W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny, dam znać pod wieczor, bo mam wizytę po południu
Kofii, Poziomka9204, cukierniczka, verliebtindich, wellwellwell, Kasiooola lubią tę wiadomość
-
Kremówka wrote:Mnie wczoraj od południa standardowo złapał silny ból głowy … a wieczorem doszedł nowy objaw - ból w pachwinach aż obejmujący całe biodro z jednej strony . To jeśli chodzi o moje samopoczucie haha
Słuchajcie a powiedzcie mi jak to jest z ubrankami? Jakie rozmiary kupujecie? Czytałam, że trzeba 56 ale co jeśli dziecko urodzi się wcześniej i wszystko bedxie za duże? Albo co jeśli nagromadzę tego 56 a bedxie jednak większe i ogromna ilość pieniędzy wyrzucona w błoto? Ile czego i jakich rozmiarów ?
Nam nikt nic nie odda i nie bardzo to ogarniam oprócz tego, że są piękne i śliczne te ubranka i obawiam się wtopy 🙀
Mam nadzieję, że Twoje dolegliwości szybko miną i poczujesz się lepiej ❤️Kremówka lubi tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Monk@ wrote:Nutka, dziękuję, że pytasz. Dziś chyba lepiej
wstałam rano, na śniadanie usmażyłam sobie placuszki bananowe - w końcu coś więcej, niż tylko kanapki. Planuję i planuję jeść inne śniadania, ale dopiero dziś się udało 😂 mam nadzieję, że nie skapcieję w ciągu dnia i uda się ogarnąć choć trochę z moich niewielkich planów 😀
Też myślę o spacerze dzisiaj, za bardzo się zasiedziałam ostatnio. Teraz w galeriach faktycznie jeszcze na pewno spory ruch, przeceny, szukanie wyprawek na szybko - ja bym też poczekała do przyszłego tygodnia
Ja kupiłam sobie na vinted sukienkę na święta (tak, już 😂), ale ledwo teraz w nią weszłam i leży na mnie tak sobie, więc raczej w grudniu się nie nada już... nic, będę szukać dalej 😁
Gusia, czekamy na wieści z wizyty
Ja w tym roku mam jeszcze 4 duże imprezy rodzinne, znowu muszę szukać sukienek, bo to co mam w szafie nie zmieści mojego brzuszka 😄👫 33lata
Kremówka wrote:Mnie wczoraj od południa standardowo złapał silny ból głowy … a wieczorem doszedł nowy objaw - ból w pachwinach aż obejmujący całe biodro z jednej strony . To jeśli chodzi o moje samopoczucie haha
Słuchajcie a powiedzcie mi jak to jest z ubrankami? Jakie rozmiary kupujecie? Czytałam, że trzeba 56 ale co jeśli dziecko urodzi się wcześniej i wszystko bedxie za duże? Albo co jeśli nagromadzę tego 56 a bedxie jednak większe i ogromna ilość pieniędzy wyrzucona w błoto? Ile czego i jakich rozmiarów ?
Nam nikt nic nie odda i nie bardzo to ogarniam oprócz tego, że są piękne i śliczne te ubranka i obawiam się wtopy 🙀
Jestem teraz w temacie bo zniosłam z piwnicy rzeczy po córce żeby podliczyć ile tego mniej więcej trzeba. Moja córka urodziła się w 42 tyg ciąży , ważyła 3740, a jak wychodziliśmy ze szpitala 3400. Od początku kupowałam rozmiar 56 wzwyż. Nie da się przewidzieć czy urodzisz wcześniaka i ile takich małych by rankę potrzeba. W razie cos mąż może na szybko zorganizować i coś dowieźć jeśli już taka sytuacja się wydarzy ( mówię tu o rozm 50 lub mniejszych). Rozmiar 56 nosiła 2 tyg!! Bardzo krótko , wiec z tymi rzeczami ilościowo nie ma co przesadzać. Z tego co widziałam miałam kilka pajaców, 8 bodziakow ( długi i krótki rękaw) i na te pierwsze 2 tyg mi starczyło. Jest tez kwestia ze czasami rozmiary z jednego sklepu nie równe są tym z innego. Wiec niektóre 62 zaczynałam jej szybko zakładać bo w Nich nie tonęła. 62 nosiła miesiąc. Później 68 kolejny miesiąc . A pierwszy rozmiar, z którego miałam naprawdę dużo rzeczy i na dłużej starczyl to 74 (dzisiaj naliczyłam ponad 20 bodziakow).Wiadomo ze nie zaopatrzysz się wszystkim na zapas bo tez trzeba trafić później z pora roku i grubością tych ubrań. W razie czego jak już zobaczyłam co mi się sprawdza i w jakich ilościach to zamawiałam przez internet, bo bardzo nie chciałam przesadzić z ilością. Tyć początkowych rzeczy mam rozsądne ilości. Super sprawdziły nam się pajace na suwak.
Milam ok 30 pieluch ( muślin, bambus, najmniej tetry) i to była dobra ilości bo nie musiałam co chwila prac. I tak córka w miarę mało mi ulewała.
Jak urodziła się w listopadzie to pierwsze dni miała zakładane bodzio na długi rękaw, i na to pajac, ale później w domu to już bardziej sprawdzały nam się bodzio na krótki pod pajac. Pierwsze ubranka kupowaliśmy kopertowe, bo bałam się przez ta mała główkę wkładać ubranka, ale jak była nieco większa to już 68 było wygodniej przez głowę, bez bawienia się z zapinaniem.
Może dziewczyny maja tu inne doświadczenia z małymi rozmiarami to coś doradza…
Poziomka9204, Kremówka, Kofii lubią tę wiadomość
-
Nutka85 wrote:Gusia, kciuki za badanie 🤞🤞🤞
Ja zaraz lecę na krew.
Wczoraj miałam totalny dzień lenia, dzisiaj już muszę się wybrać gdzieś na spacer, albo może łażenie po sklepach? 🥰 Chociaż to chyba sobie zostawię na kolejny tydzień, jak już się szkoła zacznie i będzie mniej ludzi w galeriach 😁 akurat będę po połówkowych, to tak jak Wam na pewno mi się włączy syndrom wicia gniazda ❤️
Muszę jeszcze poszukać jakiejś fajnej sukienki, za miesiąc będę chrzestną, a w żadną swoją elegancką sukienkę się nie zmieszczę 😜
Dziewczyny, jak Wasze samopoczucie?
Monk@, odzyskujesz siły już?
Ja chyba dzisiaj będę miała lepszy dzień, chociaż mąż od rana postanowił mi odrobinę podnosić ciśnienie...👫 33lata
Poziomeczko i Anati dziękuje za odpowiedzi 🥰🥰
Tak myśle właśnie że 56 kupię po kilka rzeczy, właśnie rozpinanych jak najprostszych i potem to już by pasowało większe, bo nie widzę siebie na spokojnie zamawiającej kolejne ubranka z dwutygodniowym maluchem w domu 🙈
Poczytam jeszcze 😄Poziomka9204 lubi tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Kremówka wrote:Poziomeczko i Anati dziękuje za odpowiedzi 🥰🥰
Tak myśle właśnie że 56 kupię po kilka rzeczy, właśnie rozpinanych jak najprostszych i potem to już by pasowało większe, bo nie widzę siebie na spokojnie zamawiającej kolejne ubranka z dwutygodniowym maluchem w domu 🙈
Poczytam jeszcze 😄ja już niektóre mam na 9-12 miesięcy i poczekają
jak mówi Anati, z tymi małymi nie ma co przesadzać, ja tak naprawdę mam dużo różnych rozmiarów, bo zwykle kupowałam w jakichś pakietach - nie mam pojęcia, ile dokładnie czego mam, ale tych małych starałam się nie brać dużo. Jak ogarniemy pokój (jak nabiorę więcej sił, to może coś tam zacznę sprzątać powoli), to zajrzę do tych ciuszków i je posegreguję, to będzie widać, co jeszcze potrzeba. Póki co siedzę po tych placuszkach ze zgagą (także Poziomka, nie polecam 😂) i oglądam filmiki o pieluchach 🥴
Karo1234, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Witam się z Chochołowskiej siłowni 😂 chłopaki na basenach, ja spędzę tutaj godzinę i pójdę na kawę do restauracji 🤪
Wczoraj kropeczka tak mocno wieczorem kopała że tatuś z łatwością czuł kopniaki które było widać już na brzuchu 😱 także czeka mnie znowu aktywne kopanie jak z synem 😂w nocy też czułam że kopie jak się obudziłam siusiu po 3, więc już się cieszę na aktywne dziecię nocą 🤣
Co do ubranek, mój syn urodził się z wagą 3450 i miał 53 cm, w rozmiar 56 wchodził miesiąc, ale też nie miałam tego dużo tylko kupowałam na bieżąco, teraz kupowałam coś na 62 i 68.
Miłego dnia 😘Monk@, cukierniczka, Poziomka9204, mamaleonka lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Kremówka, moje doświadczenie jest takie, ze ani rozmiaru 56, ani 62 nie ma sensu za dużo kupować. Oczywiście trzeba kilka kompletów na dzień i kilka piżamek, bo maleństwu się często uleje albo kupa wyjdzie bokiem, ale moja córka oba te rozmiary nosiła po miesiąc. Urodziła się 2 tygodnie przed terminem i ważyła 3kg i miała 54 cm. Na pcozatku 56 było trochę długie, zwłaszcza rękawy, ale podwijałam jej a i tak moment wyrosla. Jak masz suszarkę bębnowa w domu to wgle nie ma co szaleć, ja co dwa do robiłam jej pranie i miałam wszystko czyste tego samego dnia. To tak ode mnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2022, 10:35
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
W pierwszej ciąży miałam tylko kilka ubranek 56 a więcej 62 bo wszędzie tak polecali a jak się syn urodził 12 dni po terminie z waga 3567 to musiałam na szybko dokupić więcej 56 i jeszcze kilka 50-52 ale w ten rozmiar nosił może 2 tyg a 56 jakoś 2 miesiące.
Mam nadzieje ze za bardzo tego nie zagmatwalam.
Popytaj po najbliższej rodzinie jakie maluchy się rodziły. Zapytaj mamę i teściowa jakiej wielkości wy byliście po urodzeniu. No i jeśli jesteście wysocy to myśle ze lepiej tylko kilka ubranek w rozmiarze 56 a reszta 62.
W sumie lepiej żeby były ubranka za duże niż za małe.
Poziomka9204, Anati lubią tę wiadomość
-
Gusia jeszcze raz kciuki za dzisiejsza wizyte. 🍀
A ja dziś powiedziałam mojej menagerce o ciąży. Ona jest w porządku i przyjęła to bez zadnego problemu. My mamy wracac we wrześniu do biura w trybie hybrydowym, ale ja w tej sytuacji nie bede wracac. Tylko z tego wszystkiego znowu sie zaczelam stresować czy na następnej wizycie będzie wszystko dobrze. 🥴
Monk@, Gusia_ lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Ale przecież większe możesz już mieć wcześniej i poczekają, nie musisz na bieżąco zamawiać
ja już niektóre mam na 9-12 miesięcy i poczekają
jak mówi Anati, z tymi małymi nie ma co przesadzać, ja tak naprawdę mam dużo różnych rozmiarów, bo zwykle kupowałam w jakichś pakietach - nie mam pojęcia, ile dokładnie czego mam, ale tych małych starałam się nie brać dużo. Jak ogarniemy pokój (jak nabiorę więcej sił, to może coś tam zacznę sprzątać powoli), to zajrzę do tych ciuszków i je posegreguję, to będzie widać, co jeszcze potrzeba. Póki co siedzę po tych placuszkach ze zgagą (także Poziomka, nie polecam 😂) i oglądam filmiki o pieluchach 🥴
Teraz planuję iść na miasto, muszę się przewietrzyć 🙈👫 33lata
wellwellwell wrote:Gusia jeszcze raz kciuki za dzisiejsza wizyte. 🍀
A ja dziś powiedziałam mojej menagerce o ciąży. Ona jest w porządku i przyjęła to bez zadnego problemu. My mamy wracac we wrześniu do biura w trybie hybrydowym, ale ja w tej sytuacji nie bede wracac. Tylko z tego wszystkiego znowu sie zaczelam stresować czy na następnej wizycie będzie wszystko dobrze. 🥴wizytę masz w czwartek, prawda?
wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Kochana, nie stresuj się, bo to Wam w ogóle do niczego nie jest potrzebne 😘 super, że zostajesz w domu i nie będziesz musiała jeździć do biura
wizytę masz w czwartek, prawda?
Tak tak juz w czwartek na szczescie ❤Monk@ lubi tę wiadomość
-
Ja jeszcze nie mam nic kupionego... Null, zero 🤦♀️
Po badaniach mam zamiar rzucić się w wir zakupów, jeszcze muszę ogarnąć co dostanę od szwagierek, bo już szykują pakę po swoich dziewczynkach 🙂
Dzisiaj rano się zestresowalam, bo na papierze zobaczyłam dwie kropki krwi, takie malutkie 😱 ale były takie pojedyncze, a w okolicach intymnych czuje taki lekki ból jak wtedy, gdy mam tam jakieś krosty (zawsze mi się często robiły, ale to żadna choroba, oczywiście wszystko konsultowane zawsze). Więc mam nadzieje, że to od tego, bo od rana już nic nie widziałam. Albo niestety mi się żylaki/hemoroidy zaczynają 🤦♀️
Za tydzień połówkowe, już się nie mogę doczekać. Muszę dokładnie o wszystko wypytać, o szpital, o to łożysko, o szyjkę. Z jednej strony ekscytujące, a z drugiej mocno stresujące dla mnie.Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Dzięki !!
Ja jestem mała, niska, urodziłam się standardowa, za to mój mąż jest w sumie przeciętny a urodził się chudy i malutki xd
Już się mniej więcej zorientowałam dzięki Wam 😚
Na razie mam to jedno symboliczne body 😄
Ale już za to wybrałam łóżeczko 🥳 znaczy na razie w zakładkach sobie czeka.
Well czekamy z niecierpliwością na wizytę !wellwellwell, mamaleonka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
29 lat
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
17/06 hcg 14,26 🍀
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Kremówka, daj znać, jak wybierzesz coś ładnego albo chociaż kilku faworytów. Ja myślałam nad Chicco next to me, bo wydaje się być wygodne, ale mam coraz więcej wątpliwości, czy chcę takie plastikowe i myślę, czy nie wziąć jakiegoś ładnego, drewnianego 🤯 im więcej szperam po tych wyprawkowych rzeczach, tym większy mętlik w głowie 🤯🥴
-
Monka właśnie chicco next to me forever.🤩
Chciała bym korzystać z dostawki i być obok maluszka ale jednak nie na łóżku z nim stałe no a potem mamy tez normalne łóżeczko. Te niektóre piękne drewniane spoko ale nie praktyczne dla mnie no i te szczebelki..29 lat
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
17/06 hcg 14,26 🍀