Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • mamaleonka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami dziewczyny po okropnej nocy. Mam nadzieje ze to tylko jednorazowe i ze zmęczenie po świętach wychodzi.
    Od 2 w nocy bolał mnie brzuch a potem dołączyły ręce które mnie bolały i drętwiały na zmianę ale nie były opuchnięte. Zasnęłam dopiero przed 5.
    Jak się powtórzy to będę dzwonić do lekarza bo w pierwszej ciąży tak nie miałam i powiem wam ze się trochę wystraszyłam. Myśle ze już muszę zacząć prac ubranka wózek i fotelik bo pewnie będzie tylko gorzej.
    Nutka jaka piękna lampka 😍
    Ja tez sie rozglądam za lampka, zastanawiam się nad lumipets ma ktoś może?
    Teraz dla małego mamy Alilo i daje super światło ale nie opłaca mi się kupować drugiego bo to jednak droga zabawka.

Well trzymam kciuki za krzywa 🤞

wellwellwell, Poziomka9204, Nutka85 lubią tę wiadomość

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie jakies doswiadczenie z tymi monitorami oddechu babysense? Zastanawiam się czy to bezpieczne, zeby odkupic od kogos uzywany czy w to lepiej juz sie zaopatrzyc nowe?

2023 👧🏼
    2025 👧🏼
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Dziewczyny, macie jakies doswiadczenie z tymi monitorami oddechu babysense? Zastanawiam się czy to bezpieczne, zeby odkupic od kogos uzywany czy w to lepiej juz sie zaopatrzyc nowe?
    Nam polecali babysens 7, ale ja kupowałam nowy, na używane nie zwracałam uwagi. Jak odkupić to tylko od kogoś z bliskiego otoczenia 😊

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Ja dzisiaj budziłam się co godzinę 🤦‍♀️ drętwieją mi mocno biodra. Ja jestem opuchnięta już od dobrego tygodnia, palce mi się ciężko zgina, buty są za ciasne 🤣😃

Ja w Święta starałam się trochę ruszać, mieliśmy intensywne dni, bo u nas zawsze dużo ludzi. Olek uwielbia towarzystwo, więc był aktywny prawie cały czas, więc mnie bolały pachwiny i plecy, tak się rozpychał 😃 u mnie się śmieli, że codziennie ktoś musi mieć dyżur, w razie W.

Ja wstałam, pojechałam na badani i jak wróciłam do domu to poszłam dalej spać, chyba musiałam odespać, bo normalnie nigdy nie dawałam rady zasnąć jak już się wybudziłam 😊 Well trzymam kciuki za prawidłowe wyniki krzywej 😊

Nutka! To już zaraz ❤️❤️❤️

Dobrego dnia!

wellwellwell, mamaleonka, Nutka85 lubią tę wiadomość

👫 33lata

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka, u Was to już sama końcówka, wiec ta opuchlizna pewnie się już będzie utrzymywać. Ale nie zazdroszczę tego, doskonale to pamietam z końca ciąży z córka…

My akurat nie kupujemy monitora oddechu, wiec nic nie podpowiem :/

Well ja tez trzymam kciuki za dobre wyniki ❤️

U nas mąż dziś montuje drzwi do szafy wnekowej w pokoju młodej. Jak zamontuje, to mogę już tu przenieść ją z ubraniami i mam wolną komodę dla Zosi, wiec… Zaczynam pranie!

Poziomka9204, wellwellwell lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Poziomka, u Was to już sama końcówka, wiec ta opuchlizna pewnie się już będzie utrzymywać. Ale nie zazdroszczę tego, doskonale to pamietam z końca ciąży z córka…

My akurat nie kupujemy monitora oddechu, wiec nic nie podpowiem :/

Well ja tez trzymam kciuki za dobre wyniki ❤️

U nas mąż dziś montuje drzwi do szafy wnekowej w pokoju młodej. Jak zamontuje, to mogę już tu przenieść ją z ubraniami i mam wolną komodę dla Zosi, wiec… Zaczynam pranie!
    Czyli intensywne plany na końcówkę roku 😊

Tak, na pewno to końcówka ciąży, zdaję sobie z tego sprawę, ale dziwne uczucie nie móc wcisnąć ulubionych skarpetek na stopy 🤣

👫 33lata

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Well, i jakoś poszło 😁 kciuki za wyniki, dawaj znać 🤞🏼🤞🏼

Zuzka, a nie 4 tygodnie? Chyba musi być skończony 37 :) odpoczywaj 🥰

Ja załatwiłam walizkę i chyba będę się dziś pakować 🙉 ale coś zebrać się nie mogę 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2022, 12:49

wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Well, i jakoś poszło 😁 kciuki za wyniki, dawaj znać 🤞🏼🤞🏼

Zuzka, a nie 4 tygodnie? Chyba musi być skończony 37 :) odpoczywaj 🥰

Ja załatwiłam walizkę i chyba będę się dziś pakować 🙉 ale coś zebrać się nie mogę 🙈
    Racja, zawsze się w tych skończonych/zaczętych tygodniach walnę 😃.

U mnie Mała robi takie akrobacje dzisiaj, że brzuch chodzi we wszystkie strony 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2022, 13:22

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

• Kasiooola Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Well, też nie kupuje monitora oddechu, więc nie doradze, trzymam kciuki za wyniki krzywej 😘 cytrynowa jest super, nie powinni oferować ciężarnym wogole tej bezsmakowe bo tego się nie da wypić 😁

My już po sklepowym maratonie, także ledwo chodzę, bo mam ucisk na prawe udo i ciężko mi się ruszać 😁
    Najważniejsze dokument uznania ojcostwa już mamy, czułam się jak na ślubie cywilnym😂
    Bardzo się bałam ze tego nie uda się załatwić, bo obok nazwiska, jeśli będę mieć narkozę i trzeba będzie podpisać zgodę na podanie małej antybiotyku na Gbs, to mój partner nie mógłby tego podpisywać, bo zgodnie z prawem byłby dla niej obcy. Także mamy już to załatwione i mi odpadł stres 😁
    Zamawiam dzis wkoncu ten laktator i kamerkę zamiast niani, więc mamy wszystko 🙈

Zuzka, witaj wkoncu na wolnym 😁

wellwellwell, Gusia_, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

Ona. 38, On. 40+

26.08.2011 3450gram i 52cm 💙
    23.01.2023 3100gram, 49 cm 💝

Starania od 10.2024
    Hashimoto, wysoka prolaktyna, lewy jajowód niedrożny.
    05.2026 - histeroskopia
    06.2026 - drożność jajowodów
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@, mam wrażenie, że jestem teraz wielkim workiem emocji...
    Stres, jak to będzie, czy wszystko gotowe, czy o niczym nie zapomniałam.
    Przeogromne szczęście, że zaraz nasze maleństwo będzie z nami ❤️
    Boje się cholernie, czy wszystko z Helenką będzie ok 🥺 No i wielka niewiadoma jak to będzie, ale tu głównie ekscytacja 😍

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiola super! ❤️ Z tymi dokumentami czasami jest tyle załatwiania, no ale warto :) Ja już tez powoli mysle o liście dla męża co będzie musiał ogarnąć po porodzie. Rejestracje Zosi, wniosek o dowod osobisty, dwa ubezpieczenia, żeby nam przysłali kasę „za urodzenie dziecka”, 500+, wniosek o ten urlop 2 tygodniowy, dopisanie do ubezpieczenia zdrowotnego 🤯 nudy nie ma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2022, 14:53

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola super, ze udalo sie wszystko zalatwic. To jeden stres mniej! 😊

Mam wyniki krzywej: 77-79-78.
    Nie sa jakies za niskie te wartosci? 😅 Czy wynika z tego, ze ta glukoza w ogole mnie nie rusza? 🙈

2023 👧🏼
    2025 👧🏼
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola, super, że już wszystko załatwione 💪🏼 głowa na pewno spokojniejsza :) a na jaki laktator się w końcu zdecydowałaś? I kamerkę jaką? Też się zastanawiam nad kamerką/nianią.

Nutka, to normalne, że masz wszystkie możliwe emocje, ale wiesz co? Przez całą ciążę się martwiłaś, że coś może być nie tak, pamiętasz? I wszystko było dobrze! Teraz na pewno też będzie ❤️ i jestem przekonana, że doskonale poradzisz sobie z malutką i będziesz świetną mamą 🥺😘 my wszystkie czekamy tu na Helenkę 🤩 i na Olka też 😁 trzymamy za Was mocno kciuki 🤞🏼🤞🏼

Well, chyba najlepiej skonsultuj z lekarzem... Bo faktycznie niskie i prawie bez różnicy 😳 może to i dobrze, ale ja totalnie nie mam pojęcia. Kiedy masz wizytę?

O, jak już Gusia poruszyła temat, to ja może podrzucę takie ściągi, które kiedyś sobie zapisałam, może którejś z Was się przyda :)

IMG-20221227-145134.jpg IMG-20221227-145335.jpg

Poziomka9204, Kasiooola lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Well ja tez się nie znam na cukrach za bardzo, wiec nie umiem skomentować tego wyniku. Ale płaska ta Twoja krzywa faktycznie 🤯

U nas z tym zgłaszaniem do urzędu jest takie to wkurzające, ze trzeba w mieście, w którym Zosia się urodzi a nie u nas, a to ponad 40 km i schodzi z tą jedną pierdołą dobre 3 godziny. Jak maz ostatnio pojechał te wszystkie rzeczy załatwiać po porodzie córki to cały dzień go nie było 🙃 a ja byłam wkurzona, bo nie czułam się najlepiej, a on musiał jeździć za tymi papierkami… jeszcze na niektóre rzeczy mieliśmy tylko 2 dni, bo tyle siedziałam z młoda w szpitalu przez żółtaczkę :/ Za to z dowodem mieliśmy miła niespodziankę, bo bez problemu przeszło zdjęcie małej robione telefonem na prześcieradle, chociaż na jedno oko otwarte, jedno zamknięte na nim 😅 wiec daje znać, ze można na luzie odpuścić fotografa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2022, 15:59

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziwne troche te wyniki, niby w systemie mam zaznaczone na zielono, ale ze praktycznie bez zmian mi to wyszlo? 🤷‍♀️
    Wizytę mam 02.01. więc już poczekam do wizyty, ciekawe co powie lekarz.

Monk@ dzieki, zapisałam sobie te screeny.
    Gusia a nie możecie tego zalatwic właśnie przez internet?

2023 👧🏼
    2025 👧🏼
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, a musicie osobiście? Ja wszędzie słyszę, że można przez internet. Wiadomo, w mieście, w którym rodzisz musisz w usc zgłosić, to obowiązuje w całej Polsce, ale nie możecie przez internet?

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie 2 lata temu to jeszcze mąż nie miał konta, a w COVID wszystko było pozamykane, w sensie urzędy i robili duże problemy nam z uzyskaniem tego podpisu elektronicznego itd, trzeba się było rejestrować na godziny, a nie ogarnelismy wcześniej. Już łatwiej było pojechać zgłosić młoda niż się umawiać do urzędu gminy. Ja natomiast zgubiłam swój kod do e dowodu, nie pytajcie 😅Ale właśnie wielką mam teraz nadzieje, ze się uda przez internet, bo to na pewno nie dość, ze by nam oszczędziło czas to i nerwy. Tylko mieszkamy w małej miejscowości, gdzie jeszcze wiele jest takich starych urzędniczek, które nie sa zbyt pomocne, wiec różnie bywa z tymi papierami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2022, 16:19

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@, wierzę, że wszystko będzie ok 🥺 dziękuję 😘
    Jedyna rzecz przez wszystkie USG, do której się gin przyczepił, to ta skrócona kość nosowa. Mam nadzieję, że będzie to bez wpływu na Helenkę... Bo wszystko inne jest w normach i bez problemów.

Jutro idę na ktg i potem wizyta u gin.

Well, rzeczywiście jakaś dziwna ta krzywa wyszła. Ale chyba dobrze, że nie są to wyniki wywalone w kosmos. Dopytaj na wizycie 🙂

Tak, z tego co wiem, to teraz spokojnie można rejestrować przez internet. Koleżanka miesiąc temu tak zarejestrowała (wystarczył profil zaufany, a karta narodzin trafia chyba ze szpitala do urzędu).

Monk@, ja też zapisuje screeny, dzięki 🙂

Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Nutka, teraz wystarczy profil zaufany właśnie i dokumenty ze szpital. I jest teraz fajnie, bo nie trzeba tego profilu zaufanego potwierdzać już w urzędzie :) A 2 lata temu trzeba było i właśnie nie miałam tego jak zrobić, bo było mało czasu, a w urzędzie dalekie terminy. No a właśnie nie miałam kodu do e-dowodu, żeby to zrobić przez e-dowód.

Nutka daj jutro znać po ktg i wizycie :)

Ja teraz mam usg 3 trymestru 5 stycznia :) Miałam mieć w tym tygodniu, ale dzwonili z kliniki, ze musimy przełożyć na za tydzień

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Well ja tez się nie znam na cukrach za bardzo, wiec nie umiem skomentować tego wyniku. Ale płaska ta Twoja krzywa faktycznie 🤯

U nas z tym zgłaszaniem do urzędu jest takie to wkurzające, ze trzeba w mieście, w którym Zosia się urodzi a nie u nas, a to ponad 40 km i schodzi z tą jedną pierdołą dobre 3 godziny. Jak maz ostatnio pojechał te wszystkie rzeczy załatwiać po porodzie córki to cały dzień go nie było 🙃 a ja byłam wkurzona, bo nie czułam się najlepiej, a on musiał jeździć za tymi papierkami… jeszcze na niektóre rzeczy mieliśmy tylko 2 dni, bo tyle siedziałam z młoda w szpitalu przez żółtaczkę :/ Za to z dowodem mieliśmy miła niespodziankę, bo bez problemu przeszło zdjęcie małej robione telefonem na prześcieradle, chociaż na jedno oko otwarte, jedno zamknięte na nim 😅 wiec daje znać, ze można na luzie odpuścić fotografa :)

Wydaje mi się, że od zawsze, a na pewno od dawna tak jest, że zgłasza się dziecko do urzędu w mieście, w którym się urodziło ☺️

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ