W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Poziomka a widzisz, u nas w październiku bez większego problemu jeszcze znaleźliśmy w mieście w aptece szczepionkę, a teraz z druga dawka dopiero problem… Ale tez co region to inaczej. Wiec mega się ucieszyłam, ze w przychodni mieli, bo chciałam ogarnąć te druga dawkę przed porodem
A tak w ogóle cześć dziewczyny! Właśnie potwierdziłam poniedziałkowa wizytę i nie mogę się doczekać, aż zobacze ZosięWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2022, 10:34
wellwellwell, Poziomka9204, Kofii lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Nutka, psychika na pewno nie pomaga, to prawda. Poza tym, że w ciąży normy są nieco inne, a pewnych parametrów się nie bada w ogóle, to i bez ciąży pojedynczy wynik poza normą wcale nie musi nic oznaczać, bo patrzy się na całość. Dlatego ja się staram nie myśleć o wynikach, tylko czekam, co lekarz powie. Choć Google i tak zawsze odpalam 🤦🏼♀️
Poziomka, zdrówka ❤️ super, że czujesz się lepiej. Już coraz bliżej jesteście z Nutką, to faktycznie brzuch powoli już może opadać. Nim się obejrzysz, będziesz tulić Olka 😍
Co do tych spadków i przypływów mocy, to ja mam tak na zmianęw ten weekend planuję zrobić pranie wszystkich dziecięcych ciuszków i tekstyliów i chętnie coś bym jeszcze sprzątnęła, ale zobaczymy, jak wyjdzie
W temacie jeszcze aptecznym - gdyby któraś planowała jakieś mniejsze zamówienie na doz, to z kodem PACZKOMAT jest bezpłatna dostawa do paczkomatu (zamówienie bez leków i produktów na receptę). Nie wiem, czy jest jakaś minimalna kwota mimo wszystko, czy każde zamówienie się łapie, ale może którejś się przyda
Ja mam DOZ na osiedlu, zawsze robie zamówienia do apteki, też fajna opcja 😊wellwellwell, Monk@ lubią tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Gusia_ wrote:Poziomka a widzisz, u nas w październiku bez większego problemu jeszcze znaleźliśmy w mieście w aptece szczepionkę, a teraz z druga dawka dopiero problem… Ale tez co region to inaczej. Wiec mega się ucieszyłam, ze w przychodni mieli, bo chciałam ogarnąć te druga dawkę przed porodem
A tak w ogóle cześć dziewczyny! Właśnie potwierdziłam poniedziałkowa wizytę i nie mogę się doczekać, aż zobacze Zosię👫 33lata
Poziomka zdrówka! Fajnie, że udało ci się pójść do fryzjera, takie wyjście na pewno dodaje sporo pozytywnej energii. 😊
Ja też się w końcu zapisałam na farbowanie, na początek stycznia i nie mogę się doczekac, bo nie byłam od maja... 🙈
Gusia super, że niedługo zobaczysz Zosię. 🙂
Ja też już przebieram nogami na moją wizytę, a mam dopiero 19.12. - to najdłuższa moja przerwa między wizytami. A już najbardziej się nie może doczekać mąż, bo on nie mógł być ze mną na połowowych - nigdy nie sądziłam, ze az tak mu się spodobaja wizyty u ginekologa. 😆Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Poziomka9204 wrote:Jeszcze chwilka, jeszcze moment 🥰
Ja mam DOZ na osiedlu, zawsze robie zamówienia do apteki, też fajna opcja 😊
Gusia, dzięki za tipa. Bylam właśnie w przychodni dowiadywać się, jak to u mnie wygląda i podobno na krztusiec bezpłatnie. Choć powiem szczerze, że dopóki nie odbiorę tej szczepionki z apteki, to nie uwierzę do końca. Pani w rejestracji powiedziała, że dla ciężarnych ta szczepionka oczywiście, że jest bezpłatna. Bez żadnych wymogów, czy minęło 10 lat czy co (oczywiście, może być inaczej niż u Gusi), za to na grypę to już jednak myślała, że płatna. Dlatego nie wiem, czy nie podkręciła i nie będę musiała ostatecznie zapłacić. Ale zobaczymy, nic nie tracęczekam na receptę 😁
Poziomka9204, wellwellwell lubią tę wiadomość
-
Jeju Poziomka Ty masz dziecko już ? W szoku jestem absolutnie nie mogłam tego wywnioskować z Twoich postów ! 😱🙈❤️
Ja tez planuje fryzjera ale tak jakoś koniec stycznia a najchętniej początek lutego żeby starczyło na sesje z maluszkiem 🤭cukierniczka lubi tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Z tego co wiem, to jedna ze szczepionek na grypę jest w tym sezonie refundowana z tytułu programu ciąża plus, wiec może w aptece nie zapłacisz Monk@ jednak
Czasami farmaceuci lepiej ogarniają niż lekarze… Ale z drugiej strony euthyrox tez mi się niby należy, a jeszcze nigdy nie dostałam zniżki, wiec w sumie prawo swoje a życie swoje 😅
Kremówka to ogarniemy włosy w tym samym czasie 😅 ja tez farbuje ostatni raz przed porodem na koniec stycznia 😇Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2022, 11:20
Poziomka9204, Kremówka lubią tę wiadomość
-
Nie no, na grypę to dwie są za darmo, więc o to się nie boję
bardziej myślę, że może jej się pomyliła ta na grypę z tą na krztusiec i za tą będę musiała płacić 🤡 ale to już zobaczymy
A na euthyrox możesz lekarza poprosić. Mój nie miał pojęcia, że w ciąży jest za darmo i jak to zrobić, jak mu powiedziałam, to mam bezpłatnieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2022, 11:24
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Poziomka zdrówka! Fajnie, że udało ci się pójść do fryzjera, takie wyjście na pewno dodaje sporo pozytywnej energii. 😊
Ja też się w końcu zapisałam na farbowanie, na początek stycznia i nie mogę się doczekac, bo nie byłam od maja... 🙈
Gusia super, że niedługo zobaczysz Zosię. 🙂
Ja też już przebieram nogami na moją wizytę, a mam dopiero 19.12. - to najdłuższa moja przerwa między wizytami. A już najbardziej się nie może doczekać mąż, bo on nie mógł być ze mną na połowowych - nigdy nie sądziłam, ze az tak mu się spodobaja wizyty u ginekologa. 😆
Moja fryzjerka sama się o mnie upomina jak długo mnie nie ma 😄 zresztą w tym salonie mam swój kącik paznokciowy, dziewczyny dbają żebym zawsze ładnie wyglądała. Teraz w sobotę mamy Wigilię salonową, fajnie, że będę mogła spędzić z nimi trochę czasu 😊
Szybko zleci do wizyty 😊 ja teraz mam wizytę w poniedziałek i ciekawe kiedy kolejna, 19.12 jadę do endokrynolog na ostatnią wizytę przed porodem. Potrzebuję leków na dłuży okres.wellwellwell lubi tę wiadomość
👫 33lata
Kremówka wrote:Jeju Poziomka Ty masz dziecko już ? W szoku jestem absolutnie nie mogłam tego wywnioskować z Twoich postów ! 😱🙈❤️
Ja tez planuje fryzjera ale tak jakoś koniec stycznia a najchętniej początek lutego żeby starczyło na sesje z maluszkiem 🤭👫 33lata
Ostatnio mi wypisywała leki na tarczyce rodzinna i coś zaczęła mruczeć, ze nie może, wiec odpuściłam, kilka złotych to nie chciało mi się kłócić i tłumaczyć. Mąż z dzieckiem czekali w aucie, wiec to zostawiłam. Ale pamietam, ze endokrynolog w sierpniu tez mi wysypisal bez refundacji… Plus taki, ze to tanie
W ogóle jestem dziś nadal zmęczona po wczorajszych porządkach 😅 już czekam aż mąż wroci z pracy. Chciał mnie wyciągnąć na zakupy, ale chodzenie po sklepach dziś mnie przerasta na sama mysl o tym, wiec dostanie listę. Trzeci trymestrze witaj 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2022, 11:51
-
Monk@ wrote:Nie no, na grypę to dwie są za darmo, więc o to się nie boję
bardziej myślę, że może jej się pomyliła ta na grypę z tą na krztusiec i za tą będę musiała płacić 🤡 ale to już zobaczymy
A na euthyrox możesz lekarza poprosić. Mój nie miał pojęcia, że w ciąży jest za darmo i jak to zrobić, jak mu powiedziałam, to mam bezpłatnie👫 33lata
A widzisz Poziomka 😅🤭
29 lat
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
17/06 hcg 14,26 🍀
15/11 (24+6) 700g ☺️
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
planowana CC w 39+1 -
Kurcze ja właśnie wczoraj rozkminiałam jak to jest z tymi znizkami w koncu.
Moj gin wszystkie recepty mi wystawia 100% odplatne (luteine, euthyrox), ale on nie pracuje juz w zadnym szpitalu i prowadzi tylko prywatna praktyke, więc wyszlam z zalozenia, ze nie moze inaczej wystawic. 🤔
Za to teraz od endokrynologa z Medicover dostalam recepte na euthyrox z jakas refundacja, ale nie mialam leku calkiem za darmo, zaplacilam 6zl.😁
Edit: teraz sprawdzam w necie w doz, że chyba one normalnie są po 6zl to juz nic nie rozumiem. Na recepcie mialam zaznaczone "odplatnosc R".Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2022, 12:08
-
Poziomka9204 wrote:Uczyłaś lekarza? 😄
A uparłam się, bo mnie aptekarka wkurzyła. Poszłam tam i pytam o ten euthyrox, a ona, że płatny. I pytam, czy ona może na podstawie karty ciąży mi wydać za darmo, a ona mega opryskliwie, że nie i że to parę złotych kosztuje, więc nie majątek i mogę sobie zapłacić. No to się uparłam, że sobie nie zapłacę. Co ją obchodzi, czy kogoś stać czy nie. Dla mnie parę złotych, ale dla kogoś każda złotówka się liczy i nic jej do tego. Ja na nią trochę cięta jestem, bo to nie pierwszy raz jej. W czasie starań poszłam tam i zapytałam, czy mogłaby polecić coś do dezynfekcji termometru, a ona do mnie znów opryskliwie, że przecież sobie go nie wiadomo gdzie nie wkładam. No chyba jako farmaceutka powinna wiedzieć, gdzie się mierzy temperaturę i że najdokładniej gdzieś, gdzie jest śluzówka, więc czy to pochwa, usta, czy odbyt, wszędzie bym chciała dezynfekować.
Well, na recepcie musi być kod C. R to chyba ryczałtPoziomka9204 lubi tę wiadomość
-
A jak już dostałam receptę i poszłam do innej apteki, babka też mówi, że płatna (bo nadal źle wystawniona), już chciałam machnąć ręką i wziąć, a aptekarka do mnie, że dlaczego mam płacić? Przecież jestem w ciąży, mam się wrócić do lekarza i ma to porządnie wystawić 😂
Ja mam dzisiaj przypływ siły i motywacji. Męża nie ma przez kilka dni i od razu lepiej mi się ogarnia 😁 wczoraj trochę nagotowałam i zaczęłam pranie, dzisiaj ciąg dalszy prania i sprzątanie łazienki. Dawno tak dobrze mi nie szło, ale przynajmniej nie mam z tyłu głowy tego, że zaraz wróci z pracy, a tu bałagan. No i dzień dłuższy, bo o 5:30 pobudka i do szkoły rodzenia 😂Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Ja planuję farbowanie za tydzień, żeby na święta jakoś wyglądać 😅 ale ja sama sobie farbuję.
Dostaliśmy wczoraj 9 worków z ubraniami 🙊 także mam co robić w najbliższe dni.
Kupiłam na allegro przewijak na komodę Malm z Ikei i chciałam dziś dokupić organizery do szuflad i zmierzyłam komodę, żeby się upewnić, że będą pasować. I okazało się, że moja komoda jest mniejsza niż te, co są aktualnie w Ikei 😕😤 kupowaliśmy ją już kilka lat temu, ale nie sądziłam, że mogły się zmienić wymiary... Nawet nigdzie na necie nie mogę znaleźć tej wersji co ja mam 🤔 jestem przekonana że to Malm - no wygląda identycznie 🤷🏻♀️ dobrze, że mogę zwrócić jeszcze ten przewijak, ale jestem teraz w kropce, bo nie wiem co kupić, takiego na łóżeczko nie chciałam, bo wydaje mi się to niewygodne, chciałabym taki osobny kącik zrobić. Komody z przewijakiem są jakieś takie drogie 🤔 a i tak nie mam zbytnio miejsca na kolejną. Także chyba jednak będę się musiała przekonać do takiego na łóżeczkoPoziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Kurczę ja mam za darmo luteinę i clexane cały czas , a R to znaczy że taniej 30% albo 50 z tego co kojarzę chyba
Monka waleczna kobitka ! 💪🏻😅
A powiedzcie będziecie prac ubranka w płynach czy proszkach? O firmę mi nie chodzi bo ja będę na pewno jelp brała ale właśnie nie wiem czy ma to jakies znaczenie.Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
29 lat
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
17/06 hcg 14,26 🍀
15/11 (24+6) 700g ☺️
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
planowana CC w 39+1 -
Kremówka wrote:Kurczę ja mam za darmo luteinę i clexane cały czas , a R to znaczy że taniej 30% albo 50 z tego co kojarzę chyba
Monka waleczna kobitka ! 💪🏻😅
A powiedzcie będziecie prac ubranka w płynach czy proszkach? O firmę mi nie chodzi bo ja będę na pewno jelp brała ale właśnie nie wiem czy ma to jakies znaczenie.Kremówka lubi tę wiadomość
-
Kremówka, ja piorę w proszku
Kofii, a jaką wanienkę macie/będziecie mieli? Czy nie bejrzecie wcale? My mamy 2w1 z przewijakiem i jest to jakieś rozwiązanie. Tylko faktycznie będzie stał dodatkowy przedmiot, ale jeśli i tak chcecie wanienkę ze stojakiem, to można od razu 2w1.Poziomka9204 lubi tę wiadomość