USG TV interpretacje
-
Kochane, jestem tu totalnie nowa, więc z góry wybaczcie jeśli powielam się z tematem lub nie trafiam z jego umieszczeniem. Pomyślałam jednak, że kto jak nie starające się Panie będą mogły rzucić swym fachowym okiem na moje wyniki usg. Konsultacje mam dopiero na koniec listopada, a ja już bym chciała wiedzieć czy wszystko gra . USG robiłam w 10dc, co sądzicie:
Trzon macicy przodozgięty jednorodny dł.39mm AP 28mm
Endometrium trójlinijne gr 5mm
Endocervix jednorodne ze śladową warstwą płynu w kanale (śluz szyjkowy)
Jajniki struktury pęcherzykowej
Lewy 26x18mm
Prawy ze zmianą hypoechogenną gładkościenną o śr.ok 19mm mogącą odp. pęcherzykowi dominującemu
Będę wdzieczna za każdą wypowiedź. PozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2013, 16:34
LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
usunięty jajowód z wodniakiem
Ciężka oligozoospermia
****************************7 lat walki.
5 zarodków bardzo dobrej jakości.
Pierwsze ICSI po dwóch latach przerwy.
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Oj... nikt tu nie ma żadnych uwag,spostrzeżeń, sugestii?? wiem, wiem... muszę uzbroić się do konsultacji lekarskiej w cierpliwość. Ale wiecie jak z tą cierpliwością jestLUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-
Mi wyglada ze jest usg ok, prawy jajnik przygotowuje sie do owulacji bo tam wykryl Ci gin dominujacy rosnacy pecherzyk,
jesli pecherzyk dominujacy ma juz teraz 19mm, to za pare dni przy 22-25mm bedzie pekal i uwalnial komorke jajowa
zatem jesli starasz sie o Baby warto zaczac juz teraz serduszkowanie
pozdrawiamSaramago lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Limerikowo, to było w zeszłym m-cu w 10 d.c. starania były przyjemne ale bezowocne.
Pewnie zadam głupie pytanie ale co tam: czy w tym m-cu może być podobnie? czy to jest zmienna i gdybym zrobiłam teraz w 10dc takie usg to mogłoby wyjść zupełnie inny wynik?LUF, Hiperprolaktynemia, Endometrioza III stopnia,
Ciężka oligozoospermia
1 podana blastka
Mamy dwie kreski
CUDA się zdarzają
-