to fajnie karola :-)

Wlasnie zapomnialam ze po porodzie i po poronieniach tez sie dostaje Rh D

relge6yd309xm1zq.png
  • ania1509 Debiutantka

Wysłany: 12 marca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staram się od 8miesięcy...miałam jedną ciąze biochemiczną a teraz poroniłam na przełomie 5-6tc moja gin powiedziała że nie musze dostać zastrzyku bo ciąża na tyle nie była rozwinięta żeby stwarzać zagrożenia..nic teraz dzialam na nowo i zobaczymy czy się uda :)aha po porodzie dostałam zastrzyk Rh D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek wrote:
    Przodozgiecie jest fizologiczne :) to fajnie karola :-)

Wlasnie zapomnialam ze po porodzie i po poronieniach tez sie dostaje Rh D
    wiem ze takie jest normalne tylko ja mam az za bardzo przodozgiecie, ale tym lekarz nie kazał sie przejmowac

• Dorotucha Autorytet

Wysłany: 19 marca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz też nie kazał się przyjmować tyłozgięciem. Do tego stopnia że o nim całkowicie zapomniałam przypomniał mi o tym ginek u którego byłam by skonsultować diagnozę. Potem przypomniałam sobie że w tyłozgięciu powinno się leżeć na brzuchu po serduszkach. Moim zdaniem to działa bo przy wszystkich 3 ciążach w które zachodziłam zasypiałam na brzuchu. Pozycje nie miały tu wpływu bo ja uwielbiam być na górze ;) a w tym szczęśliwym cyklu świadomie położyłam się na brzuchu po każdym serduszku i być może dlatego tez się udało. Leżenie na brzuszku przy tyłozgięciu to moim zdaniem podstawa o której sama zapominałam ;)

RewolucjaSięDzieje, ania1509 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69459.png
    2nn3dqk3jjvpzuar.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ