W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja właśnie spałam z trzy godziny także dziewczynki odpoczywam jak się da 😘
Anati już bliziutko!!
tez czekam na wynik gbsa choć przy CC to i tak nie ma większego znaczenia skoro i tak podają antybiotyk?
Co do pakowania się do szpitala to polecam jak Wam się gdzieś wciśnie wziąć sobie Jaśka- baaardzo różnie się trafia z poduszkami, mi jasiek uratował leżenie jakiekolwiek w szpitalu.Anati, Kofii lubią tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
cukierniczka wrote:Kochane, doradzcie:
1. Gusia - na płytki piło się pokrzywę, nie? Bo mój baby brain mi nie pozwala sobie przypomnieć, kupiłam paczkę pokrzywy, zaparzylam ale się jeszcze zastanawiam czy to na pewno była pokrzywa 🤣
2. Mam kokon z La millou, to jest ta duża wersja i myślałam, że będę go kłaść w łóżeczku, ale jak przyszedł to zobaczyłam że on ma miekkawe dno, więc skoro dziecko ma mieć twardo to chyba raczej używać go doraźnie poza łóżeczkiem? Bo jeśli tak to muszę gdzieś znaleźć chyba ochraniacz do boków łóżeczka, czy nie trzeba ich zabezpieczać na początku bo i tak dziecko nie zawędruje do szczebelków?
Cukierniczka na początku ochraniacz się nie przydaje a mówią, ze wręcz nie powinno go być. Ja zaczęłam uzywac jak Nela miała ok 7 miesięcy i zaczela mi się przemieszczać w poprzek albo na boki i uderzała niezle głowa w szczebelki.cukierniczka lubi tę wiadomość
-
Anati, ufff, no to nie muszę go szukać na razie, o jedno zmartwienie mniej.
Btw - przyszła dziś mommy bag i faktycznie widać, że uszyta porządnie, myślę że będę z niej super zadowolona
A Tobie życzę jak najwięcej ulgi, mam nadzieję, że niedługo się zacznie 🍀Anati lubi tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Cukierniczka, wszędzie czytam, że w ramach zapobiegania SIDS w łóżeczku nie powinno być nic poza śpiworkiem/bawełnianą kołderką/kocykiem. W ochraniacz dziecko może wcisnąć buźkę znacznie ograniczając sobie dopływ powietrza. Więc żadnych kokonów, zabawek itd nie powinno tam być.
cukierniczka, wellwellwell lubią tę wiadomość
-
Zuz.ka wrote:Kofii, na co się w końcu zdecydowałaś? Też oglądałam ten live i mi się przypomniało, że ostatecznie nie wybrałam koszuli do porodu 🤦🏽♀️🤣
(Mam wrażenie, że od pakowania torby minęło tyle czasu, że muszę przejrzeć, co tak nawkładaliśmy 😅). -
Kofii wrote:Zamówiłam na allegro z firmy Coala tą czarną z kokardkami z przodu. Myślałam też o tej od mamy ginekolog, ale stwierdziłam, że będzie za długa. Z Dolce Sonno mam spakowane 2 na oddział, więc jak ta, co zamówiłam nie będzie fajna, to domówię jeszcze jedną stamtąd 😁 nie chciałam teraz zamawiać kolejnej z Dolce sonno, bo chciałam inną firmę sprawdzić 😁
Ja z kolei na oddział mam spakowane dwie z doctor nap, ale nie tę, którą mierzyły (wybrałam te: https://szykownamama.pl/product-pol-54731-9902-Koszula-Nocna-do-karmienia-Doctor-Nap-cosmos-5.html?selected_size=5&gclid=Cj0KCQiAw8OeBhCeARIsAGxWtUy2D9_zsvoNiwZUA9libXg2DPDeTjmDfr1aXZUnJHvYBDpvyKgkEG8aAq9cEALw_wcB ).Kofii lubi tę wiadomość
-
Zuz.ka wrote:Ja właśnie tę mamyginekolog zaczęłam rozważać, bo jest szansa, że w mniejszym rozmiarze (tam mierzyły L) będzie całkiem fajna
Ja z kolei na oddział mam spakowane dwie z doctor nap, ale nie tę, którą mierzyły (wybrałam te: https://szykownamama.pl/product-pol-54731-9902-Koszula-Nocna-do-karmienia-Doctor-Nap-cosmos-5.html?selected_size=5&gclid=Cj0KCQiAw8OeBhCeARIsAGxWtUy2D9_zsvoNiwZUA9libXg2DPDeTjmDfr1aXZUnJHvYBDpvyKgkEG8aAq9cEALw_wcB ).
w koszuli na poród mi zależało na tym, żeby była cała rozpinana, najlepiej bez rękawów i chciałam też, żeby była max do 100 zł, stąd te moje wybory 😁 no i oczywiście ładna - najpierw nie myślałam nawet o tym, ale im bliżej porodu tym bardziej myślę, że fajnie będzie rodzić w ładnej koszuli, w której się dobrze czuję 😁 -
Ja mam ta z mamy ginekolog i 2 jeszcze z innych firm i tej pierwszej nie polecam. Nie lubię jej i zakładałam tylko jak musiałam. Nieprzyjemny materiał… dziwnie skrojona , czułam się w Niej okropnie
-
Ja dostałam kiedyś koszule mamyginekolog całą rozpinana z przodu krój Ala duża koszula i była beznadziejna, oderwały mi się z niej guziki, dramatycznie sie układała… Wiec ja jestem wierna dr nap
-
Ja mam z mamy ginekolog, żałuję że jej nie oddałam, dziwny materiał, okropnie się w niej czuję/wyglądam jak przymierzylam no ale co zrobić, już ze mną zostanie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2023, 20:08
15.06 ⏸
29.06 usg jest zarodek
-
Co Wy mówicie? 🙉 Ja planowałam rodzić w jakiejś no name do karmienia, ale ostatecznie zdecydowałam się na mamę ginekolog i kupiłam dwie - no dla mnie rewelacyjne! Materiał mięciutki, przyjemny i już teraz sobie w nich spałam, bo to jedne z nielicznych, w których mi się brzuch mieści, no i są takie milusie. Jedyne, co mogłabym im zarzucić, to faktycznie są trochę długie, ale krótsze mi się zawsze podwijają, więc ostatecznie to dla mnie plus. Szczególnie, jak mam potem w takiej leżeć w szpitalu, to nie będę świecić tyłkiem 😅 nie wiem, czy my mówimy o tych samych koszulach, czy ja mam dużo niższe wymagania 🤣
-
Gusia_ wrote:Ja dostałam kiedyś koszule mamyginekolog całą rozpinana z przodu krój Ala duża koszula i była beznadziejna, oderwały mi się z niej guziki, dramatycznie sie układała… Wiec ja jestem wierna dr nap
GUsia, wydaje mi się ze piszesz k tej samej co mi nie nie sprawdziła. Tez jestem team dr nap:) najfajniejsze ! I jeszcze na szykowna mama maja fajne. A na poród miałam jakaś tania z Allegro , byłam w Niej całe 10 min bo mnie położna do stanika rozpakowała i nie mialam nic przeciwko mocząc się w wannie 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2023, 21:07
-
Tą mam, niby bawełna ale strasznie sztywna i nieprzyjemna
https://mamaginekolog.pl/produkt/koszula-nocna-deborah/15.06 ⏸
29.06 usg jest zarodek
-
Monk@ wrote:Co Wy mówicie? 🙉 Ja planowałam rodzić w jakiejś no name do karmienia, ale ostatecznie zdecydowałam się na mamę ginekolog i kupiłam dwie - no dla mnie rewelacyjne! Materiał mięciutki, przyjemny i już teraz sobie w nich spałam, bo to jedne z nielicznych, w których mi się brzuch mieści, no i są takie milusie. Jedyne, co mogłabym im zarzucić, to faktycznie są trochę długie, ale krótsze mi się zawsze podwijają, więc ostatecznie to dla mnie plus. Szczególnie, jak mam potem w takiej leżeć w szpitalu, to nie będę świecić tyłkiem 😅 nie wiem, czy my mówimy o tych samych koszulach, czy ja mam dużo niższe wymagania 🤣
Monka wydaje mi się ze masz z tego fajniejszego materiału:) ja jak swoją kupiłam to wypróbowałam dopiero w szpitalu i wyszła klapa … -
Anati być może mówimy o tych samych
Zuzka, a ja sprawdziłam ten link co wrzuciłas i mam tą koszule, tylko inny kolor i to jest moja ulubiona z wszystkich jakie mam z dr nap, a mam 3Bardzo mi się sprawdziła i w szpitalu i potem w pierwszych nocach w domu jak spałam w koszuli, żeby mieć przewiew przy ranie po nacięciu
No i jest po prostu ładna, człowiek się czuje jak w sukience nie piżamie
Zuz.ka lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Co Wy mówicie? 🙉 Ja planowałam rodzić w jakiejś no name do karmienia, ale ostatecznie zdecydowałam się na mamę ginekolog i kupiłam dwie - no dla mnie rewelacyjne! Materiał mięciutki, przyjemny i już teraz sobie w nich spałam, bo to jedne z nielicznych, w których mi się brzuch mieści, no i są takie milusie. Jedyne, co mogłabym im zarzucić, to faktycznie są trochę długie, ale krótsze mi się zawsze podwijają, więc ostatecznie to dla mnie plus. Szczególnie, jak mam potem w takiej leżeć w szpitalu, to nie będę świecić tyłkiem 😅 nie wiem, czy my mówimy o tych samych koszulach, czy ja mam dużo niższe wymagania 🤣
https://mamaginekolog.pl/produkt/koszula-do-porodu-dzianinowa-z-rekawkiem/ , ewentualnie nad wersją bez rękawów -
Gusia_ wrote:Anati być może mówimy o tych samych
Zuzka, a ja sprawdziłam ten link co wrzuciłas i mam tą koszule, tylko inny kolor i to jest moja ulubiona z wszystkich jakie mam z dr nap, a mam 3Bardzo mi się sprawdziła i w szpitalu i potem w pierwszych nocach w domu jak spałam w koszuli, żeby mieć przewiew przy ranie po nacięciu
No i jest po prostu ładna, człowiek się czuje jak w sukience nie piżamie
-
Zuz.ka wrote:Monka, a podrzucisz link? Ja się zastanawiałam nad tą:
https://mamaginekolog.pl/produkt/koszula-do-porodu-dzianinowa-z-rekawkiem/ , ewentualnie nad wersją bez rękawówale obie to koszule porodowe (widziałam, że cukierniczka wrzuciła koszulę nocną), jedna z krótkim rękawem, druga bez. Wydaje mi się, że to ta dzianina bawełniana, jedna właśnie ta, którą wrzuciłaś, ale no ręki nie dam sobie uciąć. Choć z krótkim rękawem chyba tylko ta jedna jest? Bez rękawa są dwie różne, co tak samo wyglądają.