W Czerwcu się okaże co nam los da w darze 🐣 Czerwcowe 2 kreseczki ❤
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny,
Przyłączę się do testowania, ale dopiero w czwartek, chyba, że przyjdzie @....
Mam pytanie do tych, które przeszły biochemiczną. Czy u was od razu po biochem.był taki standardowy cykl jak przed tą ciążą? Mi zostały 3 dni do @, a nie czuję żadnych objawów. Temperatura nie powala, nie jest ciążowa, więc tylko mam nadzieję, że sie wszystko poopóźniało. -
Hej dziewczyny , podczytuje Was ale mam tyle roboty,że nie wiem w co ręce włożyć ale może dobrze bo mało myślę.
Rano się obudziłam i tak mnie naszło,że chyba tylko spokój mnie uratuje w tej sytuacji. Dzisiaj mam 31dc , okres na dniach powinien się pojawić, zobaczymy. Jedyne co mnie zastanawia to piersi. Ogólnie mam raczej z mniejszych a teraz mam brodawki mega duże na połowę piersi więcej jakby tych żył zielonych. Nawet pod spodem mi wyskoczyly . A i jeszcze jedno cerę mam idealna a zawsze przed okresem w pryszczach. Hm.....
30 lat
Córeczka 4 lata -
Mama8latka wrote:MayMasza Ty tu nie udawaj ze rozsadek nagle teraz bierze w góre hehehhe świrujesz tak samo jak my wszystkie a przyznac sie nie chcesz ! ;P
Ja od rana wertuje internet "jak wyglada szyjka macicy po zapłodnieniu" ;P hehehehe przyznaje sie :D
Ale co do bety to serio..naprawdę aż dziwne ale czuję tylko złość, mam przeświadczenie, że pojechałam dla spokoju sumienia to sprawdzić. Aż sama jestem zaskoczona, ale nawet nie sprawdzam co 5 minut czy są wyniki, tak jak ostatnio. Zlewam temat totalnie Już planuję zakup kończących się suplementów na nowy cyklMama8latka lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
badanie nasienia 2019 vs 2021
morfologia 4% -> 3% ❌
Koncentracja 46,05 mln/ml (norma >15) ->111,50 Miliony / ml mln/ml ✅
Całkowita liczba 115,13 mln (norma >39M/Próba) -> 490,60 M/Próba ✅
Ruch postępowy 55% (norma >32%) -> 50,23 % ✅(zmalało ❌)
Ruchome 58,14 %(2021) ✅ -
Aniusia2104 wrote:Hej dziewczyny , podczytuje Was ale mam tyle roboty,że nie wiem w co ręce włożyć ale może dobrze bo mało myślę.
Rano się obudziłam i tak mnie naszło,że chyba tylko spokój mnie uratuje w tej sytuacji. Dzisiaj mam 31dc , okres na dniach powinien się pojawić, zobaczymy. Jedyne co mnie zastanawia to piersi. Ogólnie mam raczej z mniejszych a teraz mam brodawki mega duże na połowę piersi więcej jakby tych żył zielonych. Nawet pod spodem mi wyskoczyly . A i jeszcze jedno cerę mam idealna a zawsze przed okresem w pryszczach. Hm.....
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Żonkil wrote:Cześć dziewczyny,
Przyłączę się do testowania, ale dopiero w czwartek, chyba, że przyjdzie @....
Mam pytanie do tych, które przeszły biochemiczną. Czy u was od razu po biochem.był taki standardowy cykl jak przed tą ciążą? Mi zostały 3 dni do @, a nie czuję żadnych objawów. Temperatura nie powala, nie jest ciążowa, więc tylko mam nadzieję, że sie wszystko poopóźniało.Żonkil lubi tę wiadomość
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
MayMasza dobry pomysł z tym testowaniem wcześniej.
Dziewczyny jeśli chodzi o ten cykl to ja naprawdę nic nie wiem. Fazę lutealną mam ok. 11/12 dni z tym, że do owulacji 2 razy się zbierałam i teraz wyszło mi pod koniec. NIGDY nie miałam cyklu dłuższego niż 34 dni. W zeszłym ms był właśnie 34 dni ale to podejrzewam, że dlatego, że był bezowulacyjny.
termin miesiączki pisze wg starego liczenia, bo licząc od owu + 11 dni lutealnej to powinnam za 3 dni dostać. Czyli cykl trwałby mi 37 dni (!!!!) NIGDY TAK NIE MIAŁAM, dlatego tak świruje... Pozatym te bóle mnie rozwalają, Zawsze jak mnie już tak bolał brzuch to przychodziła @ no i zawsze mnie bolało tylko dzień wcześniej i w pierwszy dzień a nie 7 dni przed. Nie wspomnę o kłuciu prawego jajnika... -
Mama8latka wrote:MayMasza Ty tu nie udawaj ze rozsadek nagle teraz bierze w góre hehehhe świrujesz tak samo jak my wszystkie a przyznac sie nie chcesz ! ;P
Ja od rana wertuje internet "jak wyglada szyjka macicy po zapłodnieniu" ;P hehehehe przyznaje sie :D
HAHAHA robię to samo dokładnie!!Mama8latka lubi tę wiadomość
-
Żonkil ja miałam w zeszłym miesiacu CB i właśnie tez czekam do @ jeszcze jakies 5 dni. Nie mierze temp także pojecia nie mam jak to wyglada teraz od tej strony ale nic innego nowego nie zauwazylam w tym cyklu ....Tez nie mam zadnych objawow , ale doszukuje sie ich oczywiscie w szyjce macicy, w wygladzie cyckow, w tym ze np przed okresem tez masa pryszczow a teraz buzia ładna sie zrobila.... od paru dni doskwiera mi ból pleców ale to cos mi sie wydaje ze od siedzenia przy biurku . Tak naprawde wszystko sie okaze, ale swoje przemyslenia i tak kazda z nas bedzie miala hehe
MayMasza jak bedziesz miała wyniki to zaraz pisz tu ! A myslalas moze o tej MioVeli ??? bo ja juz sie zastanawiam czy nie zakupicWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2020, 10:30
MayMasza, Żonkil lubią tę wiadomość
👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Angie25 wrote:MayMasza dobry pomysł z tym testowaniem wcześniej.
Dziewczyny jeśli chodzi o ten cykl to ja naprawdę nic nie wiem. Fazę lutealną mam ok. 11/12 dni z tym, że do owulacji 2 razy się zbierałam i teraz wyszło mi pod koniec. NIGDY nie miałam cyklu dłuższego niż 34 dni. W zeszłym ms był właśnie 34 dni ale to podejrzewam, że dlatego, że był bezowulacyjny.
termin miesiączki pisze wg starego liczenia, bo licząc od owu + 11 dni lutealnej to powinnam za 3 dni dostać. Czyli cykl trwałby mi 37 dni (!!!!) NIGDY TAK NIE MIAŁAM, dlatego tak świruje... Pozatym te bóle mnie rozwalają, Zawsze jak mnie już tak bolał brzuch to przychodziła @ no i zawsze mnie bolało tylko dzień wcześniej i w pierwszy dzień a nie 7 dni przed. Nie wspomnę o kłuciu prawego jajnika...
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
VianEthel2 wrote:Dziewczyny w jakim zakresie powinno byc tsh dla staraczek?👶 2012r (syn)--> Anty --> 2017r rozpoczęcie starań
👼 2019r -15tc 💔
👼 2019r - 9tc 💔
2 x CB 💔
06.2023r - CB 💔
06.2024r - CB 💔
❌Toczeń [10.2023r Remisja Ana 1:5120-> 1:360]/ Endometrioza ❌ -
Oliwia23 wrote:Ja mam nadzieję, ale wiem że nic z tego nie będzie. Nie mam żadnych objawów... żadnych. Skręca mnie z niewiedzy, bo wolałabym już dostać ten okres jak ma I tak być niż łudzić się niepotrzebnie. U mnie też cykle Max 30 dni i dziś właśnie jest 30 dzień.
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Angie25 wrote:Mam już serdecznie dosyć tego czerwca... Nawet sobie myślałam, że jeśli się jednak uda, jeśli zobaczę 2 krechy to chciałabym to powiedzieć mojemu kochanemu na dzień taty... takie wkęty[/QUOT
Dzieki,że mi przypomniałaś. Ja zapomniałam o dniu ojca30 lat
Córeczka 4 lata -
Mama8latka wrote:Żonkil ja miałam w zeszłym miesiacu CB i właśnie tez czekam do @ jeszcze jakies 5 dni. Nie mierze temp także pojecia nie mam jak to wyglada teraz od tej strony ale nic innego nowego nie zauwazylam w tym cyklu ....Tez nie mam zadnych objawow , ale doszukuje sie ich oczywiscie w szyjce macicy, w wygladzie cyckow, w tym ze np przed okresem tez masa pryszczow a teraz buzia ładna sie zrobila.... od paru dni doskwiera mi ból pleców ale to cos mi sie wydaje ze od siedzenia przy biurku . Tak naprawde wszystko sie okaze, ale swoje przemyslenia i tak kazda z nas bedzie miala hehe
MayMasza jak bedziesz miała wyniki to zaraz pisz tu ! A myslalas moze o tej MioVeli ??? bo ja juz sie zastanawiam czy nie zakupic
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, juz połowa miesiąca, ale mam nadzieję, że mogę dołączyć Proszę o wpisane mnie na testowanie 28.06.
Ciezko powiedzieć, który to mój cykl starań, bo mąż pracował za granicą i przyjeżdżał bardzo nieregularnie, czasami przyjeżdżał idealnie w dni płodne ale ciąży i tak nie było (i tak od grudnia) . To nasz 1 cykl, kiedy jest już cały czas na miejscu, więc mam spokojniejsza głowę.
W tym cyklu postanowiłam użyć testów owulacyjnych, nie jestem w tym specjalistka, ale wygląda na to, że wczoraj 16 dc miałam pik LH. Wysyłam Wam zdjęcie.
https://zapodaj.net/fa682f951c3cc.jpg.html
Życzę powodzenia wszystkim 🍀Żonkil lubi tę wiadomość
-
Aniusia2104 wrote:Robiłam w sobotę 11 dpo. Biel była.
Witamina D -> 78
HSG 2019 -> drożne
AMH 1,91
morfologia 4% -> 3% ❌
Paulinaaa wrote:a testu nie robilas dzis?
Nie, nie robiłam. Nie mam w domu zapasów a test podobno najlepiej robić po przebudzeniu. Robiłam w 10dpo 1 kreska dziś jestem 13dpo. A Ty kiedy będziesz testować?👱♀️27 lat
💔6 tc 08.2020
💔8 tc 03.2021
👶Mikołaj 22.11.2022 💙