W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiooola wrote:Jest mi dzisiaj nie dobrze 🤮 znowu mnie ciągnę na wymioty, więc nawet głowy od poduszki nie podnoszę od rana🤪
Ale już się poprawiam i życzę miłego dzionka, 🍁 u nas słoneczko, 🍁
U nas na deszcz się właśnie zanosi, a chciałam iść na spacer 😝Kasiooola lubi tę wiadomość
-
Kasiola trzeba jakoś przegnać tego rzyga od Ciebie...
U nas dzisiaj ładna pogoda, zaraz ruszam na miasto.
W niedzielę mój mąż kończy 30ści lat, trzeba coś przygotować dla potencjalnych gości 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2022, 12:53
Kremówka, cukierniczka lubią tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
U mnie dzisiaj też ładna pogoda, mąż mnie wyciągnął na krótki spacer przed pracą 😉
Anja bym zjadła wszystko co mam w lodówce 😂
Mam kopytka, chciałam zrobić sos grzybowy (jecie grzyby w ciąży? Bo słyszę różne skrajne opinie), mam fasolkę, zimne nóżki i pyszne jabłka 😂😂😂 i jeszcze śliwki 😜
A jutro krzywa cukrowa 🤦♀️
A z takich pytań bardzo ciazowo-osobistych. Czy któraś z Was ma problem z nietrzymaniem moczu?
Nie cały czas, ale jak mam mocny kaszel, to typowo objawy kropelkowego nietrzymania 😢 wiem, że to się zdarza, ale mnie mocno dołuje. Fizjo pociesza, że to na pewno minie. Ja jestem jeszcze bardziej narażona przez nadmierne napięte mięśnie 😢 ech...
-
Poziomka ale jesteście imprezowi ! 🥳
Kasiola współczuje…
Ja właśnie dostałam przesyłkę z rozkiem od Lullalove 😊 i zamówiłam piękny kocyk do fotelika i poduszkę do karmienia i jakaś tam duperelke żeby mieć darmowa dostawę od Muminky🤩, piękny ten kocyk właśnie na sezon gdy już się zima bedxie miała ku końcowi myśle, że ideolo. Kończę już tą manie zakupów na chwile 😅cukierniczka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Nutka, ja jem grzyby. Jeśli się nie powinno jeść, to raczej dlatego, że są ciężkostrawne i może Cię brzuch boleć. Tak to chyba raczej nie ma przeciwwskazań, jeśli się dobrze orientuję
Ja też mam od jakiego czasu bardzo duży apetyt, ale nic mi jakoś specjalnie nie smakuje. Tzn. mam ochotę na to czy tamto, ale jak zjem, to nie czuję się jakoś zaspokojona, jakieś to dla mnie "normalne" jedzenie, choć to dania, które kiedyś uwielbiałam.
Z nietrzymaniem moczu nie mam na szczęśliwe problemu, ale mam nadzieję, że będzie jak Ci fizjo mówi i szybko przejdzie -
Nutka ja rozmawiałam o grzybach z lekarzem i on powiedział, ze takie hodowlane są jak najbardziej okej w stylu kurki, boczniaki itd. O innych tylko powiedział, żebym uważała, cokolwiek to znaczy. Ale mnie wystarczył do szczęścia makaron z kurkami z marketu 😅 Ja się boje jesc grzyby zbierane przez kogoś z lasu, żeby tam się nie trafiło nic trującego, po prostu nie ufam w pełni kompetencjom zbieraczy nawet doświadczonym 😅 także u mnie na wigilie będą uszka z pieczarkami, takie życie
Ja miałam chwilowy problem z nietrzymaniem moczu tuż po porodzie. Potem szczęśliwie zniknęło i nie wróciło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2022, 13:24
-
mamaleonka wrote:Jestem załamana, lekarz stwierdził ze wszystko ok i ze mam wrócić do pracy. Wydaje mi się że oni myślą ze te zawroty głowy sobie wymyśliłam.. 😢😢
Wybłagałam o pół etatu.
Wiec w poniedziałek muszę wrócić. -
Poziomka, o jaaa kiedy ja 30 kończyłam🤣 lata świetlne temu 😂 miłych zakupów
Zyga oddam bo dzisiaj zero apetytu, mała spokojna, nie ma po czym szaleć w brzuchu, mam nadzieję że nadrobię witaminkami na kolacje 🤮
Mamaleonka🙈 to ja tyle czasu sama broniłam się przed L4 i ciągle się bronię bo zaczynam dopiero 1. 11. Nie rozumiem podejścia lekarzy zawroty głowy są niebezpieczne, jeździsz samochodem?
Nutka, ja też jem normalnie grzyby, zbierane z lasu też, ale ból brzucha był i po nich. Z nietrzymaniem moczu też jeszcze nie mam problemu, chociaż lekarz mnie uczulal że może się pojawić, liczę że mam ściśnięte mięśnie przez codzienne treningi
Dopiero teraz robię trening, głowa przestała bolec i kanapka z masłem weszła i czuje ze zamiast zaparc dzisiaj będzie biegunka tylko się zaczęłam ruszać 🥴 muszę obiadek dla syna jakiś wymyślec, on dzisiaj długo bo ma egzamin na kartę rowerowa 🥴 teraz na kartę trzeba się uczyć testów jak na prawo jazdy 🤪Poziomka9204 lubi tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Ja jem tylko podgrzybki, umiem je odróżnić i jestem pewna co jem 😉 żadnych dolegliwości po nich nie mam, więc się delektuję 😜
Mamaleonka, no chyba żartują 😱 mdlejesz, a masz pracować? 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
wellwellwell lubi tę wiadomość
-
Mamaleonka, to nie do pomyślenia!!! Dobrze mi się kojarzy, że jutro masz połówkowe? Może z tym lekarzem uda się pogadać?
Ja słyszałam że grzyby można jak najbardziej, natomiast ja byłam zawsze nieufna do tych leśnych, więc teraz to tylko pieczarki, kurki i boczniaki, tak jak zawsze
Ale ostatnio pamiętam natknęłam się na stories mamyginekolog i mówiła, że grzyby jak najbardziej można jeść.Nutka85 lubi tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Nutka mój mąż w tym roku nazbierał mnóstwo borowikow i podgrzybkow i jem je ze smakiem 🤤🤤 w naszych lasach nie ma trujących grzybów z gąbkami, więc nie widzę tu żadnego ryzyka. 😉 jedyne co to czytałam, że nie wolno surowych grzybów w ciąży jesc, ale nigdy mi nie przyszło do głowy, żeby jeść surowe grzyby leśne 🤔
Mamaleonka o jejku, masakra 😟😟😟 bardzo współczuję, że tak yo u was działa. 😟 niemniej jednak mam nadzieję, że czujesz się choć trochę lepiej...Nutka85 lubi tę wiadomość
-
Mamaleonka ale Ci współczuje... Jak lekarz moze nie rozumiec powagi sytuacji? A jak zemdlejesz gdzies w drodze do pracy i cos Ci sie stanie? Masakra jakas, ja rozumiem, ze wiele kobiet troche "wymusza" L4 no ale Ty ewidentnie nie, po prostu żle sie czujesz...
well no mi tez sobie ciezko wyobrazic jedzenie surowych borowików hahaha -
Pytanie do dziewczyn spacerujących
dziś zrobiłam prawie 10k kroków, ale tak w trzech partiach. I teraz, tak na koniec, zaczęłam mieć takie bóle jak zakwasy w okolicy jajników (przynajmniej tam, gdzie zwykle były jajniki, nie wiem, czy one też się przemieszczają, pewnie jak wszystko
). Może to więzadła? Wczoraj zrobiłam dużo mniej, jakieś 5-6k i też miałam po południu takie bóle. Też tak macie?
-
Monk@, dokładnie o tym samym myślałam ja zrobilam 6000krokow na raz ale wolniutkim tempem. I właśnie od pół godziny pobolewa mnie w okolicach prawego jajnika (a przynajmniej tam gdzie byl wcześniej
Stawiałabym że to normalne? Ogólnie strasznie ten brzuch po spacerze zaczął mi ciążyć, aż strach pomyśleć co będzie dalej15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Mnie to zaczęło zastanawiać, bo może nie codziennie, ale coś tam spaceruję, a wcześniej tego nie miałam. Choć jak teraz myślę i na początku miałam bóle, gdzie podejrzewałam więzadła, to też myślałam, że to jajniki 🤔
-
Niestety na usg nic nie zdziałam bo jest robione w szpitalu przez osobę która i tak nie może mi wystawić zwolnienia. Może to zrobić tylko lekarz rodzinny albo ginekolog.
Do pracy dojeżdżam ok 30 km.
Dostałam ćwiczenia które mam wykonać na przesunięcie otolitów i to powinno pomoc na zawroty głowy. Omdleń od tygodnia nie mam.
Ewentualnie jak ćwiczenia nie pomogą to mam iść do laryngologa. -
Mamaleonka szkoda słów. Bardzo mi przykro 😥 ciężko cokolwiek doradzić w tej sytuacji.
Monk@ ja dzisiaj zrobiłam 18000 i powiem Wam, że nic mnie nie ciągnie, takie problemy miałam na samym początku ciąży, jak macica z maluchem była nisko. Ale taka była piękna pogoda, że żal było nie skorzystać 🥰 teraz padam na twarz...
Kremówka, ten rok jest wyjątkowy, normalnie nie mamu aż tylu powodów do świętowania w ciągu roku 🙈
Kasiola zakupy były typowo spożywcze, kupa mięsa, bo mój mąż uwielbia gotować dla gości i wymyślił sporo dobrych rzeczy 😊👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
A tu ostatnio chyba o komodach czy meblach było - my wczoraj odebraliśmy i właśnie skończyłam ładować ją ciuszkami. Cała pełna 😂 ale cieszę się, bo się w końcu kartonów pozbyłam
jeszcze nie sortowałam tego, póki co wrzuciłam jak leci, bo za jakiś czas pewnie będę wszystko prać, to i tak się wymiesza
wtedy będę już układać jakoś sensowniej, pewnie rozmiarami
cukierniczka, Nutka85, mamaleonka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:A tu ostatnio chyba o komodach czy meblach było - my wczoraj odebraliśmy i właśnie skończyłam ładować ją ciuszkami. Cała pełna 😂 ale cieszę się, bo się w końcu kartonów pozbyłam
jeszcze nie sortowałam tego, póki co wrzuciłam jak leci, bo za jakiś czas pewnie będę wszystko prać, to i tak się wymiesza
wtedy będę już układać jakoś sensowniej, pewnie rozmiarami
A właśnie a propo komody. Kupujecie zwykłą komode czy takie co sa od razu z przewijakiem na gorze?