W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiooola mój urwis mnie dzisiaj obudził swoimi wygibasami i od tamtej pory sam poszedł spać 🤣😄 dobrze, że pospałaś i dzisiaj jest lepiej 😊
Monk@ u nas padało całą noc. Ja o 5 przeniosłam się na kanapę, mąż chrapał, a ja już nie mogłam znaleźć na łóżku odpowiedniej pozycji.
Kochane, dziękuję za Wasze życzenia ❤️❤️❤️ ja chciałabym Wam życzyć samych pomyślności, dobrych wyników każdych badań, spokojnej ostatniej części ciąży, "miłych" porodów. Niech Wasze maluszki będą zdrowe ❤️ niech Wasi partnerzy zawsze Was wspierają! Dużo zdrowia! Wesołych Świąt kochane ❤️❤️❤️🎄☃️🎅❄️cukierniczka, Kremówka, mamaleonka, Kasiooola, Nutka85, verliebtindich lubią tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Dziewczyny wpadam Wam życzyć Wesołych Świat 🎅🎅🎅
Szczęśliwych, krótkich i bezbolesnych porodów 💗🩷
A później samych cudownych chwil z maleństwami 💜💜💜💜mamaleonka, Kasiooola, Poziomka9204, cukierniczka, Kofii, wellwellwell, Monk@, Nutka85, verliebtindich lubią tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
AgulaM wrote:Dziewczyny wpadam Wam życzyć Wesołych Świat 🎅🎅🎅
A później samych cudownych chwil z maleństwami 💜💜💜💜
Wesołych Świąt! 🎄☃️🎅❄️AgulaM, verliebtindich lubią tę wiadomość
👫 33lata
I ja dołączam do życzeń! Wesołych Świąt Mamuśki! 🎄 Zdrowych, bez ciążowych niedogodności, a w nowym roku pięknych maluszków 🎄🎁
Poziomka9204, Kremówka, verliebtindich lubią tę wiadomość
-
AgulaM wrote:Dziewczyny wpadam Wam życzyć Wesołych Świat 🎅🎅🎅
A później samych cudownych chwil z maleństwami 💜💜💜💜AgulaM lubi tę wiadomość
-
Witam się pierwszego dnia świat 🎄
Dzisiaj czekają nas urodziny córeczki siostry, wyjątkowo na wigilii wytrzymałam dłużej jak zakładałam 😁
I mam pytanie, czy któraś z was bierze feroplex? Ten w ampułkach do picia. Zauważyłam pewna zależność, te skurcze które mnie męczą w nocy to nie wiem czy nie od tego żelaza 🥴 pije je co drugi wieczór, mieszając z ascofer, wczorajsza noc przespana po ascofer i dodatkowej dawce magnezu, dzisiejsza tragedia, dopóki nie wzięłam o 2 w nocy nospy to nie mogłam spać. Już wiem że żelazo powoduje różne problemy żołądkowe, ale biorę je już 3 tydzień i kurcze mogłoby się to już jakoś uspokoić 🙈
Jak już wiem jak długo mecze się w nocy że snem to nawet nie chce myśleć jakbym brała je w ciągu dnia 🤪
Miłego świętowania, ja uciekam do rodziców po serniczka, bo wczoraj zapomniałam zabrać od mamy spakowanej paczki słodkości 🥰😬Poziomka9204 lubi tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Kasiooola wrote:Witam się pierwszego dnia świat 🎄
Dzisiaj czekają nas urodziny córeczki siostry, wyjątkowo na wigilii wytrzymałam dłużej jak zakładałam 😁
I mam pytanie, czy któraś z was bierze feroplex? Ten w ampułkach do picia. Zauważyłam pewna zależność, te skurcze które mnie męczą w nocy to nie wiem czy nie od tego żelaza 🥴 pije je co drugi wieczór, mieszając z ascofer, wczorajsza noc przespana po ascofer i dodatkowej dawce magnezu, dzisiejsza tragedia, dopóki nie wzięłam o 2 w nocy nospy to nie mogłam spać. Już wiem że żelazo powoduje różne problemy żołądkowe, ale biorę je już 3 tydzień i kurcze mogłoby się to już jakoś uspokoić 🙈
Jak już wiem jak długo mecze się w nocy że snem to nawet nie chce myśleć jakbym brała je w ciągu dnia 🤪
Miłego świętowania, ja uciekam do rodziców po serniczka, bo wczoraj zapomniałam zabrać od mamy spakowanej paczki słodkości 🥰😬
Ja nie pomogę, ja całą ciążę unikam preparatów z żelazem 😔
Ja wstaję i powoli szykujemy się na obżarstwo u teściowej, zawsze jest tyle dobrych rzeczy 😍 najgorsze, że helita już nie przyjmują za dużo przez ten ucisk 🤣
Dobrego Świętowania! ❤️Kasiooola lubi tę wiadomość
👫 33lata
Kasiooola, ja biorę inne żelazo niestety. Skurczy nie mam. Dolegliwości żołądkowe raczej tak (od początku biorę na noc, więc ciężko dokładnie powiedzieć, ale jak się budzę w nocy, to nieprzyjemnie mi na żołądku, a czasem nawet rano. Jak nie wezmę tabletki, to czuję się zdecydowanie lepiej).
-
Kasiooola ja biorę od 3 miesięcy inne żelazo, rano i wieczorem i nie miałam nigdy problemów z żołądkiem. Dopiero z forum się dowiedziałam, że można mieć problemy po żelazie. Może zmiana preparatu by pomogła 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2022, 11:00
-
Dziewczyny i ja wpadam życzyć Wam dużo zdrówka, niech maleństwa zdrowo rosną i nie dają mamusiom popalić 😉 spokojnego czasu do porodu, jak najmniej stresów ! 🎄🎁
Monk@, Kofii, wellwellwell, Kasiooola, Kremówka, mamaleonka, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
Miłego świętowania ❤️
Ja dzisiaj mam dzień wolny od odwiedzin, za to chciałam doprowadzić do porządku rzeczy dzidziulki.
Wczoraj wzięłam tabletkę dopochwową Gynalgin. Nie dość, że piekło przy wprowadzaniu, to teraz rano jak pozbywam się jej resztek (sorry za szczegóły) to też piecze i zauważyłam malutkie niteczki różowe. Nie żywa krew, nie brunatna, ale taki śluz podbarwiony lekko różowo.
W działaniach niepożądanych jest wpisane pieczenie i podrażnienie, więc mam nadzieję, że to od tego.
Oby na stresiku się skończyło. Jakby coś się działo, to oczywiście skontroluje. Ale na razie mam nadzieję, że to tylko podrażnienie mechaniczne.Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczynki, chyba spróbuję dzisiaj nie brać żelaza na noc i zobaczę jaka będę miała noc. Może uda się do diagnostyki skoczyć i zrobić morfologie w tygodniu, chyba już powinien być jakiś efekt 🤔
Wczoraj skręcaliśmy baby huga, już była wizja zawiezienia go do serwisu bo nie działał przycisk podnoszenia go do góry i opusczzania, ale dzisjaj udało się go rozruszać i działa 😁
Poza tym, po takim czasie rozłąki, jest mi dziwnie, moze przez to że jeszcze mamy gościa w domu, i czekam aż się skończą już te święta i wróci normalność 🤪 sama kiepsko śpię, oni długo siedzą, wstają w nocy, a ja od razu się budzę bo nie jestem nauczona ze ktoś w nocy chodzi po domu, jak jestem nauczona ze się budzę na każdy odgłos w domu 🥴
Poziomka, zjedz te pyszności ile zmieścisz 😁 mój żołądek wczoraj też odmówił kolejnego kawałka ciasta 😁
Ja czekam na kawałek urodzinowego torcika, ale nie wiem czy mój żołądek przyjmnie, dopadly mnie znowu nudności 🥴Poziomka9204 lubi tę wiadomość
25.05.2022 II kreski 🤰
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
-
Ja wczoraj po kolacji ledwo się ruszałam... Ogólnie coraz trudniej mi się poruszać, a jeszcze jak zjadłam, to już w ogóle. Nie jadłam nie wiadomo ile, ale troszkę więcej, niż zwykle i już do końca dnia źle się czułam 🥴
Kasiooola, a może stopery? Ja też mam lekki sen i zawsze mnie wszystko budziło, nawet ze stoperami, ale teraz nie wyobrażam sobie inaczej. Mamy dość głośnych sąsiadów, to pewnie bym w ogóle nie spała. Już się przyzwyczaiłam i mało co mnie budzi w nocy.
Nutka, pewnie faktycznie podrażnienie od leku, będzie dobrzea jak się przedłuży, to sprawdzaj
Kasiooola, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Kasioola ja tez jak mam gości w domu zawsze mam lekki sen. To chyb jakieś psychologiczne czuwanie się włącza, tak obstawiam 😅
A my dziś zaliczyliśmy wycieczkę do apteki. Wróciła mi grzybica. W święta 🤯 ale już mam leki i sama perspektywa globulki na noc jest ulgą 😅 choć już rano zaaplikowałam Lactovaginal, bo wściec się idzie. Nutka rozumiem wiec w pełni Twój dyskomfort…I kciuki, żeby to było tylko podrażnienie.
U mnie odchodzenie czopu w 37 tygodniu przypominało mi infekcje - waśnie pieczenie, lekko różowe upławy. Poszłam do lekarza po takim weekendzie z informacja, ze chyba infekcja, a on powiedział, ze nie, to poród się zaczął 😂 do tej pory to pamietam. Każda infekcja mi się teraz z tym kojarzy 😅
A poza tym odpoczywamy dziś w domu. Mała i tak ma mnóstwo atrakcji, bo prezenty… A jutro odwiedziny u teściów. I kolejneoby noc wyglądała lepiej niż dzisiejsza 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2022, 15:27
Kasiooola, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
W ogóle przypomniało mi się właśnie, że jak byłam parę dni temu w toalecie w centrum handlowym, to taka młoda dziewczyna, może z 22-25 lat miała, przepuściła mnie w kolejce 🥺 jejku, jakie to było miłe! Nikt nigdy nie ustąpił mi miejsca, nie przepuścił mnie w kolejce do kasy czy coś, a tu taka niespodzianka, nawet o tym nie myślałam stając w kolejce. Taki mały gest, a jak cieszy 🥰
wellwellwell, Poziomka9204, cukierniczka, Kasiooola, mamaleonka lubią tę wiadomość
-
Monk@ bo to takie nietypowe zachowanie 😊 mnie w laboratorium udają, że nie widzą 🤣
Ja nie mogę za dużo siedzieć, bo od razu zgaga 🤦♀️ jak chodzę to każą mi siadać, bo ciąża... przecież na codzień się ruszam, a nie cały dzień leżę.
Usłyszałam te pieszczotliwe "grubasku" i "ale jesteś duża" 🤣🤣🤣
Jutro ostatni dzień maratonu, we wtorek badania i odpoczywam. W czwartek wizyta, pertraktuję z Olkiem żeby wyskoczył 02.01 😃😄😃👫 33lata
Poziomka, też usłyszałam że jestem grubasek 😁 dla mnie spoko, jestem w ciąży, ale śmiałam się że szwagra którego ojciec ozlocil tym samym 😂 ten nie był zadowolony, 🤣
Wytrzymałam na urodzinach też całkiem dobrze, miałam jedzenie pod nosem więc spoko 😁 dobrze ze nie jadłam wczoraj obiadu tylko czekałam na te urodziny bo bym nic tam już nie ruszyła.
Jeszcze dzisiaj ale już mi się marzy lenistwo. Pogoda fajna więc pójdziemy co najwyżej na spacer zebym ruszyła jakieś mięśnie więcej jak na orbitreku 😬
Monka, zauważyłam że często przepuszczają bardzo młode kobiety w kolejkach, w diagnostyce ostatnio była przede mną tylko jedna dziewczyna i mówi że mnie przepuści, mówię jej ze bardzo dziękuję ale jak siedzę i jest tylko ona przede mną to wytrzymam 😁
Miłego dnia 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2022, 08:26
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
25.05.2022 II kreski 🤰
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
-
No właśnie u mnie też odwrócenie wzroku zawsze praktykowali, dlatego takie to było zaskakujące i miłe 🥰
Myśmy odpoczywali wczoraj, dzisiaj widzimy się z rodziną i już czekam na jakieś komentarze dziadka, on lubi coś jego zdaniem bardzo śmiesznego rzucić 🙄 przez pół ciąży mnie pytał, czy na pewno się płeć nie zmieniła, a skoro nie, to wysłuchiwałam, że się nie postaraliśmy i teraz ani moja mama nie będzie prawdziwą babcią, ani babcia prababcią (moja siostra ma synka, a według niego prawdziwy dziadek musi mieć wnuka, a prawdziwa babcia wnuczkę...). Dla mnie to nie jest w ogóle śmieszne, no ale dobra, bawi go to, to rzuciłby raz. A ja przez pół ciąży przy każdej wizycie i rozmowie telefonicznej tego słuchałam, aż w końcu mu powiedziałam, że ma przestać gadać takie bzdury.
Poziomka, widzę, że mocno na bliźniaki forumowe ciśnieniesz 😁 ja też idę jutro na badania, więc dzisiaj chyba nie będę szaleć z barszczem, żeby mi mocz różowy nie wyszedł 🙈Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Poziomka, ale by było, jakby się nasze bobasy urodziły tego samego dnia 😍
Mam za sobą nieprzespaną nockę, takie głupoty mi się śniły, koszmary, że aż nie będę tego pisać...
Monk@, mnie parę razy ktoś przepuścił. Kiedyś jeden facet wprost mówi "a pani to co tu stoi, na początek kolejki i to już, proszę przepuścić panią" 😂
I kiedyś jak czekałam przed zabiegowym, żeby oddać wymazówki na posiew, to mi miejsca na krzesełku ustąpiła taka pani w wieku ok.70 lat 🥺 mówię, że nie trzeba, że ewentualnie wejdę przed nią po prostu, bo ona na pobranie, a ja tylko to zostawię pielęgniarce. Ale się "uparła" i kazała siadać 😍
U mnie na szczęście nie było głupich tekstów świątecznych. Jeszcze zobaczymy dzisiaj 😂
Jedyne co, to jak było znów pytanie o imię, to jak mówię, że najprawdopodobniej Helenka, to szwagierka (ta od Leny) pyta "a jak nie Helenka to jak?". I komplementowała inne imiona, ale udałam głupia, że nie rozumiem i nie łapię aluzji 😜😜😜Monk@, wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
U mnie tez na szczęście bez głupich tekstów. Tylko mama czasem powie, ale ta Zosia już duża, jak spojrzy przez kamerę na mój brzuch. Ale jestem pewna, ze to miłe i ma dobre intencje, wiec się uśmiecham
My dziś jedziemy do teściów. Tam tez na szczęście będzie bez głupich tekstów, choć przyjeżdża tez 4 męża braci, niektórzy z rodzinami. Ale mąż pochodzi z takiej religijnej wielodzietnej rodziny, wiecie o co chodzi i jest tam duży szacunek do życia, wiec na pewno usłyszę dużo miłych rzeczy, bo tesciowie się bardzo ciesza z kolejnej wnuczki
To będzie już ich siódma wnuczka/wnuk. I jak się wszyscy spotkają to dzięki dzieciakom jest taka fajna atmosfera
Moje rodzeństwo jeszcze nie ma dzieci, jestem najstarsza, wiec fajnie, ze chociaż ze strony męża dziewczynki się będą miały z kim bawić
Poziomka9204 lubi tę wiadomość