Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne urofizjoterapia, zabiegi indiba
Odpowiedz

urofizjoterapia, zabiegi indiba

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sienia555 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2025, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy słyszałyście może że stosuje się fizjoterapię uroginekoliczną w celu wspomagania leczenia niepłodności? Czy ktoś z was miał może z tym styczność, chodzicie do urofizjo?

I czy któraś z Was zdecydowała się może na zabiegi przy użyciu Indiba? Rzekomo to poprawia napięcia dna miednicy i mikrokrążenie, ale sama nie wiem co o tym myśleć. Jeden taki zabieg kosztuje ok. 300 zł więc nie są to małe pieniądze.

Będę wdzięczna za Wasze opinie na temat Indiby, ale też terapii manualnej u urofizjo.

• Firefly Debiutantka

Wysłany: 18 stycznia 2025, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Indibe stosowałam na bliznę po CC, zagoiła się super. Widziałam efekty już po jednym zabiegu. Ale nie słyszałam żeby stosować to w niepłodności. Na pewno ciąża jest przeciwwskazaniem.

• Sienia555 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2025, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o wsparcie płodności to rzekomo to bardzo pomaga na rozluźnienie dna miednicy, a jak nie ma innych poważnych biologicznych trudności to może faktycznie może to być przeszkoda, sama już nie wiem, chwytam się wszystkiego ;)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ