W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Pocahontas16 wrote:Ja mam pytanko a propo testów owulacyjnych horien. Czy one się dobrze wybarwiaja? Bo pilnuje, żeby nie było z rozcienczonego moczu, a co sik to inna kreska xd👩🦰36👦41
Starania od 10lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium-wynik ok.
🏳🏳🏳🏳 -
Monk@ wrote:https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/styczen-2023,23908.html
Tylko dużo lektury jestStarania o pierwszy cud od 04.2021
Ja- 25, Leśniowski-Crohn (2 operacje), podejrzenie PCOS, LUF, IO
On- 30, okaz zdrowia...
28.01.2022 II
14.02.2022 2 Ktośki na pokładzie 🥰
24.02.2022 Ktosie... 💔😭
05.2022 zaczynam walkę od nowa 💪
13.05.2022- badanie drożności HyCoSy- OBYDWA DROŻNE 😍
Maj zakończony 8 cm torbielą..
06.2022- pierwsza stymulacja cyklu- Letrozol, pęcherzyk 23 mm na lewym jajniku ❤
+Ovitrelle =pęcherzyk pęknięty + 2 cm torbiel krwotoczna
Czerwiec zakończony betą o wyniku 1
07.2022- Letrozol, pęcherzyk na prawym jajniku, Ovitrelle, po 48h niepęknięty, 2xOvitrelle
Lipiec zakończony bielą na teście.
08.2022- PIERWSZE PODEJŚCIE DO IUI+hirudoterapia ❤️
Leki:
3-7 dc- Letrozol, NAC
do owulacji- dzięgiel chiński
Ovitrelle
stale- Euthyrox 25, inozytol, kurkumina -
Ja dołączam się do dziewczyn z bólem głowy, od wczoraj mnie też tak boli...
Mam nadzieję, że moje dzieci nie odziedziczą po mamusi migreny...
Miłego dnia w każdym razie!
Ja też za wiele się nie udzielam, ale czytam ciąglei zawsze klikam "lubię", żeby było też wiadomo, że ja tu ciągle jestem.
Tak naprawdę ja myślałam, że ja coś wiem o staraniach, ale kiedy trafiłam na to forum (całe szczęście), zobaczyłam, że ja malutko wiem, także i ja dziękuję Wam dziewczyny za ogrom wiedzy i wsparcieinome, AgulaM, hypatia92, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
👩30 🧔29
👩🧔2016
👰🤵♂️2020
Starania o pierwszą dzidzię od 12.2021 💙
07.11.2022 - 12dpo ⏸️ - beta 17.7 🤰
24.11.2022 - (6+2) 0.3cm widocznego zarodka 🥰
08.12.2022 - (8+2) 1.5cm Dzidzi z bijącym ❤️
29.12.2022 - (11+2) 4.5cm Małego Cuda ❤️
12.01.2023 - (13+2) I prenatalne,
6.7cm prawdopodobnie chłopiec 💙🧑
16.02.2023 - (18+2) 244g szczęścia 💙
02.03.2023 - (20+2) II prenatalne, 340g zdrowego chłopca 💙
16.03.2023 - (22+2) 475g 💙
13.04.2023 - (26+2) Wojtuś 770g 💙
11.05.2023 - (30+2) 1607g 💙
15.05.2023 - (30+6) III prenatalne, 1645g 💙 zdrowy🧑
01.06.2023 - (33+2) Klocuś 2446g 💙🙈😅
29.06.2023 - (37+2) 3190g 💙
14.07.2023 - (39+3) Wojtusiowi się nie spieszy 🤷♀️
18.07.2023 - (40+0) wizyta, wychodź synku 💙💚
25.07.2023 - (41+0) Wojtuś na świecie 💙🧑 -
Pocahontas16 wrote:W sumie to mój pierwszy cykl z testami owu, jakoś wcześniej nie umiałam ich ogarnąć. I teraz też mi średnio idzie xd ale profilaktycznie ❤️ co 2 dni
Może lepiej ufać sobie?
Dzięki dziewczyny za dobre słowa. Taka super grupa ludzi, że brak słów, czasem w życiu ciężko trafić na takie dobre dusze..08.2019 córeczka
07.2022 cb
2.11.22 - 8 dpo -beta 20,87
4.11.22 - beta 93,12 - przyrost 365 % || progesteron 113,6
7.11 - beta 357,17 - przyrost 141 %
9.11 - beta 770,74 - przyrost 115 %
14.11 - beta 4737,48 - przyrost 108 % -
Dziewczyny, na spotkaniu w pracy obczaiłam sobie posty z majowego wątku
doszłam do, polowy, bo juz dalej nie miałam sily w to brnąć...
Jedyne jak da się to skomentować to ja pier**** 🤦♀️
Nie wiem kiedy nastanie ten szczęśliwy dla mnie cykl, ale gdy się to już stanie to błagam pozwólcie mi tu z wami zostać. 🙏😘Monk@, Nutka85, Zazu92, AgulaM, Lolka997, Poziomka9204, Livka, Kluska95, Namisa lubią tę wiadomość
-
Blondyna.B wrote:Możesz mówić, że 8 ale w szpitalu, u lekarza czy położnej jest 7 tydzień. Dla nich najważniejsze są skończone tygodnie.
Ja też mówię, że jestem w 17tc ale pamiętam żeby u lekarza mówić albo że 16 albo dokładnie 16+6 ☺️ -
Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa, co prawda od końca maja podczytuje wasze posty i bardzo fajnie się Was czyta, tyle wsparcia i porad i chciałabym do Was dołączyć😊 cos o mnie mam 31 lat od roku staramy się o maluszka, ale nie wychodzi. To jest mój pierwszy cykl starań z większą obserwacją siebie, testy owulacyjny itp. Mam mięśniaka 20mm, na macicy środsciennego (chyba tak się to nazywa😅) ale moja gin twierdzi że w niczym on nie przeszkadza i tylko go obserwujemy. Mam nadzieję, że w niedługim czasie wszystkim nam się uda i zobaczymy piękne kreseczki na teście.
AgulaM, Anett93, Zazu92, Pfry, 2+3, Poziomka9204, dominikawa, Livka, pluto_nova, RoZyCzK4 lubią tę wiadomość
-
Zuz.ka wrote:O, jestem zaskoczona, bo mnie na ginekologii zawsze uczyli, że w momencie 7+1 jest się w ósmym tygodniu. Jest to albo 7 tygodni ciąży albo ósmy tydzień ciąży
Mój lekarz też tak liczy... Dzisiaj jestem 12+1, więc zaczynam 13tc 🙂
Wczoraj byłam u mojej fizjoterapeutki uro-gin i ona patrząc na moją kartę też mówi "ooo, super, magiczny 13 tydzień".
Zresztą wszystkie aplikacje też tak chyba wyliczają?AgulaM, Monk@ lubią tę wiadomość
-
To forum to skarbnica wiedzy jak i punktów zaczepienia do rozszerzania tej wiedzy
Ja jestem po farmacji, mój mąż po medycynie i wierzcie mi, ze zagadnienia hormonów, ciąży itd- tego praktycznie na moich studiach nie było, mój mąż miał takie zagadnienia bardziej patologii ciązy itd
z resztą program jest skonstruowany po staremu, zagadnieniami, chorobami, nie ma podejścia holistycznego- co na co wpływa
ja chodziłam pół roku z tsh pow 3, bo nas uczyli norma do 4/5 spoko, mój mąż kompletnie specjalizacja z innej bajki i wg niego norma też była okej
ginekologia- ciąża, niepłodność tą wiedzę nabywa się praktykując, szkoląc się itd,
mi teraz może łatwo połączyc kropki jak coś czytam, bo tą wiedzę podstawową mam, ale mimo, ze ten rok porażek był cięzki to dużo się nauczyłam
ostatnio miałam kobitkę lat 41 po rp na clexane i pregna plus- i się żaliłam męzowi, że 41 latki w ciazy a mi cięzko zajsc
po czym w sobotę byla znowu u mnie po clostilbegyt, duphaston i pregna start((( zaczęłam z nią rozmawiać, bo miała na rp napisane duphaston od 15 dc...... czy wie kiedy ma owulacje, czy monitoruje cykl, że kojarzę ją, że w ciązy była
dziewczyny.....masakra.....3 razy poroniła, zero badań konkretnych, tylko genetyczne, że musi stosować clexane/ metylowane; leki w ciemno przepisywane, bez monitoringu. duphaston w ciemno, nawet nie wie, czy zawsze jej pękały, prowadzona tylko przez zwykłych ginekologów, ona rozmawiając ze mną się trzęsła, dopytywała o dużo rzeczy i koniec końców wyszło, że to moja niedaleka sąsiadka i się spytala czy w razie w może do mnie przyjść się dopytać o kilka rzeczy
weszłam w jej historie recept a tam clostilbegyt co chwilę od 02.2020.... zasugerowałam, żeby sie wybrała do kliniki, bo lekarze juz ja odsyłają od siebie
AgulaM, Kasiooola, Monk@, Gwiazdeczka 93, gabi5443, dominikawa, Kluska95, Namisa lubią tę wiadomość
-
Nutka85 wrote:Mój lekarz też tak liczy... Dzisiaj jestem 12+1, więc zaczynam 13tc 🙂
Wczoraj byłam u mojej fizjoterapeutki uro-gin i ona patrząc na moją kartę też mówi "ooo, super, magiczny 13 tydzień".
Zresztą wszystkie aplikacje też tak chyba wyliczają? -
A ja ,mówi się stresuję, przecież ja oszaleje, a mąż razem ze mną 🤦♀️
Od wczoraj mam na nogach wysypkę, taka delikatna, nie swędzi. Mam wrażenie, że to od golenia i wyjścia od razu na słoneczko 🤦♀️ bo tylko uda i łydki, dużo malutkich kropeczek. Brzuch, ręce, plecy czyste. Oczywiście jak mi to nie będzie schodziło, to idę jutro do lekarza, ale i tak się stresowałam w nocy 😔 -
Pocahontas16 wrote:To forum to skarbnica wiedzy jak i punktów zaczepienia do rozszerzania tej wiedzy
Ja jestem po farmacji, mój mąż po medycynie i wierzcie mi, ze zagadnienia hormonów, ciąży itd- tego praktycznie na moich studiach nie było, mój mąż miał takie zagadnienia bardziej patologii ciązy itd
z resztą program jest skonstruowany po staremu, zagadnieniami, chorobami, nie ma podejścia holistycznego- co na co wpływa
ja chodziłam pół roku z tsh pow 3, bo nas uczyli norma do 4/5 spoko, mój mąż kompletnie specjalizacja z innej bajki i wg niego norma też była okej
ginekologia- ciąża, niepłodność tą wiedzę nabywa się praktykując, szkoląc się itd,
AgulaM lubi tę wiadomość
-
Namisa czyli jutro testujesz? 😁🤞 Trzymam kciuki!
Well, u Ciebie pewno za wcześnie bo przecież owulka Ci się przesunęła. Także piłka w grze! 😘
Inome, oczywiscie że nie trzeba tutaj komentować co chwila i czasem każda z nas też robi sobie wolne od forum bo po prostu potrzebuje
Także kompletnie się nie przejmuj tym że mało piszesz. Najważniejsze, że nie zachowujesz się jak nasza majowa koleżanka haha 😅 a tak serio to ja też tutaj od niedawna jestem, a zostałam tak miło przyjęta i czuję jakbym tutaj już była niewiadomo ile czasu xDAgulaM, Anett93 lubią tę wiadomość
ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Lolka997 wrote:Nie mogę tego znaleźć na fioletowej stronie, pomóżcie- zróbcie mi dzień 😂😭
Lolka997, Nutka85, Livka lubią tę wiadomość
👩🦰36👦41
Starania od 10lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium-wynik ok.
🏳🏳🏳🏳 -
Pocahontas16 wrote:To forum to skarbnica wiedzy jak i punktów zaczepienia do rozszerzania tej wiedzy
mi teraz może łatwo połączyc kropki jak coś czytam, bo tą wiedzę podstawową mam, ale mimo, ze ten rok porażek był cięzki to dużo się nauczyłam
ostatnio miałam kobitkę lat 41 po rp na clexane i pregna plus- i się żaliłam męzowi, że 41 latki w ciazy a mi cięzko zajsc
po czym w sobotę byla znowu u mnie po clostilbegyt, duphaston i pregna start((( zaczęłam z nią rozmawiać, bo miała na rp napisane duphaston od 15 dc...... czy wie kiedy ma owulacje, czy monitoruje cykl, że kojarzę ją, że w ciązy była
dziewczyny.....masakra.....3 razy poroniła, zero badań konkretnych, tylko genetyczne, że musi stosować clexane/ metylowane; leki w ciemno przepisywane, bez monitoringu. duphaston w ciemno, nawet nie wie, czy zawsze jej pękały, prowadzona tylko przez zwykłych ginekologów, ona rozmawiając ze mną się trzęsła, dopytywała o dużo rzeczy i koniec końców wyszło, że to moja niedaleka sąsiadka i się spytala czy w razie w może do mnie przyjść się dopytać o kilka rzeczy
weszłam w jej historie recept a tam clostilbegyt co chwilę od 02.2020.... zasugerowałam, żeby sie wybrała do kliniki, bo lekarze juz ja odsyłają od siebie
Dobrze się na czymś znać, mieć jakieś pojęcie.. moja Mama była pielęgniarką, to czasem coś doradzi, ale to już tak dawno temu, że nie ze wszystkim jest na bieżąco. Uważam też, że dobrze czasem jest się skonsultować z innym lekarzem, ze świeżym spojrzeniem.08.2019 córeczka
07.2022 cb
2.11.22 - 8 dpo -beta 20,87
4.11.22 - beta 93,12 - przyrost 365 % || progesteron 113,6
7.11 - beta 357,17 - przyrost 141 %
9.11 - beta 770,74 - przyrost 115 %
14.11 - beta 4737,48 - przyrost 108 % -
MałaMi91 wrote:Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa, co prawda od końca maja podczytuje wasze posty i bardzo fajnie się Was czyta, tyle wsparcia i porad i chciałabym do Was dołączyć😊 cos o mnie mam 31 lat od roku staramy się o maluszka, ale nie wychodzi. To jest mój pierwszy cykl starań z większą obserwacją siebie, testy owulacyjny itp. Mam mięśniaka 20mm, na macicy środsciennego (chyba tak się to nazywa😅) ale moja gin twierdzi że w niczym on nie przeszkadza i tylko go obserwujemy. Mam nadzieję, że w niedługim czasie wszystkim nam się uda i zobaczymy piękne kreseczki na teście.
witamy, rozgość się, ale nie na długo
o mięsniakach niestety mało co wiem, także ja nie pomogę, ale moża któraś z dziewczyn ma większe doświadczenieMałaMi91 lubi tę wiadomość
-
to może pik przede mną ,dzisiaj chyba dopiero taki porządniejszy śluz owulacyjny i jajnik coś zaczynam czuć
inome, praktyka czyni mistrza, nauczymy sięWiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2022, 09:52
-
No ja tutaj taką wiedzę zdobyłam dzięki Wam żw szok! 💪MałaMi91 lubi tę wiadomość
ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on: