Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • Pocahontas16 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry wrote:
    Dziewczęta, czyżby chodziło o dramę z maja? 🤪🤭
    Najbardziej kojarzę tą sytuację dlatego, że wpadłam w trakcie szczytu całej akcji "cała na biało" tj. wszystkie zgodnie stwierdziłyśmy, że mam na teście dwie kreski, a okres i tak przyszedł. Meh. Zaczynam doceniać to, że robiłam mało testów wcześniej... Teraz ciągle widzę cienie. 🤐
    A no i wszyscy, którzy łatwo zaszli w ciążę mi radzą, żeby przestać o tym myśleć. Uwielbiam takie rady 😅 półtorej roku o tym nie myślałam jakoś specjalnie (ot, starania na luzie, skoro i tak był polip) a skutek był żaden. 🤪
    u mnie było tak, że w lutym na pierwszej wizycie u gine od dawna wypatrzył mi polipa, a w marcu sam sie złuszczył i sama nie wiem ile staraliśmy się z polipem 🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️

👰🤵 22.05.2021
    starania od 07.2021
    👩 - 28
    07.2022 drożność ✅
    14.08.2022- ⏸️
    16.08.2022- beta 310 mIU/ml 🍀
    19.08.2022- beta 1046 mIU/ml 🍀 (przyrost 127%)

🧔29
    badanie nasienia ✅ morfologia 14%

hZAtp2.png
  • Zazu92 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ferox wrote:
    @Zazu92 jeśli mogę zapytać, patrzę po twojej stopce, robiliście ponowne badania partnera wyniki się poprawiły? Bo kropek na pokładzie widząc twój test 🎊🙂🤗

Tak robiliśmy :) wrzucałam tutaj kilka dni temu wyniki jak się poprawiły, jeszcze nie zdążyłam uzupełnić w stopce 🙈
    Wrzucę Ci bo mam w notatniku :

Morfologia 3% -> 4% (norma >4%)
    Ruch postępowy 31% -> 41% (norma >32%)
    Koncentracja 29mln/1ml-> 22mln/1ml (>15)
    Żywotność 52% -> 68% (norma >58%)

hypatia92, Pfry, AgulaM, Ferox, Anett93 lubią tę wiadomość

ona i on 29lat
    starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶

ona:
    podstawowe badania w normie ✅
    owulacja prawidłowa✅
    TSH luty 2022 - 2,4
    TSH kwiecień 2022 - 4,5
    TSH czerwiec 2022 - 2,2
    Endo mówi że okej 🤔
    Wdrożony euthyrox
    Suplementacja: pueria uno

on:
    badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
    morfologia 3% -> 4% ✅
    Żywotność 52%->68%✅
    Koncentracja ✅
    Ruchliwość 31%->41% ✅
    Mamy poprawę! 💪
    Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki

27.06 - pierwsze ⏸️🥺
    28.06 - beta 37,9
    30.06 - beta 95,9
    4.07 - beta 44 💔😞 cb

Walka trwa.. 💪
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas16 wrote:
    a może za często to nie dobrze? :D
    Nie przewidzisz :) u nas było codziennie, a przy słabym nasieniu każdy mówił, że trzeba robić przerwy. No ruletka!

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na ostatnim monitoringu, wygląda na to, że owu była, gin wypatrzył "jajnik lewy z ciałkiem żółtym, jajnik prawy prawidłowej morfologii, ślad wolnego płynu". 😎

W czwartek jeszcze machnę proga, żeby zobaczyć, czy jest w normie. Tak myślę, że czw to będzie 7dpo, bo jak byłam w ubiegły czw na monitoringu, to ten wiodący pęcherzyk już był taki nieostry i stwierdziła, że może właśnie pękać, w czw był też ostatni dzień, kiedy czułam jajniki. Pod warunkiem, że pęcherzyk 17-18 mm może pękać?

Pfry, Zazu92, AgulaM, Poziomka9204, Anett93 lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Pocahontas16 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Nie przewidzisz :) u nas było codziennie, a przy słabym nasieniu każdy mówił, że trzeba robić przerwy. No ruletka!
    no to ruletka :D

hypatia to może w piątek zrób?

hypatia92 lubi tę wiadomość

👰🤵 22.05.2021
    starania od 07.2021
    👩 - 28
    07.2022 drożność ✅
    14.08.2022- ⏸️

🧔29

hZAtp2.png
  • Zazu92 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas16 wrote:
    wgl Zazu, czy ja dobrze kojarzę, że te 2 kreski to z <3 z 3-4 dni przed owu? :OOOO

No i teraz muszę się do czegoś przyznać...nie gniewajcie się na mnie 🙈🙊
    Pisałam wtedy Wam że w weekend nam się nie udało seksić a w poniedziałek miałam owu. A mój K. wyjechał za granicę. No i wtedy poprosiłam Cię pocahontas o przepisanie na wolnego strzelca i byłam kompletnie załamana. Płakałam wtedy i po południu wysłałam zdjęcie testu owulacyjnego tego co Wam mojemu K. razem z informacją że kolejny cykl stracony i że tak liczyłam itd
    Zdzwoniliśmy się i porozmawialiśmy szczerze (wtedy jeszcze mieliśmy tą kłótnię wcześniej) obgadaliśmy wszystko i oczyściliśmy atmosferę. No i słuchajcie, chłop zrobił mi niespodziankę i przyjechał wieczorem z Niemiec do mnie żeby spróbować zrobić dzidziusia 🥺 przez to miał tylko 3h snu bo musiał nad ranem wyjechać żeby wrócić do Berlina do pracy i zdążyć, ale udało się poseksić i było bardzo miło. Zeszły z nas emocje po kłótni.
    Pomyślałam sobie że już nie będę tutaj prosić znowu o zmianę z wolnego strzelca że może to znak i tak miało być..no i tak zrobiłam. Stwierdziłam że nie będę testować, poczekam do @ i nie będę tutaj się emocjonować tylko po cichutku siedzieć. Oczywiście i tak zatestowałam sobie wcześniej, tak to jest z moimi postanowieniami 🙊
    W każdym razie....seks w dniu tej owulacji kiedy zrobił mi taką niespodziankę był dla mnie niesamowity. Chodzi mi emocjonalnie. Zobaczyłam że jemu też bardzo zależy i że jesteśmy oboje w tym wszystkim a czasem czułam się samotna. Bardzo liczyłam że się uda ale też wiedziałam że jak nie to i tak cieszę się z poprawy na tle emocjonalnym.
    No a teraz te dwie kreski...chce mi się płakać i skakać z radości na zmianę 🥺🤩
    Także dziewczyny! Nie zawsze udaje się tylko wtedy kiedy się odpuści, albo cykl się uważa za stracony. Ja w tym cyklu bardzo liczyłam, monitorowałam siebie, mierzyłam temp itd i nie odpuszczałam do samego końca nawet jeśli tutaj byłam jako wolny strzelec

Kluska95, wellwellwell, hypatia92, Monk@, AgulaM, Lipcowa, Anati, nick nieaktualny, Tabeaa, gabi5443, Lolka997, mamaleonka, Vivico, Poziomka9204, Kofii, Namisa, natkurka, RoZyCzK4, Anett93, Ilaria, 2+3, dominikawa, pluto_nova lubią tę wiadomość

ona i on 29lat

ona:
    owulacja prawidłowa✅
    TSH luty 2022 - 2,4
    TSH kwiecień 2022 - 4,5
    TSH czerwiec 2022 - 2,2
    Endo mówi że okej 🤔
    Wdrożony euthyrox

on:
    morfologia 3% -> 4% ✅
    Żywotność 52%->68%✅
    Koncentracja ✅
    Ruchliwość 31%->41% ✅
    Mamy poprawę! 💪

27.06 - pierwsze ⏸️🥺
    28.06 - beta 37,9
    30.06 - beta 95,9
    4.07 - beta 44 💔😞 cb

Walka trwa.. 💪
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazu92 wrote:
    Pisałam wtedy Wam że w weekend nam się nie udało seksić a w poniedziałek miałam owu. A mój K. wyjechał za granicę. No i wtedy poprosiłam Cię pocahontas o przepisanie na wolnego strzelca i byłam kompletnie załamana. Płakałam wtedy i po południu wysłałam zdjęcie testu owulacyjnego tego co Wam mojemu K. razem z informacją że kolejny cykl stracony i że tak liczyłam itd
    Zdzwoniliśmy się i porozmawialiśmy szczerze (wtedy jeszcze mieliśmy tą kłótnię wcześniej) obgadaliśmy wszystko i oczyściliśmy atmosferę. No i słuchajcie, chłop zrobił mi niespodziankę i przyjechał wieczorem z Niemiec do mnie żeby spróbować zrobić dzidziusia 🥺 przez to miał tylko 3h snu bo musiał nad ranem wyjechać żeby wrócić do Berlina do pracy i zdążyć, ale udało się poseksić i było bardzo miło. Zeszły z nas emocje po kłótni.
    Pomyślałam sobie że już nie będę tutaj prosić znowu o zmianę z wolnego strzelca że może to znak i tak miało być..no i tak zrobiłam. Stwierdziłam że nie będę testować, poczekam do @ i nie będę tutaj się emocjonować tylko po cichutku siedzieć. Oczywiście i tak zatestowałam sobie wcześniej, tak to jest z moimi postanowieniami 🙊
    W każdym razie....seks w dniu tej owulacji kiedy zrobił mi taką niespodziankę był dla mnie niesamowity. Chodzi mi emocjonalnie. Zobaczyłam że jemu też bardzo zależy i że jesteśmy oboje w tym wszystkim a czasem czułam się samotna. Bardzo liczyłam że się uda ale też wiedziałam że jak nie to i tak cieszę się z poprawy na tle emocjonalnym.
    Także dziewczyny! Nie zawsze udaje się tylko wtedy kiedy się odpuści, albo cykl się uważa za stracony. Ja w tym cyklu bardzo liczyłam, monitorowałam siebie, mierzyłam temp itd i nie odpuszczałam do samego końca nawet jeśli tutaj byłam jako wolny strzelec
    Zazu co za historia! 😍😍😍😁 Super masz mężczyznę, że do Ciebie przyjechał w takich okolicznościach! Pięknie! 👏
    To teraz jeszcze mocniej dopinguję aby kreseczka ciemniała! Kropku - trzymaj się mocno tam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2022, 17:25

Zazu92 lubi tę wiadomość

👩 34 | 🧑 35 - starania od 11.2020

09.2019 polip w jamie macicy
    21.09.2021 histeroskopia ✂️ polipa
    31.07.2022 ⏸️😳 - 19.08.❤️
    11.09.💔 poronienie samoistne 9+4
    Powrót do starań od 12.2022
    02.03.2023 HyCoSy ✅
    14.08.2023 histeroskopia z biopsją endometrium ❌
    27.12.2023 kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
    16.02.2024 AMH 1,28 -> 06.02.2025 AMH 1,92
    Endometrioza II i adenomioza ❌
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 histeroskopia: ✂️mikropolipy, zrosty; biopsja ❌
    Kariotypy ✅ cross-match✅
    Diagnoza ❔❔❔ niepłodność idiopatyczna

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

05.2025: 1 IVF: 8 🪩 ➡️ 6 🥚➡️ 4 MII ➡️ ❄️ 6CA 🧘FET?
    29.06 - NATURALS ⏸️ 😭🤞Cudzie trwaj! 🪄✨🩷
    preg.png
  • Pocahontas16 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazu92 wrote:
    ooo ale super <3 <333

i dobrze, że nie udaje się tylko jak się odpuści :D:D:D

a tam wolny strzeelec, ja Cię później ładnie wpiszę z 🤰 :D

Poziomka9204, dominikawa lubią tę wiadomość

👰🤵 22.05.2021
    starania od 07.2021
    👩 - 28
    07.2022 drożność ✅
    14.08.2022- ⏸️

🧔29

hZAtp2.png
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hypatia92 wrote:
    Byłam dzisiaj na ostatnim monitoringu, wygląda na to, że owu była, gin wypatrzył "jajnik lewy z ciałkiem żółtym, jajnik prawy prawidłowej morfologii, ślad wolnego płynu". 😎

W czwartek jeszcze machnę proga, żeby zobaczyć, czy jest w normie. Tak myślę, że czw to będzie 7dpo, bo jak byłam w ubiegły czw na monitoringu, to ten wiodący pęcherzyk już był taki nieostry i stwierdziła, że może właśnie pękać, w czw był też ostatni dzień, kiedy czułam jajniki. Pod warunkiem, że pęcherzyk 17-18 mm może pękać?
    Czyli dobrze liczę, że 23.06 potencjalnie miałaś owulację?
    Jeśli tak to mi też na tą datę wskazywały objawy, aplikacja i testy owu 😁 nie dość, że obydwie mieszkamy w tym samym mieście to jeszcze owulacje mamy w tym samym dniu. 🤪

02.03.2023 HyCoSy ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań Accofil
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    Kariotypy ✅ cross-match✅

preg.png
  • Zazu92 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry wrote:
    Zazu co za historia! 😍😍😍😁 Super masz mężczyznę, że do Ciebie przyjechał w takich okolicznościach! Pięknie! 👏
    To teraz jeszcze mocniej dopinguję aby kreseczka ciemniała! Kropki - trzymaj się mocno tam!

Dziękuję, jesteś kochana 🥺🥰
    Wszystkie tu jesteście! 🥰
    Wasze wsparcie jest nieocenione 😊

Anett93 lubi tę wiadomość

ona i on 29lat

ona:
    owulacja prawidłowa✅
    TSH luty 2022 - 2,4
    TSH kwiecień 2022 - 4,5
    TSH czerwiec 2022 - 2,2
    Endo mówi że okej 🤔
    Wdrożony euthyrox

on:
    morfologia 3% -> 4% ✅
    Żywotność 52%->68%✅
    Koncentracja ✅
    Ruchliwość 31%->41% ✅
    Mamy poprawę! 💪

27.06 - pierwsze ⏸️🥺
    28.06 - beta 37,9
    30.06 - beta 95,9
    4.07 - beta 44 💔😞 cb

Walka trwa.. 💪
  • Pocahontas16 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wgl tak dla reszty dziewczyn, bo ja się skapnęłam po fakcie...

polipy mogą dawać objaw plamienia przed miesiączka lub delikatnego krwawienia/plamienia po stosunku, ja na pewno kilka miesięcy tak miałam.....i nie skojarzyłam, że to może być to

👰🤵 22.05.2021
    starania od 07.2021
    👩 - 28
    07.2022 drożność ✅
    14.08.2022- ⏸️

🧔29

hZAtp2.png
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazu92 piękna historia 🥰 niech kreseczka ciemnieje, a ovu-cioteczki będą trzymać kciuki 😊

Zazu92, AgulaM, Lolka997, Poziomka9204, Anett93, dominikawa lubią tę wiadomość

07.23 Misia 🩷👶
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazu, co za historia! 😍 Takie to romantyczne i jak będzie z tego przyjazdu bobasek, no mega! 💕
    Trzymamy mocno kciuki 🤞🏼🤞🏼😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2022, 17:37

Zazu92, Lolka997, Poziomka9204, dominikawa lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazu92 wrote:

O rety, jaka romantyczna historia 😍

Zazu92 lubi tę wiadomość

2023 👧

💖20.11.2025💖
    age.png
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas16 wrote:
    wgl tak dla reszty dziewczyn, bo ja się skapnęłam po fakcie...

polipy mogą dawać objaw plamienia przed miesiączka lub delikatnego krwawienia/plamienia po stosunku, ja na pewno kilka miesięcy tak miałam.....i nie skojarzyłam, że to może być to
    U mnie polip nie dawał żadnych objawów praktycznie 🤷, ale faktycznie czytałam, że tak może być. Tak więc hit. Może tylko lekkie kłucia się pojawiały. Myślę, że przez ten brak objawów moi poprzedni ginekolodzy mnie tak długo olewali z zabiegiem. Ale gdy miałam polipa i brałam antykoncepcję to plamienia po stosunku, plamienia w randomowych momentach to był standard. Ponoć antykoncepcja Qlaira tak działa. Jednak każdy organizm ma inaczej. Jak lekarze to ogarniają? 🤪😅

02.03.2023 HyCoSy ✅
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    Kariotypy ✅ cross-match✅

preg.png
  • Pocahontas16 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pfry wrote:
    U mnie polip nie dawał żadnych objawów praktycznie 🤷, ale faktycznie czytałam, że tak może być. Tak więc hit. Może tylko lekkie kłucia się pojawiały. Myślę, że przez ten brak objawów moi poprzedni ginekolodzy mnie tak długo olewali z zabiegiem. Ale gdy miałam polipa i brałam antykoncepcję to plamienia po stosunku, plamienia w randomowych momentach to był standard. Ponoć antykoncepcja Qlaira tak działa. Jednak każdy organizm ma inaczej. Jak lekarze to ogarniają? 🤪😅
    często nie ogarniają :D

AgulaM lubi tę wiadomość

👰🤵 22.05.2021
    starania od 07.2021
    👩 - 28
    07.2022 drożność ✅
    14.08.2022- ⏸️

🧔29

hZAtp2.png
  • Zazu92 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wzruszyłam się 😭 jakie to jest ogromne wsparcie. Potrzebowałam tego forum i Was. Tak jak mi wszyscy wokół gadali że powinnam odpuścić, nie myśleć o tym itd ale się nie da. No i ja chciałam myśleć. No i jak trafiłam tutaj na forum to poczułam właśnie to coś
    Że jestem w odpowiednim miejscu i że właśnie tego potrzebowałam a nie odpuszczania
    🥰🥰🥰

Lipcowa, hypatia92, Pfry, AgulaM, Kluska95, Anati, verliebtindich, Monk@, Tabeaa, Lolka997, mamaleonka, Vivico, Poziomka9204, Kofii, wellwellwell, Namisa, Anett93, dominikawa, kropka_123, pluto_nova lubią tę wiadomość

ona i on 29lat

ona:
    owulacja prawidłowa✅
    TSH luty 2022 - 2,4
    TSH kwiecień 2022 - 4,5
    TSH czerwiec 2022 - 2,2
    Endo mówi że okej 🤔
    Wdrożony euthyrox

on:
    morfologia 3% -> 4% ✅
    Żywotność 52%->68%✅
    Koncentracja ✅
    Ruchliwość 31%->41% ✅
    Mamy poprawę! 💪

27.06 - pierwsze ⏸️🥺
    28.06 - beta 37,9
    30.06 - beta 95,9
    4.07 - beta 44 💔😞 cb

Walka trwa.. 💪
  • Zazu92 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas16 wrote:
    ooo ale super <3 <333

i dobrze, że nie udaje się tylko jak się odpuści :D:D:D

a tam wolny strzeelec, ja Cię później ładnie wpiszę z 🤰 :D

Ojeeeeeej! 🥰🥺 Bardzo bym chciała..
    Jak tylko zrobię betę i mi potwierdzi to dam znać 😊🤞

hypatia92, AgulaM, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

ona i on 29lat

ona:
    owulacja prawidłowa✅
    TSH luty 2022 - 2,4
    TSH kwiecień 2022 - 4,5
    TSH czerwiec 2022 - 2,2
    Endo mówi że okej 🤔
    Wdrożony euthyrox

on:
    morfologia 3% -> 4% ✅
    Żywotność 52%->68%✅
    Koncentracja ✅
    Ruchliwość 31%->41% ✅
    Mamy poprawę! 💪

27.06 - pierwsze ⏸️🥺
    28.06 - beta 37,9
    30.06 - beta 95,9
    4.07 - beta 44 💔😞 cb

Walka trwa.. 💪
  • hypatia92 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas16 wrote:
    no to ruletka :D

hypatia to może w piątek zrób?
    Ruletka na sto dwa :D Może i w piątek, bo wyjeżdżamy do rodziców teraz i chyba powrót będzie w czw wieczorem, to już nie będę tam specjalnie biegać do labu. Najwyżej będzie 8 dpo 🤪.

Swoją drogą, jakie to jest piękne, że natura jednak nie da się opanować w 100% i wsadzić zawsze do jednego worka. Im więcej się dowiaduję o procesie starań i zachodzenia w ciążę, tym częściej mam takie wow 😲 np. jak przeczytałam, że dziewczynka jeszcze będąc w brzuchu u mamy ma już zapas pęcherzyków z materiałem genetycznym na wszystkie swoje owulacje (które nastąpią nawet za 30-40 lat). Takie to jest sprytne wszystko!

Zazu92 co za historia! Gratuluję takiego super męża! ❤️ Chłop stanął na wysokości zadania i proszę bardzo, jaki wynik ten sytuacji - kreseczki🙃. Trzymam kciuki, aby ciemniały.

Pfry tak, chyba w Dzień Ojca była owu 🙊. Z podobieństw to możemy jeszcze dodać nasz wiek hahaha 😅.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2022, 17:46

Pfry, Zazu92 lubią tę wiadomość

Synek 05.2024 ❤️
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas16 wrote:
    często nie ogarniają :D
    Haa... 😵 Racja 😂

02.03.2023 HyCoSy ✅
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    Kariotypy ✅ cross-match✅

preg.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ