W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Poziomka, ja mam nie dicoflor, a jakieś 4Lacti, ale to ten sam szczep bakterii 🙂
Położna mówiła o tym i o espumisanie. Mam nadzieję, że nie trzeba będzie więcej kombinować 😂
Helcia też dostaje cyca i mm, ale bączki raz są, a raz chyba ją bardzo męczą. Bo ewidentnie widać, że ryczy, spina się, wygina, puści bąka i spokój.
No cóż, takie uroki malutkiego organizmu 🙂Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Monk@ ja mam takie zaświadczenie mimo że o nie nie prosiłam to sama dała po badaniu, ale lekarz nawet nic o tym nie mówił, więc nie pokazywałam. Jego tylko od chirurga interesowało zaświadczenie
Monk@ lubi tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Well zdrówka! 💗
Zuzka piękne chałki ❤️ ja kiedyś piekłam co tydzień, ale w ciąży porzuciłam ten zwyczaj 😅 może po porodzie wrócę do tego. 🤔
Ja dziś od rana też nic nie zrobiłam 🫣😆 z rzeczy nie związanych z lenistwem to jedynie oglądałam jakiś filmik ze szkoły rodzenia online o porodzie. Ale teraz kawka, obiad i sprzątanie, a wieczorem wizyta u fizjoterapeutki 😊
Muszę Wam coś powiedzieć - dostaliśmy dziś pozwolenie na budowę ❤️❤️❤️ jejku tak długo na to czekałam... Pierwsze formalności z działką zaczęliśmy w sierpniu 2021 🫣😅 także lekko nie było, nawet wiosną zeszłego roku chcieliśmy to wszystko olać i zaczęłam już oglądać mieszkania 🥲 Wiem, że budowanie domu w dzisiejszych czasach to szaleństwo, no ale cóż, chcemy spełnić nasze marzenie 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2023, 13:28
wellwellwell, Monk@, cukierniczka, Zuz.ka, Anati, mamaleonka, Poziomka9204, Anett93, verliebtindich, Babova lubią tę wiadomość
-
Zuzka, ale bym jadla 🤤🤤🤤
Monk@ u mnie to wygladalo tak, ze sie zapytalam czy ona mi powinna wystawic jakies zaswiadczenie czy jak to wyglada? Na co ona "a co, ginekolog kazal przyniesc?" ja, ze "nie, ale kojarze, ze do szpitala niby trzeba miec jakies konsultacje od specjalistow" wiec wziela skrawek jakiejs malej kartki, napisala mi dlugopisem, ze nie widzi przeciwwskazan i dala pieczatke XDDDDDD ale wydrukowalam sobie jeszcze z aplikacji cala ta konsultacje i to sobie razem spielam. 😛 a czy to będzie potrzebne nie wiem, pewnie nie skoro czesc osob w ogole nie robi tego badania, ale wzielam w razie wu.
Kofii gratuluję pozwolenia 🥳🥳🥳
U mnie tez jest tylko to jedno postanowienie, zeby dziecko z nami nie spalo, bo przeraza mnie jak to wyglada u szwagierki 😬 tam mala nie zasnie w ogole inaczej niz z mama w lozku, czy dzien czy noc... Wiec ona musi lezec bez ruchu i tylko wtedy mala spi. Ja bardzo bym nie chciala doprowadzić do takiej sytuacji, ze dziecko spi kilka godzin a ja w tym czasie nie moge nic zrobic. No ale tak jak mowicie wszystko wyjdzie w praniu, byc moze nie bede miala na to wplywu. 😛
Kofii, Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Kofii super !!! 🏠
My jesienią odbieramy masz domek- od dewelopera malutkie osiedle wiec generalnie tez szaleństwo ale udało nam się po rozsądnej cenie, kredyt jest z ratą stałą na szczęście i będziemy może to nasze mieszkanko wynajmować lub sprzedawać, wiec jakoś to będzie. Czasów w naszym kraju chyba długo nie będzie lepszych.
Zuzka super chałka ! Ja zrobiłam ciasto zebra na białkach, bo miałam zamrożone po pieczeniu pierniczków gdzie potrzebne były same żółtka. 🤤
Kurczę a ja nie mam żadnych planów do wizyty 4go, bo dosłownie boje się już coś planować w tej ciąży 😬
Nutka i Poziomka może się za bardzo licznie nie odnosimy do Waszych wypowiedzi np brzuszkowych ale piszcie piszcie , bo to zaraz nas czeka i z chęcią na pewno nie tylko ja takie praktyczne rzeczy poczytam 😙
Kasiola cudownie że tak dochodzisz do siebie, obym i ja tak miała 💪🏻Kofii, Poziomka9204, Kasiooola lubią tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Kremówka wrote:Nutka i Poziomka może się za bardzo licznie nie odnosimy do Waszych wypowiedzi np brzuszkowych ale piszcie piszcie , bo to zaraz nas czeka i z chęcią na pewno nie tylko ja takie praktyczne rzeczy poczytam 😙
Ja sama bym chętnie poczytała takie info od kogoś kto jest na bieżąco 😉. Więc dałam sobie pozwolenie na pisanie tu o takich rzeczach 😜 licząc na to, że nie macie nic przeciwko 😁wellwellwell, Kremówka, Kofii, cukierniczka, Monk@, Poziomka9204, mamaleonka lubią tę wiadomość
-
Well moja córka taka była. Wcześniej tez sobie nie wyobrażałam spania z dzieckiem. Ale jak ją uspilam, czasem nie zdążyłam iść do toalety, a ona oczy jak piec złotych. Wiec albo ją miałam w chuście czy nosidle i coś robiłam, a ona spała, albo z nią leżałam. Niestety u nas to była kwestia dziecka nie zasad 😅 ale ona do tej pory jest wysoko wrażliwa i lubi być blisko rodziców. Także moje wyobrażania a życie w tej kwestii były diametralnie inne. No ale to trwało tylko kilka miesięcy, teraz już śpi sama i na drzemce i wieczorami, odzyskaliśmy z mężem wolne wieczory dla siebie
Koffi gratulacje! Wiem jak to cieszy! My co prawda się nie budowaliśmy, ale 4 lata temu kupilismy domek do delikatnego remontu. I na swoim najlepiej 🥰 oby Wam sprawnie i bezproblemowo szła ta budowa!
Nutka pisz, pisz! Miło się to czyta 😍wellwellwell, Kofii lubią tę wiadomość
-
Kofii wrote:Well zdrówka! 💗
Zuzka piękne chałki ❤️ ja kiedyś piekłam co tydzień, ale w ciąży porzuciłam ten zwyczaj 😅 może po porodzie wrócę do tego. 🤔
Ja dziś od rana też nic nie zrobiłam 🫣😆 z rzeczy nie związanych z lenistwem to jedynie oglądałam jakiś filmik ze szkoły rodzenia online o porodzie. Ale teraz kawka, obiad i sprzątanie, a wieczorem wizyta u fizjoterapeutki 😊
Muszę Wam coś powiedzieć - dostaliśmy dziś pozwolenie na budowę ❤️❤️❤️ jejku tak długo na to czekałam... Pierwsze formalności z działką zaczęliśmy w sierpniu 2021 🫣😅 także lekko nie było, nawet wiosną zeszłego roku chcieliśmy to wszystko olać i zaczęłam już oglądać mieszkania 🥲 Wiem, że budowanie domu w dzisiejszych czasach to szaleństwo, no ale cóż, chcemy spełnić nasze marzenie 🥹
My czekamy na przyłączenie prądu, na wiosnę chcemy grodzić działkę. No i czeka nas wybranie projektu 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2023, 16:00
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
Kremówka wrote:Kofii super !!! 🏠
My jesienią odbieramy masz domek- od dewelopera malutkie osiedle wiec generalnie tez szaleństwo ale udało nam się po rozsądnej cenie, kredyt jest z ratą stałą na szczęście i będziemy może to nasze mieszkanko wynajmować lub sprzedawać, wiec jakoś to będzie. Czasów w naszym kraju chyba długo nie będzie lepszych.
Zuzka super chałka ! Ja zrobiłam ciasto zebra na białkach, bo miałam zamrożone po pieczeniu pierniczków gdzie potrzebne były same żółtka. 🤤
Kurczę a ja nie mam żadnych planów do wizyty 4go, bo dosłownie boje się już coś planować w tej ciąży 😬
Nutka i Poziomka może się za bardzo licznie nie odnosimy do Waszych wypowiedzi np brzuszkowych ale piszcie piszcie , bo to zaraz nas czeka i z chęcią na pewno nie tylko ja takie praktyczne rzeczy poczytam 😙
Kasiola cudownie że tak dochodzisz do siebie, obym i ja tak miała 💪🏻
Ja każdej życzę spokojnych dzieci ❤️❤️❤️👫 33lata
Nutka85 wrote:Poziomka, ja mam nie dicoflor, a jakieś 4Lacti, ale to ten sam szczep bakterii 🙂
Położna mówiła o tym i o espumisanie. Mam nadzieję, że nie trzeba będzie więcej kombinować 😂
Helcia też dostaje cyca i mm, ale bączki raz są, a raz chyba ją bardzo męczą. Bo ewidentnie widać, że ryczy, spina się, wygina, puści bąka i spokój.
No cóż, takie uroki malutkiego organizmu 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2023, 16:02
👫 33lata
Nutka85 wrote:Ja sama bym chętnie poczytała takie info od kogoś kto jest na bieżąco 😉. Więc dałam sobie pozwolenie na pisanie tu o takich rzeczach 😜 licząc na to, że nie macie nic przeciwko 😁
Ja mam dziś kryzys. Zabrałam się za sprzątanie tej łazienki i tak się nasapałam, tak się źle przy tym czułam, że odpuściłam. Nie wiem, może o to chodziło, żeby się zmachać, ale to totalnie nie dla mnie, przynajmniej nie na dziś 🤦🏼♀️ ogólnie jakoś słabo się czuję, ale no to ostatnio norma. Coś tam lżejszego posprzątałam, bardziej w ramach ogarniania domu i żeby mieć świadomość, że coś zrobiłam dzisiaj, a nie tylko przesiedziałam na kanapie. -
Well, wstępnie mówili że wyjdziemy we czwartek ale zależy od Małej jak się będzie czuć, narazie mam z nią jakiś kryzys, ktoś podmienił mi dziecko po szczepieniu, jest niespokojna, płaczę przez sen i jej jeździ po Brzuszku 🤦♀️ więc popołudnie mnie zmęczyło i brzuch mnie sama bolał 🤪
Przynajmniej plus że nie mam jakiegoś strasznego krwawienia, bo w nocy przez chwilę była masakra, tak mnie zalało 🤯
Kofi, super własny dom to fajne miejsce! Też się ekscytuje każdym remontem które mnie w nim czeka 🤣
Monka, czekamy aż Kacperek postanowi wyskoczyć 🤭
Ja jeszcze się boję spać na boku bo mnie ciągnie ta rana, ale już się nie mogę doczekać, na plecach już sypiam czego mi brakowało 😁26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
nick nieaktualnyMojemu synowi na bączki najlepiej pomagało leżenie na brzuszku. I takie ćwiczenia od fizjo żeby w leżeniu na brzuchu podciągać nogi do góry. I jeszcze też takie żeby kłaść dziecka dłoń na przeciwległym kolanie dziecka. Trzymałam tak trochę w tej pozycji i szły bączki.
Moje dziecko ma grypę, a ja mam wrażenie że mnie też coś bierze, więc znakomicie 🙃 jutro zrobię sobie test na grypęNutka85 lubi tę wiadomość
-
Belie o kurczę, nie ma to jak choróbsko na koniec ciąży… Wiem, bo sama jeszcze mam katar po infekcji i chrypę
U nas tez były masazyki i leżenie na brzuszku. Ale najlepiej jednak działały kropelki. Na szczęście problem w miarę szybko zniknął wtedy. Tylko młoda za to długo ulewala
Rety dziewczyny, jestem taka spiaca, ze już bym poszła spac, a jeszcze kąpanie, usypianie i przynajmniej godzina aż mała zaśnie 🙃Belie lubi tę wiadomość
-
Ja po wizycie z dobrą i złą wiadomością. Dobra jest taka, że Mała zrobiła fikołka i jest główką w dół. Waży 3400g. ✨✨✨
Kolej na złe: doktor zmierzył mi ciśnienie i było ponad 160/90, więc zaczął mierzyć klasycznym ciśnieniomierzem i osluchiwać mnie - wyszło, że mam arytmię i kazał jechać na sor. Ale wygląda na to, że to tylko dodatkowe pobudzenia, cisnienie tutaj już książkowe. Dostanę kroplówkę i będę mogła jechać do domu.wellwellwell, Belie, verliebtindich, Kofii, Anati, Anett93, Monk@, mamaleonka lubią tę wiadomość
-
Zuz.ka wrote:Ja po wizycie z dobrą i złą wiadomością. Dobra jest taka, że Mała zrobiła fikołka i jest główką w dół. Waży 3400g. ✨✨✨
Kolej na złe: doktor zmierzył mi ciśnienie i było ponad 160/90, więc zaczął mierzyć klasycznym ciśnieniomierzem i osluchiwać mnie - wyszło, że mam arytmię i kazał jechać na sor. Ale wygląda na to, że to tylko dodatkowe pobudzenia, cisnienie tutaj już książkowe. Dostanę kroplówkę i będę mogła jechać do domu.
O kurcze... Ale w sumie skoro juz jesteś na SORze i jednak cisnienie prawidlowe, to same dobre wiesci. 😊
Super, ze mala sie obrocila. W sumie dzisiaj juz u ciebie ciaza donoszona, to mozna zaczac odliczanie 😁
Czy ty zdradzalas nam imie malej czy to tajemnica? -
nick nieaktualnyZuz.ka wrote:Ja po wizycie z dobrą i złą wiadomością. Dobra jest taka, że Mała zrobiła fikołka i jest główką w dół. Waży 3400g. ✨✨✨
Kolej na złe: doktor zmierzył mi ciśnienie i było ponad 160/90, więc zaczął mierzyć klasycznym ciśnieniomierzem i osluchiwać mnie - wyszło, że mam arytmię i kazał jechać na sor. Ale wygląda na to, że to tylko dodatkowe pobudzenia, cisnienie tutaj już książkowe. Dostanę kroplówkę i będę mogła jechać do domu.
Zuz.ka ale czad że mała jest główka w dół. Rewelacja!
Mam nadzieję że to tylko pojedyncza taka akcja i teraz będzie git.🙂
Ale powiem Ci że podjarałam się że Mała się obróciła 😍 -
nick nieaktualnyGusia_ wrote:Belie o kurczę, nie ma to jak choróbsko na koniec ciąży… Wiem, bo sama jeszcze mam katar po infekcji i chrypę
U nas tez były masazyki i leżenie na brzuszku. Ale najlepiej jednak działały kropelki. Na szczęście problem w miarę szybko zniknął wtedy. Tylko młoda za to długo ulewala
Rety dziewczyny, jestem taka spiaca, ze już bym poszła spac, a jeszcze kąpanie, usypianie i przynajmniej godzina aż mała zaśnie 🙃
My próbowaliśmy różnych i mam wrażenie że wszystko działało tak samo czyli wcale. 🥴