X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne urofizjoterapia, zabiegi indiba
Odpowiedz

urofizjoterapia, zabiegi indiba

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sienia555 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy słyszałyście może że stosuje się fizjoterapię uroginekoliczną w celu wspomagania leczenia niepłodności? Czy ktoś z was miał może z tym styczność, chodzicie do urofizjo?

I czy któraś z Was zdecydowała się może na zabiegi przy użyciu Indiba? Rzekomo to poprawia napięcia dna miednicy i mikrokrążenie, ale sama nie wiem co o tym myśleć. Jeden taki zabieg kosztuje ok. 300 zł więc nie są to małe pieniądze.

Będę wdzięczna za Wasze opinie na temat Indiby, ale też terapii manualnej u urofizjo.

• Firefly Debiutantka

Wysłany: 18 stycznia, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Indibe stosowałam na bliznę po CC, zagoiła się super. Widziałam efekty już po jednym zabiegu. Ale nie słyszałam żeby stosować to w niepłodności. Na pewno ciąża jest przeciwwskazaniem.

• Sienia555 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wsparcie płodności to rzekomo to bardzo pomaga na rozluźnienie dna miednicy, a jak nie ma innych poważnych biologicznych trudności to może faktycznie może to być przeszkoda, sama już nie wiem, chwytam się wszystkiego ;)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ