W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jestem do tego stopnia uwielbiająca się uczyć i taka, że jak już się czymś zajmuje co mnie interesuje to na sto procent, że jak weterynaria mnie na razie wysyciła tak teraz przeniosłam to na dziecko i naukę w tym zakresie. Oglądam webinary, szukam, czytam…jaka firma, po co, dlaczego i nieustannie usprawniam i konkretyzuje moją listę 🙈
Ale ja jestem taka - tylko na gotowanie mam wyrąbane 😄
Właśnie czułam kopnięcia z drugiej strony niż ostatnio 🥰
Co do rajstop ostatnio optymistycznie założyłam rajstopy zwykle, bo przecież mają wysoki stan to co za różnica .. tak mi sie rolowały i zjeżdżały w dół i opinały, że chyba jednak sie już nie nadają 😄
A co do śpiworkow i że dziecko w tym śpi to tez nie mogłam ogarnąć, do tego są różne grubości ale jakos nie wyobrażam sobie żeby te grube w mieszkaniu w bloku mialy jakikolwiek sens, bo jest po prostu za ciepło.wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Dziewczyny spokojnie ja mam już jedno dziecko a nadal nie ogarniam co jak się nazywa 😂 i panikuje bo nie wiem co kupić 🤦♀️
Jestem na etapie wyboru otulacza do fotelika i się zastanawiam czy brać taki meega gruby zimowy czy już taki trochę lżejszy. Termin mam na 24. Jak małej nie będzie się spieszyć tak samo jak Leonowi to urodzi się w marcu. W marcu już nie ma takich mrozów wiec bardziej by się przydał taki lżejszy i był by na dłużej. Muszę się szybko zastanowić bo będę z polski zamawiać i teściowie mi przywiozą a przylatują 18.10 wiec czasu dużo nie mam.
Super ze dzisiejsze wizyty udane ❤️Monk@, Poziomka9204, Gusia_ lubią tę wiadomość
-
mamaleonka wrote:Dziewczyny spokojnie ja mam już jedno dziecko a nadal nie ogarniam co jak się nazywa 😂 i panikuje bo nie wiem co kupić 🤦♀️
Jestem na etapie wyboru otulacza do fotelika i się zastanawiam czy brać taki meega gruby zimowy czy już taki trochę lżejszy. Termin mam na 24. Jak małej nie będzie się spieszyć tak samo jak Leonowi to urodzi się w marcu. W marcu już nie ma takich mrozów wiec bardziej by się przydał taki lżejszy i był by na dłużej. Muszę się szybko zastanowić bo będę z polski zamawiać i teściowie mi przywiozą a przylatują 18.10 wiec czasu dużo nie mam.
Super ze dzisiejsze wizyty udane ❤️Gusia_, mamaleonka lubią tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Mamaleonka zawsze możesz po wyjęciu z auta jeszcze położyć kocyk na otulacz wiec tez bym wzięła cieńszy
a w aucie po prostu dać ciepło
Ja to bym chętnie jeszcze raz kupiła wyprawkę tak to lubiłam hahaha 😅❤️ Ale w sumie z córka u boku sobie nie wyobrażam, wiec akceptuje aktualny stanWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2022, 20:52
Poziomka9204, mamaleonka lubią tę wiadomość
-
Kremówka wrote:Ja totalnie nie ogarniam po krokach ile to jest 🙈
Verlie ja nie z Warszawy ale byłam na konsultacji i na pierwszych dwóch wizytach w Feminature, tam doktor był do badań typu nifty pozytywnie nastawiony i generalnie uważam, że pod kątem ginekologicznym najlepsze miejsce na mapie. I tam zarówno doktor D jak i jego żona.
Właśnie podglądałam Feminature, ale o innym lekarzu myślałam, o doktorze B
Dzięki dziewczyny, jutro będę próbować umówić to NIFTYChyba zdecydujemy się na NIFTY Plus.
Tymczasem pozdrawiam, ostatni raz z tego łóżeczka. I niestety jutro nie będę nadawać z obiecanego materaca ani kanapy, bo mamy obsuwę ze stolarzem i jedziemy na weekend do teściów, żeby się przespać w jakichś ludzkich warunkach 🤣 do usłyszonka!Poziomka9204, Kasiooola, mamaleonka lubią tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
Kremówka wrote:Ja jestem do tego stopnia uwielbiająca się uczyć i taka, że jak już się czymś zajmuje co mnie interesuje to na sto procent, że jak weterynaria mnie na razie wysyciła tak teraz przeniosłam to na dziecko i naukę w tym zakresie. Oglądam webinary, szukam, czytam…jaka firma, po co, dlaczego i nieustannie usprawniam i konkretyzuje moją listę 🙈
Ale ja jestem taka - tylko na gotowanie mam wyrąbane 😄
Właśnie czułam kopnięcia z drugiej strony niż ostatnio 🥰
Co do rajstop ostatnio optymistycznie założyłam rajstopy zwykle, bo przecież mają wysoki stan to co za różnica .. tak mi sie rolowały i zjeżdżały w dół i opinały, że chyba jednak sie już nie nadają 😄
A co do śpiworkow i że dziecko w tym śpi to tez nie mogłam ogarnąć, do tego są różne grubości ale jakos nie wyobrażam sobie żeby te grube w mieszkaniu w bloku mialy jakikolwiek sens, bo jest po prostu za ciepło.
Widziałam gdzieś w internecie tabelkę, jaki TOG śpiworka wybrać w zależności od temperatury pomieszczenia
Ja też powoli będę się brała za tworzenie listy wyprawkowej. Mam wykupiony webinar z zaufajpoloznej, ale że w tym tygodniu miałam kurs online od 8 do 15 codziennie, to wieczorami już mi się nie chciało niczego słuchać i odłożyłam tę przyjemność na przyszły tydzień.
Moja Mała się rozbrykała, kopie już w sposób odczuwalny ręką położoną na brzuchu ♥️. Wczoraj mężowi się udało to pierwszy raz wyczuć, widziałam, że był poruszony 😍.
Verlie, wspieram Cię w pakowaniowej niedoli. Musiałam ostatnio zwinąć moje studenckie mieszkanie, wszystko posegregować, popakować i wywieźć na przechowanie u rodziców i teściów, bo u nas by się to nie zmieściło w całości 🤦🏽♀️. Ta akcja mi uzmysłowiła, iloma niepotrzebnymi przedmiotami się zawaliłam.Kremówka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Verliebt, a tyle co wczoraj na spacerze z psem myślałam o Twoim pakowaniu i jak tam Wasze stolarz... No to wszystko już wiemy 🙄 dawaj znać, jak Wam idzie
Ja też widziałam te tabelki śpiworkowe, dużo ich się pojawia w internecie, więc myślę, że na spokojnie ogarniemy 😁 nie ma co się na zapas martwić 😁
Zuzka, ja sobie obiecałam na swoim na bieżąco przeglądać wsysysko i się pozbywać, ale no nie wyszło trochę 🙄 co jakiś czas coś tam przejrzę, ale najgorsze dla mnie są te problematyczne rzeczy, z którymi nie wiadomo, co zrobić i dla świętego spokoju wrzuca się je gdzieś do jakiejś szafki wstydu, a potem się kumulują. I przejrzeć to to też wyzwanie 🙄 ja się do swojej jednej zabierałam kilka razy, ale w końcu postanowiłam sobie, że zrobię to i koniec i poszło 😁verliebtindich, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Miłego dnia Dziewczynki 😘
Ja dzisiaj obudziłam się już bez temperatury wreszcie. Myślę, że potem na pewno podrośnie, ale lepiej zacząć dzień z 36,6 niż 37,5 🤪
Ale nie mogę kasłać, tak mi katar poszedł na zatoki, że przy każdym kaszlnięciu boli skroń, zatoki przynosowe i głowa z tyłu. Zawsze pomagał Ibuprom zatoki, teraz trzeba się przemeczyc chyba 😔
Co do wyprawki, to ja nadal mam mętlik w głowie. Ciuszki w miarę posegregowane, ale na razie też nie umiem sobie wyobrazić jak ja to wszystko podobieram 🤪
Mąż już ogarnął porządki w piwnicy i na strychu, teraz czas na mnie, żeby w naszej sypialni zrobić czystkę i część rzeczy tam wynieść. Daje sobie jeszcze weekend na dojście do siebie z infekcja i ruszam do roboty 🙂Zuz.ka, cukierniczka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny te tabelki to tak orientacyjnie traktujcie. Pamietam, jak kiedyś na spacer młoda jak miała ze 3 miesiące ubrałam wg tabelki do pogody to płakała pół drogi, nie wiedziałam, o co jej chodzi. Dotykam na karku a ona lodowata. Wiec skończyło się tak, ze ją niosłam pod swetrem i od tamtej pory tabelki skasowałam z telefonu 😂 każde dziecko inne, jedno ciepłolubne, inne nie, tak aby uprzedzam
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Nutka85 wrote:Miłego dnia Dziewczynki 😘
Ja dzisiaj obudziłam się już bez temperatury wreszcie. Myślę, że potem na pewno podrośnie, ale lepiej zacząć dzień z 36,6 niż 37,5 🤪
Ale nie mogę kasłać, tak mi katar poszedł na zatoki, że przy każdym kaszlnięciu boli skroń, zatoki przynosowe i głowa z tyłu. Zawsze pomagał Ibuprom zatoki, teraz trzeba się przemeczyc chyba 😔
Co do wyprawki, to ja nadal mam mętlik w głowie. Ciuszki w miarę posegregowane, ale na razie też nie umiem sobie wyobrazić jak ja to wszystko podobieram 🤪
Mąż już ogarnął porządki w piwnicy i na strychu, teraz czas na mnie, żeby w naszej sypialni zrobić czystkę i część rzeczy tam wynieść. Daje sobie jeszcze weekend na dojście do siebie z infekcja i ruszam do roboty 🙂
Ja bardzo polecam wszelkie irygacje zatok roztworem soli fizjologicznej (irigasin na przykład), dają dużą ulgę.
Gusia, wiadomo, wszystko orientacyjnie, ale jakaś wskazówka to jestMonk@ lubi tę wiadomość
-
Zuz.ka wrote:Ja bardzo polecam wszelkie irygacje zatok roztworem soli fizjologicznej (irigasin na przykład), dają dużą ulgę.
Gusia, wiadomo, wszystko orientacyjnie, ale jakaś wskazówka to jest
Mąż używa... Ja przyznam szczerze, że dotąd się nie skusiłam, mam wrażenie, że to będzie bardzo nieprzyjemne. Ale dzisiaj już spróbuję, bo ten ból jest okropny 😔
A z tymi rozpiskami, to wiadomo, jest to tylko punkt wyjścia🙂
Tak jak u dorosłych - najlepsza jest końcówka wakacji. Na przystankach widuje się osoby w krótkim rękawku obok tych w kurtkach i polbutach 🤪
Przyjdzie czas, to nauczymy się naszych dzieci 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2022, 09:07
-
Nutka85 wrote:Mąż używa... Ja przyznam szczerze, że dotąd się nie skusiłam, mam wrażenie, że to będzie bardzo nieprzyjemne. Ale dzisiaj już spróbuję, bo ten ból jest okropny 😔
A z tymi rozpiskami, to wiadomo, jest to tylko punkt wyjścia🙂
Tak jak u dorosłych - najlepsza jest końcówka wakacji. Na przystankach widuje się osoby w krótkim rękawku obok tych w kurtkach i polbutach 🤪
Przyjdzie czas, to nauczymy się naszych dzieci 😍.
O, też lubię te obserwacje z pór przejściowych 🤣. Ja jestem z tych zimnolubnych, ciekawe czy Mała to odziedziczy (mam nadzieję, bo jestem fanką życia i spania w dość niskich temperaturach i bardzo nie lubię tendencji do przegrzewania dzieci 😄). -
Zuzka ja tez jestem ciepłolubna ❤️😅 moja córka poszła we mnie poza spaniem, ja do spania musze być zawinięta po czubek głowy a jej wystarcza nogi przykryte i w nocy to wyglada tak, ze ja spie teraz pod kołdra i kocem a ona z mężem odkryci 😂 najpierw z tym walczyłam i ją przykrywałam ale już dałam spokój, ten typ tak ma, ze do spania lubi chłodniej 😂
-
Ja jestem totalnie ciepłolubna i zawsze jest mi zimno (jedynie wygrzewajac się latem na sloneczku nie
a mój mąż calkiem odwrotnie, siedziałby w klimatyzacji i i tak się poci 🤣
Ciekawa jestem w kogo wda się Julek
Z charakteru mam nadzieję że w ojca, żeby nie był taki nerwowy jak ja 🍀Poziomka9204 lubi tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Gusia_ wrote:Zuzka ja tez jestem ciepłolubna ❤️😅 moja córka poszła we mnie poza spaniem, ja do spania musze być zawinięta po czubek głowy a jej wystarcza nogi przykryte i w nocy to wyglada tak, ze ja spie teraz pod kołdra i kocem a ona z mężem odkryci 😂 najpierw z tym walczyłam i ją przykrywałam ale już dałam spokój, ten typ tak ma, ze do spania lubi chłodniej 😂
-
Ja jestem z tych marznących, ale w ciąży trochę mi się pozmieniało, ostatnio budzę się w nocy zlana potem, chodzę beż skarpetek, gdzie w taką pogodę nie było wcześniej o tym mowy 😅 otwieram ciągle okna, bo mi duszno w mieszkaniu, grzejniki zakręcone, normalnie leżałabym pod kocem i byłabym lodowata. Chyba krążenie mi lepiej działa w ciąży 😄
Ja bym chciała żeby nasze dziecko miało lekki sen jak tatuś, bo on śpi wszędzie gdzie się da, nic jemu nie przeszkadza jak jest zmęczony. Aktualnie to jest aktywny w nocy, bardzo intensywnie, chyba dlatego ciężko sypiam.👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
cukierniczka wrote:Ja jestem totalnie ciepłolubna i zawsze jest mi zimno (jedynie wygrzewajac się latem na sloneczku nie
a mój mąż calkiem odwrotnie, siedziałby w klimatyzacji i i tak się poci 🤣
Ciekawa jestem w kogo wda się Julek
Z charakteru mam nadzieję że w ojca, żeby nie był taki nerwowy jak ja 🍀
To u nas jest to samo. Ja jestem totalnym zmarźluchem, ostatnimi czasy to w kurtce zimowej potrafiłam do marca/kwietnia chodzić 😅 w domu wiecznie pod kocem, bo jak sie włączy ogrzewanie mąż już caly czerwony, chodzi bez koszulki i placze jak mi może byc zimno, jak on sie zaraz ugotuje 🤷♀️😅cukierniczka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość