X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne urofizjoterapia, zabiegi indiba
Odpowiedz

urofizjoterapia, zabiegi indiba

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sienia555 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy słyszałyście może że stosuje się fizjoterapię uroginekoliczną w celu wspomagania leczenia niepłodności? Czy ktoś z was miał może z tym styczność, chodzicie do urofizjo?

I czy któraś z Was zdecydowała się może na zabiegi przy użyciu Indiba? Rzekomo to poprawia napięcia dna miednicy i mikrokrążenie, ale sama nie wiem co o tym myśleć. Jeden taki zabieg kosztuje ok. 300 zł więc nie są to małe pieniądze.

Będę wdzięczna za Wasze opinie na temat Indiby, ale też terapii manualnej u urofizjo.

Hashimoto
    Niedoczynność
    Starania od 5.2024
  • Firefly Debiutantka

Wysłany: 18 stycznia, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Indibe stosowałam na bliznę po CC, zagoiła się super. Widziałam efekty już po jednym zabiegu. Ale nie słyszałam żeby stosować to w niepłodności. Na pewno ciąża jest przeciwwskazaniem.

• Sienia555 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wsparcie płodności to rzekomo to bardzo pomaga na rozluźnienie dna miednicy, a jak nie ma innych poważnych biologicznych trudności to może faktycznie może to być przeszkoda, sama już nie wiem, chwytam się wszystkiego ;)

Hashimoto
    Niedoczynność
    Starania od 5.2024
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ