X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • cukierniczka Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny, dospalam dziś z przerwami do 7 rano, cudownie🥰 chociaż o snach wolałabym jak najszybciej zapomnieć :/

Well, wszystkiego najlepszego!!!🎂🎁🎉

wellwellwell lubi tę wiadomość

15.06 ⏸
    17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
    29.06 usg jest zarodek
    06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
    17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
    12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
    14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
    23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
    15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
    17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
    age.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verlie ale piękne maleństwo! Te zdjęcia 3D są mega ♥️🥰 Bardzo cieszę się że Twoja ciąża przebiega książkowo i rokuje bardzo dobrze. Ja totalnie nie znam się na tym odczytywaniu płci, ale skoro dziewczyny mówią że tu dziewczynkę widzą to może coś w tym jest 🤩

Well wszystkiego najlepszego!! Ogromu radości, spokoju, wspaniałej ciąży, lekkiego porodu i połogu oraz spełnienia wszystkich marzeń skrytych w Twoim sercu! ♥️

verliebtindich, wellwellwell lubią tę wiadomość

• Nutka85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Well, najlepszego! 🥂🥂🥂
    Dla Ciebie i bobaska 😍

My ostatnio ciągle na wysokich obrotach że względu na teścia. Znów szpital, dodatkowo ropniak na płucu...ogólnie źle 😔

Dzidziulka dużo się rusza, kopie, gniecie i uciska 😁
    Wczoraj zjadłam duża kolację i po pół godziny cała zwróciłam. Nie wiem od czego... Młoda kopie gdzieś w okolicy żołądka, czy może być tak, że kopie, uciska i jest taki efekt? Jadłam w pozycji polsiedzacej-półleżącej, moze to też od tego nie zdążyłam nic strawić, tylko wszystko wróciło? Ech... Czułam się dobrze, żadnych dolegliwości, tylko te wymioty.

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka85 wrote:
    Well, najlepszego! 🥂🥂🥂
    Dla Ciebie i bobaska 😍

My ostatnio ciągle na wysokich obrotach że względu na teścia. Znów szpital, dodatkowo ropniak na płucu...ogólnie źle 😔

Dzidziulka dużo się rusza, kopie, gniecie i uciska 😁
    Wczoraj zjadłam duża kolację i po pół godziny cała zwróciłam. Nie wiem od czego... Młoda kopie gdzieś w okolicy żołądka, czy może być tak, że kopie, uciska i jest taki efekt? Jadłam w pozycji polsiedzacej-półleżącej, moze to też od tego nie zdążyłam nic strawić, tylko wszystko wróciło? Ech... Czułam się dobrze, żadnych dolegliwości, tylko te wymioty.
    Nutka tulę wirtualnie ❤️

To jest możliwe, ja mam często nudności jak mały układa się wysoko, najpierw mam zgagę, a później jak kładę się do łóżka to łapią mnie nudności. Czasem kończy się to wymiotami 😥 maluchy są coraz większe, rozpychają się i żołądek jest ściśnięty, zjadłaś może więcej niż zwykle i był tego efekt. Mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej 😊

Well sto lat! Samych pomyślności, spokojnej ciąży i pięknego przyszłego macierzyństwa 🎂🍾🍻🍺🥂🍷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2022, 11:26

Nutka85, wellwellwell lubią tę wiadomość

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Verlie ale piękne maleństwo! Te zdjęcia 3D są mega ♥️🥰 Bardzo cieszę się że Twoja ciąża przebiega książkowo i rokuje bardzo dobrze. Ja totalnie nie znam się na tym odczytywaniu płci, ale skoro dziewczyny mówią że tu dziewczynkę widzą to może coś w tym jest 🤩

Well wszystkiego najlepszego!! Ogromu radości, spokoju, wspaniałej ciąży, lekkiego porodu i połogu oraz spełnienia wszystkich marzeń skrytych w Twoim sercu! ♥️
    Widzę, że masz zaraz pierwszą wizytę, czekam na relacje i trzymam mocno kciuki! 🥰

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Well, spełnienia marzeń 😍 🎂 dużo zdrówka dla Ciebie i maluszka i spokojnej ciąży ❤️

Cukierniczka, ja też miałam dzisiaj serię nieciekawych snów 🥴 w dodatku jak się przebudziłam, to już zasnąć nie mogłam i myśli krąży wokół tych snów. Ale to już u mnie standard, że w nocy się budzę i nie śpię 🤪

Nutka, myślę, że tak może być, że młoda Cię uciska i Ci się przez to cofnęło. Na pewno bym się nie przejmowała jednorazową akcją :)
    Dużo sił dla Was 😘 mam nadzieję, że teść się chociaż względnie dobrze czuje w całej tej sytuacji 😔

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Well spełnienia marzeń! I malucha, który będzie dużo spał, jak się urodzi 🥳

Nutka ja mam co jakiś czas mdłości i wymioty przez cała ciąże już drugi raz. Fakt w 2 trymestrze są lżejsze i nie codzień, ale czasem mimo wszystko zdarzy mi się 🤮 nie wiem czy to jest zależne od jedzenia… Ale życzę Ci jak najmniej takich akcji!

Ja właśnie wróciłam ze spaceru z młoda, korzystamy z cieplej pogody i spędzamy jak najwiecej czasu na dworze, maluszek tez się na pewno dotlenia, bo mieszkamy 100 metrów od lasu

Poziomka9204, wellwellwell lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • mamaleonka Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Well dużo zdrówka i spokoju 🎉🎊🥳

Ten weekend mi tak szybko leci ze nawet nie wiem kiedy. Byliśmy na spacerze jakieś zakupy i po weekendzie 😜 zaraz Leon idzie na drzemkę to ja tez planuje się zdrzemnąć bo dziś zmęczona jestem.

Spokojnej niedzieli 😘

age.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś pospalam do 8.30, prawie 9 godzin ciągiem 🤭
    Wczorajsze urodziny starszych synków wykończyły mnie totalnie i musiałam odespać, mąż zajął się dziećmi 🙏

A teraz siedzę w poczekalni, bo chłopcy mają lekcję pływania, także 45 min dla mnie 💪

Dzisiaj drugą część urodzin, dla rodzinki. Na szczęście przyjedzie moja mama za godzinę to pomoże mi przy dzieciach żebym mogła przygotować co nie co do zjedzenia ☺️

Miłego dnia!

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Kremówka Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Well życzę Ci żeby po prostu z dzidzią było wszystko w porządku i ciąża była bezproblemowa 😘😘

Ja mam nawrot zaparć ale chyba już mechanicznie mam wrażenie że macica uciska już wszędzie gdzie się da , kręgosłup daje się strasznie we znaki, wszystkie chyba możliwe więzadła, pęcherz moczowy …

Dziewczyny które już robiły krzywą - czy tez przed nią nie piłyscie te dajmy na to 8 h?! Nie wyobrażam sobie tego kompletnie, zawsze przed badaniami krwi piszą żeby pic wodę a tutaj na różnych stronach jest że na czczo czyli bez wody i jedzenia 😱 nie zapytałam o to doktora, bo bym na to nie wpadła.

29 lat
    30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
    ➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
    ➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
    ➖Kir tylko 2DS2
    ➖ krótka faza lutealna

🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina

17/06 hcg 14,26 🍀
    30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
    06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
    14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
    27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
    02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
    17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
    14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
    12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
    17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
    02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
    15/11 (24+6) 700g ☺️
    07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
    21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
    02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
    15-20/01 szpital-hipoglikemia
    21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
    04/02 (36+3) 2936g 🤩
    05-10/02 szpital

23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
    planowana CC w 39+1
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dziewczyny, ja już z powrotem w domu. Dzisiaj mamy dzień na odpoczynek po urlopie 😅. Cały tydzień dużo chodziliśmy i teraz muszę trochę poleżeć.

Korzystam z okazji i w końcu mam zamiar dokończyć webinar wyprawkowy. Z ciekawych rzeczy, które odkryłam dzięki niemu to marka ubrankowa mileo baby - może którejś z Was się spodoba :).

Nutka, bardzo mi przykro z powodu Twojego teścia. Trzymaj się ♥️

Well, wszystkiego cudownego 😍. Niech ciąża będzie dla Ciebie dobrym, spokojnym czasem.

A ja jutro idę na połówkowe :).

Nutka85, verliebtindich, mamaleonka, wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kremówka wrote:
    Well życzę Ci żeby po prostu z dzidzią było wszystko w porządku i ciąża była bezproblemowa 😘😘

Ja mam nawrot zaparć ale chyba już mechanicznie mam wrażenie że macica uciska już wszędzie gdzie się da , kręgosłup daje się strasznie we znaki, wszystkie chyba możliwe więzadła, pęcherz moczowy …

Dziewczyny które już robiły krzywą - czy tez przed nią nie piłyscie te dajmy na to 8 h?! Nie wyobrażam sobie tego kompletnie, zawsze przed badaniami krwi piszą żeby pic wodę a tutaj na różnych stronach jest że na czczo czyli bez wody i jedzenia 😱 nie zapytałam o to doktora, bo bym na to nie wpadła.
    Ja bym odpuściła na ostatnie 1,5a 2h przed badaniem 🤔

• Kofii Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Well wszystkiego najlepszego 🥰

My wczoraj byliśmy na weselu, ale się wyszalałam! 🥳
    Ubrałam obcisłą sukienkę i myślałam sobie, że fajnie, że będzie widać że jestem w ciąży, bo ludzie będą może trochę uważać żeby mnie nie szturchnąć czy coś. A tymczasem usłyszałam od kilku osób, że wyglądam jakbym się mocno najadła 😑 przykro mi się zrobiło, jak mówiły to osoby wiedzące o ciąży, jakoś tak wydaje mi się że można powiedzieć "ale masz mały brzuszek jak na ten miesiąc" czy coś takiego, a nie mówić że w sumie to wyglądam grubo 😑 ale to tylko takie moje rozkminy i odczucia. Mam jakieś zdjęcie z wczoraj, to Wam pokażę 😅

Screenshot-20221016-131157-Gallery.jpg

Namisa, verliebtindich, wellwellwell, Poziomka9204, Izet lubią tę wiadomość

• Namisa Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii no co ty że takie hasła usłyszałas 🤨 przecież od razu widać że drugi trymestr ciąży! Ludzie tak czasem coś podłapią i palną bez zastanowienia, może mieli na myśli wlaśnie że jesteś zgrabna i urósł tylko brzuszek, a wyszło jak wyszło. Wyglądasz zjawiskowo, ja bym bardzo chciała tak wyglądać na tym etapie 🤩 Ale jak patrzę na rodzinny kontekst to genetycznie znacznie bardziej się zaokrąglamy tak całościowo 😆 Mam nadzieje że mimo tych komentarzy dobrze się wybawilas na weselu 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2022, 13:26

Kofii, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii ludziom brakuje taktu, wyglądasz ciazowo i pieknie! ❤️ Takie komentarze są nie na miejscu, zapomnij o nich szybko 🥰

Kofii lubi tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • cukierniczka Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii od razu spojrzałam na zdjęcie, jeszcze zanim przeczytałam post i pomyślałam jaki piękny brzuszek. Żeby ktoś nie w ciąży miał taki brzuch to chyba musiałby mieć poważne problemy żołądkowe... Ale niestety, ludzie tak gadają co im ślina na jezyk przyniesie.

Teściowa ostatnio do mnie że przybrałam w biodrach a ona jak była w ciąży to nic, tylko miała brzuszek jak piłkę. Jak w ogóle coś takiego można powiedzieć komuś w ciąży, lub nie w ciąży, nie wyobrażam sobie tego. Pomijając że nawet nie pomyśli jak to na kogoś wpłynie, bo mi odkąd to powiedziała to cały czas obija się w głowie, zważywszy na moje problemy z zaburzeniami odżywiania :/

Kofii, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

15.06 ⏸
    17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
    29.06 usg jest zarodek
    06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
    17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
    12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
    14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
    23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
    15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
    17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
    age.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii, fantastycznie wyglądasz ♥️. Ja ostatnio na weselu usłyszałam od mamy pana młodego, że mam duży brzuch jak na ten etap ciąży 🤡. Cisnęła mi się na usta odpowiedź, że pani i bez ciąży ma duży 😅.

cukierniczka, Kofii, Poziomka9204, Izet lubią tę wiadomość

• verliebtindich Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Well, wszystkiego najlepszego! Spełnienia wszystkich marzeń 💗💗💗🥳🥳🥳

Namisa, kciuki za pierwszą wizytę! 🤞

Zuzka, kciuki za połówkowe! 🤞

Kofii, pięknie wyglądasz, masz piękną figurkę i piękny brzuszek 💗

My wracamy z weekendu "u mnie", były imieniny babci (nie, nie tej od dramy xd) i pochwaliliśmy się dobrą nowiną 💗 a jutro jadę odebrać NIFTY i mam endokrynologa. Teraz się zastanawiam, czy dobrze, że nam powiedział o tym przypuszczeniu płci, bo teraz to ja już nie chce innej 🤣🤣🤣 ale jutro będzie jasność 💗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2022, 17:25

Zuz.ka, Namisa, mamaleonka, wellwellwell, Monk@, Kofii, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
    28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verlibt, wszystkie czekamy z niecierpliwością na info o płci 😍

Kofii, ślicznie wyglądasz 🙂 głupimi tekstami się nie przejmuj, wszystkim nie dogodzisz.

Zuzka, szkoda, że mama młodego nie umiała w myślach czytać. Należał jej się niezły ochrzan za takie hasła 🤬

Cukierniczka, brak słów 🤦‍♀️

Ja poszłam wczoraj na rynek, dwie osoby przede mną, więc poczekałam chwilkę. Nie miałam nic ciężkiego, nic nie ciągnęło, mogę stać 😁 a ekspedientka jak podeszłam to do mnie z tekstem "a mówiłam, żeby bez kolejki zawsze podchodzić. Nie pytać nikogo, prosto do nas, my zawsze obsłużymy" 😜

verliebtindich, Monk@, Kofii, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ślicznie za życzenia, mam nadzieję, że wszystkie się spełnią! 😊🥰
    Przyjaciele się ucieszyli na wieści. Jedna moja przyjaciółka się popłakała, a druga była w ciężkim szoku. 😁 ale oczywiście pozytywnie, nie że jakaś zazdrość czy coś, bo wśród najblizych znajomych raczej nikt jeszcze nie myśli o dzieciach. Później były wspólne debaty o imionach. 😁Także bardzo miły weekend, cieszę się, że już nie muszę przed nikim udawać.

Kofii wyglądasz przepięknie, kwitnąco. 🌷🥰

Verlie czekamy na informacje, nie trzymaj nas długo w niepewności. 😁

Monk@, verliebtindich, Kofii, mamaleonka, Poziomka9204, Izet lubią tę wiadomość

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ