W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Nutka85 wrote:Poziomka, jak cudnie 😍
Marzyłam o takim fotelu, no ale niestety... Dwa pokoje wykluczają możliwość znalezienia miejsca na taki rarytas 🤪🤪🤪
Nie wiem gdzie będę karmić, ale potrzeba matką wynalazków, coś się wykombinuje 🙂
Byłam dzisiaj na ktg, wszystko wyszło ok.
Trochę się pielęgniarka namęczyła, bo jak się młoda ruszała, to uciekało jej tętno. Ale skurcze żadne się nie zapisały. Tętno średnio 130. Lekarz powiedział, że super. 🙂
Za tydzień powtórka tuz przed wizytą u mojego gin.
Ja karmiłam gdzie popadło, a najczęściej na leżąco, wtedy i sobie odpoczywałam albo i przysypiałam ☺️ nigdy nie miałam fotela do karmienia, a trójkę dzieci wykarmiłam ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2022, 16:17
Nutka85, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Poziomka, ale cudnie ❤️
Dziewczyny ja mam totalnie dość tej ciąży, znowu zaliczyłam glebę na lodzie wychodząc że smieciami🤯 to się przecież nie dzieje naprawdę 😞
Leżę, popłakałam się znowu, liczę ruchy, sprawdzam czy się rusza, jak przestaje na chwilę to ja szturcham żeby się ruszyła. Totalnie mam dość, nie mam siły na nic... Jedynie że mój P wieczorem będzie już dzisjaj w domu, jak się przewróciłam to mu napisałam że mam kompletnie dosyć tego stanu to za chwilę zadzwonił że już jest w połowie drogi i zaraz będzie że mna..
a ten sernik czeka aż go zrobię, taka mam ochotę na tego sernika jak Nutka na makowca 🙈 chyba będę siedzieć a mój syn będzie donosił składniki i sam robił 🙄
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Gusia_ wrote:Cukierniczka no niestety czasami im dalej w las, to tych nieprawidłowości się pojawia coraz więcej. Tez mam takie doświadczeni, dlatego ciąża dla mnie to nie jest tylko radosny i beztroski okres. Mam nadzieje, ze lekarz nie oleje tych płytek Twoich i coś zaradzi, bo szybko Ci spada… u mnie tez poniżej normy, ale jeszcze powyżej 100 tys wiec się aż tak nie denerwuje…
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Kasiooola wrote:Poziomka, ale cudnie ❤️
Dziewczyny ja mam totalnie dość tej ciąży, znowu zaliczyłam glebę na lodzie wychodząc że smieciami🤯 to się przecież nie dzieje naprawdę 😞
Leżę, popłakałam się znowu, liczę ruchy, sprawdzam czy się rusza, jak przestaje na chwilę to ja szturcham żeby się ruszyła. Totalnie mam dość, nie mam siły na nic... Jedynie że mój P wieczorem będzie już dzisjaj w domu, jak się przewróciłam to mu napisałam że mam kompletnie dosyć tego stanu to za chwilę zadzwonił że już jest w połowie drogi i zaraz będzie że mna..
a ten sernik czeka aż go zrobię, taka mam ochotę na tego sernika jak Nutka na makowca 🙈 chyba będę siedzieć a mój syn będzie donosił składniki i sam robił 🙄15.06 ⏸
29.06 usg jest zarodek
-
Ulaa ja tez najczęściej karmiłam na leżąco, mój kręgosłup nie lubił karmienia na siedząco, ale to w sumie było mega wygodne, mam nadzieje, ze teraz tez się tak uda 😅 a najlepsze było to w nocy, po prostu brałam dzidzie do siebie nie wychodząc na długo spod kołdry. Ogólnie bardzo to polecam, no chyba, ze się jest bardzo zmęczonym, wtedy jednak lepiej mniej wygodne pozycje 😅 Ja nie kupowałam specjalnego fotela, bo nie planowaliśmy pokoju młodej od razu. Ale fajnie nam się sprawdzał fotel bujany, który mamy w sypialni. Jak się kapalam mąż brał do niego małą i zasypiała na nim jak się bujali
ostatnio nawet wspominał te czasy
Cukierniczka, oby te 10 dni szybko zleciało!
Kasioola a Ty chyba masz jakiegoś upadkowego pecha! Dobrze, ze Twój już wraca ❤️Ulaa, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
cukierniczka wrote:Do wizyty 10 dni, mam nadzieję, że nowy gin + hematolog, która podobno specjalizuje się w diagnozowaniu ciężarnych (też nowa) opracują jakiś plan działania i może mnie trochę uspokoją. Jak już się zdążyłam do cukrzycy jako tako przyzwyczaić to teraz te płytki...
cukierniczka lubi tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Kasiooola wrote:Poziomka, ale cudnie ❤️
a ten sernik czeka aż go zrobię, taka mam ochotę na tego sernika jak Nutka na makowca 🙈 chyba będę siedzieć a mój syn będzie donosił składniki i sam robił 🙄
Współczuję przeżyć, ale jeżeli będziesz się gorzej czuła to jedź żeby to sprawdzili, bo będziemy się tutaj martwić 😔 trzymam jednak kciuki żeby wszystko było dobrze ❤️❤️❤️ moja teściowa ostatnio zjechała z całego podjazdu, aż pod drzwi garażu, ma obite całe nogi, pełno siniaków. Taka pogoda jest najgorsza 😥Kasiooola lubi tę wiadomość
👫 33lata
Jejku Kasiooola
mam nadzieję, że wszystko z wami w porządku. 🥺
I rozumiem was, ja też ostatnio mam takie myśli, że mam już dość zamartwiania się czy coś się dzieje i chciałabym, żeby już ta ciąża minęła, a mała była ze mną.Kasiooola lubi tę wiadomość
-
Ech, te zamartwianie się to chyba już taki los matki. Najpierw w ciąży, potem z maluszkiem, strach jak te dzieciaki podrosną, zaczną podejmować jakieś ważniejsze decyzje. Czasami ta odpowiedzialność matczyna przeraża. Ale na szczęście to tylko takie chwile, satysfakcji jest o wiele więcej ❤️
Moja młoda natomiast dziś całe popołudnie przepłakała i jak ją uspilam poczułam… ulgę, ze już śpi. Najpierw wpadli rodzice męża z prezentem dla mnie na urodziny i dla niej już na Gwiazdkę, co w sumie uważam za fajny pomysł, bo w święta dostanie i tak dużo prezentów. Ostatnio się bawiła kilka razy fajnie z teściowa, dzisiaj płakała mi na rękach cała godzinę jak byliNie wiem jak ona z nią pójdzie na spacer przy szpitalu, jak mąż będzie mnie odwiedzał po porodzie, jak trafi na taki jej dzień 😔 potem wzięliśmy ją do kościoła, bo chcieliśmy iść do spowiedzi. Płakała cały czas. Przeszło jej dopiero jak poszliśmy do rossmana po zapas pieluch na święta i kupiła sobie baton owocowy. W drodze powrotnej śpiewała sobie z tylu piosenki. Ale ile mnie te popołudnie kosztowało silnej woli to masakra 🤯 także ja już idę spac, oby jutro był lepszy dzień. Prawie dziś nic nie odpoczęłam 🤰 a lekarz kazał mi sporo leżeć… nie polecam
-
Poziomka piękny pokoik 😍
Kasiola, dobrze ze twój już wraca odpoczniesz trochę, uważaj na siebie. Mam nadzieje ze wszystko ok.
Dziewczyny czy to możliwe ze mała znow się obróciła pośladkami do dołu?
Od kilku tyg była główka do dołu i kopniaki czułam w okolicy pępka. A dziś cały dzień czuje kopniaki w kroczu tak jak by chciała wypchnąć mi nogi na zewnątrz😂 niby śmieszne ale tak to czułam przez sen ze mi się śniło ze nóżki mi przez brzuch wyszły i ze już urodziłam.. obudziłam się spanikowana.
Mam nadzieje ze nawet jesli się obróciła to będzie miała jeszcze miejsce żeby znów się ułożyć głowa w dół.
Jak wam idą przygotowania do świat?
Ja jutro mam do zrobienia sałatkę i muszę jeszcze spakować prezenty i nas tez bo jedziemy do siostry na święta wiec odpuszczam świąteczne porządki 😜
-
Mała się rusza na szczęście cały czas, ja mam obserwować czy nie plamie, w razie gdyby mnie brzuch bolał miałam jechac na sor położniczy na ktg, ale narazie jest jak wczoraj, brzuch mnie boli tak samo, ani mniej ani więcej.
Wiecie ja się tego dnia bałam bardzo, rok temu była ta akcja z moją siostrą i jak się dzisiaj przewróciłam, to już miałam czarne myśli. Dzisiaj upadłam na kolana i podparlam się rękami, wiec chyba najadłam się strachu więcej jak w niedzielę
Mój P dotarł godzinę temu. Popłakałam się jak wrócił bo zeszła ze mnie odpowiedzialność że wszystko było na mojej głowie.
Poziomka, ja koło domu mogę jeździć na łyżwach taki mam lód, po ogrodzie raczej nie chodzę, tylko do garazu do samochodu i wyjeżdżam stąd. Ale te śmieci poszłam wynieść bo syn poszedł z kolegami korzystać z ostatnich możliwości jazdy na sankach.
U mnie na szczęście bez sincow ale więcej strachu i stresu mnie to kosztuje
Mamaleonka, miałam ostatnio taki sam sen 😂 że nogi przez brzuch wyszły 😁 moja się ciągle kręci, raz z głową na dole, raz siedzi na pupie.
Gusia, masz rację zamartwianie się o dzieci jest wpisane w macierzyństwo.
Córeczka jest jeszcze malutka, to doskonałe rozumiem co to znaczy ulga gdy wkoncu zaśnie, ja tak mam czasem do dzisiaj, chociaż u starszaków już inne problemy, ale ciągle to samo uczucie,
Laski uważajcie na siebie na tym lodzie, to jest dosłownie sekunda i leżysz 🙏
25.05.2022 II kreski 🤰
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
-
Jadę oddać mocz do badania, ale załamałam się rano bo miałam cukier na czczo 94, może to przez wczorajsze stresy (?)... Wczoraj po kolacji miałam 105. Ogólnie mam wrażenie, że się rozsypuje powoli a jeszcze święta i trzeba będzie jechać do teściów i udawać, że wszystko jest ok 😭15.06 ⏸
29.06 usg jest zarodek
-
cukierniczka wrote:Jadę oddać mocz do badania, ale załamałam się rano bo miałam cukier na czczo 94, może to przez wczorajsze stresy (?)... Wczoraj po kolacji miałam 105. Ogólnie mam wrażenie, że się rozsypuje powoli a jeszcze święta i trzeba będzie jechać do teściów i udawać, że wszystko jest ok 😭
Cukierniczka, spokojnie obserwuj dalej cukier i jak caly czas będzie ponad normę to wtedy będziesz się martwić, jednorazowy skok to jeszcze nic złego.
Trzymam kciuki za badania.
Kasiola aż się wzruszyłam jak przeczytalam ze twój wrócił. Sama wiem co to znaczy taka długa rozłąka bo my tez przez jakiś czas tak żyliśmy. I za każdym razem wyczekiwałam powrotu jak małe dziecko pierwszej gwiazdki. A teraz pozwól sobie na odpoczynek a jak już się odkleisz od partnera to zagoń go żeby Ci to lodowisko wysypał piachem albo sola 😜
Milego dnia ❤️
Kasiooola, cukierniczka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Cukierniczka, kciuki za badania. Mam to samo uczucie że te święta to taki cięższy czas będzie
Ja miałam w nocy typowe straszaki z napięciami brzucha, przeszły po nospie ale tak się wystraszyłam że mój dopiero wrócił a już jakieś nocne akcje. Mam nadzieję na spokojny dzień, jak nie to będę pisała do lekarza czy wogole ona dzisiaj jest jeszcze w gabinecie... Czy to wolne już od dzisiaj 🙏
Witam się w 35 tygodniu 🤯💝
Od wtorku w biedronce są na promce złote dady 🙈 jakby któraś była zainteresowana 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2022, 07:01
Poziomka9204, verliebtindich lubią tę wiadomość
25.05.2022 II kreski 🤰
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
-
Poziomka piękny pokoik 😍
Kasiola dobrze, że już nie jesteś sama, nie będziesz musiała wychodzić i narażać się na upadki 😔
Cukierniczka już niedlugo💗 może w święta uda Ci się trochę odciąć myśli i trochę się uspokoić... stres okropnie działa na organizm 😕 też się teraz stresuję, bo od kaszlu brzuch mi się spina i martwi mnie to...
Ja poszłam dziś jednak do lekarza, bo mi nie dawał spokoju ten kaszel i wczorajszy ból gardła z chrypką, chciałam sprawdzić czy jest ok, bo w końcu jutro święta i spotkanie z dużą ilością osób. No i stety niestety potwierdziło się, że to żadne przeziębienie, tylko wszystko przez refluks. Kolejna ciężka noc za mną 😔 wczoraj kompletnie nie miałam siły do życia, tak okropnie się czułam 😕
Na dodatek dziś miałam zrobić badania krwi i moczu ale zapomniałam kupić pojemniczek 😕🤷🏻♀️ i musiałam to przełożyć na środę.Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Cukierniczka, nie musisz udawać, bo JEST wszystko dobrze ❤️ ja miałam po tych hotdogach jednorazowy skok, ale już po kolacji ładnie spadało. Te poranne wyniki ponad normę zależą też od przespania nocy. Wiadomo, że lepiej, żeby ich nie było, ale jeśli nie będą się powtarzać, to nie panikuj 🙂no i mój gin zawsze mnie pociesza, że te pomiary z palca zazwyczaj są zawyżone lekko (i rzeczywiście, jak robiłam glukozę razem z morfo, to z palca miałam 92, a z żyły 83 chyba).
U mnie płytki w normie, bo jakieś 220 chyba.
Ale za to hematokryt już poniżej normy, hemoglobina na granicy 🤦♀️
Dzidziusie tyle "dobrego" z nas wysysają, że wszystko leci ... Ale wrócimy do normalności 🙂cukierniczka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Nutka, masz rację, muszę wziąć sie w garść, Julek jest zdrowy i to jest najważniejsze, reszta wróci do normy 🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2022, 08:45
Kofii, Nutka85, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
15.06 ⏸
29.06 usg jest zarodek
-
Cukierniczka, przytulam wirtualnie! Wiem, ze kiepskie wieści mogą podłamac, ale masz super dzidziusia, a on super mame, ktora mega się o niego troszczy 🥰 kciuki za wyniki!
Kasioola nocnej przygody nie zazdroszczę. Pewnie emocje tez zrobiły swoje. Ale w sumie na tym etapie skurcze już chyba mogą się tez zdarzać częściej…
Koffi co do refluksu, to ja wczoraj tez zasnęłam z paleniem w gardle. Wzięłam tabletkę jak usypialam młoda i 1,5 godziny później już nie działała, a nie chciało mi się iść na dół po drugą… Końcówka ciąży to pod tym względem nie jest zbyt przyjemny czas. Ale już coraz bliżej końca, Dziewczyny! Damy radę ❤️❤️❤️Kofii, cukierniczka lubią tę wiadomość
-
mamaleonka wrote:Poziomka piękny pokoik 😍
Kasiola, dobrze ze twój już wraca odpoczniesz trochę, uważaj na siebie. Mam nadzieje ze wszystko ok.
Dziewczyny czy to możliwe ze mała znow się obróciła pośladkami do dołu?
Od kilku tyg była główka do dołu i kopniaki czułam w okolicy pępka. A dziś cały dzień czuje kopniaki w kroczu tak jak by chciała wypchnąć mi nogi na zewnątrz😂 niby śmieszne ale tak to czułam przez sen ze mi się śniło ze nóżki mi przez brzuch wyszły i ze już urodziłam.. obudziłam się spanikowana.
Mam nadzieje ze nawet jesli się obróciła to będzie miała jeszcze miejsce żeby znów się ułożyć głowa w dół.
Jak wam idą przygotowania do świat?
Ja jutro mam do zrobienia sałatkę i muszę jeszcze spakować prezenty i nas tez bo jedziemy do siostry na święta wiec odpuszczam świąteczne porządki 😜
U nas zostało gotowanie, ale to jutro, to u nas należy do mojego męża. Ja tylko jestem od krojenia 😄👫 33lata
Cukierniczka, głowa do góry! ❤️ maluszek jest cały i zdrowy, a Ty po ciąży wrócisz do formy 😊
Koffi refluks to jest zło, pojawia się w najgorszych momentach. Coś lekarz zalecił?
Mi dzisiaj "ciąży" brzuszek, jest taki napięty, ciężko mi się chodzi, no i plecy też bolą. Jakoś chyba kiepsko spałam 🤦♀️ ale mały od rana daje o sobie znać regularnie.
Dobrego dnia!👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰