W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiooola wrote:Witam się z rana.
Cała noc miałam jakieś stresy, za tydzień zaczynam oficjalne L4 i się na czytałam o kontrolach z zusu 🤪 już mam czarny scenariusz że przychodzą jak mnie nie ma w domu bo jestem w sklepie albo 1km dalej u rodziców 🥴 już zaczynam schizowac i mam twarde ladowanie 😂 a też będę sama z dzieckiem w domu, i nie będę rodziców wysyłać na zakupy dla mnie, i tak mam wyrzuty sumienia że mi teraz ciągle pomagają, bo nawet nie mogę sobie sama przynieść worka węgla do palenia i ściągam tatę do tego 🥴
Dziewczyny, ja bym się tymi chrzcinami nie denerwowała, chociaż ja bardzo chce malutka ochrzcić, ale mam z tym inne problemy. Mój P zgadza się na chrzest, ale zorganizowanie chrztu to wcale nie będzie takie łatwe, mój P nie jest wierzący, nawet nie jest ochrzczony jak jego cała rodzina...wiec zaczynają się schody bo mój P chciałby żeby jego brat był chrzestnym, a w świetle przepisów nie może, bo nie jest ochrzczony, jeszcze ten temat będzie się ciągnął, nie wiem jak to rozwiążemy.
Też nie wiem jak to jest później w szkole z nauczaniem religii, chociaż teraz w klasie mojego syna jest trójka ukraincow, oni nie są tej samej wiary, więc na religie poprostu nie chodzą, mają wtedy wolne okienko i wracają na lekcje po religii.
Miłego dnia, ja będę mieć długi dzień, popołudniu jeszcze idę na zebranie do szkoły i mam zamiar poruszyć kilka tematów, które mnie ostatnie 2 tygodnie z tej szkoły przytłoczyły. 🥴 A ze szkoła jest nastawiona ze jest idealna to już wiem co będzie 😁Kasiooola, verliebtindich lubią tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Babova wrote:Miłego dnia dziewczyny!
Ja dzisiaj o 15:10 mam wizytę, bardzo proszę o ćwierć kciuka chociaż, bo stres mam jak przed maturą 🥺 Mam nadzieje, ze czas mi szybko minie dziś i już będę po.Babova lubi tę wiadomość
👫 33lata
Monk@ wrote:Babova, Poziomka 🤞🏼🤞🏼 dawajcie znać po wizytach 🥰
Verbleibt, współczuję 😔
Mnie wczoraj złapał pierwszy skurcz łydki, ból niemiłosierny 😖 do tej pory łydka mnie boli, choć po rozruszaniu coraz mniej.
Nutka, jak się trzymasz? 🥺
Kremówka, i Ty jak się czujesz?
Widzę, że nie tylko ja chrzcić nie planuję 😁 i też jestem pewna, że będzie z tego jakaś afera, bo nikt z rodziny jeszcze o tym nie wie 😅 jakoś nie mam problemu z tym, jak to będzie w szkole i myślę, że gdyby inni rodzice nie kierowali się czymś takim, to już w ogóle nie byłoby problemu, jeśli połowa klasy by nie chodziła na religię. A tak będzie tylko kilka osób, a większość ochrzczona, z czego część zgodnie z wiarą, a część "bo wypada". Ale u mnie w klasie już od podstawówki zawsze był ktoś, kto nie był wierzący i na religię nie chodził, więc nie wiem, czemu u mojego dziecka miałby być z tego problem.
Mnie też ostatnio złapał mocny skurcz, ledwo nogę wyprostowałam, ale najgorsze są bóle bioder w nocy, czuję się później jak połamana 🙈Monk@ lubi tę wiadomość
👫 33lata
wellwellwell wrote:Babova kciuki za wizyte, czekamy na wiesci 🍀✊
Dla mnie ten temat jest prosty, jesli bylabym wierzaca to jak najbardziej oczywiście, ale wierzaca nie jestem, wiec kompletnie nie wyobrazam sobie robić czegos wbrew sobie "bo jak to będzie wygladac". Denerwuja mnie i stresuja takie naciski. W ogole temat jest jeszcze odlegly i nawet nie zamierzalam tego jeszcze poruszac, ale przez to ze nie bylam wczoraj w kościele to tesciowa sama zapytala. 😅
A zmieniając temat, czy możecie podpowiedziec na co zwracac uwage ptzy wyborze wozka, jesli chce zeby nadawal sie zarowno na proste miejskie drogi, jak i "po wsi" przy polu/lesie?
Albo może znacie modele, ktore moglyby sie sprawdzic?👫 33lata
Poziomka, też mam te bóle bioder, jak chce się przekręcić na drugi bok to normalnie stekam 🤪 nie tyle mi dokucza teraz ten brzuch jak te biodra, ale tylko gdy leżę, później rozchodzę jak wstanę i spoko lux ✊
Kciuki za wizyty ✊
Ja już wizytuje we środę, ale został mi ból głowy więc ciągle nie czuje się idealnie. Młody lepszy katar tylko został, więc udało mi się go wyciągnąć od razu z przeziębienia. Przy okazji inhalacje z soli są najlepsze na chorowitkow 🙈 dla małej kupię drugi inhalator, bo mój syn ma astmę i często potrzebuje przy przeziębieniach, ale wystarczy sól albo solanka i od razu lepiej 😊
Jak był młodszy to wjeżdżał sterydowy arsenał teraz już wystarczy tylko sólPoziomka9204 lubi tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Kasiooola wrote:Poziomka, też mam te bóle bioder, jak chce się przekręcić na drugi bok to normalnie stekam 🤪 nie tyle mi dokucza teraz ten brzuch jak te biodra, ale tylko gdy leżę, później rozchodzę jak wstanę i spoko lux ✊
Kciuki za wizyty ✊
Ja już wizytuje we środę, ale został mi ból głowy więc ciągle nie czuje się idealnie. Młody lepszy katar tylko został, więc udało mi się go wyciągnąć od razu z przeziębienia. Przy okazji inhalacje z soli są najlepsze na chorowitkow 🙈 dla małej kupię drugi inhalator, bo mój syn ma astmę i często potrzebuje przy przeziębieniach, ale wystarczy sól albo solanka i od razu lepiej 😊
Jak był młodszy to wjeżdżał sterydowy arsenał teraz już wystarczy tylko sól
Ten tydzień jest obfity w wizyty 😊 fajnie 🥰Kasiooola lubi tę wiadomość
👫 33lata
Babova musi być dobrze, dawaj znać od razu po wizycie 🤞🤞🥰
Poziomka, Cukierniczka dla was też kciuczki, czekamy na wieści 🍀💚
Odnośnie tematu chrztu - my też nie będziemy chrzcić, zdecydowaliśmy o tym już dłuższy czas temu. U nas problem jest taki że obydwoje z mężem pochodzimy z bardzo religijnych rodzin, takich z klimatem grup przykościelnych, oazy, KSMy, te sprawy. Mieliśmy też ślub konkordatowy, ale od tego czasu sporo się zmieniło w naszym postrzeganiu i uważamy że chrzczenie dziecka to byłaby prawdziwa farsa w naszym wykonaniu. Rodziny jednak tego totalnie nie rozumieją, dlatego spodziewam się sporej ilości szantażu emocjonalnego, pytań, podpuszczania i innych metod tego typu. Oficjalnie będziemy pierwszymi którzy nie ochrzczą dziecka od setek lat istnienia naszej rodziny - potwierdzone info, mam spore drzewo genealogiczne 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2022, 11:07
Monk@, Poziomka9204, wellwellwell, Kasiooola lubią tę wiadomość
-
Well jak chcesz wózek na wyboje to zwróć uwagę na amortyzację i koła, najlepiej żeby były z żelu/pianki takie ala pompowane. My na wiejskie drogi kupilismy Bebetto Bresso i super nam się sprawdził, ale jak tu chyba pisałam, on jest ciężki i zajmuje dużo miejsca w bagażniku. Na wypady i do miasta mamy cybexa z tej najlżejszej grupy wagowej, totalnie inny wózek ale tez bardzo fajny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2022, 12:15
Poziomka9204, wellwellwell lubią tę wiadomość
-
Monk@, dziękuję, że pytasz. I że o mnie nie zapomnialyscie 🙂
U mnie różnie.
Jeśli chodzi o teściów, to kiepska sytuacja. Teść fatalnie, teściowa fizycznie w miarę ok, ale psychicznie to w totalnej rozsypce. Więc ogólnie atmosfera kiepska.
Ja na inne kontrolę się nie wybierałam. Stwierdziłam, że nawet jak inny lekarz powie co innego, to bardziej ufam temu mojemu. Tłumaczę sobie, że jeden parametr przy innych prawidłowych nie może przesadzać o niczym. Wierzę w naszą Dzidziulkę i mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
Z takich zdrowotnych rzeczy, to znów miałam jakieś nieliczne bakterie w wymazie, ale już inne. Tym razem nawet bez antybiotyku, tylko lek przeciwbakteryjny dopochwowy.
Ja Was codzienne czytam, ale nie będę potrafiła odnieść się do każdej indywidualnie.
Za wszystkie wizyty trzymam kciuki bardzo mocno 🤞🤞🤞
I bardzo dobrze Was rozumiem, zarówno jeśli chodzi o dotykanie brzucha (nie umiem rodziny męża tego oduczyć, a wkurza potwornie), a także jeśli chodzi o chrzest (mężowi zależy, więc pewnie się ugnę).
Przesyłam Wam moc buziaków, kciuków i wirtualnego glaskania brzuszków 🤪
Mam nadzieję, że niedługo znów do Was wrócę z pełną mocą ❤️
cukierniczka, Monk@, Kasiooola, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Well jak chcesz wózek na wyboje to zwróć uwagę na amortyzację i koła, najlepiej żeby były z żelu/pianki takie ala pompowane. My na wiejskie drogi kupilismy Bebetto Bresso i super nam się sprawdził, ale jak tu chyba pisałam, on jest ciężki i zajmuje dużo miejsca w bagażniku. Na wypady i do miasta mamy cybexa z tej najlżejszej grupy wagowej, totalnie inny wózek ale tez bardzo fajny
Patrzylam właśnie na ten bebetto bresso, bo mi sie spodobal bardzo, ale jakis jeden negatywny komentarz gdzies przeczytalam, ze komus sie polamal stelaz z dzieckiem w srodku 😳 i teraz nie wiem.
Patrzyłam tez na "Muuvo quick 3.0" - słyszałyście cos na temat tych wozkow? -
Ja sie bardzo zastanawiałam nad Bebetto Flavio ale zobaczyłam filmiki z cybexem priam 4.0 i sie zakochałam 🙈 na zdjęciach sklepów tego nie widać ale maja naprawdę wszystko tak dopracowane i mega wentylacje, cały spod gondolki jest przewiewny, do tego waga fajna tez…
Ale wiecie co jak będzie dobrze to pierdziele i nie będę ani złotówki żałować na wózek dla Marcelka.cukierniczka, Zuz.ka lubią tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Well nie mam pojęcia jakby ten stelarz się miał złamać, ja ten wózek ściągałam ze sobą za schodów, wiesz o co chodzi, trzymałam za rączkę a on tak spadał schodek po schodku i nawet pół śrubki nam się nie odkręcilo 😂😂😂 Ktoś chyba musiał mieć dużego pecha, moje 2 koleżanki polecały mi ten wózek i jestem im wdzięczna
Kremówka potwierdzam, ze cybexy sa fajne, po użytkowaniu naszego pół roku jestem mega zadowolona, minus ze trzeba wszystkie akcesoria dokupować osobno, jakaś folie, siatkę, uchwyt na kubek itdwellwellwell lubi tę wiadomość
-
Gusia_ wrote:Well nie mam pojęcia jakby ten stelarz się miał złamać, ja ten wózek ściągałam ze sobą za schodów, wiesz o co chodzi, trzymałam za rączkę a on tak spadał schodek po schodku i nawet pół śrubki nam się nie odkręcilo 😂😂😂 Ktoś chyba musiał mieć dużego pecha, moje 2 koleżanki polecały mi ten wózek i jestem im wdzięczna
Kremówka potwierdzam, ze cybexy sa fajne, po użytkowaniu naszego pół roku jestem mega zadowolona, minus ze trzeba wszystkie akcesoria dokupować osobno, jakaś folie, siatkę, uchwyt na kubek itd
To w takim razie będę go chyba brala pod uwage, bo meeega mi sie podoba, zwlaszcza granatowy ze zlotym stelazem 😁
Na razie robie rozeznanie, zeby wiedziec później w sklepie, na które wozki w ogóle patrzeć, a nie jak dziecko we mgle. 😛 -
Well, od razu mi się skojarzył taki mem, ale nie mogę go znaleźć.
Ale coś w stylu "kiedy jesteś zdecydowany na zakup, ale zobaczysz tę jedną negatywną opinię "
Ja dziś też wizytowałam, trochę w trybie nagłym. Od rana złapał mnie dziwny ból po prawej stronie brzucha, tak promieniujący do żeber, więc umówiłam jakąś wizytę w Medicoverze i podjechałam. No i to na pewno nie Zośka. Chyba, że pośrednio na coś naciska, jakąś śledzionę czy co (nie wiem gdzie jest śledziona, nie wińcie mnie xd). Doktor zlecił crp, mocz i morfologię i konsultację chirurga. Ale to nie jest taki ból nie do zniesienia, raczej specyficzny, a to promieniowanie mnie wystraszyło, więc nie żałuję, że tam podjechałam.
Na jutro umówiłam tego chirurga, chyba, że mi całkowicie przejdzie. W środę przymierzam się do krzywej, a w czwartek wizyta w poradni patologii na nfz, bo tak jak mówiłam, jak już mam umówioną, to nie będę jej tracić, szkoda mi. A jak jednak Pani doktor mowi dokładnie to, co doktor z prenatalnych to zaufanie skoczyło +10
Takie to życie na L4, od lekarza do lekarzaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2022, 14:48
Poziomka9204, wellwellwell lubią tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
Verlie ciąża to w ogóle od lekarza do lekarza. Jeszcze jak masz jakieś schorzenia dodatkowo to już w ogóle ciagle biegasz, znam to 😂❤️ Najważniejsze, ze jest okej
Well totalnie nie namawiam, tylko opisuje swoje doświadczenia. My mamy srebrna ramę i czarna budkę z tej wersji premium i tez to fajnie wyglada ❤️verliebtindich, Poziomka9204, wellwellwell lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny ja już po. Na fibrynogen, d-dimery powiedziała że normalne że podwyższone w ciąży d-dimerow w ogóle się robić nie powinno wg Niej. Żelazo na granicy jeszcze nie dała do suplementacji, tsh mam powtórzyć za miesiąc i zobaczymy wtedy czy będziemy zbijać euthyroxem.
Ale trochę mi się nie podoba jej luźne podejście. Spojrzała że serce bije chociaż też nie wiem ile bo nie mogła go złapać tak się ruszał, wagi nie znam vo oba normalnie nie mierzy obwodów na takiej zwyklej wizycie. Teraz to jeszcze ok bo 2 tygodnie temu miałam połówkowe ale następnym razem jej powiem ze dopłacę jej te 100zl żeby dobrze go obejrzała, to jednak daje spokój.
A na moje pytanie o ten śluz że mnie niepokoi, że może jakiś wymaz na grzybicę to powiedziała że widzi tą wydzielinę na wzierniku, jest ok, nie mam dodatkowych objawów więc nie potrzeba. Pozostaje mi jej zaufać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2022, 15:34
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
wellwellwell wrote:Patrzylam właśnie na ten bebetto bresso, bo mi sie spodobal bardzo, ale jakis jeden negatywny komentarz gdzies przeczytalam, ze komus sie polamal stelaz z dzieckiem w srodku 😳 i teraz nie wiem.
Patrzyłam tez na "Muuvo quick 3.0" - słyszałyście cos na temat tych wozkow?👫 33lata
cukierniczka wrote:Hej Dziewczyny ja już po. Na fibrynogen, d-dimery powiedziała że normalne że podwyższone w ciąży d-dimerow w ogóle się robić nie powinno wg Niej. Żelazo na granicy jeszcze nie dała do suplementacji, tsh mam powtórzyć za miesiąc i zobaczymy wtedy czy będziemy zbijać euthyroxem.
Ale trochę mi się nie podoba jej luźne podejście. Spojrzała że serce bije chociaż też nie wiem ile bo nie mogła go złapać tak się ruszał, wagi nie znam vo oba normalnie nie mierzy obwodów na takiej zwyklej wizycie. Teraz to jeszcze ok bo 2 tygodnie temu miałam połówkowe ale następnym razem jej powiem ze dopłacę jej te 100zl żeby dobrze go obejrzała, to jednak daje spokój.👫 33lata
Płace za wizytę 250zl, jakby miała zrobić prawilne usg to 350 no ale ona nie widzi takiej potrzeby. Sama już nie wiem co o tym myśleć15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
cukierniczka wrote:Płace za wizytę 250zl, jakby miała zrobić prawilne usg to 350 no ale ona nie widzi takiej potrzeby. Sama już nie wiem co o tym myśleć👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰