Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • Krysia23 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2022, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2025, 19:46

Lolka997 lubi tę wiadomość

27.12.22 - transfer 4.1.1 - EG + AH, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 65, 9dpt - 187, 11dpt - 432, 13dpt - 1115, 20dpt - 10135, widoczny pęcherzyk, 29dpt - 🤍🤍
    7tc - 💔❤️‍🩹 , 9tc-💔 (7t2d) ♀️
    20.07.24 - transfer 4.1.1, cykl sztuczny
    6dpt - II, 7dpt - 46, 9dpt - 126, 11dpt - 266, 13dpt - 573, 19dpt - 2623, 20dpt - pęcherzyk ciążowy z zółtkowym, 24dpt - mamy 💗 7t6d - 💔(7t1d) ♂️

🍂19.11.24🍂 - transfer 4.1.1, cykl naturalny
    5 i 6dpt - II , 8dpt - 204, 10dpt - 486, 22dpt - 24 293 🔥 27dpt - 💗
    8t3d - 2cm, 176 bpm, 10t5d - 4cm 🍓,
    11t4d - 5,5cm 🍋‍🟩12t - prenatalne - wszystko OK 🩵 14t4d - 110g, 17t4d - 220g, 19t6d - II pren - zdrowy chłopczyk, 380g
    38tc - Jest już z nami nasz mały tęczowy cud 🌈
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2022, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obejrzałam 😱 jestem w szoku, że takie coś mogło się wydarzyć na prawdę 😡 nie umiem nawet wyobrazić sobie przez co musieli przejść ci ludzie gdy prawda wyszła na jaw, straszne i niewiarygodne.

Livka lubi tę wiadomość

5 lat walki o nasz cud 🌈
    11/2021 9/12 tc 💔

🔸 IVF: 03/2024
    14/05 (N) I FET ❄️ cb ?
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany

09/06 (S) V FET ❄️
    6 dpt ⏸️ zostań z nami 🌈🍀
    39+2 20.02.2026 CC 3790g 56 cm
    Nasza córeczka jest już z nami 💖

age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2022, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas, ja bym testowała po urlopie, bo byłabym się, że jedna kreska zepsuje mi urlop. Oczywiście życzę Tobie jak najlepiej i mam szczerą nadzieję, że będą dwie ❤️ ale sama bym poczekała ;)

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2022, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Obejrzałam 😱 jestem w szoku, że takie coś mogło się wydarzyć na prawdę 😡 nie umiem nawet wyobrazić sobie przez co musieli przejść ci ludzie gdy prawda wyszła na jaw, straszne i niewiarygodne.
    Czytałam o tym zanim wyszedł ten dokument...po prostu straszne,że takie rzeczy w ogóle mają miejsce...

Livka lubi tę wiadomość

• Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@, a Ty jak się czujesz? Wybierasz się do gina?

• Pocahontas16 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2022, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natkurka wrote:
    Na dlugo lecicie? Ja bym sie tylko cieszyla jak wyjda dwie kreski, testowalabym dopiero po powrocie lub 12-13 dnia ;)
    we wtorek wracamy, z jednej strony spoko po powrocie, ale żal mi tych aperolków gdyby się nie udało jednak

a z drugiej tak jak piszecie mogę sobie zepsuć urlop eeeeh

ale wiecie co, chyba zatestuje w sobotę albo już w Wenecji rano, dla mnie już to, że w końcu miałam ładną owulacje to sukces <3 muszę się nastawić, że jak nie wyjdzie to trudno, może kolejny cykl

w lutym piewszy monitoring i cykl bezowulacyjny plus polip ( nie wiadomo jak długo był, mógł mega utrudniać)
    marzec- polip się złuszczył, cykl stymulowany clo- 1 pecherzyk
    kwiecien- cykl stymulowany clo -1 pecherzyk
    maj- cykl z aromkiem- przestymulowany jajnik- brak owulki
    czerwiec- własna owulacja 2 pęcherzyki :D (supl NAC)

także hip hip hura :D już jakiś krok do przodu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2022, 16:04

Kasiooola, Lipcowa, nick nieaktualny, verliebtindich, Zazu92, mamaleonka, Karo1234, Kluska95, AgulaM, Poziomka9204, hypatia92, kropka_123, Lolka997, RoZyCzK4, Tabeaa, wellwellwell, Anett93 lubią tę wiadomość

👰🤵 22.05.2021
    starania od 07.2021
    👩 - 28
    07.2022 drożność ✅
    14.08.2022- ⏸️
    16.08.2022- beta 310 mIU/ml 🍀
    19.08.2022- beta 1046 mIU/ml 🍀 (przyrost 127%)

🧔29
    badanie nasienia ✅ morfologia 14%

hZAtp2.png
  • verliebtindich Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2022, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po monitoringu ;)

Pęcherzyków mamy 6, z czego 3 dojrzałe powyżej 20mm, a 3 takie mniejsze 14-15mm. No i żeby nie doprowadzić do sytuacji patologicznej i nie dać tym mniejszym jeszcze dorosnąć to zastrzyk z Ovitrelle zrobiłam od razu po powrocie do domu przed chwilą.

Endometrium 7.5mm, podobno zbudowane ładnie, ale ten wynik raczej średnio mnie cieszy, Estrofemu nie włączamy.

No i powiedzialam o moich obawach z endometrium, że ostatnie 2 cykle miałam spadki temperatury około 7dpo i że ja sobie wkręcam, że nie dochodzi do zagnieżdżenia, że te badania krzepliwosci zrobiłam i niby nie jest najgorzej, ale mamy tutaj update: włączamy Acard na próbę od czwartku (wcześniej zalecenie, że Acard od pozytywnego testu), do tego zwiększona dawka luteiny (2x2 tab, 100 dziennie w takim razie) i kazała w przyszły czwartek zrobić proga i hcg, czyli wygląda na to, że ona też bierze pod uwagę problem z zagniezdzeniem, bo nie chodzi tu o potwierdzenie owu tylko sprawdzenie poziomu progesteronu - i jak rozumiem, dlatego zwiększyła mi dawkę luteiny, podejrzewając, że może ciąża jest, ale nieutrzymująca się. No i chyba by chciała zobaczyć, czy raczej beta coś tam majaczy, cokolwiek.

Tylko kazała zrobić badanie w przyszły czwartek, idę do rejestracji, a tam pani mi mówi, że to przecież Boże Ciało... 🤣🤣🤣 I teraz nie wiem czy w środę (9 dni od zastrzyku, myślę, że 7dpo) czy piątek (11 dni, 9dpo). Owu przewiduję na środę chyba :D jakieś rady, który dzień może być lepszy?

W takim razie na oficjalne testowanie wpisze się na jeden z tych dni, kiedy pójdę na krew :D

Anati, nick nieaktualny, Ferox, Kofii, Zazu92, Livka, AgulaM, Poziomka9204, Lolka997, Tabeaa, Anett93 lubią tę wiadomość

24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
    28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2022, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odniosę się do kwestii ciągłego myślenia o dziecku. U mnie to raczej falowo - albo myślę o nim non stop albo daje sobie na spokój i "luźno" podchodzę do tematu. Jednak ostatnio moja reakcja zaskoczyła mnie samą - byliśmy z mężem na grillu u znajomych i po %% zaczęła się luźna rozmowa o dzieciach z zaufanym przyjacielem. On po prostu zapytał "kiedy dzieci?" i zaczął opowiadać o tym, że o swoje pierwsze dziecko starali się ponad rok a ja zamiast obrócić to w żart jak zawsze albo zmienić temat to po prostu zaczęłam płakać 😱 żaden szloch po prostu łzy leciały ciurkiem i nie mogłam ich zatrzymać. Szybko odwróciłam się i myślę, że nikt nie zauważył albo udawał, że nie widzi ale za to Mąż wyłapał - podszedł i zabrał na spacer. Chyba nie umiem oszukiwać samej siebie 😓
    Na dodatek w pracy istne szaleństwo, mega dużo obowiązków w związku z nowym stanowiskiem i patrząc realnie powinnam przełożyć starania chociaż do końca roku ale z drugiej strony nie wiadomo ile jeszcze tego czekania przede mną..
    Uff, dobra wyrzuciłam z siebie wszystko - jakoś mi lżej 😁

Livka, Anett93 lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️ 29 🙋🏻‍♂️ 30 👶🏻 1

Jeden drożny jajowód ❌
    Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘

🧔🏻🆘
    oligozoospermia.

1️⃣ 9️⃣.

📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻‍♀️

age.png
  • Isisi Ekspertka

Wysłany: 6 czerwca 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Zuzka, Isisi, Kofii - jak Wasze bety?
    Ja dziś mamm urwanie głowy w pracy i co jakiś czas zerkam tylko, czy są Wasze wyniki 🤞🏼🤞🏼
    Ja dopiero oddalam krew, wyniki pewnie po 20

f31b33ca75.png

02.2018 Aniołek 9tc
    03.2019 Synek
    01.2022 Aniołek 7tc
    06.2022 ⏸
  • Pocahontas16 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2022, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Jestem po monitoringu ;)

Pęcherzyków mamy 6, z czego 3 dojrzałe powyżej 20mm, a 3 takie mniejsze 14-15mm. No i żeby nie doprowadzić do sytuacji patologicznej i nie dać tym mniejszym jeszcze dorosnąć to zastrzyk z Ovitrelle zrobiłam od razu po powrocie do domu przed chwilą.

Endometrium 7.5mm, podobno zbudowane ładnie, ale ten wynik raczej średnio mnie cieszy, Estrofemu nie włączamy.

No i powiedzialam o moich obawach z endometrium, że ostatnie 2 cykle miałam spadki temperatury około 7dpo i że ja sobie wkręcam, że nie dochodzi do zagnieżdżenia, że te badania krzepliwosci zrobiłam i niby nie jest najgorzej, ale mamy tutaj update: włączamy Acard na próbę od czwartku (wcześniej zalecenie, że Acard od pozytywnego testu), do tego zwiększona dawka luteiny (2x2 tab, 100 dziennie w takim razie) i kazała w przyszły czwartek zrobić proga i hcg, czyli wygląda na to, że ona też bierze pod uwagę problem z zagniezdzeniem, bo nie chodzi tu o potwierdzenie owu tylko sprawdzenie poziomu progesteronu - i jak rozumiem, dlatego zwiększyła mi dawkę luteiny, podejrzewając, że może ciąża jest, ale nieutrzymująca się. No i chyba by chciała zobaczyć, czy raczej beta coś tam majaczy, cokolwiek.

Tylko kazała zrobić badanie w przyszły czwartek, idę do rejestracji, a tam pani mi mówi, że to przecież Boże Ciało... 🤣🤣🤣 I teraz nie wiem czy w środę (9 dni od zastrzyku, myślę, że 7dpo) czy piątek (11 dni, 9dpo). Owu przewiduję na środę chyba :D jakieś rady, który dzień może być lepszy?

W takim razie na oficjalne testowanie wpisze się na jeden z tych dni, kiedy pójdę na krew :D

hmmm skoro i tak bierzesz luteinę w wysokiej dawce to może piątek?

super, że wszystkie ci nie dojrzały bo byłoby po robocie
    a na to endometrium to próbowałaś może kiedyś NAC? mi tak podbiło chyba, zawsze miałam qw12 dc ok 8mm, a teraz w 8 dc 1 cm

verliebtindich lubi tę wiadomość

👰🤵 22.05.2021
    starania od 07.2021
    👩 - 28
    07.2022 drożność ✅
    14.08.2022- ⏸️

🧔29

hZAtp2.png
  • Kofii Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2022, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki 🍓🍓🍓
    Beta 78,5
    Progesteron 21,76

Nutka85, Blueberryberry, pluto_nova, Imbirowa, Monk@, Ola-Ola1992, Zazu92, mamaleonka, Kluska95, Livka, Ferox, -mała-mi-, AgulaM, verliebtindich, Babova, Ilaria, Poziomka9204, MalaEw, hypatia92, Krysia23, Lipcowa, Isisi, Karo1234, Kasiooola, Kasia95, nick nieaktualny, jo_ana, kropka_123, Lolka997, Asia28000, Pfry, 2+3, daruśka, RoZyCzK4, SandraH.97, gabi5443, Tabeaa, wellwellwell, Anett93, Monia94 lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️29🙋🏻33

2023 💙👶🏻

23.11 ⏸️ 💖
    24.11 beta 2148
    26.11 beta 5693
    preg.png
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2022, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Mam wyniki 🍓🍓🍓
    Beta 78,5
    Progesteron 21,76
    Super 😍

Kofii lubi tę wiadomość

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • natkurka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas16 wrote:
    we wtorek wracamy, z jednej strony spoko po powrocie, ale żal mi tych aperolków gdyby się nie udało jednak

ale wiecie co, chyba zatestuje w sobotę albo już w Wenecji rano, dla mnie już to, że w końcu miałam ładną owulacje to sukces <3 muszę się nastawić, że jak nie wyjdzie to trudno, może kolejny cykl

w lutym piewszy monitoring i cykl bezowulacyjny plus polip ( nie wiadomo jak długo był, mógł mega utrudniać)

A jeden aperolek wieczorkiem nawet jak sie okaze ze jestes w ciazy to chyba nic strasznego, czesto dziewczyny dowiaduja sie o ciazy nawet pozniej w 5-6 tygodniu. Aperol to raczej delikatny alkohol ale oczywiscie nie namawiam, kazdy zyje jak uwaza ;) ja jestem glupia i wolalabym zyc nadzieja niz sie rozczarowac😂

Dziewczyny jest sens brac ten NAC? To bedzie dopiero nasz pierwszy prawidzwy cykl staran. Tzn za pierwszym razem poprostu byl❤️ - nie bylam chyba nawet blisko owulacji to byl jakos 9/10 dzien cyklu, pozniej kolejny❤️ juz tez jakos kolo 14 wiec apka pokazywala mi ze jestem juz po owu ( oczywiscie nic nigdy w niej nie zaznaczalam). W tym poprzednim cyklu bylam pierwszy raz na minitoringu i tez pierwszy raz robilam testy ale do ❤️ nie doszlo bo najpierw bylismy w rozjazdach, pozniej maz mial powazne problemy z barkiem a w dniu owulacji ja sie obudzilam z bolacym pecherzem i mialam zglowy kilka dni. Tak wiec jesli wszystko bedzie okej i sie nie pokielbasi to bedzie nasz pierwszy swiadomy cykl staran no ALE z racji tego ze ja kocham suplementy to gdzies sie natknelam na Miovele NAC i oczyeiscie kupilam. Pozniej sie przestraszylam ze to chyba nie dla mnie bo nie mam PCOS wiec nie wzielam tego i sobie siedzi w szafce. Boje sie ze mi to jakos pokielbasi cykl? Ale widze ze wy bierzecie i sobie chwalicie. Brac?

❤Starania od: Maj 2022:

05.08.2022 - ⏸
    05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
    08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml

27.04.2023🤱💙
  • Pocahontas16 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Ja odniosę się do kwestii ciągłego myślenia o dziecku. U mnie to raczej falowo - albo myślę o nim non stop albo daje sobie na spokój i "luźno" podchodzę do tematu. Jednak ostatnio moja reakcja zaskoczyła mnie samą - byliśmy z mężem na grillu u znajomych i po %% zaczęła się luźna rozmowa o dzieciach z zaufanym przyjacielem. On po prostu zapytał "kiedy dzieci?" i zaczął opowiadać o tym, że o swoje pierwsze dziecko starali się ponad rok a ja zamiast obrócić to w żart jak zawsze albo zmienić temat to po prostu zaczęłam płakać 😱 żaden szloch po prostu łzy leciały ciurkiem i nie mogłam ich zatrzymać. Szybko odwróciłam się i myślę, że nikt nie zauważył albo udawał, że nie widzi ale za to Mąż wyłapał - podszedł i zabrał na spacer. Chyba nie umiem oszukiwać samej siebie 😓
    Na dodatek w pracy istne szaleństwo, mega dużo obowiązków w związku z nowym stanowiskiem i patrząc realnie powinnam przełożyć starania chociaż do końca roku ale z drugiej strony nie wiadomo ile jeszcze tego czekania przede mną..
    Uff, dobra wyrzuciłam z siebie wszystko - jakoś mi lżej 😁
    wierze CI, mi się często oczy szklą nawet na jakąś myśl z nienacka o dziecku....

ja już się nauczyłam, żeby nie odkładać bo praca, bo coś tam....Człowiek myśli lub planuje, Bóg kieruje

👰🤵 22.05.2021
    starania od 07.2021
    👩 - 28
    07.2022 drożność ✅
    14.08.2022- ⏸️

🧔29

hZAtp2.png
  • Pocahontas16 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Mam wyniki 🍓🍓🍓
    Beta 78,5
    Progesteron 21,76
    Super! <3

Kofii lubi tę wiadomość

👰🤵 22.05.2021
    starania od 07.2021
    👩 - 28
    07.2022 drożność ✅
    14.08.2022- ⏸️

🧔29

hZAtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2022, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verlie zatem wizyta udana. Fajnie,że Twoja Pani ginekolog słucha Twoich obaw i twoje obserwacja bierze poważnie pod uwagę 😉😊
    Osobiście poszłabym w piątek,żeby mieć większa pewność,że coś.sie kiełkuję😉😊
    Trzymam bardzo kciuki,żeby się udało 😙🤗✊✊💞🎀

Pocahontas trzymam kciuki za sobotnie testowanie✊✊💟. Z własnego doświadczenia wiem,że na wyjazdach biel razi dużo lżej 😘 i zawsze możesz się napić aperolka w pięknym miejscu 😄💞🎀

Lipcowa też tak miewam,gdy przechodzi temat staraniowy, o którym myślę po kilkadziesiąt razy na dzień.
    Ja się po prostu spinam,gdy zaczyna się temat dzieci...
    Na szczęście u nas większość osób wie o naszych staraniach. A niektórym po prostu nie tłumaczę,bo jest im trudno to zrozumieć, że takie rzeczy mają w ogóle miejsce...🤐🤨
    Kochana,dobrze,że dałaś upust swoim emocjom.

Bardzo się cieszę💟💟💟,że są takie miejsca w Internecie jak to forum i możemy dzielic się swoimi doświadczenia, wiedzą, być dla siebie wsparciem w dobrych i złych momentach...kiedys było dużo trudniej trwać w niepłodności... dzięki Dziewczyny,że jesteście 🎀💞❤💟😘

verliebtindich, Karo1234, Monk@, wellwellwell lubią tę wiadomość

• Zazu92 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2022, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Jestem po monitoringu ;)

Verlie super wiadomości! 😁 Fajnie że powiedziałaś o swoich obawach i że lekarka nie olała tego tylko jeszcze przegadałyście i zmieniłyście strategię :) bardzo dobre podejście myślę.
    Hmm...trzy dojrzałe pęcherzyki to co może trojaczki od razu strzelicie? XD a tak serio to ekstra bo to zawsze zwiększa szansę 😁 no a endometrium chyba też nie jest najgorsze bo ono jeszcze się zwiększy trochę po owulce co nie?
    Zobaczymy jak teraz będzie z acardem i większą luteiną. Jestem ciekawa jaki prog będziesz miała, ale to wtedy też wychodzi w badaniu z tej luteiny co nie?
    Verlie podsumowując to są świetne nowiny! 😊😘 Bawcie się z mężem i oby to był Twój szczęśliwy cykl 😊
    Co do badań to moim zdaniem lepiej jeden dzień później zrobić czyli w piątek

verliebtindich lubi tę wiadomość

ona i on 29lat
    starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶

ona:
    podstawowe badania w normie ✅
    owulacja prawidłowa✅
    TSH luty 2022 - 2,4
    TSH kwiecień 2022 - 4,5
    TSH czerwiec 2022 - 2,2
    Endo mówi że okej 🤔
    Wdrożony euthyrox
    Suplementacja: pueria uno

on:
    badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
    morfologia 3% -> 4% ✅
    Żywotność 52%->68%✅
    Koncentracja ✅
    Ruchliwość 31%->41% ✅
    Mamy poprawę! 💪
    Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki

27.06 - pierwsze ⏸️🥺
    28.06 - beta 37,9
    30.06 - beta 95,9
    4.07 - beta 44 💔😞 cb

Walka trwa.. 💪
  • pluto_nova Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2022, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofii wrote:
    Mam wyniki 🍓🍓🍓
    Beta 78,5
    Progesteron 21,76
    Gratulacje! ♥️ Będziesz sprawdzać przyrost? 🤞🍀

Kofii lubi tę wiadomość

age.png
    ✅naturalne owulacje
    ✅Progesteron
    ✅TSH, FT3, FT4, anty-TPO, anty-TG
    ✅FSH, LH, Estradiol, Prolaktyna (3dc)
    ✅Niedobór białka S
    ✅Oporność na białko C
    ✅Antykoagulant tocznia
    ✅P/c p. kardiolipinie IgG i IgM
    ✅P/c p. beta2 glikoproteinie 1 IgA
    ✅mutacja V Leiden
    ✅mutacja genu protrombiny
    ✅ANA3

✅badanie nasienia

❌ PAI-1 4G układ homozygotyczny nieprawidłowy

🧑🏼 syn 2006
    👧🏼 córka 2009
    💔 12.2021 cb
    💔 06.2022 cb
    💔 07.2022 cb
    💔 03.2023 cb

8.12.2022 - operacja usunięcia niszy

🍀11.04.23 - beta 5,4 (8dpo)
    🍀13.04.23 - beta 40,6 (10dpo) przyrost 820%
    🍀15.04.23 - beta 183,5 (12dpo) przyrost 372,5%
    🍀17.04.23 - beta 580,7 (14dpo) przyrost 202,7%
    🍀21.04.23 - beta 4061,7 (18dpo) przyrost 161,9%
    Będzie synek! 🩵
  • Imbirowa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2022, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verliebtindich wrote:
    Jestem po monitoringu ;)

Rozumiem, ze masz zrobić betę 7 dni po owu teraz? A jak to sie ma do Ovitrelle ? Jestem szczerze zainteresowana.

Koffi
    Ogromne gratulacje! ♥️
    I reszcie dziewczyn które zobaczyły dwie kreseczki, są przed testowaniem i monitoringami ♥️

Cały czas Was dziewczyny podczytuje ! To mój ostatni cykl z leczeniem. Na razie nie chce mi się w ogóle gadać o tym.

2017.05 - rozpoczęcie starań
    2019.05 - HSG ✅
    2019.06 - 👼🏻
    2019.10 - IUI ✅
    2020.06 - 👶🏼
    2021.11 - 2022.01 - 3 IUI ❌
    2022.04 - HSG ✅
    2022.05 - 4 IUI ❌
    2025 - IVF
    👩🏻
    📍 PCOS - brak owulacji, AMH 4
    📍 Hashimoto, niedoczynność
    📍 PAI- 1 homo

👨🏼
    📍 Hormony ✅
    📍 Morfologia 2-3 %
  • Zazu92 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2022, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas16 wrote:

No dokładnie! Każdy mały kroczek do przodu cieszy :) i tego się musimy trzymać. Jeśli nie uda się w tym cyklu to może w kolejnym, ale zobacz że się udało z owulką własną, która swoją drogą totalnie Cię zaskoczyła i dobrze wyszło że lekarz wyczaił bo mogliście zadziałać w czasie 😁
    Co do testowania to Twoja decyzja kiedy wolisz i jak się będziesz czuła, ale myślę że to dobry pomysł zrobić test w Wenecji rano jak mówisz to nawet jak będzie biel to sobie chociaż podrinkujesz ;) i wypijesz za krok do przodu i za kolejny cykl 😘 aczkolwiek życzę Ci żebyś jednak nie mogła pić 🤞

ona i on 29lat
    starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶

ona:
    podstawowe badania w normie ✅
    owulacja prawidłowa✅
    TSH luty 2022 - 2,4
    TSH kwiecień 2022 - 4,5
    TSH czerwiec 2022 - 2,2
    Endo mówi że okej 🤔
    Wdrożony euthyrox
    Suplementacja: pueria uno

on:
    badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
    morfologia 3% -> 4% ✅
    Żywotność 52%->68%✅
    Koncentracja ✅
    Ruchliwość 31%->41% ✅
    Mamy poprawę! 💪
    Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki

27.06 - pierwsze ⏸️🥺
    28.06 - beta 37,9
    30.06 - beta 95,9
    4.07 - beta 44 💔😞 cb

Walka trwa.. 💪
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ