W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
wellwellwell wrote:Dziewczyny, a jak badacie mocz to zawsze macie weryfikacje osadu?
U mnie z medicoveru pojawily sie w koncu wyniki w systemie, ale tego osadu nie mam. A zawsze mialam i tam właśnie byla podana ilosc bakterii.👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Poziomka9204 wrote:Powiem szczerze, że nie zawsze mam to samo w wynikach, jak coś dodatkowo wychodzi to jest dołączone, a jak jest wszystko ok to tylko te podstawowe wyniki.
No to chyba u mnie zrobili to samo. 🤔 to teraz już nie wiem co z tymi moimi bakteriami. 😅
Poprzednim razem jak powtarzalam badanie to mimo wszystko zbadali calosc, byla podana ilosc bakterii w osadzie i miescila sie w normie.
Edit: jednak ten osad tez jest, tylko dodali pozniej do systemu.
Teraz wyszlo mi, ze mam malo tych bakterii i wynik jest prawidlowy.
Cale szczescie, chociaz jestem w szoku, ze taka roznica, bo i poprzednio staralam sie wszystko prawidlowo pobrac. 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2022, 19:41
Monk@, MałaMi91, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Ja w Medicover zwykle mam, raz nie miałam, więc pewnie było wszystko ok i nic nie wykryli. Raz miałam też poza tym osadem komentarz, a zwykle nie ma. Wyszłabym z założenia, że tym razem nic nie masz w osadzie
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Zuz.ka wrote:Czemu o kant?
przecież tlenowe i beztlenowe mogą mieć te samą wrażliwość 🤔
Wiem wiem 😁
Chodziło mi o to, że wymaz był pobrany 3 tygodnie temu, potem miałam antybiotyk, a dopiero teraz wyniki beztlenowych. Więc nawet jeśli coś wyszlo, to po antybiotyku już mam nadzieję, że nic nie ma 😜 więc wyniki są już przeterminowane 🤪 -
Monk@ wrote:Nutka, wytrzymasz 😘 już wcale tak dużo nie zostało, będzie dobrze 🥰
Mnie kolejny dzień męczy tak okrutna zgaga, że szkoda gadać 🤦🏼♀️ nie chcę za bardzo brać leków, ale chyba powoli zacznę o tym myśleć 🥴
Ja od dwóch dni mam dużo mniejszą zgagę. Ale jem tak samo, więc to chyba taki przypadek 😁 odpukac, żeby nie zapeszyc.
Trzymajcie kciuki za wizytę moją, a na pewno jakoś to przetrwam 😂Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Nutka, kciuki i powodzenia na wizycie 😘 dasz radę!
Ja miałam 2godzinna drzemkę, jutro mam jechac do biura i tak mi się nie chce wstawać o 5...ciemno, zimno i ciągle leje 🥴
U mnie zgaga głównie po gazowanej wodzie, po jedzeniu zależy co zjem, ale po owsiance nie ma więc to najważniejsze bo jem ja codziennie rano🤣Nutka85, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Nutka, trzymamy, jak zawsze zresztą
i czekamy na wieści i zdjęcia 🥰
Ja męża posłałam po colę, może coś pomoże 😁 i zaraz siadamy oglądać ŚOPW 😁 choć najchętniej poszłabym spać 🥴Nutka85, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Nutka, trzymamy, jak zawsze zresztą
i czekamy na wieści i zdjęcia 🥰
Ja męża posłałam po colę, może coś pomoże 😁 i zaraz siadamy oglądać ŚOPW 😁 choć najchętniej poszłabym spać 🥴
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ♥️Monk@, Nutka85, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny kciuki za wizyty 🍀
Ja padłam o 21, potem pobudka od 4.30, o 6 zjadłam śniadanie, o 6.45 poszłam spać i teraz wstaje 🤣
Wczoraj odczułam skutki ostatnich stresów, brzuch mnie bolał cały wieczór jak za czasów w korpo...
A co do tej wątroby to faktycznie przyjrze się suplementacji, zmieniłam ją około 2 miesiące temu, bo wczesniejsza, wg mnie o wiele lepsza składem nie była znana mojej dr i kręciła nosem. A w tym prenatal classic jest laktoza, żelatyna i cukier jako wypełniacz i chyba we wtorek pogadam, że chce wrócić do tej wcześniejszej. Nie wiem czy ma to wplyw ale ja zawsze takich wypełniaczy unikałam a laktozy w ogóle nie toleruje...Nutka85, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
cukierniczka wrote:Dziewczyny kciuki za wizyty 🍀
Ja padłam o 21, potem pobudka od 4.30, o 6 zjadłam śniadanie, o 6.45 poszłam spać i teraz wstaje 🤣
Wczoraj odczułam skutki ostatnich stresów, brzuch mnie bolał cały wieczór jak za czasów w korpo...
A co do tej wątroby to faktycznie przyjrze się suplementacji, zmieniłam ją około 2 miesiące temu, bo wczesniejsza, wg mnie o wiele lepsza składem nie była znana mojej dr i kręciła nosem. A w tym prenatal classic jest laktoza, żelatyna i cukier jako wypełniacz i chyba we wtorek pogadam, że chce wrócić do tej wcześniejszej. Nie wiem czy ma to wplyw ale ja zawsze takich wypełniaczy unikałam a laktozy w ogóle nie toleruje...
A co brałaś wcześniej? -
Cukierniczka, w tabletkach jak jest laktoza, to raczej takie ilości, że nie powinny zaszkodzić. O ile to nietolerancja, a nie uczulenie. Ja też nie toleruję laktozy, ale w tabletkach, które codziennie biorę od dawna, tak samo jest i nic się nie dzieje.
Ja dziś z bólem brzucha leżę w łóżku 😔 -
Monk@, współczuję
pewnie masz racje ale ja już wszystko sprawdzam w związku z tą wątrobą
Nutka wcześniej brałam little me od Healthlabs.15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Kremówko, mogę się poradzić znowu? Zamęczymy Cię chyba naszymi psami i kotami 🙈 będzie o 💩, więc jak ktoś je albo po prostu nie chce, niech nie czyta 😅
Nasz staruszek miał w kale przez dobę świeżą krew. Zachowywał się normalnie (choć jak to dziadek, sporo śpi, więc też może to być trudne do odróżnienia, czy gorzej się czuł, ale nie wydaje mi się). Zadzwoniłam wczoraj do weta, kazali przywieźć dzisiaj rano kupę.
Tydzień temu jak byliśmy na szczepieniu, to pytałam o odrobaczanie i powiedziano nam, że lepiej przywieźć kupę do badania, żeby sprawdzić, czy coś jest. No ok.
Wczoraj wieczorem i dzisiaj rano już krwi nie było, ale postanowiłam i tak zbadać i od razu poprosić o zbadanie tych pasożytów. Dzisiaj mąż zawiózł, no i się okazuje, że trzeba mieć trzy próbki. Nikt nam o tym nie mówił, więc trochę się zirytowałam. I pytanie teraz, czy z jednej coś będą w stanie stwierdzić? Czy jeśli pasożytów nie będzie (bo rozumiem, że to na pasożyty trzy próbki), to takie na dwoje babka wróżyła i może są, a może nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 10:15
-
Kciuki za wizyty 🤞🤞 Nutka, czekam na foteczkę bliźniaczki 🥰
Monk@ współczuję, mam nadzieję, że szybko minie. Ja wczoraj ciągle miałam na coś ochotę, dzisiaj zjadłam śniadanie i już czuję, że dzień bez apetytu, dobrze, że mam rosołek na najbliższe dni 🤦♀️
Ja zamierzam dzisiaj poczytać, załatwiłam sporą część wyprawki i przestała mi mocno zaprzątać głowę, za oknem masakra, grzejniki już ciepłe, więc czas na książkę i kocyk 🥰
Dobrego dnia!Nutka85, Monk@, cukierniczka lubią tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
cukierniczka wrote:Dziewczyny kciuki za wizyty 🍀
A co do tej wątroby to faktycznie przyjrze się suplementacji, zmieniłam ją około 2 miesiące temu, bo wczesniejsza, wg mnie o wiele lepsza składem nie była znana mojej dr i kręciła nosem. A w tym prenatal classic jest laktoza, żelatyna i cukier jako wypełniacz i chyba we wtorek pogadam, że chce wrócić do tej wcześniejszej. Nie wiem czy ma to wplyw ale ja zawsze takich wypełniaczy unikałam a laktozy w ogóle nie toleruje...
Poziomka9204, Monk@, cukierniczka lubią tę wiadomość
-
Monka już spieszę z pomocą 😊
Generalnie szkoda, że Wam nie powiedzieli ale faktycznie wydalanie pasożytów jest okresowe wiec zawsze zbieramy trzy próbki z trzech kolejnych dni do oddzielnych pojemniczków. Na bieżąco wtedy trzyma się w lodowce. Z jednej próbki może być wynik fałszywie ujemny aczkolwiek wyjątkowo ja pojedyncze próbki przyjmuje jeśli mamy kał biegunkowy, bo wtedy jest duża szansa że te pasożyty a raczej ich jaja tam będą.
Co do opcji z badaniem kalu zamiast odrobaczaniem w ciemno u psów z problemami różnymi to zdecydowanie lepsza opcja bo nie ma tabletki na wszystko a możemy tylko niepotrzebnie podrażnić przewód pokarmowy.
Rzadko jednak krew w kale u starszych psiaków to rzeczywiście pasożyty , często to po prostu podrażnienie błony śluzowej, popękane naczynka w niej, problem z jelitem grubym, jakieś zmiany w tej okolicy itd . Ale dwie próbki warto jeszcze dozbierać. No i podejrzewam, że stosik leków bierze ale jakiś probiotyk+probiotyk warto włączyć jeśli nie ma.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 10:28
Monk@ lubi tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Kremówka wrote:Monka już spieszę z pomocą 😊
Generalnie szkoda, że Wam nie powiedzieli ale faktycznie wydalanie pasożytów jest okresowe wiec zawsze zbieramy trzy próbki z trzech kolejnych dni do oddzielnych pojemniczków. Na bieżąco wtedy trzyma się w lodowce. Z jednej próbki może być wynik fałszywie ujemny aczkolwiek wyjątkowo ja pojedyncze próbki przyjmuje jeśli mamy kał biegunkowy, bo wtedy jest duża szansa że te pasożyty a raczej ich jaja tam będą.
Co do opcji z badaniem kalu zamiast odrobaczaniem w ciemno u psów z problemami różnymi to zdecydowanie lepsza opcja bo nie ma tabletki na wszystko a możemy tylko niepotrzebnie podrażnić przewód pokarmowy.
Rzadko jednak krew w kale u starszych psiaków to rzeczywiście pasożyty , często to po prostu podrażnienie błony śluzowej, popękane naczynka w niej, problem z jelitem grubym, jakieś zmiany w tej okolicy itd . Ale dwie próbki warto jeszcze dozbierać. No i podejrzewam, że stosik leków bierze ale jakiś probiotyk+probiotyk warto włączyć jeśli nie ma. -
Trzymam kciuki za wizytę Nutka ✊️
Ja się dziś zapisałam do szkoły rodzenia 😊 spotkania zaczynają się już za około 2 tygodnie (jutro się dowiem dokladniej) i póki co raz w tygodniu, a od 32 tygodnia 2 razy w tygodniu 😄 na NFZ 😄wellwellwell, Monk@, Nutka85, cukierniczka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość