W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Kofii wrote:Ginekolog kazała mi pić jeszcze więcej wody i czasem kawkę 😄 nie znam sposobów na podniesienie ciśnienia oprocz kawy🤔
Kofii, Kremówka, Nutka85, verliebtindich, Zazu92, inome, Poziomka9204, wellwellwell, Zuz.ka, Anati, mamaleonka, Kluska95 lubią tę wiadomość
-
Mi ginekolog na moje skrajnie niskie ciśnienie zalecił po prostu kawę, mówi że absolutnie nie zaszkodzi a pomoże No i nie ma leków na niskie ciśnienie chyba że takie skrajne przy zapaściach podawane w szpitalu. I woda 💦
Kofii No ja widziałam Twoją budowę, myśle że mamy podobną choć ja niższa i mam podobnie z ubraniami na razie 😄
Ale legginsy lidlowe perfetto jak już mi wzdęcie dowali … 🤦🏼♀️😅Kofii, verliebtindich lubią tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Inome, źle to ujelam. Mój tata zmarł już parę lat temu, ale to był taki początek mojego zwiększonego zamartwiania się.
Podziwiam Twoja mamę, że w takich emocjach donosiła ciążę!
I chciałam dodać, że w trzymaniu kciuków jesteśmy naprawdę niezłe 😉 więc w piątek będziemy trzymać za tłuste krechy! 😉
Mój szczęśliwy cykl to pierwszy z żelem FertilSafe 🤞🤞🤞
Monk@, genialne 😂 każdy sposób na podniesienie ciśnienia jest dobry 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2022, 21:09
inome, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Monk@ leżę z Twojego tekstu o numerze taty 😂😂😂 na mnie tak działają wzmianki o teściowej 😂😂 ja tez na podbicie ciśnienia jedynie kawa… w ogóle na prenatalnych mi wyszło tak niskie ciśnienie, ze dużo poniżej normy. Aż dziwne, bo zwykle mam podwyższone
-
Ja się właśnie kładę, ostatnie kilka dni w ciągu dnia czuję się super, mam energię, spacer, gotowanie, joga a wieczorem, o 20 czuję się tak fizycznie wyczerpana, że masakra. Do tego od jakiegoś tygodnia meczy mnie ten katar ciążowy, ale nie że tyle tego jest tylko że w nocy nie mogę dobrze spać, śpię z otwarta buzią bo nos przytkany rano nie zlatuje to tak, żeby wszystko oczyścić a gardło podraznione od spania z otwartymi ustami i sciekajaca wydzieliną. Także i humor jakoś gorszy, bo w ciągu dnia ok a wieczorem czuję się jakbym była chora, już sobie zaczęłam wkręcać przewlekłe zapalenie zatok, bo czasem i czoło zaboli, że to dziecku zaszkodzi, ehhh
już nie marudzę, jutro powtórka morfologii krwi, zobaczymy jak tam plytki.
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Monk@ wrote:Mogę Ci podać numer do mojego taty, mi zawsze podnosi ciśnienie 😅😂
Ahahaha, zapomniałam o takich możliwościach, następnym razem przedzwonię do babci 😂😂😂Monk@, inome, Poziomka9204, Kofii, Kasiooola lubią tę wiadomość
-
Kremówka wrote:Verlie to faktycznie dużo siły będziesz potrzebować, ja nie wyobrażam sobie absolutnie przeprowadzki podczas pierwszego trymestru , bo byłam nie do życia wiec tym bardziej trzymam kciuki żebyś się lepiej czuła 😘
To prawda, ale z drugiej strony też myślę sobie, że o ile piękniej będzie już całą resztę ciąży przeżywać w nowym domkunie będę się przemęczać, tylko ładować do pudel.
Myslalam, żeby do pomocy przy sprzątaniu ściągnąć teściową, ale chyba zrezygnuję, bo po przeprowadzce chcieliśmy jechać gdzieś na urlop - i pewnie bym się nasluchala, a przynajmniej napatrzyła na spojrzenia w stylu "a sprzątać nie miała siły". Dziwny to człowiek, niby ucieszona, a przez cały ten czas jak byliśmy u nich to ani razu nie spytała jak się czuję, w zasadzie unikała tematu ciąży, więc nie będę się prosić
-
cukierniczka wrote:Ja się właśnie kładę, ostatnie kilka dni w ciągu dnia czuję się super, mam energię, spacer, gotowanie, joga a wieczorem, o 20 czuję się tak fizycznie wyczerpana, że masakra. Do tego od jakiegoś tygodnia meczy mnie ten katar ciążowy, ale nie że tyle tego jest tylko że w nocy nie mogę dobrze spać, śpię z otwarta buzią bo nos przytkany rano nie zlatuje to tak, żeby wszystko oczyścić a gardło podraznione od spania z otwartymi ustami i sciekajaca wydzieliną. Także i humor jakoś gorszy, bo w ciągu dnia ok a wieczorem czuję się jakbym była chora, już sobie zaczęłam wkręcać przewlekłe zapalenie zatok, bo czasem i czoło zaboli, że to dziecku zaszkodzi, ehhh
dziś wieczorem piłam colę, więc chyba to ona mnie trzyma jeszcze 😅
Daj znać, jak wyniki jutro. Mam nadzieję, że wszystko wróciło do normyi nie martw się na zapas
cukierniczka lubi tę wiadomość
-
inome wrote:Nutka, przepiękne ubranka, śliczny motyw, uwielbiam takie.. przykro mi, że tyle przeszłaś.. śmierć taty w takich okolicznościach to musi być jakiś najgorszy koszmar. Mój tata zmarł rowno miesiąc przed moimi narodzinami. To cud, że mama donosiła ciążę, jest moja największa bohaterka i przyjaciółka. Podziwia. Ja, że dala rade..
Poziomka, mam dokładnie tak samo, porządek w domu mnie uspokaja, ale przy dziecku czasu na porządki coraz mnie, i wciąż uczę się odpuszczać.. Ale jeszcze jak córka była mała i przychodziła do mnie moja Mama pomoc, to zamiast odpocząć sprzątałam mieszkanie..
A teraz malutka prośba do Was, jak macie wolne kciuki w piątek, w sensie nie będzie ważniejszego tematu, wizyty czy coś, to poproszę o malutkiego kciuka za testowanie.. od niedzieli mam zawroty głowy, wydaje mi się, że piersi zrobiły się wrażliwe, boli mnie coś w krzyżu i wyszedl mi trądzik jakiego od nigdy nie miałam.. I wiadomo. To wszystko może być na okres, to może być jakaś zmiana pogody co wisi w powietrzu, i same wiecie jak jest.. nakręcanie się level hard, zwłaszcza, że w tym cyklu pierwszy raz korzystaliśmy z conseive.. pewnie będzie ryk, ale co tam. W piątek 10 dpo mniej więc, może 9, ale chyba dłużej nie wytrzymam. Mam 3 testy.. więc jak ktoś tam zacisnie paluszki, byłabym wdzięczna..👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
verliebtindich wrote:Ahahaha, zapomniałam o takich możliwościach, następnym razem przedzwonię do babci 😂😂😂
Mi tak ciśnienie podnosi przyjaciel mojego męża 🤣verliebtindich lubi tę wiadomość
👫 31lat
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
cukierniczka wrote:Ja się właśnie kładę, ostatnie kilka dni w ciągu dnia czuję się super, mam energię, spacer, gotowanie, joga a wieczorem, o 20 czuję się tak fizycznie wyczerpana, że masakra. Do tego od jakiegoś tygodnia meczy mnie ten katar ciążowy, ale nie że tyle tego jest tylko że w nocy nie mogę dobrze spać, śpię z otwarta buzią bo nos przytkany rano nie zlatuje to tak, żeby wszystko oczyścić a gardło podraznione od spania z otwartymi ustami i sciekajaca wydzieliną. Także i humor jakoś gorszy, bo w ciągu dnia ok a wieczorem czuję się jakbym była chora, już sobie zaczęłam wkręcać przewlekłe zapalenie zatok, bo czasem i czoło zaboli, że to dziecku zaszkodzi, ehhh
Mam tak samo jak Ty. A o tym Katarze ciążowym pierwszy raz słyszę i tez chyba mam od kilku dni…
-
Oj tak, mnie meczy już jakoś od tygodnia. W ciągu dnia jest w sumie ok, najgorzej w nocy i rano. Dziś to w ogóle chyba ze 100 razy się w nocy budziłam i jechałam na to pobranie jak zombie. Teraz po sniadaniu jest lepiej ale i tak czuję się jakbym była na kacu, dosłownie 😒15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Dziewczyny próbowałam was wczoraj nadrobić, ale padłam na twarz. Wyszłam wczoraj ze znajomymi na piwo (oczywiście dla mnie 0,0) i powiem wam, że już tak dawno nie piłam piwa, że nawet jak dostaję to bezalkoholowe to mam taką wątpliwość czy na pewno dobre dostalam. 😁 musiałam dawać mężowi spróbować, zeby mi powiedzial czy to na pewno jest 0.😅
Inome trzymam kciuki. 🤞
Verlie chyba niestety musisz się zacząć przyzwyczajać do takich spadków energii 😟 u mnie to jest najbardziej dokuczliwa dolegliwość na ten moment.
Powodzenia z przeprowadzka!
To mowicie, ze te legginsy ciazowe daje rade nosic jak sie nie ma brzucha? Ja właśnie potrzebuje czegos takiego, bo w moje jeansy juz sie nie mieszcze... Tzn nogi w to wsadze normalnie, ale strasznie uciskaja na brzuch i nie jestem w stanie w czyms takim chodzic. Kupilam sobie jedne spodnie w typie mom o dwa rozmiary wieksze i dopiero one mi nie uciskaly brzucha. 🙈
Cukierniczka kciuki za wyniki morfologii. 🤞Poziomka9204, verliebtindich lubią tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:To mowicie, ze te legginsy ciazowe daje rade nosic jak sie nie ma brzucha? Ja właśnie potrzebuje czegos takiego, bo w moje jeansy juz sie nie mieszcze... Tzn nogi w to wsadze normalnie, ale strasznie uciskaja na brzuch i nie jestem w stanie w czyms takim chodzic. Kupilam sobie jedne spodnie w typie mom o dwa rozmiary wieksze i dopiero one mi nie uciskaly brzucha. 🙈
-
Well te z lidla spokojnie możesz nosić bez brzucha, ja na mały brzuch to w ogóle mam patent, ze składam na pół ten pas doszuty na brzuchu i wtedy są po prostu leginsy z wyższym stanem, które nie cisną 😅
wellwellwell lubi tę wiadomość
-
Ja tez polecam z lidla do brzucha normalnego w miarę jeśli Cię coś ciśnie w zwykłych 😉
wellwellwell lubi tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Inome trzymam mocno kciuki 🤞🤞
Oj mi też tak ciśnienie leciało w ciąży na łeb na szyję, za to puls wystrzelił w kosmos. Na domiar złego ja jestem turbo kawoszem i ograniczenie do jednej kawy dziennie to dla mnie już naprawde sporo. Detoks kofeinowy + słabe ciśnienie = efekt zombie 😨
A ja się pochwalę - uwaga - dziś mój 1 dzień cyklu! 🩸🩸🩸Prawdziwa, moja własna miesiączka, pierwsza od kilku miesięcy! Ostateczna, miejmy nadzieję, twarda oznaka powrotu do normalności 💪Monk@, wellwellwell, Poziomka9204, cukierniczka, Kofii, Kasiooola, verliebtindich, Zuz.ka, Zazu92, Kluska95 lubią tę wiadomość
15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm 🩵 -
Namisa wrote:Inome trzymam mocno kciuki 🤞🤞
Oj mi też tak ciśnienie leciało w ciąży na łeb na szyję, za to puls wystrzelił w kosmos. Na domiar złego ja jestem turbo kawoszem i ograniczenie do jednej kawy dziennie to dla mnie już naprawde sporo. Detoks kofeinowy + słabe ciśnienie = efekt zombie 😨
A ja się pochwalę - uwaga - dziś mój 1 dzień cyklu! 🩸🩸🩸Prawdziwa, moja własna miesiączka, pierwsza od kilku miesięcy! Ostateczna, miejmy nadzieję, twarda oznaka powrotu do normalności 💪
U mnie ciśnienie raczej normalne w stronę wyższego, wczoraj każda narzekała na niskie, a ja miałam 130/90. Za to tętno ostatnio często w spoczynku 100, a jak tylko się ruszę, to od razu 110, wyjście na spacer to już 120 😵Namisa lubi tę wiadomość