X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
Odpowiedz

W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧

Oceń ten wątek:
  • mamaleonka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami dziewczyny po okropnej nocy. Mam nadzieje ze to tylko jednorazowe i ze zmęczenie po świętach wychodzi.
    Od 2 w nocy bolał mnie brzuch a potem dołączyły ręce które mnie bolały i drętwiały na zmianę ale nie były opuchnięte. Zasnęłam dopiero przed 5.
    Jak się powtórzy to będę dzwonić do lekarza bo w pierwszej ciąży tak nie miałam i powiem wam ze się trochę wystraszyłam. Myśle ze już muszę zacząć prac ubranka wózek i fotelik bo pewnie będzie tylko gorzej.
    Nutka jaka piękna lampka 😍
    Ja tez sie rozglądam za lampka, zastanawiam się nad lumipets ma ktoś może?
    Teraz dla małego mamy Alilo i daje super światło ale nie opłaca mi się kupować drugiego bo to jednak droga zabawka.

Well trzymam kciuki za krzywa 🤞

wellwellwell, Poziomka9204, Nutka85 lubią tę wiadomość

age.png
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie jakies doswiadczenie z tymi monitorami oddechu babysense? Zastanawiam się czy to bezpieczne, zeby odkupic od kogos uzywany czy w to lepiej juz sie zaopatrzyc nowe?

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wellwellwell wrote:
    Dziewczyny, macie jakies doswiadczenie z tymi monitorami oddechu babysense? Zastanawiam się czy to bezpieczne, zeby odkupic od kogos uzywany czy w to lepiej juz sie zaopatrzyc nowe?
    Nam polecali babysens 7, ale ja kupowałam nowy, na używane nie zwracałam uwagi. Jak odkupić to tylko od kogoś z bliskiego otoczenia 😊

👫 33lata

09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Ja dzisiaj budziłam się co godzinę 🤦‍♀️ drętwieją mi mocno biodra. Ja jestem opuchnięta już od dobrego tygodnia, palce mi się ciężko zgina, buty są za ciasne 🤣😃

Ja w Święta starałam się trochę ruszać, mieliśmy intensywne dni, bo u nas zawsze dużo ludzi. Olek uwielbia towarzystwo, więc był aktywny prawie cały czas, więc mnie bolały pachwiny i plecy, tak się rozpychał 😃 u mnie się śmieli, że codziennie ktoś musi mieć dyżur, w razie W.

Ja wstałam, pojechałam na badani i jak wróciłam do domu to poszłam dalej spać, chyba musiałam odespać, bo normalnie nigdy nie dawałam rady zasnąć jak już się wybudziłam 😊 Well trzymam kciuki za prawidłowe wyniki krzywej 😊

Nutka! To już zaraz ❤️❤️❤️

Dobrego dnia!

wellwellwell, mamaleonka, Nutka85 lubią tę wiadomość

👫 33lata

• Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka, u Was to już sama końcówka, wiec ta opuchlizna pewnie się już będzie utrzymywać. Ale nie zazdroszczę tego, doskonale to pamietam z końca ciąży z córka…

My akurat nie kupujemy monitora oddechu, wiec nic nie podpowiem :/

Well ja tez trzymam kciuki za dobre wyniki ❤️

U nas mąż dziś montuje drzwi do szafy wnekowej w pokoju młodej. Jak zamontuje, to mogę już tu przenieść ją z ubraniami i mam wolną komodę dla Zosi, wiec… Zaczynam pranie!

Poziomka9204, wellwellwell lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 czekamy na kolejnego dzidziusia!
    👧👧 dwie córki
    😢 2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Poziomka9204 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Poziomka, u Was to już sama końcówka, wiec ta opuchlizna pewnie się już będzie utrzymywać. Ale nie zazdroszczę tego, doskonale to pamietam z końca ciąży z córka…

My akurat nie kupujemy monitora oddechu, wiec nic nie podpowiem :/

Well ja tez trzymam kciuki za dobre wyniki ❤️

U nas mąż dziś montuje drzwi do szafy wnekowej w pokoju młodej. Jak zamontuje, to mogę już tu przenieść ją z ubraniami i mam wolną komodę dla Zosi, wiec… Zaczynam pranie!
    Czyli intensywne plany na końcówkę roku 😊

Tak, na pewno to końcówka ciąży, zdaję sobie z tego sprawę, ale dziwne uczucie nie móc wcisnąć ulubionych skarpetek na stopy 🤣

👫 33lata

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Well, i jakoś poszło 😁 kciuki za wyniki, dawaj znać 🤞🏼🤞🏼

Zuzka, a nie 4 tygodnie? Chyba musi być skończony 37 :) odpoczywaj 🥰

Ja załatwiłam walizkę i chyba będę się dziś pakować 🙉 ale coś zebrać się nie mogę 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2022, 12:49

wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Zuz.ka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Well, i jakoś poszło 😁 kciuki za wyniki, dawaj znać 🤞🏼🤞🏼

Zuzka, a nie 4 tygodnie? Chyba musi być skończony 37 :) odpoczywaj 🥰

Ja załatwiłam walizkę i chyba będę się dziś pakować 🙉 ale coś zebrać się nie mogę 🙈
    Racja, zawsze się w tych skończonych/zaczętych tygodniach walnę 😃.

U mnie Mała robi takie akrobacje dzisiaj, że brzuch chodzi we wszystkie strony 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2022, 13:22

Poziomka9204 lubi tę wiadomość

• Kasiooola Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Well, też nie kupuje monitora oddechu, więc nie doradze, trzymam kciuki za wyniki krzywej 😘 cytrynowa jest super, nie powinni oferować ciężarnym wogole tej bezsmakowe bo tego się nie da wypić 😁

My już po sklepowym maratonie, także ledwo chodzę, bo mam ucisk na prawe udo i ciężko mi się ruszać 😁
    Najważniejsze dokument uznania ojcostwa już mamy, czułam się jak na ślubie cywilnym😂
    Bardzo się bałam ze tego nie uda się załatwić, bo obok nazwiska, jeśli będę mieć narkozę i trzeba będzie podpisać zgodę na podanie małej antybiotyku na Gbs, to mój partner nie mógłby tego podpisywać, bo zgodnie z prawem byłby dla niej obcy. Także mamy już to załatwione i mi odpadł stres 😁
    Zamawiam dzis wkoncu ten laktator i kamerkę zamiast niani, więc mamy wszystko 🙈

Zuzka, witaj wkoncu na wolnym 😁

wellwellwell, Gusia_, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙

25.05.2022 II kreski 🤰
    10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
    05.08.2022 - dziewczynka? 💝
    02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
    20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
    28.09.2022 - 442 gr 💝💝
    26.10.2022 - 852 gr 🥰
    23.11.2022 - 1660 gr
    24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
    14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
    11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝

23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝

age.png
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@, mam wrażenie, że jestem teraz wielkim workiem emocji...
    Stres, jak to będzie, czy wszystko gotowe, czy o niczym nie zapomniałam.
    Przeogromne szczęście, że zaraz nasze maleństwo będzie z nami ❤️
    Boje się cholernie, czy wszystko z Helenką będzie ok 🥺 No i wielka niewiadoma jak to będzie, ale tu głównie ekscytacja 😍

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiola super! ❤️ Z tymi dokumentami czasami jest tyle załatwiania, no ale warto :) Ja już tez powoli mysle o liście dla męża co będzie musiał ogarnąć po porodzie. Rejestracje Zosi, wniosek o dowod osobisty, dwa ubezpieczenia, żeby nam przysłali kasę „za urodzenie dziecka”, 500+, wniosek o ten urlop 2 tygodniowy, dopisanie do ubezpieczenia zdrowotnego 🤯 nudy nie ma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2022, 14:53

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola super, ze udalo sie wszystko zalatwic. To jeden stres mniej! 😊

Mam wyniki krzywej: 77-79-78.
    Nie sa jakies za niskie te wartosci? 😅 Czy wynika z tego, ze ta glukoza w ogole mnie nie rusza? 🙈

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiooola, super, że już wszystko załatwione 💪🏼 głowa na pewno spokojniejsza :) a na jaki laktator się w końcu zdecydowałaś? I kamerkę jaką? Też się zastanawiam nad kamerką/nianią.

Nutka, to normalne, że masz wszystkie możliwe emocje, ale wiesz co? Przez całą ciążę się martwiłaś, że coś może być nie tak, pamiętasz? I wszystko było dobrze! Teraz na pewno też będzie ❤️ i jestem przekonana, że doskonale poradzisz sobie z malutką i będziesz świetną mamą 🥺😘 my wszystkie czekamy tu na Helenkę 🤩 i na Olka też 😁 trzymamy za Was mocno kciuki 🤞🏼🤞🏼

Well, chyba najlepiej skonsultuj z lekarzem... Bo faktycznie niskie i prawie bez różnicy 😳 może to i dobrze, ale ja totalnie nie mam pojęcia. Kiedy masz wizytę?

O, jak już Gusia poruszyła temat, to ja może podrzucę takie ściągi, które kiedyś sobie zapisałam, może którejś z Was się przyda :)

IMG-20221227-145134.jpg IMG-20221227-145335.jpg

Poziomka9204, Kasiooola lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Well ja tez się nie znam na cukrach za bardzo, wiec nie umiem skomentować tego wyniku. Ale płaska ta Twoja krzywa faktycznie 🤯

U nas z tym zgłaszaniem do urzędu jest takie to wkurzające, ze trzeba w mieście, w którym Zosia się urodzi a nie u nas, a to ponad 40 km i schodzi z tą jedną pierdołą dobre 3 godziny. Jak maz ostatnio pojechał te wszystkie rzeczy załatwiać po porodzie córki to cały dzień go nie było 🙃 a ja byłam wkurzona, bo nie czułam się najlepiej, a on musiał jeździć za tymi papierkami… jeszcze na niektóre rzeczy mieliśmy tylko 2 dni, bo tyle siedziałam z młoda w szpitalu przez żółtaczkę :/ Za to z dowodem mieliśmy miła niespodziankę, bo bez problemu przeszło zdjęcie małej robione telefonem na prześcieradle, chociaż na jedno oko otwarte, jedno zamknięte na nim 😅 wiec daje znać, ze można na luzie odpuścić fotografa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2022, 15:59

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • wellwellwell Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziwne troche te wyniki, niby w systemie mam zaznaczone na zielono, ale ze praktycznie bez zmian mi to wyszlo? 🤷‍♀️
    Wizytę mam 02.01. więc już poczekam do wizyty, ciekawe co powie lekarz.

Monk@ dzieki, zapisałam sobie te screeny.
    Gusia a nie możecie tego zalatwic właśnie przez internet?

2023 👧

💖29.11.2025💖
    preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia, a musicie osobiście? Ja wszędzie słyszę, że można przez internet. Wiadomo, w mieście, w którym rodzisz musisz w usc zgłosić, to obowiązuje w całej Polsce, ale nie możecie przez internet?

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie 2 lata temu to jeszcze mąż nie miał konta, a w COVID wszystko było pozamykane, w sensie urzędy i robili duże problemy nam z uzyskaniem tego podpisu elektronicznego itd, trzeba się było rejestrować na godziny, a nie ogarnelismy wcześniej. Już łatwiej było pojechać zgłosić młoda niż się umawiać do urzędu gminy. Ja natomiast zgubiłam swój kod do e dowodu, nie pytajcie 😅Ale właśnie wielką mam teraz nadzieje, ze się uda przez internet, bo to na pewno nie dość, ze by nam oszczędziło czas to i nerwy. Tylko mieszkamy w małej miejscowości, gdzie jeszcze wiele jest takich starych urzędniczek, które nie sa zbyt pomocne, wiec różnie bywa z tymi papierami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2022, 16:19

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Nutka85 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@, wierzę, że wszystko będzie ok 🥺 dziękuję 😘
    Jedyna rzecz przez wszystkie USG, do której się gin przyczepił, to ta skrócona kość nosowa. Mam nadzieję, że będzie to bez wpływu na Helenkę... Bo wszystko inne jest w normach i bez problemów.

Jutro idę na ktg i potem wizyta u gin.

Well, rzeczywiście jakaś dziwna ta krzywa wyszła. Ale chyba dobrze, że nie są to wyniki wywalone w kosmos. Dopytaj na wizycie 🙂

Tak, z tego co wiem, to teraz spokojnie można rejestrować przez internet. Koleżanka miesiąc temu tak zarejestrowała (wystarczył profil zaufany, a karta narodzin trafia chyba ze szpitala do urzędu).

Monk@, ja też zapisuje screeny, dzięki 🙂

Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość

♀️37l, po terapii pochwicy
    ♂️33l

01.05 ⏸️
    11.05 "domek dla dzidziusia"
    18.05 jest ❤️
    06.07 prenatalne, niskie ryzyka ❤️
    07.09 połówkowe, 540g dziewczynki
    07.11 bad.3trymestru, 1760g dzidziulki 💝

01.01.2023 Helena 😍
    53cm, 2970g, 9/10, CC

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Nutka, teraz wystarczy profil zaufany właśnie i dokumenty ze szpital. I jest teraz fajnie, bo nie trzeba tego profilu zaufanego potwierdzać już w urzędzie :) A 2 lata temu trzeba było i właśnie nie miałam tego jak zrobić, bo było mało czasu, a w urzędzie dalekie terminy. No a właśnie nie miałam kodu do e-dowodu, żeby to zrobić przez e-dowód.

Nutka daj jutro znać po ktg i wizycie :)

Ja teraz mam usg 3 trymestru 5 stycznia :) Miałam mieć w tym tygodniu, ale dzwonili z kliniki, ze musimy przełożyć na za tydzień

preg.png

👧👧 dwie córki

Hashimoto
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Well ja tez się nie znam na cukrach za bardzo, wiec nie umiem skomentować tego wyniku. Ale płaska ta Twoja krzywa faktycznie 🤯

U nas z tym zgłaszaniem do urzędu jest takie to wkurzające, ze trzeba w mieście, w którym Zosia się urodzi a nie u nas, a to ponad 40 km i schodzi z tą jedną pierdołą dobre 3 godziny. Jak maz ostatnio pojechał te wszystkie rzeczy załatwiać po porodzie córki to cały dzień go nie było 🙃 a ja byłam wkurzona, bo nie czułam się najlepiej, a on musiał jeździć za tymi papierkami… jeszcze na niektóre rzeczy mieliśmy tylko 2 dni, bo tyle siedziałam z młoda w szpitalu przez żółtaczkę :/ Za to z dowodem mieliśmy miła niespodziankę, bo bez problemu przeszło zdjęcie małej robione telefonem na prześcieradle, chociaż na jedno oko otwarte, jedno zamknięte na nim 😅 wiec daje znać, ze można na luzie odpuścić fotografa :)

Wydaje mi się, że od zawsze, a na pewno od dawna tak jest, że zgłasza się dziecko do urzędu w mieście, w którym się urodziło ☺️

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ