X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne urofizjoterapia, zabiegi indiba
Odpowiedz

urofizjoterapia, zabiegi indiba

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sienia555 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy słyszałyście może że stosuje się fizjoterapię uroginekoliczną w celu wspomagania leczenia niepłodności? Czy ktoś z was miał może z tym styczność, chodzicie do urofizjo?

I czy któraś z Was zdecydowała się może na zabiegi przy użyciu Indiba? Rzekomo to poprawia napięcia dna miednicy i mikrokrążenie, ale sama nie wiem co o tym myśleć. Jeden taki zabieg kosztuje ok. 300 zł więc nie są to małe pieniądze.

Będę wdzięczna za Wasze opinie na temat Indiby, ale też terapii manualnej u urofizjo.

• Firefly Debiutantka

Wysłany: 18 stycznia, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Indibe stosowałam na bliznę po CC, zagoiła się super. Widziałam efekty już po jednym zabiegu. Ale nie słyszałam żeby stosować to w niepłodności. Na pewno ciąża jest przeciwwskazaniem.

• Sienia555 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wsparcie płodności to rzekomo to bardzo pomaga na rozluźnienie dna miednicy, a jak nie ma innych poważnych biologicznych trudności to może faktycznie może to być przeszkoda, sama już nie wiem, chwytam się wszystkiego ;)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ