W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
To u mnie pokazało 0,16 w premome ale zobaczę jutro jak to będzie wyglądać... Też są dla mnie skomplikowane te testy i to żeby nie pić, w odpowiednim czasie je zrobić itd
Łatwiej monitoring ale znowu trzeba się zgrać z ginekologiem (mój raz w miesiącu wybywa gdzieś na tydzień....), z pracą, zapłacić itd....
Ogólnie ja nie muszę zrobić żadnych badań przed hsg, ale myślę, że tam gdzie wymagają topewnie jakoś bardziej profesjonalnie wygląda...
U mnie stwierdził że nie trzeba, bo jak wyjdą, że drozne to znaczy że czysto jest.... Ale to takie nie za bardzo dobre myślenie, ale zostawiam te dokładniejsze badania do kliniki nieplodnosci bo szkoda mi kasę dwa razy wydawaćKluska95, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
hypatia92 wrote:Oj Madziq chyba dzisiaj coś jest na rzeczy, moja koleżanka w pracy dziś też nie za dobrze się czuła, ja mam jakiś spadek energii, mąż niewyspany, ogólnie u prawie wszystkich kicha z samopoczuciem. A dzisiaj najdłuższy dzień w roku
I niby lato się zaczęło, ale szczerze? Wiało u nas tak, że hej! Aż okna zamykałam. Ja chcę już ciepełko 🌞 🌞 🌞
-
pluto_nova wrote:Cześć dziewczyny! Wybaczcie moją chwilową nieobecność, ale po kolejnym biochemie musiałam sobie trochę oczyścić głowę i zająć się mnóstwem innych spraw i dobrze mi to zrobiło. Tryb wakacyjny mam włączony w 90%, bo mierzę temperaturę, żeby wiedzieć o ile przesunie mi się owulacja po poronieniu i kiedy dostanę 🐵 I nie wygląda to ciekawie, bo dziś 15dc, a owulacji ani widu, ani słychu i przez to okres przesunie mi się na Nasz Eurotrip autem co mnie nie pociesza (gdyby cykl szedł normalnym trybem, to na wyjazd byłabym już po okresie). Nie jestem w stanie Was nadrobić, ale będę już bardziej aktywniejsza 😘
Witaj z powrotem, dobrze cię znowu czytać ❤
Mam nadzieję, że zdążyłaś sobie wszystko poukładać. 🙂pluto_nova lubi tę wiadomość
-
Kluska95 wrote:Dzięki za odp dziewczyny
mówię do lekarza, że trochę się dygam, że będzie max bolało, a on że niee, aż tak mocno nie boli 🤣🤣🤣 hahaha
Kluska, jak wizyta? Rozumiem, że ustaliliscie z twoim ginem, że jednak badasz drożność?
Bedziesz robila jeszcze w tym cyklu? Bo wczoraj coś pisalas, ze testy ciemnieja i może owulacja sie zbliza.Kluska95 lubi tę wiadomość
-
Lipcowa wrote:
Ja jak miałam progesteron 3,9 to nie miałam owulacji. Spotkałam się, że powyżej 5 ng oznacza, że owulacja była
TSH trochę podwyższone, może Ci blokować owulacje, jeśli to nie jest Twój pierwszy cykl owulacyjny to można się temu przyjrzeć.
A podwyższone ft3 to nie wiem co oznacza... Może zrób jeszcze anty tpo
Edit. Nie dopytalam z którego dnia cyklu badanie a to ważneWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2022, 21:00
-
Pocahontas16 wrote:Ja jak miałam progesteron 3,9 to nie miałam owulacji. Spotkałam się, że powyżej 5 ng oznacza, że owulacja była
TSH trochę podwyższone, może Ci blokować owulacje, jeśli to nie jest Twój pierwszy cykl owulacyjny to można się temu przyjrzeć.
A podwyższone ft3 to nie wiem co oznacza... Może zrób jeszcze anty tpo
Edit. Nie dopytalam z którego dnia cyklu badanie a to ważne
Badanie z 24 dnia cyklu. Czy to duzo zmienia? 🤔🙋🏻♀️ 29 🙋🏻♂️ 30 👶🏻 1
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
❄️ 4.2.2. ✨
🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
nick nieaktualny
-
Pluto, super, ze wróciłaś! Jesteś super dzielna! ❤️
pluto_nova lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Kluska95 wrote:Dzięki za odp dziewczyny
mówię do lekarza, że trochę się dygam, że będzie max bolało, a on że niee, aż tak mocno nie boli 🤣🤣🤣 hahaha
Ej sorka, skłamałam, u mnie jednak wymagali aktualnej cytologii.
A wiem, że inny lekarz w klinice właśnie biocenozy, ale ten do którego ja szlam to nie, tylko cytologiaKluska95 lubi tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
wellwellwell wrote:Kluska, jak wizyta? Rozumiem, że ustaliliscie z twoim ginem, że jednak badasz drożność?
Bedziesz robila jeszcze w tym cyklu? Bo wczoraj coś pisalas, ze testy ciemnieja i może owulacja sie zbliza.
Miło mi, że pytaszJestem całkiem zadowolona, bałam się, że będę musiała szukać nowego lekarza, ale na razie próbujemy z moim doktorkiem
Generalnie dziś 13dc i znów żadnego pęcherzyka, endo 8mm. Ja wyłapałam owulację tylko w jednym cyklu od stycznia, więc wychodzi na to, że moje pcosowe jajniki nie działają..
Następna wizyta 26 lipca i ruszamy ze stymulacją. Plan jest taki:
1. lipiec drożność (polecił mi kogoś tam, ale czytałam, że robią hsg z rentgenem, a nie sono hsg, a wolałabym się nie naświetlać chyba, skoro mogę zrobić z usg. Doradzicie?
2. Kazał zrobić badanie nasienia męża - odhaczone 2 tyg temu, więc pochwalił. Kierunek urolog/androlog, bo parametry trochę słabe i morfologia 3% + ŻPN - stary dziś już umówiony do polecanego urologa od dziewczyn z forumSuple kupione, porady wdrożone. (Bez badania nasienia nie chciał ruszać ze stymulacją).
3. Sierpień stymulacja Clo i prawdopodobnie włączymy metforminę, bo Homa-IR mu się nie podoba i kazał iść na krzywe (idę w ten piątek, zaplanowane od dawna). Po wynikach oceni jakie dawki itd. Generalnie mam zebrać wszystkie wyniki i za miesiąc ruszamy z monitoringiem i stymulacją, bo jego nie ma w lipcu, a chce to kontrolować. Powiedział, że na początek musimy sprawdzić, na co organizm zareaguje i czy same pękną pęcherzyki, czy trzeba będzie je "dokoksić" jakimś zastrzykiem.
Na ten miesiąc polecił brać dalej inozytol, bo ja olałam od jakichś 3 tygodni i najlepiej kupić fertistim/ovarin czy coś w tym stylu. Także ja jestem zadowolona, w końcu będzie jakiś plan. Generalnie powiedział, że dobrze, że szybciej przyszłam, niż za te pół roku, bo tylko straciłabym czas (w marcu stwierdził, żeby dać sobie pół roku po ciąży na dojście organizmu do siebie). Jak widać, nie było na co czekać. Boję się tylko, że nie zdążę z drożnością, bo od 11 mam urlop, a moje cykle ostatnio wahają się między 20-32 dni, więc nie wiem kompletnie. Ale najwyżej zrobię w sierpniu.wellwellwell, Poziomka9204, Anett93, Namisa, Monk@, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
pluto_nova wrote:Cześć dziewczyny! Wybaczcie moją chwilową nieobecność, ale po kolejnym biochemie musiałam sobie trochę oczyścić głowę i zająć się mnóstwem innych spraw i dobrze mi to zrobiło. Tryb wakacyjny mam włączony w 90%, bo mierzę temperaturę, żeby wiedzieć o ile przesunie mi się owulacja po poronieniu i kiedy dostanę 🐵 I nie wygląda to ciekawie, bo dziś 15dc, a owulacji ani widu, ani słychu i przez to okres przesunie mi się na Nasz Eurotrip autem co mnie nie pociesza (gdyby cykl szedł normalnym trybem, to na wyjazd byłabym już po okresie). Nie jestem w stanie Was nadrobić, ale będę już bardziej aktywniejsza 😘
Mam nadzieję, że faktycznie ominie Cię okres w podróży bo to jednak faktycznie jest mało komfortowe.pluto_nova lubi tę wiadomość
👩 34 | 🧑 35 - starania od 11.2020
09.2019 - polip w jamie macicy
21.09.2021 - histeroskopia ✂️ polipa
31.07.2022 - ⏸️😳 - 19.08.2022 - ❤️
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
Powrót do starań od 12.2022
02.03.2023 HyCoSy ✅
14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌ przewlekły stan zapalny endometrium
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92 😊
Endometrioza II i adenomioza ❌
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty; przewlekły stan zapalny ❌
Kariotypy ✅ cross-match✅
❔❔❔ wciąż niepłodność idiopatyczna
2025 - bądź tym szczególnym i szczęśliwym 🤞
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
29.06 - NATURALS ⏸️ 😭🤞 -
verliebtindich wrote:Ej sorka, skłamałam, u mnie jednak wymagali aktualnej cytologii.
A wiem, że inny lekarz w klinice właśnie biocenozy, ale ten do którego ja szlam to nie, tylko cytologia
Mam głupie pytanie, ale ile ważna jest cytologia? 3 lata wg googla? :o07.23 Misia 🩷👶 -
Kluska95 wrote:Miło mi, że pytasz
Jestem całkiem zadowolona, bałam się, że będę musiała szukać nowego lekarza, ale na razie próbujemy z moim doktorkiem
Generalnie dziś 13dc i znów żadnego pęcherzyka, endo 8mm. Ja wyłapałam owulację tylko w jednym cyklu od stycznia, więc wychodzi na to, że moje pcosowe jajniki nie działają..
1. lipiec drożność (polecił mi kogoś tam, ale czytałam, że robią hsg z rentgenem, a nie sono hsg, a wolałabym się nie naświetlać chyba, skoro mogę zrobić z usg. Doradzicie?
2. Kazał zrobić badanie nasienia męża - odhaczone 2 tyg temu, więc pochwalił. Kierunek urolog/androlog, bo parametry trochę słabe i morfologia 3% + ŻPN - stary dziś już umówiony do polecanego urologa od dziewczyn z forumSuple kupione, porady wdrożone. (Bez badania nasienia nie chciał ruszać ze stymulacją).
3. Sierpień stymulacja Clo i prawdopodobnie włączymy metforminę, bo Homa-IR mu się nie podoba i kazał iść na krzywe (idę w ten piątek, zaplanowane od dawna). Po wynikach oceni jakie dawki itd. Generalnie mam zebrać wszystkie wyniki i za miesiąc ruszamy z monitoringiem i stymulacją, bo jego nie ma w lipcu, a chce to kontrolować. Powiedział, że na początek musimy sprawdzić, na co organizm zareaguje i czy same pękną pęcherzyki, czy trzeba będzie je "dokoksić" jakimś zastrzykiem.
Na ten miesiąc polecił brać dalej inozytol, bo ja olałam od jakichś 3 tygodni i najlepiej kupić fertistim/ovarin czy coś w tym stylu. Także ja jestem zadowolona, w końcu będzie jakiś plan. Generalnie powiedział, że dobrze, że szybciej przyszłam, niż za te pół roku, bo tylko straciłabym czas (w marcu stwierdził, żeby dać sobie pół roku po ciąży na dojście organizmu do siebie). Jak widać, nie było na co czekać. Boję się tylko, że nie zdążę z drożnością, bo od 11 mam urlop, a moje cykle ostatnio wahają się między 20-32 dni, więc nie wiem kompletnie. Ale najwyżej zrobię w sierpniu.
Kluska co do hsg to polecam zdecydowanie wersję pod usg.
My jak robimy w szpitalu hsg pod rtg to niektórzy lekarze tyle świecą że dramat. Ja sama widząc to nie zgodziłabym się na takie badanie wiedząc jaka to duża dawka. Ale oczywiście bierzcie poprawkę na to co piszę bo raz jestem spaczona zawodowo, a dwa mówię tu o indywiduach w moim szpitalu, nie wiem jak to wygląda gdzie indziej i ile lekarze świecą a raczej jak bardzo ograniczająKluska95 lubi tę wiadomość
ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Kluska95 wrote:Mam głupie pytanie, ale ile ważna jest cytologia? 3 lata wg googla? :o
Ja robię raz w roku 🤔Kluska95 lubi tę wiadomość
ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Ja też cytologie raz w roku 🙋🏻♀️
Kluska95 lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 29 🙋🏻♂️ 30 👶🏻 1
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
❄️ 4.2.2. ✨
🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Kluska95 wrote:Miło mi, że pytasz
Jestem całkiem zadowolona, bałam się, że będę musiała szukać nowego lekarza, ale na razie próbujemy z moim doktorkiem
Na ten miesiąc polecił brać dalej inozytol, bo ja olałam od jakichś 3 tygodni i najlepiej kupić fertistim/ovarin czy coś w tym stylu. Także ja jestem zadowolona, w końcu będzie jakiś plan. Generalnie powiedział, że dobrze, że szybciej przyszłam, niż za te pół roku, bo tylko straciłabym czas (w marcu stwierdził, żeby dać sobie pół roku po ciąży na dojście organizmu do siebie). Jak widać, nie było na co czekać. Boję się tylko, że nie zdążę z drożnością, bo od 11 mam urlop, a moje cykle ostatnio wahają się między 20-32 dni, więc nie wiem kompletnie. Ale najwyżej zrobię w sierpniu.
No to z tego co piszesz jest konkretny plan, fajnie, ze jednak twój lekarz pozytywnie zaskoczyl. Trzymam mocno kciuki, zeby jednak udalo sie ze wszystkim zdazyc i zrobic badanie jeszcze w lipcu. ✊
Tak czy tak, na pewno masz już trochę spokojniejsza glowe, ja tez jestem zdania, ze nie ma co marnowac czasu i czekac nie wiadomo na co.Kluska95 lubi tę wiadomość
-
Kluska95 wrote:Mam głupie pytanie, ale ile ważna jest cytologia? 3 lata wg googla? :o
Tak jak Zazu mowi, chyba rok.
Google podaje chyba ogólnie zalecenia, że cytologię powinno się robić raz w roku, ale nie rzadziej, niż raz na 3 lata.
Btw nie wiem, czy to nie chodzi też o jakieś finansowanie nfz - może na nfz można raz na 3 lata?
W każdym razie ja rozumiem "aktualną" cytologię jako młodszą niż 1 rokKluska95 lubi tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣