Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

Używki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • smarta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak u was z używkami? Papierosy, kawa, alkohol? Ja po 10 latach rzuciłam palenie (choć zdarza mi się kryzys i jak ktoś przy mnie pali i cos tam ciumkne).

p19uskjof9zg2kip.png
    ******************************GANG18+*****************************
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawę pijam regularnie....alkoholu prawie w ogóle nie tykam...a fajki...rzuciłam...jak powiedziałam o tym z duma lekarzowi to mnie wyśmiał i powiedział że po co..to niczemu nie przeszkadza....aczkolwiek rzuciłam..czuje sie lepiej i nie zamierzam ich już tykać:)

Cynamonek30 lubi tę wiadomość

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to dziwne, moj mowi ze fajki moga uniemozliwiac zajscie w ciaze bo za duzo trucizny

• Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    Kawę pijam regularnie....alkoholu prawie w ogóle nie tykam...a fajki...rzuciłam...jak powiedziałam o tym z duma lekarzowi to mnie wyśmiał i powiedział że po co..to niczemu nie przeszkadza....aczkolwiek rzuciłam..czuje sie lepiej i nie zamierzam ich już tykać:)
    masakryczny lekarz :) ja bym sie bała do takiego chodzic :)
    ja nie piję, nie pale wiec nie mam czego rzucac czasami kawa- a i tego mi moj doktorek zakazał :) powodzenia kochane :) wszystkie wyrzeczenia dla naszych fasolków :)

zi13skjo0ong6u20.png
  • smarta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja się właśnie nad kawą zastanawiam bo różne rzeczy się czyta na jej temat. Najgorzej to jednak mimo wszystko alkohol bo zawsze jest okazja - tu urodziny, tu imieniny, zaraz święta, albo towarzyskie spotkanko na piwko. Jak nie pije to od razu pytanie o powódpojawia a niekoniecznie mam ochotę chwalic sie wszystkim ze sie staramy

p19uskjof9zg2kip.png
  • Gwiazdeczka27 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja piję kawę , pale papierosy i piję alkohol (ale to ostatnie to już jak jakaś imprezka) no i czasami winko z mężem sobie otworzymy :P
    Wiele kobiet będąc we wczesnej ciąży jeszcze o tym nie wiedząc pije i pali (mówię o takich przypadkach kiedy kobieta dowiadując się o ciąży postanawia to wszystko rzucić) zdrowe dzieci rodzą. Mi ginekolog powiedział,że na samym początku zarodek przez jakiś czas jest jak by zabezpieczony ( dopóki nie wytworzy się łożysko) , w książce pt. "W oczekiwaniu na dziecko" polecam gorąco jest również temat temu poświęcony i również jest napisane, że na początku wczesnej ciąży nie ma wpływu to wszystko natomiast również jest bardzo wyraźnie zaznaczone aby w ciąży już nie palić nie pić i ograniczyć spożywanie kawy do minimum. Ja osobiście gdybym dowiedziała się, że jestem w upragnionej ciąży nie była bym wstanie pociągnąć nawet jednego dymka, mam koleżankę , która w ciąży paliła (czego ja nie pochwalam absolutnie) urodziła zdrowe dziecko ale nie rozumiem jak mogła narażać dzidzie na to wszystko...

mhsvp07w3ex0n696.png
  • smarta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórzy lekarze twierdzą że jeśli kobieta dużo paliła przed ciążą i zanim się o niej dowiedziała to nie powinna nagle rzucać palenia bo również dziecko cierpi na efekt odstawienia.

p19uskjof9zg2kip.png

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smarta wiesz co , ja tam i tak uważam, że jak już kobieta wie, że jest w ciąży to powinna jednak rzucić palenie dla dobra dziecka. Są badania naukowe, które udowadniają, że skutki palenia papierosów w ciąży mogą wyłazić u dziecka parę lat po tym jak pojawiło się na świecie. Zresztą palenie jak i picie alkoholu zwiększa szansę na wady rozwojowe płodu...
    Zastanawia mnie twierdzenie takich lekarzy, przecież dopiero co rozwija się to wszystko u zarodka więc jak ma cierpieć na efekt odstawienia...
    Mi by sumienie i tak nie pozwalało na palenie w ciąży.

mhsvp07w3ex0n696.png
  • zizia_a Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cynamonek30 wrote:
    masakryczny lekarz :) ja bym sie bała do takiego chodzic :)
    ja nie piję, nie pale wiec nie mam czego rzucac czasami kawa- a i tego mi moj doktorek zakazał :) powodzenia kochane :) wszystkie wyrzeczenia dla naszych fasolków :)

nie chodzę do niego..byłam u niego tylko raz sprawdzić czy mój lekarz nie wciska mi kitu ;)

qdkk6iyebj2b3j6g.png
    n59yk6nl5kbmpqtr.png

8zw0xqpkiuw2sxx1.png
  • Cynamonek30 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizia_a wrote:
    nie chodzę do niego..byłam u niego tylko raz sprawdzić czy mój lekarz nie wciska mi kitu ;)
    a Ja pochwalam Twoja postawe :)
    Mam nadzieję,że doczekasz sie szybciutko Bejbika :) pozdrawiam

zizia_a lubi tę wiadomość

zi13skjo0ong6u20.png
  • kittykate Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rzuciłam palenie jak dowiedzialam się że jestem w ciąży!
    Alkohol wiadomo też. Nie paliłam dużo i baaardzo słabe.
    Ograniczyłam też alkohol jak się staralismy no a teraz samo przyszło
    jak zobaczyłam test: zero fajek i alko :)
    kawę piję jedną dziennie
    Powodzenia!

Gwiazdeczka27, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

Kate

np55zzc.png

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno też wiele kobiet jak zachodzi w ciąże to ma wstręt do papierosów i rzucają nawet zanim potwierdzi się, że są w ciąży. Po prostu odrzuca od palenia. Oczywiście, że najlepiej by było jakiś czas przed staraniami rzucić i jedno i drugie ale już lepsze rzucenie tego wszystkiego w ciąży, niż pić i palić w ciągu tych 9 miesięcy... okropieństwo.

mhsvp07w3ex0n696.png
  • smarta Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja znajoma jak byla w ciąży to mówiła że ma w drugą stronę - palić jej się chciało jak nigdy

p19uskjof9zg2kip.png

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no co ty... o kurcze :) Ja słyszałam, że jakoś pod koniec ciąży często kobietki mają ochotę na piwo...

mhsvp07w3ex0n696.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja kuzynka tak miała że podczas pierwszych tygodni ciąży mogła by pety z popielniczki wyjadać;) mimo że nie paliła wcześniej dużo;)

a moja mama ze mną w ciaży musowo pół szklaneczki piwa na dzień wypijała pod koniec ciąży;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • chmurreczkaa Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki, a ja rzuciłam palenie. nie palę już ponad dwa tygodnie. nie chcę malucha truć dymem i narażać na choróbska z tym związane. Poza tym, palenie może utrudniać zajście w ciążę, a stwierdziłam, że już dosyć mam medycznych problemów z tym związanych. jak ktoś takowych nie ma, to proszę bardzo, ale ja jednak wolałam sobie nie dokładać. pół szklaneczki piwa nie zaszkodzi, ale już jedna bardziej zakrapiana impreza w czasie ciąży może spowodować, że dziecko będzie w przyszłości cierpieć na tzw. FAS ( alkoholowy zespół płodowy). Nie życzę nikomu, poczytajcie o tym. Na wszelki wypadek na więcej pozwalam sobie tylko w I fazie cyklu, a i też nie przesadzam, po owulacji co najwyżej 1 piwko czy lampka na smaka :) O mocniejszych alkoholach zapominam na okres starań i nie mam z tym żadnego problemu. Najlepsza wymówka - nie mogę, prowadzę :) Zawsze zdaje egzamin ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2014, 20:28

Gwiazdeczka27 lubi tę wiadomość

Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ