W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeny, dospalam dziś z przerwami do 7 rano, cudownie🥰 chociaż o snach wolałabym jak najszybciej zapomnieć
Well, wszystkiego najlepszego!!!🎂🎁🎉wellwellwell lubi tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Verlie ale piękne maleństwo! Te zdjęcia 3D są mega ♥️🥰 Bardzo cieszę się że Twoja ciąża przebiega książkowo i rokuje bardzo dobrze. Ja totalnie nie znam się na tym odczytywaniu płci, ale skoro dziewczyny mówią że tu dziewczynkę widzą to może coś w tym jest 🤩
Well wszystkiego najlepszego!! Ogromu radości, spokoju, wspaniałej ciąży, lekkiego porodu i połogu oraz spełnienia wszystkich marzeń skrytych w Twoim sercu! ♥️verliebtindich, wellwellwell lubią tę wiadomość
-
Well, najlepszego! 🥂🥂🥂
Dla Ciebie i bobaska 😍
My ostatnio ciągle na wysokich obrotach że względu na teścia. Znów szpital, dodatkowo ropniak na płucu...ogólnie źle 😔
Dzidziulka dużo się rusza, kopie, gniecie i uciska 😁
Wczoraj zjadłam duża kolację i po pół godziny cała zwróciłam. Nie wiem od czego... Młoda kopie gdzieś w okolicy żołądka, czy może być tak, że kopie, uciska i jest taki efekt? Jadłam w pozycji polsiedzacej-półleżącej, moze to też od tego nie zdążyłam nic strawić, tylko wszystko wróciło? Ech... Czułam się dobrze, żadnych dolegliwości, tylko te wymioty.wellwellwell lubi tę wiadomość
-
Nutka85 wrote:Well, najlepszego! 🥂🥂🥂
Dla Ciebie i bobaska 😍
My ostatnio ciągle na wysokich obrotach że względu na teścia. Znów szpital, dodatkowo ropniak na płucu...ogólnie źle 😔
Dzidziulka dużo się rusza, kopie, gniecie i uciska 😁
Wczoraj zjadłam duża kolację i po pół godziny cała zwróciłam. Nie wiem od czego... Młoda kopie gdzieś w okolicy żołądka, czy może być tak, że kopie, uciska i jest taki efekt? Jadłam w pozycji polsiedzacej-półleżącej, moze to też od tego nie zdążyłam nic strawić, tylko wszystko wróciło? Ech... Czułam się dobrze, żadnych dolegliwości, tylko te wymioty.
To jest możliwe, ja mam często nudności jak mały układa się wysoko, najpierw mam zgagę, a później jak kładę się do łóżka to łapią mnie nudności. Czasem kończy się to wymiotami 😥 maluchy są coraz większe, rozpychają się i żołądek jest ściśnięty, zjadłaś może więcej niż zwykle i był tego efekt. Mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej 😊
Well sto lat! Samych pomyślności, spokojnej ciąży i pięknego przyszłego macierzyństwa 🎂🍾🍻🍺🥂🍷Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2022, 11:26
Nutka85, wellwellwell lubią tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Namisa wrote:Verlie ale piękne maleństwo! Te zdjęcia 3D są mega ♥️🥰 Bardzo cieszę się że Twoja ciąża przebiega książkowo i rokuje bardzo dobrze. Ja totalnie nie znam się na tym odczytywaniu płci, ale skoro dziewczyny mówią że tu dziewczynkę widzą to może coś w tym jest 🤩
Well wszystkiego najlepszego!! Ogromu radości, spokoju, wspaniałej ciąży, lekkiego porodu i połogu oraz spełnienia wszystkich marzeń skrytych w Twoim sercu! ♥️👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Well, spełnienia marzeń 😍 🎂 dużo zdrówka dla Ciebie i maluszka i spokojnej ciąży ❤️
Cukierniczka, ja też miałam dzisiaj serię nieciekawych snów 🥴 w dodatku jak się przebudziłam, to już zasnąć nie mogłam i myśli krąży wokół tych snów. Ale to już u mnie standard, że w nocy się budzę i nie śpię 🤪
Nutka, myślę, że tak może być, że młoda Cię uciska i Ci się przez to cofnęło. Na pewno bym się nie przejmowała jednorazową akcją
Dużo sił dla Was 😘 mam nadzieję, że teść się chociaż względnie dobrze czuje w całej tej sytuacji 😔wellwellwell lubi tę wiadomość
-
Well spełnienia marzeń! I malucha, który będzie dużo spał, jak się urodzi 🥳
Nutka ja mam co jakiś czas mdłości i wymioty przez cała ciąże już drugi raz. Fakt w 2 trymestrze są lżejsze i nie codzień, ale czasem mimo wszystko zdarzy mi się 🤮 nie wiem czy to jest zależne od jedzenia… Ale życzę Ci jak najmniej takich akcji!
Ja właśnie wróciłam ze spaceru z młoda, korzystamy z cieplej pogody i spędzamy jak najwiecej czasu na dworze, maluszek tez się na pewno dotlenia, bo mieszkamy 100 metrów od lasuPoziomka9204, wellwellwell lubią tę wiadomość
-
Well dużo zdrówka i spokoju 🎉🎊🥳
Ten weekend mi tak szybko leci ze nawet nie wiem kiedy. Byliśmy na spacerze jakieś zakupy i po weekendzie 😜 zaraz Leon idzie na drzemkę to ja tez planuje się zdrzemnąć bo dziś zmęczona jestem.
Spokojnej niedzieli 😘wellwellwell lubi tę wiadomość
-
Ja dziś pospalam do 8.30, prawie 9 godzin ciągiem 🤭
Wczorajsze urodziny starszych synków wykończyły mnie totalnie i musiałam odespać, mąż zajął się dziećmi 🙏
A teraz siedzę w poczekalni, bo chłopcy mają lekcję pływania, także 45 min dla mnie 💪
Dzisiaj drugą część urodzin, dla rodzinki. Na szczęście przyjedzie moja mama za godzinę to pomoże mi przy dzieciach żebym mogła przygotować co nie co do zjedzenia ☺️
Miłego dnia! -
Well życzę Ci żeby po prostu z dzidzią było wszystko w porządku i ciąża była bezproblemowa 😘😘
Ja mam nawrot zaparć ale chyba już mechanicznie mam wrażenie że macica uciska już wszędzie gdzie się da , kręgosłup daje się strasznie we znaki, wszystkie chyba możliwe więzadła, pęcherz moczowy …
Dziewczyny które już robiły krzywą - czy tez przed nią nie piłyscie te dajmy na to 8 h?! Nie wyobrażam sobie tego kompletnie, zawsze przed badaniami krwi piszą żeby pic wodę a tutaj na różnych stronach jest że na czczo czyli bez wody i jedzenia 😱 nie zapytałam o to doktora, bo bym na to nie wpadła.wellwellwell lubi tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Dzień dobry, dziewczyny, ja już z powrotem w domu. Dzisiaj mamy dzień na odpoczynek po urlopie 😅. Cały tydzień dużo chodziliśmy i teraz muszę trochę poleżeć.
Korzystam z okazji i w końcu mam zamiar dokończyć webinar wyprawkowy. Z ciekawych rzeczy, które odkryłam dzięki niemu to marka ubrankowa mileo baby - może którejś z Was się spodoba.
Nutka, bardzo mi przykro z powodu Twojego teścia. Trzymaj się ♥️
Well, wszystkiego cudownego 😍. Niech ciąża będzie dla Ciebie dobrym, spokojnym czasem.
A ja jutro idę na połówkowe.
Nutka85, verliebtindich, mamaleonka, wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Kremówka wrote:Well życzę Ci żeby po prostu z dzidzią było wszystko w porządku i ciąża była bezproblemowa 😘😘
Ja mam nawrot zaparć ale chyba już mechanicznie mam wrażenie że macica uciska już wszędzie gdzie się da , kręgosłup daje się strasznie we znaki, wszystkie chyba możliwe więzadła, pęcherz moczowy …
Dziewczyny które już robiły krzywą - czy tez przed nią nie piłyscie te dajmy na to 8 h?! Nie wyobrażam sobie tego kompletnie, zawsze przed badaniami krwi piszą żeby pic wodę a tutaj na różnych stronach jest że na czczo czyli bez wody i jedzenia 😱 nie zapytałam o to doktora, bo bym na to nie wpadła. -
Well wszystkiego najlepszego 🥰
My wczoraj byliśmy na weselu, ale się wyszalałam! 🥳
Ubrałam obcisłą sukienkę i myślałam sobie, że fajnie, że będzie widać że jestem w ciąży, bo ludzie będą może trochę uważać żeby mnie nie szturchnąć czy coś. A tymczasem usłyszałam od kilku osób, że wyglądam jakbym się mocno najadła 😑 przykro mi się zrobiło, jak mówiły to osoby wiedzące o ciąży, jakoś tak wydaje mi się że można powiedzieć "ale masz mały brzuszek jak na ten miesiąc" czy coś takiego, a nie mówić że w sumie to wyglądam grubo 😑 ale to tylko takie moje rozkminy i odczucia. Mam jakieś zdjęcie z wczoraj, to Wam pokażę 😅
Namisa, verliebtindich, wellwellwell, Poziomka9204, Izet lubią tę wiadomość
-
Kofii no co ty że takie hasła usłyszałas 🤨 przecież od razu widać że drugi trymestr ciąży! Ludzie tak czasem coś podłapią i palną bez zastanowienia, może mieli na myśli wlaśnie że jesteś zgrabna i urósł tylko brzuszek, a wyszło jak wyszło. Wyglądasz zjawiskowo, ja bym bardzo chciała tak wyglądać na tym etapie 🤩 Ale jak patrzę na rodzinny kontekst to genetycznie znacznie bardziej się zaokrąglamy tak całościowo 😆 Mam nadzieje że mimo tych komentarzy dobrze się wybawilas na weselu 🥰
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2022, 13:26
Kofii, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Kofii od razu spojrzałam na zdjęcie, jeszcze zanim przeczytałam post i pomyślałam jaki piękny brzuszek. Żeby ktoś nie w ciąży miał taki brzuch to chyba musiałby mieć poważne problemy żołądkowe... Ale niestety, ludzie tak gadają co im ślina na jezyk przyniesie.
Teściowa ostatnio do mnie że przybrałam w biodrach a ona jak była w ciąży to nic, tylko miała brzuszek jak piłkę. Jak w ogóle coś takiego można powiedzieć komuś w ciąży, lub nie w ciąży, nie wyobrażam sobie tego. Pomijając że nawet nie pomyśli jak to na kogoś wpłynie, bo mi odkąd to powiedziała to cały czas obija się w głowie, zważywszy na moje problemy z zaburzeniami odżywianiaKofii, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Kofii, fantastycznie wyglądasz ♥️. Ja ostatnio na weselu usłyszałam od mamy pana młodego, że mam duży brzuch jak na ten etap ciąży 🤡. Cisnęła mi się na usta odpowiedź, że pani i bez ciąży ma duży 😅.
cukierniczka, Kofii, Poziomka9204, Izet lubią tę wiadomość
-
Well, wszystkiego najlepszego! Spełnienia wszystkich marzeń 💗💗💗🥳🥳🥳
Namisa, kciuki za pierwszą wizytę! 🤞
Zuzka, kciuki za połówkowe! 🤞
Kofii, pięknie wyglądasz, masz piękną figurkę i piękny brzuszek 💗
My wracamy z weekendu "u mnie", były imieniny babci (nie, nie tej od dramy xd) i pochwaliliśmy się dobrą nowiną 💗 a jutro jadę odebrać NIFTY i mam endokrynologa. Teraz się zastanawiam, czy dobrze, że nam powiedział o tym przypuszczeniu płci, bo teraz to ja już nie chce innej 🤣🤣🤣 ale jutro będzie jasność 💗Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2022, 17:25
Zuz.ka, Namisa, mamaleonka, wellwellwell, Monk@, Kofii, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
Verlibt, wszystkie czekamy z niecierpliwością na info o płci 😍
Kofii, ślicznie wyglądasz 🙂 głupimi tekstami się nie przejmuj, wszystkim nie dogodzisz.
Zuzka, szkoda, że mama młodego nie umiała w myślach czytać. Należał jej się niezły ochrzan za takie hasła 🤬
Cukierniczka, brak słów 🤦♀️
Ja poszłam wczoraj na rynek, dwie osoby przede mną, więc poczekałam chwilkę. Nie miałam nic ciężkiego, nic nie ciągnęło, mogę stać 😁 a ekspedientka jak podeszłam to do mnie z tekstem "a mówiłam, żeby bez kolejki zawsze podchodzić. Nie pytać nikogo, prosto do nas, my zawsze obsłużymy" 😜verliebtindich, Monk@, Kofii, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję ślicznie za życzenia, mam nadzieję, że wszystkie się spełnią! 😊🥰
Przyjaciele się ucieszyli na wieści. Jedna moja przyjaciółka się popłakała, a druga była w ciężkim szoku. 😁 ale oczywiście pozytywnie, nie że jakaś zazdrość czy coś, bo wśród najblizych znajomych raczej nikt jeszcze nie myśli o dzieciach. Później były wspólne debaty o imionach. 😁Także bardzo miły weekend, cieszę się, że już nie muszę przed nikim udawać.
Kofii wyglądasz przepięknie, kwitnąco. 🌷🥰
Verlie czekamy na informacje, nie trzymaj nas długo w niepewności. 😁
Monk@, verliebtindich, Kofii, mamaleonka, Poziomka9204, Izet lubią tę wiadomość