X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • Kremówka Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem do tego stopnia uwielbiająca się uczyć i taka, że jak już się czymś zajmuje co mnie interesuje to na sto procent, że jak weterynaria mnie na razie wysyciła tak teraz przeniosłam to na dziecko i naukę w tym zakresie. Oglądam webinary, szukam, czytam…jaka firma, po co, dlaczego i nieustannie usprawniam i konkretyzuje moją listę 🙈
    Ale ja jestem taka - tylko na gotowanie mam wyrąbane 😄

Właśnie czułam kopnięcia z drugiej strony niż ostatnio 🥰

Co do rajstop ostatnio optymistycznie założyłam rajstopy zwykle, bo przecież mają wysoki stan to co za różnica .. tak mi sie rolowały i zjeżdżały w dół i opinały, że chyba jednak sie już nie nadają 😄

A co do śpiworkow i że dziecko w tym śpi to tez nie mogłam ogarnąć, do tego są różne grubości ale jakos nie wyobrażam sobie żeby te grube w mieszkaniu w bloku mialy jakikolwiek sens, bo jest po prostu za ciepło.

wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

29 lat
    30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
    ➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
    ➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
    ➖Kir tylko 2DS2
    ➖ krótka faza lutealna

🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina

17/06 hcg 14,26 🍀
    30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
    06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
    14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
    27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
    02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
    17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
    14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
    12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
    17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
    02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
    15/11 (24+6) 700g ☺️
    07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
    21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
    02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
    15-20/01 szpital-hipoglikemia
    21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
    04/02 (36+3) 2936g 🤩
    05-10/02 szpital

23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
    planowana CC w 39+1
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    A ty kiedy zaczynasz zajęcia? Bo widziałam, że w niektórych szkołach można już od 21t
    Właśnie od 21tc będę miała zajęcia raz w tygodniu

wellwellwell, verliebtindich lubią tę wiadomość

• wellwellwell Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Właśnie od 21tc będę miała zajęcia raz w tygodniu

O super, to dawaj znać jak wrażenia 😊

Kofii lubi tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • mamaleonka Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spokojnie ja mam już jedno dziecko a nadal nie ogarniam co jak się nazywa 😂 i panikuje bo nie wiem co kupić 🤦‍♀️
    Jestem na etapie wyboru otulacza do fotelika i się zastanawiam czy brać taki meega gruby zimowy czy już taki trochę lżejszy. Termin mam na 24. Jak małej nie będzie się spieszyć tak samo jak Leonowi to urodzi się w marcu. W marcu już nie ma takich mrozów wiec bardziej by się przydał taki lżejszy i był by na dłużej. Muszę się szybko zastanowić bo będę z polski zamawiać i teściowie mi przywiozą a przylatują 18.10 wiec czasu dużo nie mam.

Super ze dzisiejsze wizyty udane ❤️

Monk@, Poziomka9204, Gusia_ lubią tę wiadomość

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaleonka wrote:
    Dziewczyny spokojnie ja mam już jedno dziecko a nadal nie ogarniam co jak się nazywa 😂 i panikuje bo nie wiem co kupić 🤦‍♀️
    Jestem na etapie wyboru otulacza do fotelika i się zastanawiam czy brać taki meega gruby zimowy czy już taki trochę lżejszy. Termin mam na 24. Jak małej nie będzie się spieszyć tak samo jak Leonowi to urodzi się w marcu. W marcu już nie ma takich mrozów wiec bardziej by się przydał taki lżejszy i był by na dłużej. Muszę się szybko zastanowić bo będę z polski zamawiać i teściowie mi przywiozą a przylatują 18.10 wiec czasu dużo nie mam.

Super ze dzisiejsze wizyty udane ❤️
    Chyba postawiłabym na trochę cieńszy ten otulacz, chyba, że u Was długie i mroźne zimy 😊

Gusia_, mamaleonka lubią tę wiadomość

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaleonka zawsze możesz po wyjęciu z auta jeszcze położyć kocyk na otulacz wiec tez bym wzięła cieńszy ;) a w aucie po prostu dać ciepło

Ja to bym chętnie jeszcze raz kupiła wyprawkę tak to lubiłam hahaha 😅❤️ Ale w sumie z córka u boku sobie nie wyobrażam, wiec akceptuje aktualny stan

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2022, 20:52

Poziomka9204, mamaleonka lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • mamaleonka Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny
    To zamawiam te cieńsze 😊 dobrze ze tu jesteście❤️

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

age.png
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kremówka wrote:
    Ja totalnie nie ogarniam po krokach ile to jest 🙈

Verlie ja nie z Warszawy ale byłam na konsultacji i na pierwszych dwóch wizytach w Feminature, tam doktor był do badań typu nifty pozytywnie nastawiony i generalnie uważam, że pod kątem ginekologicznym najlepsze miejsce na mapie. I tam zarówno doktor D jak i jego żona.

Właśnie podglądałam Feminature, ale o innym lekarzu myślałam, o doktorze B :D

Dzięki dziewczyny, jutro będę próbować umówić to NIFTY :) Chyba zdecydujemy się na NIFTY Plus.

Tymczasem pozdrawiam, ostatni raz z tego łóżeczka. I niestety jutro nie będę nadawać z obiecanego materaca ani kanapy, bo mamy obsuwę ze stolarzem i jedziemy na weekend do teściów, żeby się przespać w jakichś ludzkich warunkach 🤣 do usłyszonka!

Poziomka9204, Kasiooola, mamaleonka lubią tę wiadomość

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
    28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kremówka wrote:
    Ja jestem do tego stopnia uwielbiająca się uczyć i taka, że jak już się czymś zajmuje co mnie interesuje to na sto procent, że jak weterynaria mnie na razie wysyciła tak teraz przeniosłam to na dziecko i naukę w tym zakresie. Oglądam webinary, szukam, czytam…jaka firma, po co, dlaczego i nieustannie usprawniam i konkretyzuje moją listę 🙈
    Ale ja jestem taka - tylko na gotowanie mam wyrąbane 😄

Właśnie czułam kopnięcia z drugiej strony niż ostatnio 🥰

Co do rajstop ostatnio optymistycznie założyłam rajstopy zwykle, bo przecież mają wysoki stan to co za różnica .. tak mi sie rolowały i zjeżdżały w dół i opinały, że chyba jednak sie już nie nadają 😄

A co do śpiworkow i że dziecko w tym śpi to tez nie mogłam ogarnąć, do tego są różne grubości ale jakos nie wyobrażam sobie żeby te grube w mieszkaniu w bloku mialy jakikolwiek sens, bo jest po prostu za ciepło.

Widziałam gdzieś w internecie tabelkę, jaki TOG śpiworka wybrać w zależności od temperatury pomieszczenia :)

Ja też powoli będę się brała za tworzenie listy wyprawkowej. Mam wykupiony webinar z zaufajpoloznej, ale że w tym tygodniu miałam kurs online od 8 do 15 codziennie, to wieczorami już mi się nie chciało niczego słuchać i odłożyłam tę przyjemność na przyszły tydzień.

Moja Mała się rozbrykała, kopie już w sposób odczuwalny ręką położoną na brzuchu ♥️. Wczoraj mężowi się udało to pierwszy raz wyczuć, widziałam, że był poruszony 😍.

Verlie, wspieram Cię w pakowaniowej niedoli. Musiałam ostatnio zwinąć moje studenckie mieszkanie, wszystko posegregować, popakować i wywieźć na przechowanie u rodziców i teściów, bo u nas by się to nie zmieściło w całości 🤦🏽‍♀️. Ta akcja mi uzmysłowiła, iloma niepotrzebnymi przedmiotami się zawaliłam.

Kremówka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verliebt, a tyle co wczoraj na spacerze z psem myślałam o Twoim pakowaniu i jak tam Wasze stolarz... No to wszystko już wiemy 🙄 dawaj znać, jak Wam idzie :)

Ja też widziałam te tabelki śpiworkowe, dużo ich się pojawia w internecie, więc myślę, że na spokojnie ogarniemy 😁 nie ma co się na zapas martwić 😁
    Zuzka, ja sobie obiecałam na swoim na bieżąco przeglądać wsysysko i się pozbywać, ale no nie wyszło trochę 🙄 co jakiś czas coś tam przejrzę, ale najgorsze dla mnie są te problematyczne rzeczy, z którymi nie wiadomo, co zrobić i dla świętego spokoju wrzuca się je gdzieś do jakiejś szafki wstydu, a potem się kumulują. I przejrzeć to to też wyzwanie 🙄 ja się do swojej jednej zabierałam kilka razy, ale w końcu postanowiłam sobie, że zrobię to i koniec i poszło 😁

verliebtindich, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia Dziewczynki 😘

Ja dzisiaj obudziłam się już bez temperatury wreszcie. Myślę, że potem na pewno podrośnie, ale lepiej zacząć dzień z 36,6 niż 37,5 🤪
    Ale nie mogę kasłać, tak mi katar poszedł na zatoki, że przy każdym kaszlnięciu boli skroń, zatoki przynosowe i głowa z tyłu. Zawsze pomagał Ibuprom zatoki, teraz trzeba się przemeczyc chyba 😔

Co do wyprawki, to ja nadal mam mętlik w głowie. Ciuszki w miarę posegregowane, ale na razie też nie umiem sobie wyobrazić jak ja to wszystko podobieram 🤪
    Mąż już ogarnął porządki w piwnicy i na strychu, teraz czas na mnie, żeby w naszej sypialni zrobić czystkę i część rzeczy tam wynieść. Daje sobie jeszcze weekend na dojście do siebie z infekcja i ruszam do roboty 🙂

Zuz.ka, cukierniczka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te tabelki to tak orientacyjnie traktujcie. Pamietam, jak kiedyś na spacer młoda jak miała ze 3 miesiące ubrałam wg tabelki do pogody to płakała pół drogi, nie wiedziałam, o co jej chodzi. Dotykam na karku a ona lodowata. Wiec skończyło się tak, ze ją niosłam pod swetrem i od tamtej pory tabelki skasowałam z telefonu 😂 każde dziecko inne, jedno ciepłolubne, inne nie, tak aby uprzedzam ;)

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka85 wrote:
    Miłego dnia Dziewczynki 😘

Ja dzisiaj obudziłam się już bez temperatury wreszcie. Myślę, że potem na pewno podrośnie, ale lepiej zacząć dzień z 36,6 niż 37,5 🤪
    Ale nie mogę kasłać, tak mi katar poszedł na zatoki, że przy każdym kaszlnięciu boli skroń, zatoki przynosowe i głowa z tyłu. Zawsze pomagał Ibuprom zatoki, teraz trzeba się przemeczyc chyba 😔

Co do wyprawki, to ja nadal mam mętlik w głowie. Ciuszki w miarę posegregowane, ale na razie też nie umiem sobie wyobrazić jak ja to wszystko podobieram 🤪
    Mąż już ogarnął porządki w piwnicy i na strychu, teraz czas na mnie, żeby w naszej sypialni zrobić czystkę i część rzeczy tam wynieść. Daje sobie jeszcze weekend na dojście do siebie z infekcja i ruszam do roboty 🙂

Ja bardzo polecam wszelkie irygacje zatok roztworem soli fizjologicznej (irigasin na przykład), dają dużą ulgę.

Gusia, wiadomo, wszystko orientacyjnie, ale jakaś wskazówka to jest :)

Monk@ lubi tę wiadomość

• Nutka85 Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz.ka wrote:
    Ja bardzo polecam wszelkie irygacje zatok roztworem soli fizjologicznej (irigasin na przykład), dają dużą ulgę.

Gusia, wiadomo, wszystko orientacyjnie, ale jakaś wskazówka to jest :)

Mąż używa... Ja przyznam szczerze, że dotąd się nie skusiłam, mam wrażenie, że to będzie bardzo nieprzyjemne. Ale dzisiaj już spróbuję, bo ten ból jest okropny 😔

A z tymi rozpiskami, to wiadomo, jest to tylko punkt wyjścia🙂
    Tak jak u dorosłych - najlepsza jest końcówka wakacji. Na przystankach widuje się osoby w krótkim rękawku obok tych w kurtkach i polbutach 🤪

Przyjdzie czas, to nauczymy się naszych dzieci 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2022, 09:07

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka85 wrote:
    Mąż używa... Ja przyznam szczerze, że dotąd się nie skusiłam, mam wrażenie, że to będzie bardzo nieprzyjemne. Ale dzisiaj już spróbuję, bo ten ból jest okropny 😔

A z tymi rozpiskami, to wiadomo, jest to tylko punkt wyjścia🙂
    Tak jak u dorosłych - najlepsza jest końcówka wakacji. Na przystankach widuje się osoby w krótkim rękawku obok tych w kurtkach i polbutach 🤪

Przyjdzie czas, to nauczymy się naszych dzieci 😍
    Nie jest specjalnie przyjemne (uczucie trochę jak po nalaniu się wody do nosa na basenie), ale naprawdę pomaga, bo udrażnia zatoki, zmniejsza ciśnienie w nich i tym samym niweluje ból :).

O, też lubię te obserwacje z pór przejściowych 🤣. Ja jestem z tych zimnolubnych, ciekawe czy Mała to odziedziczy (mam nadzieję, bo jestem fanką życia i spania w dość niskich temperaturach i bardzo nie lubię tendencji do przegrzewania dzieci 😄).

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzka ja tez jestem ciepłolubna ❤️😅 moja córka poszła we mnie poza spaniem, ja do spania musze być zawinięta po czubek głowy a jej wystarcza nogi przykryte i w nocy to wyglada tak, ze ja spie teraz pod kołdra i kocem a ona z mężem odkryci 😂 najpierw z tym walczyłam i ją przykrywałam ale już dałam spokój, ten typ tak ma, ze do spania lubi chłodniej 😂

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • cukierniczka Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem totalnie ciepłolubna i zawsze jest mi zimno (jedynie wygrzewajac się latem na sloneczku nie ;) a mój mąż calkiem odwrotnie, siedziałby w klimatyzacji i i tak się poci 🤣
    Ciekawa jestem w kogo wda się Julek ;)
    Z charakteru mam nadzieję że w ojca, żeby nie był taki nerwowy jak ja 🍀

15.06 ⏸
    17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
    29.06 usg jest zarodek
    06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
    17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
    12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
    14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
    23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
    15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
    17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
    age.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Zuzka ja tez jestem ciepłolubna ❤️😅 moja córka poszła we mnie poza spaniem, ja do spania musze być zawinięta po czubek głowy a jej wystarcza nogi przykryte i w nocy to wyglada tak, ze ja spie teraz pod kołdra i kocem a ona z mężem odkryci 😂 najpierw z tym walczyłam i ją przykrywałam ale już dałam spokój, ten typ tak ma, ze do spania lubi chłodniej 😂
    Ja cały rok, bez względu na temperaturę, śpię przy otwartym oknie, przy skrajnie niskich dorzucam sobie najwyżej koc na kołdrę 🤣. Przy noworodku będę się musiała oduczyć tak skrajnego hartowania 😄

• Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja jestem z tych marznących, ale w ciąży trochę mi się pozmieniało, ostatnio budzę się w nocy zlana potem, chodzę beż skarpetek, gdzie w taką pogodę nie było wcześniej o tym mowy 😅 otwieram ciągle okna, bo mi duszno w mieszkaniu, grzejniki zakręcone, normalnie leżałabym pod kocem i byłabym lodowata. Chyba krążenie mi lepiej działa w ciąży 😄

Ja bym chciała żeby nasze dziecko miało lekki sen jak tatuś, bo on śpi wszędzie gdzie się da, nic jemu nie przeszkadza jak jest zmęczony. Aktualnie to jest aktywny w nocy, bardzo intensywnie, chyba dlatego ciężko sypiam.

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukierniczka wrote:
    Ja jestem totalnie ciepłolubna i zawsze jest mi zimno (jedynie wygrzewajac się latem na sloneczku nie ;) a mój mąż calkiem odwrotnie, siedziałby w klimatyzacji i i tak się poci 🤣
    Ciekawa jestem w kogo wda się Julek ;)
    Z charakteru mam nadzieję że w ojca, żeby nie był taki nerwowy jak ja 🍀

To u nas jest to samo. Ja jestem totalnym zmarźluchem, ostatnimi czasy to w kurtce zimowej potrafiłam do marca/kwietnia chodzić 😅 w domu wiecznie pod kocem, bo jak sie włączy ogrzewanie mąż już caly czerwony, chodzi bez koszulki i placze jak mi może byc zimno, jak on sie zaraz ugotuje 🤷‍♀️😅

cukierniczka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ