X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • AgulaM Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Ja mam nadzieję w sumie, że jak Stary pójdzie teraz do tego androloga na NFZ to przed IUI właśnie zlecą mu jeszcze to badanie.

W klinice też nam wystawiła na to skierowanie, ale powiedziała, że na razie by jeszcze nie robiła. No ale to było w grudniu ...
    Niestety jak to mówią Diabeł tkwi w szczegółach:(
    Jak same nie będziemy zagłębiać badań, szukać, biegać od lekarza do lekarza to 1 /10 lekarzy podejdzie do naszego starania poważnie, reszta tylko wyciąga kasę.

Kurde powiem Wam, że sama widząc wyniki męża powiedziałabym, ze domowe sposoby na podrasowsnie ilości pomogą, przez myśl mi nie przeszło że może być problem z dna.

Oby tylko kariotypy wyszły nam w normie 🙄🙄🙄🙄

👩‍🦰36👦41
    Starania od 10lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe
    KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
    PAI-heterozygotyczny, C1,C1

1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
    Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
    ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵‍💫

2️⃣06.01 Menopur 300IU
    ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️

I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
    III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb

3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
    5.10 Scratching endo
    8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
    Cb ❌️
    Cała immunologia przebadana...
    Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium-wynik ok.
    🏳🏳🏳🏳
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas16 wrote:
    Czy w Was niezrobione badania np ta fragmentacja/ badanie nasienia/ jakieś biocenozy itd wzbudza niepokój?

ja już mam czarne scenariusze w głowie

We mnie cała immunologia wzbudza niepokój. Ale na razie jeszcze tak daleko nie wybiegam w przód, zwłaszcza, że jedna ciąża u nas była, więc istnieje możliwość połączenia naszych komórek. Bardziej przeraża mnie, że np. w badaniu wyjdą mi drożne jajowody, a to ostatnie, co mogło spowodować ciąże pozamaciczną (no oprócz "losu", "nieszczęśliwego przypadku" itd. ) Bo jak będą drożne, to znaczy, że rzęski nie pracują, a tu już się nic nie da zrobić.

07.23 Misia 🩷👶
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas16 wrote:
    Czy w Was niezrobione badania np ta fragmentacja/ badanie nasienia/ jakieś biocenozy itd wzbudza niepokój?

Trochę tak, a trochę nadzieję.
    Że tam znajdziemy coś, co może się okazać kluczowe :D
    W sensie tak jest w moim przypadku.

Jak będę na monitoringu w klinice to zapytam czy teraz już warto to zrobic(bo skierowanie mamy, ale chyba koło 500 zł to kosztuje), wtedy w grudniu tak lekarka powiedziała, że jak chce mieć pan pewność to można zrobić, ale ze ona na rasie by się wstrzymała i zobaczyła jak będzie. No i mam nadzieje, ze ten androlog na NFZ 7 lipca będzie chciał powtórzyć albo rozszerzyć dotychczasowe badania, to bylibyśmy do przodu. I jak rozumiem, przy ewentualnie za dużej fragmentacji - nie podchodzilibysmy pewnie do IUI, bo nie ma sensu?

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
    28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣

Wysłany: 27 czerwca 2022, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:
    We mnie cała immunologia wzbudza niepokój. Ale na razie jeszcze tak daleko nie wybiegam w przód, zwłaszcza, że jedna ciąża u nas była, więc istnieje możliwość połączenia naszych komórek. Bardziej przeraża mnie, że np. w badaniu wyjdą mi drożne jajowody, a to ostatnie, co mogło spowodować ciąże pozamaciczną (no oprócz "losu", "nieszczęśliwego przypadku" itd. ) Bo jak będą drożne, to znaczy, że rzęski nie pracują, a tu już się nic nie da zrobić.

Immunogia tak, to mnie przeraża.
    Jak mi powiedziała o tym encortonie i zaczelam czytać o tych wszystkich przeciwcialach to sobie już zaczelam wkręcać, że u mnie na bank coś będzie nie tak i transfer też się nie przyjmie, bo te dziady będą z nim walczyć 😡 kurde, brzmię jak nasza koleżanka z fioletowej 🤣🤣🤣

AgulaM lubi tę wiadomość

• Pocahontas16 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:
    Tak ta immunologia też mnie przeraża, jeszcze się boję o brak tych całych genów do implantacji, bo przez rok starań 0 biochemów, poronień itd. Ja wiem, że to są strasznie historię i nie chciałabym tego przechodzić, ani nie życzę nikomu, ale wskazują chociaż, że może dojść do zapłodnienia i implantacji, a tak z tyłu głowy mam właśnie ten znak zapytania

a planujesz badanie droznosci?

verliebtindich, Pfry lubią tę wiadomość

👰🤵 22.05.2021
    starania od 07.2021
    👩 - 28
    07.2022 drożność ✅
    14.08.2022- ⏸️
    16.08.2022- beta 310 mIU/ml 🍀
    19.08.2022- beta 1046 mIU/ml 🍀 (przyrost 127%)

🧔29
    badanie nasienia ✅ morfologia 14%

hZAtp2.png

Wysłany: 27 czerwca 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas16 wrote:
    Tak ta immunologia też mnie przeraża, jeszcze się boję o brak tych całych genów do implantacji, bo przez rok starań 0 biochemów, poronień itd. Ja wiem, że to są strasznie historię i nie chciałabym tego przechodzić, ani nie życzę nikomu, ale wskazują chociaż, że może dojść do zapłodnienia i implantacji, a tak z tyłu głowy mam właśnie ten znak zapytania

EGZAKLI!!!!

• Livka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgulaM wrote:
    Zazu gratulacje! Niech kreseczka ciemnieje a historia z mężem niczym z filmu miłosnego 💗💕💞

Mąż dostał dziś info od koordynatorki, że jednak ten wynik fragmentacji nieakceptowalny i ma się umówić do androloga. Mamy wizytę 12 lipca.

Dziewczyny, które się starają już jakiś czas, a nie wychodzi.... zróbcie badanie fragmentacji dna plemników. Mój B, oprócz koncentracji, ma wszystkie wyniki w normie, a dopiero fragmentacja pokazała gdzie tkwi problem i szanse na naturalsa znikome :(
    Eh .. ciągle mamy pod górkę 🥺🥺🥺 dużo siły dla Was!

AgulaM lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 08.21.

17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔

10.22- starania od nowa 🍀
    17.11- ⏸️ 🥺🙏
    21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
    23.11- beta hCG 802
    10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
    30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
    19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
    pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
    28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
    04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
    20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
    31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
    28.04- (25+3) 900 g⭐
    26.05 - (30+3) 1550g🧚‍♀️
    29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
    23.06 (34+3) 2400g🌷
    15.07 (37+4) 3100g 🧁

26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷

age.png
  • Zazu92 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak a propos immunologii bo właśnie zdałam sobie z czegoś sprawę .. 🤯
    Że przecież ja byłam przeziębiona przed owulacją, więc na pewno na czas owulki miałam osłabiony organizm jeszcze (wiem że kaszel męczył wtedy i byłam niedospana bo robiliśmy tą imprezę mojej mamie). Ciekawe czy to jakoś wpłynęło.. 🧐

verliebtindich, AgulaM lubią tę wiadomość

ona i on 29lat
    starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶

ona:
    podstawowe badania w normie ✅
    owulacja prawidłowa✅
    TSH luty 2022 - 2,4
    TSH kwiecień 2022 - 4,5
    TSH czerwiec 2022 - 2,2
    Endo mówi że okej 🤔
    Wdrożony euthyrox
    Suplementacja: pueria uno

on:
    badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
    morfologia 3% -> 4% ✅
    Żywotność 52%->68%✅
    Koncentracja ✅
    Ruchliwość 31%->41% ✅
    Mamy poprawę! 💪
    Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki

27.06 - pierwsze ⏸️🥺
    28.06 - beta 37,9
    30.06 - beta 95,9
    4.07 - beta 44 💔😞 cb

Walka trwa.. 💪
  • Zazu92 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Jak mi powiedziała o tym encortonie i zaczelam czytać o tych wszystkich przeciwcialach to sobie już zaczelam wkręcać, że u mnie na bank coś będzie nie tak i transfer też się nie przyjmie, bo te dziady będą z nim walczyć 😡 kurde, brzmię jak nasza koleżanka z fioletowej 🤣🤣🤣

Absolutnie się do niej nie porównuj 😅😘

verliebtindich, AgulaM, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

ona i on 29lat
    starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶

ona:
    podstawowe badania w normie ✅
    owulacja prawidłowa✅
    TSH luty 2022 - 2,4
    TSH kwiecień 2022 - 4,5
    TSH czerwiec 2022 - 2,2
    Endo mówi że okej 🤔
    Wdrożony euthyrox
    Suplementacja: pueria uno

on:
    badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
    morfologia 3% -> 4% ✅
    Żywotność 52%->68%✅
    Koncentracja ✅
    Ruchliwość 31%->41% ✅
    Mamy poprawę! 💪
    Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki

27.06 - pierwsze ⏸️🥺
    28.06 - beta 37,9
    30.06 - beta 95,9
    4.07 - beta 44 💔😞 cb

Walka trwa.. 💪
  • Pocahontas16 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    co innego obawa, a co innego już sobie to wmawianie i latanie po 10 specjalistach po całej Polsce xd

👰🤵 22.05.2021
    starania od 07.2021
    👩 - 28
    07.2022 drożność ✅
    14.08.2022- ⏸️

🧔29

hZAtp2.png
  • AgulaM Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas16 wrote:

U mnie nie wzbudza niepokoju, tylko bardziej wkurzenie,bo lekarze każą robić tylko podstawowe badanie nasienia ( mówią że na początku starczy ) a to guzik prawda.
    Od 4 lat regularnie badamy nasienie,morfologia wahała się na początku od niecałego 1%, teraz mamy 4%. Cały czas mamy problem z ilością, ciągle 12 mln, ani jednego więcej.....
    Lekarze STARAĆ SIE , Z TAKIM WYNIKAMI KOBIETY ZACHODZĄ W CIĄŻE.
    Kuzwa no może zachodzą, ale ja nie zaszłam. Żaden lekarz, a kilka ich przerobilam, nie wspomniał o bardziej wnikliwych badaniach nasienia..... ciągle skupieni na kobiecie-stymulacja, ovitrelle , duphaston, test i od nowa . Cieszę się, że trafiliśmy do kliniki,gdzie lekarz po obejrzeniu wszystkich wyników męża z ostatnich 4 lat zlecił badania od ręki.

Już go nawet nie męczę w tym cyklu o 💗, dziś owulak pozytywny,bo wiem że nic z tego nie będzie. W lipcu jestem wolnym strzelcem, muszę się skupić żeby zgubić parę kg przed transferem i uważać na IG, czytałam że zła dieta osłabia komórki jajowe.

Kluska95, Pfry lubią tę wiadomość

👩‍🦰36👦41
    Starania od 10lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe

2️⃣06.01 Menopur 300IU

5.10 Scratching endo
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Cb ❌️
    🏳🏳🏳🏳
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas16 wrote:

Taaak, mam zrobić po najbliższej @, ale nie wiem, czy nie wypadnie mi na urlop. Najwyżej zrobię w sierpniu, bo dopiero na koniec lipca mam następną wizytę u gina, ma mi rozpisać stymulację i sprawdzić wyniki badań, więc najwyżej zrobię w tym pierwszym stymulowanym, bo sam mówił, że zobaczymy w ogóle jak organizm zareaguje na hormony.

W ogóle małżon mój był w sobotę u urologa i ŻPN I st. są takie, jak były rok temu - nie powiększyły się. Jak skończy Fertilman za 2 miesiące, to ma włączyć jakieś suple, które mu rozpisał + ananasa wcinać, dużo ruchu i sok pomidorowy z czarnuszką. Fajny doktor - tak twierdzi mąż, był sam na wizycie :) Dziewczyny mi na weterankach poleciły. Jak po 6 owulacyjnych cyklach się nie uda, to ma wrócić do niego na wizytę.

AgulaM lubi tę wiadomość

07.23 Misia 🩷👶
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgulaM wrote:
    U mnie nie wzbudza niepokoju, tylko bardziej wkurzenie,bo lekarze każą robić tylko podstawowe badanie nasienia ( mówią że na początku starczy ) a to guzik prawda.
    Od 4 lat regularnie badamy nasienie,morfologia wahała się na początku od niecałego 1%, teraz mamy 4%. Cały czas mamy problem z ilością, ciągle 12 mln, ani jednego więcej.....
    Kuzwa no może zachodzą, ale ja nie zaszłam. Żaden lekarz, a kilka ich przerobilam, nie wspomniał o bardziej wnikliwych badaniach nasienia..... ciągle skupieni na kobiecie-stymulacja, ovitrelle , duphaston, test i od nowa . Cieszę się, że trafiliśmy do kliniki,gdzie lekarz po obejrzeniu wszystkich wyników męża z ostatnich 4 lat zlecił badania od ręki.

Już go nawet nie męczę w tym cyklu o 💗, dziś owulak pozytywny,bo wiem że nic z tego nie będzie. W lipcu jestem wolnym strzelcem, muszę się skupić żeby zgubić parę kg przed transferem i uważać na IG, czytałam że zła dieta osłabia komórki jajowe.

Agula, trzymam za Ciebie kciuki. Ja też w lipcu wolny strzelec, wakajki i dieta z niskim IG :) Damy radę! :)

AgulaM lubi tę wiadomość

07.23 Misia 🩷👶
  • Pocahontas16 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgulaM wrote:

tak, wahania glukozy / insuliny w organizmie osłabiają komórki jajowe. Dlatego często dziewczyny biorą metforminę przy IO

masz rację, kobieta 3000 badań, leków, supli, a nie wspomną o dodatkowym badaniu faceta

AgulaM lubi tę wiadomość

👰🤵 22.05.2021
    starania od 07.2021
    👩 - 28
    07.2022 drożność ✅
    14.08.2022- ⏸️

🧔29

hZAtp2.png
  • AgulaM Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Trochę tak, a trochę nadzieję.
    Że tam znajdziemy coś, co może się okazać kluczowe :D
    W sensie tak jest w moim przypadku.

Jak będę na monitoringu w klinice to zapytam czy teraz już warto to zrobic(bo skierowanie mamy, ale chyba koło 500 zł to kosztuje), wtedy w grudniu tak lekarka powiedziała, że jak chce mieć pan pewność to można zrobić, ale ze ona na rasie by się wstrzymała i zobaczyła jak będzie. No i mam nadzieje, ze ten androlog na NFZ 7 lipca będzie chciał powtórzyć albo rozszerzyć dotychczasowe badania, to bylibyśmy do przodu. I jak rozumiem, przy ewentualnie za dużej fragmentacji - nie podchodzilibysmy pewnie do IUI, bo nie ma sensu?
    IUI nie ma ponoć sensu jak wyniki są w granicy do 23%. Jakoś gdzieś mi to mignelo jak czytałam o normach. Ale musiałabym to znaleźć 💗 chyba że IUI z fertile chip czyli selekcja nasienia przed podaniem, ale z tego co wiem to ekstra kosztuje. U nas pewnie jak się nie poprawia wyniki to tez będziemy korzystać z tego fertile chip.

verliebtindich lubi tę wiadomość

👩‍🦰36👦41
    Starania od 10lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe

2️⃣06.01 Menopur 300IU

5.10 Scratching endo
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Cb ❌️
    🏳🏳🏳🏳
  • AgulaM Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    😂😂😂😂😂😂😂

👩‍🦰36👦41
    Starania od 10lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe

2️⃣06.01 Menopur 300IU

5.10 Scratching endo
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Cb ❌️
    🏳🏳🏳🏳
  • Pocahontas16 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niskie IG niskim Ig, ale na co warto uważać to regularne posiłki, nie podjadanie i nie robienie dużych okien godzinowych postu :)

👰🤵 22.05.2021
    starania od 07.2021
    👩 - 28
    07.2022 drożność ✅
    14.08.2022- ⏸️

🧔29

hZAtp2.png
  • AgulaM Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas16 wrote:

Też się tego boję. Jak się nie uda pierwszy transfer (tfu tfu ) to pierwsze co robię to badam MTHFR, kiry i komórki NK.

👩‍🦰36👦41
    Starania od 10lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe

2️⃣06.01 Menopur 300IU

5.10 Scratching endo
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Cb ❌️
    🏳🏳🏳🏳
  • Szatkownicadojajek Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas16 wrote:

Zrobiłam trochę tych badań pod kątem immunologii i odniosłam wrażenie, że to jest w ogóle jakaś osobna kategoria badań, których wyniki są dobre albo złe w zależności od lekarza, który je ocenia. U Paśnika nawet te kiry implantacyjne i ich brak ma znaczenie, a mój lekarz z badania genotypu potwierdził tylko typ i że ten lepszy czyli okej.
    Czasem po prostu z tych badań może nic nie wyjść, bo po prostu gdzieś zawodzi czynnik, który nie jest badany (nie jesteśmy w stanie sprawdzić i zbadać wszystkiego) i potem dopiero włączenie leków okazuje się skuteczne.

AgulaM lubi tę wiadomość

1/12/2022 12:20 Milenka 3040 g 52 cm ❤️
  • AgulaM Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas16 wrote:
    Niskie IG niskim Ig, ale na co warto uważać to regularne posiłki, nie podjadanie i nie robienie dużych okien godzinowych postu :)
    Ja potrafię nie jeść 12h A potem zachowuje się jak odkurzacz 🤭😂 wiem, że to niezdrowe i muszę się poprawić, obiecuje 🤞🤞

👩‍🦰36👦41
    Starania od 10lat.... 💔💔
    Kariotypy prawidłowe

2️⃣06.01 Menopur 300IU

5.10 Scratching endo
    Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
    Cb ❌️
    🏳🏳🏳🏳
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ