W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Namisa wrote:Inome trzymam mocno kciuki 🤞🤞
Oj mi też tak ciśnienie leciało w ciąży na łeb na szyję, za to puls wystrzelił w kosmos. Na domiar złego ja jestem turbo kawoszem i ograniczenie do jednej kawy dziennie to dla mnie już naprawde sporo. Detoks kofeinowy + słabe ciśnienie = efekt zombie 😨
A ja się pochwalę - uwaga - dziś mój 1 dzień cyklu! 🩸🩸🩸Prawdziwa, moja własna miesiączka, pierwsza od kilku miesięcy! Ostateczna, miejmy nadzieję, twarda oznaka powrotu do normalności 💪Namisa lubi tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Monk@ wrote:Super, cieszę się razem z Tobą ❤️
U mnie ciśnienie raczej normalne w stronę wyższego, wczoraj każda narzekała na niskie, a ja miałam 130/90. Za to tętno ostatnio często w spoczynku 100, a jak tylko się ruszę, to od razu 110, wyjście na spacer to już 120 😵👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Kremówka wrote:Ja tez polecam z lidla do brzucha normalnego w miarę jeśli Cię coś ciśnie w zwykłych 😉
A jaki rozmiar bralyscie? Normalnie swoj czy rozmiar wieksze? I w ogóle jest szansa upolować je stacjonarnie czy tylko online? -
Monk@, Poziomka, ja tak samo, jak weszłam na 4 pietro, bo pomyślałam że zdrowo 🤣 to miałam już 130...
Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Oj mi też tak ciśnienie leciało w ciąży na łeb na szyję, za to puls wystrzelił w kosmos. Na domiar złego ja jestem turbo kawoszem i ograniczenie do jednej kawy dziennie to dla mnie już naprawde sporo. Detoks kofeinowy + słabe ciśnienie = efekt zombie 😨
A ja się pochwalę - uwaga - dziś mój 1 dzień cyklu! 🩸🩸🩸Prawdziwa, moja własna miesiączka, pierwsza od kilku miesięcy! Ostateczna, miejmy nadzieję, twarda oznaka powrotu do normalności 💪
Namisa super ❤ też się cieszyłam z @ w takiej chwilii, tak jak mówisz to powrot do normalności. Trzymam kciuki za starania 🤞🍀Namisa lubi tę wiadomość
-
Well, ja też zawsze mam wątpliwości jak pije piwo 0 gdzieś na mieście 😂 na szczęście zazwyczaj przynoszą szklankę i butelkę, to zawsze sprawdzam 😜
Namisa, super 🙂 wszystko wraca do normy, fajnie 🙂
Dziewczyny, na pewno będzie wygodniej w ciążowych niż takich zwykłych 😉 ja na początku też tak robiłam, że ten materiałowy pasek sobie składałam na pół na brzuchu 🙂 teraz już rozciągam na całego bebzolka 😉
Well, ja mam normalny rozmiar. Szczególnie, że Lidl zazwyczaj i tak moim zdaniem ma trochę większy rozmiar.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 09:35
wellwellwell, Namisa lubią tę wiadomość
-
Poziomka9204 wrote:U mnie tętno podobne... Ja się męczę wchodząc na drugie piętro od początku ciąży 🤦♀️
Ja dziś znów totalnie niewyspana. W nocy jakoś tak machnęłam ręką, że zrzuciłam z szafki nocnej szklankę z wodą, od razu wyskoczyłam z łóżka to posprzątać i tak mnie to postawiło w stan gotowości, że już długo potem nie mogłam zasnąć 🥴Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 09:37
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Ja też mam ciążowy katar 😕 a wczoraj pierwszy raz zgagę 😕 na dodatek zaparcia 😔 pierwszy trymestr mnie mocno nie wymęczył, więc drugi nadrabia 😵💫 pozdrawiam także moje dzisiejsze ciśnienie, 98/52😆😆😆 właśnie piję kawę zanim się za cokolwiek wezmę... a jest co robić, bo jutro organizujemy grilla dla przyjaciół 😄
Chciałam wczoraj kupić te legginsy z Lidla, ale widziałam że wykupione, został najmniejszy rozmiar 😄 ale dziś siedzę sobie w ciążowych dresach z sinsaya, pas z nich trzyma mi się na brzuchu, ale materiał jest taki miękki i elastyczny, że na późniejsze etapy też będzie pasować, także polecam 😊
Namisa super, że dostałaś okres, organizm się ustabilizował 🤩 ale oczywiście trzymam kciuki aby to był Twój ostatni okres na najbliższe miesiące ✊️✊️✊️ teraz czekamy na owulację 😄 robisz testy, mierzysz temperaturę? Czy raczej luz?
Namisa lubi tę wiadomość
-
Nutka85 wrote:Well, ja też zawsze mam wątpliwości jak pije piwo 0 gdzieś na mieście 😂 na szczęście zazwyczaj przynoszą szklankę i butelkę, to zawsze sprawdzam 😜
Piwa 0 są teraz w Lidlu przecenione o 50%, jeśli któraś z Was lubi to polecam kupić 😄 wczoraj wzięłam sobie 2 Lechy smakowe na grilla 😄
Chciałam Somersby, ale na tym 0% był znaczek przekreślonej kobiety w ciąży i zniechęciło mnie to 😵💫 wystraszyłam się, że skoro tak oznaczają, to może być jakaś minimalna ilość alkoholu... dlatego boję się tych piw 0%, w te wakacje wypiłam tylko 2, po dokładnym obejrzeniu puszki z każdej strony 😆 -
Ja mimo wszystko piw 0% unikam w ciąży, nie wierze w to, ze one serio są 0. Ale jakoś łatwo mi się obejść bez tego, ja w ogóle jakoś smaku piwa nie lubię za bardzo…
Legginsy z lidla biorę ten rozmiar co nosze, zgadzam się, ze ta rozmiarówka jest większa, w ostatniej ciąży całą przechodziłam w nich, a brzuch miałam ooooogromny na końcu 😅 -
Kofii wrote:Piwa 0 są teraz w Lidlu przecenione o 50%, jeśli któraś z Was lubi to polecam kupić 😄 wczoraj wzięłam sobie 2 Lechy smakowe na grilla 😄
Chciałam Somersby, ale na tym 0% był znaczek przekreślonej kobiety w ciąży i zniechęciło mnie to 😵💫 wystraszyłam się, że skoro tak oznaczają, to może być jakaś minimalna ilość alkoholu... dlatego boję się tych piw 0%, w te wakacje wypiłam tylko 2, po dokładnym obejrzeniu puszki z każdej strony 😆
O kurczę, a ja piłam sommersby mandarynkowe, bo jest pyszne dla mnie 😯 wiem, że są piwa "bezalkoholowe" gdzie zawartość alkoholu to max 0,5%, ale myślałam, że te 0,0% można normalnie pić. -
Namisa za nowy początek ✊❤️
Well, tak samo jak dziewczyny piszą, leginsy będą lepsze takie i bez brzucha, mnie też cisnęły te zwykle spodnie i latałam całe lato w sukienkach. Ja ciążowe dżinsy z pasem z h&m dopiero teraz zakładam na swój wielki bebzol😁
U mnie ciągle spadki mocy koło południa i moje ciśnienie maluję się następująco 100/50🥴 i też mam tętno w kosmos jak ćwiczę, ale pilnuje żeby nie za wysokie 😁 schody w pracy mam tylko jedne jak na pierwsze piętro więc na nich do 100 dochodzi 🤪Namisa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
wellwellwell wrote:A jaki rozmiar bralyscie? Normalnie swoj czy rozmiar wieksze? I w ogóle jest szansa upolować je stacjonarnie czy tylko online?29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Kofii ♥️ Temperaturę mierzę, testów nie robię. Polegam mocno na obserwacji śluzu, u mnie to jest najbardziej miarodajne i dobrze pokrywa się z wykresem temperatury + charakterystyczne objawy. Tyle dobrego że ta samoobserwacja już tak weszła w krew 😊 Takie bardziej regularne obserwacje zaczęłam jeszcze początkiem 2020 r., przed staraniami, więc nawet apka już całkiem dobrze się mnie wyuczyła😄 Lecę na podgląd do gina w kolejnym tygodniu, żeby podpatrzeć jak to tam wygląda i jak wszystko będzie ok to działamy 💪
Też miałam identycznie z alko zero! Raz nawet umówiłam się ze znajomym na wino zero. On autem, ja w ciąży, więc idealnie. Wypiliśmy trochę i obydwoje stwierdziliśmy że szumi w głowie 😐 Ale na butelce ewidentnie 0,0 , w smaku też alkoholu nie czuć. Najwidoczniej tyle winka się wypiło w życiu ze mózg wystawiony na sam impuls podobnego winkowego smaczku od razu reaguje znajomym efektem 😆Kofii, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:O kurczę, a ja piłam sommersby mandarynkowe, bo jest pyszne dla mnie 😯 wiem, że są piwa "bezalkoholowe" gdzie zawartość alkoholu to max 0,5%, ale myślałam, że te 0,0% można normalnie pić.
Tego co wiem, to wygląda tak:
Jak jest napisane 0% to trzeba sprawdzić, bo z tyłu na etykiecie może być napisane, że max.0,5%.
Natomiast jak jest napisane 0,0% to musi być zero i już. Więc kupuje tylko takie, które mają 0,0%! 😉Monk@, Poziomka9204, mamaleonka, Kluska95 lubią tę wiadomość
-
Ja tez uwielbiam lidlowe legginsy. Zostały mi po pierwszej ciąży i tam rzeczywiście da się je nosić bez brzucha, z innych sklepów niekoniecznie. Nie lubię tych z H&M
Ja mogę Wam polecić staniki. Moje piersi od tygodnia są ogromne . Ale nieco wcześniej zamówiłam sobie takie dedykowane ciążowe żeby korzystać z nich podczas karmienia, bo mniej więcej wiem ile urosłam po porodzie.
Mam 2 modele Momtobe i pierwszy raz w życiu nie pamietam żeby zdjąć stanik na noc bo mi nie przeszkadza. Nigdzie mnie nie cieście. Obmierzylam się według ich tabeli i tak dobrałam rozmiar. Przy pierwszym porodzie kupowałam takie sportowe jakies tańsze i nie trzymały mi za bardzo biustu, mimo ze były nawet wygodne . Średnio się tez w nich karmiło. Niestety zrobiły mi się turbo rozstępy,a same piersi jak w tych memach opadły prawie do pępka jak zeszła mi waga. Na początku rozstępy były fioletowe i tak wyraźne ze stając przed lustrem zalewałam się łzami bo chyba nie spodziewałam się aż takiego obrotu sprawy. Cały czas się smarowałam kremami ( które wiem Żr niby nie pomagają). Teraz szybko inaczej podeszłam do tematu.
Nie są one tanie, ale teraz widzę i czuje różnice. A może Wy macie jakieś sklepy z biustonoszami do polecenia? Na dwóch przez 1,5 roku to trochę cieżko…Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2022, 10:49
Poziomka9204, Kremówka lubią tę wiadomość
-
Nutka85 wrote:Tego co wiem, to wygląda tak:
Jak jest napisane 0% to trzeba sprawdzić, bo z tyłu na etykiecie może być napisane, że max.0,5%.
Natomiast jak jest napisane 0,0% to musi być zero i już. Więc kupuje tylko takie, które mają 0,0%! 😉przekreśloną kobietę w ciąży kojarzę z tych 0%, co z tyłu mają 0,5%. Mam Lecha smakowego i tam tej kobitki nie ma, więc nie sądzę, żeby był jakikolwiek alkohol
-
Monk@ wrote:Ja też zawsze w ten sposób podchodziłam
przekreśloną kobietę w ciąży kojarzę z tych 0%, co z tyłu mają 0,5%. Mam Lecha smakowego i tam tej kobitki nie ma, więc nie sądzę, żeby był jakikolwiek alkohol
No właśnie, dlatego się zdziwiłam, bo sommersby są niby 0,0 😁
-
wellwellwell wrote:No właśnie, dlatego się zdziwiłam, bo sommersby są niby 0,0 😁
-
A ja się pochwalę - uwaga - dziś mój 1 dzień cyklu! 🩸🩸🩸Prawdziwa, moja własna miesiączka, pierwsza od kilku miesięcy! Ostateczna, miejmy nadzieję, twarda oznaka powrotu do normalności 💪
Kciuki za ten nowy początek 🤞Namisa lubi tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣