Uczucie jakby coś stało w gardle
-
Dziewczyny mam pytanie ..może któraś też się z tym spotkała..czytałam że może to być spowodowane tarczyca..
Co jakiś czas pojawia się u mnie wrażenie jakby mi coś stało w gardle... trwa to kilka dni później nie ma śladu...;/
Ale jest to bardzo irytujące..bo cały czas probuje odchrząknąć to coś i nic
Może któraś z Was tak ma.. i zna jakieś genialne sposoby hehee -
Właśnie u mnie zauwazyłam że tak mam albo jak się stresuje albo jak coś jest nie tak z tarczyca..
tylko ż ja ten ucisk mam nisku w przelyku
A tak w ogóle to gratulujeWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2013, 12:00
nutka lubi tę wiadomość
-
Najlepiej zbadać sobie przeciwciała tarczycowe i podpytać lekarza prowadzącego albo endokrynologa. Może to być też objaw psychosomatyczny. Mi się też zdarza:)
Może to być również wynik dyskopatii szyjnej....
Na ogół przy problemach z tarczycą występują również inne objawy. Warto może też odwiedzić gastrologa.
-
MOI wrote:Wg mnie to może być przepuklina przełyku. Poczytaj w necie jakie są objawy i porównaj ze swoimi i opowiedz o tym lekarzowi
-
MOI wrote:Przepuklina przełyku i refluks też są na tle nerwowym (zresztą jak większość chorób). Porozmawiaj o tym z neurologiem
-
nick nieaktualnyJa z takim "problemem" udałam się już kilkanaście lat temu do lekarza i stwierdził że jest to gula nerwicowa. Potocznie się nawet mówi skoczył mi gul Zwykle wystepuje podczas stresujących sytuacji i jest to ewidentnie wynik na tle nerwowym. Oczywiście warto zrobić badania i wykluczyć inne ewentualne paskudztwa
Ania_84, MisiaMisia lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny - byłam dzis u neurologa- i powiedzialam o moich bolach głowy .. jego reakcja była dla mnie zaskoczeniem- no to damy sierowanie na masazyki - bo lekow nie bede dawal skoro sie staracie o malucha dał mi na cito fizjoterapie kocham tego lekarza
wypytałam sie co miałam sie wypytac .. powiedział ze moje uczucie jakby mi cos stało w gardle- to typowy objaw lekowy ...w stanach nerwowych kazał mic meliske i odpoczywacMaka lubi tę wiadomość
-
MOI wrote:Jaa!!! No super lekarz! Też chcę takiego! Odpoczywaj więc i masuj się na maxa
-