W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Ach rozumiem, myślałam że to jest podyktowane założeniem że masa dziecka będzie większa a u Ciebie by to akurat nie pasowało a z tym łożyskiem to ma sens 😘
Ja już psychicznie chyba najbardziej jestem wykończona tą ciążą, bo jeśli chodzi o doznania fizyczne to już zapomniałam jak to jest normalnie się czuć i poruszać, bo ciagle musiałam z jakiegoś powodu uważać i tak jak zaczęłam od dwóch miesięcy migren i strasznego zmęczenia tak kończę na okrutnych zgagach, zmęczeniu i psychicznym wyczerpaniu.
Ale dziewczyny już niedługo … 🫣💪🏻🍀cukierniczka lubi tę wiadomość
29 lat
30.12.21 - histeroskopowe usunięcie przegrody macicy
➖Trombofilia-niedobór białka S 38%
➖MTHFR hetero, PAI-1 hetero
➖Kir tylko 2DS2
➖ krótka faza lutealna
🎁Cykl z aromkiem+Ovitrelle; accofil+clexane+acard+luteina
17/06 hcg 14,26 🍀
30/06 (5+1) pęcherzyk ciążowy 5,2 mm 🍀
06/07 (6+0) 3mm z bijącym serduszkiem 💗
14/07 (7+1) 1,1 cm Fasolki 💓
27/07 (9+0) 2,3 cm Misia🧸,odklejenie trofoblastu
02/08 (9+6) 3,08 cm Dzidzi 😍
17/08 (12+0) 6,1 cm Malucha 💙
14/09 (16+0) będzie Marcelek 🎈
12/10 (20+0) Mały waży 337g 🥰
17-21/10 szpital- skurcze i skrócenie szyjki
02/11 (23+0) 535g Maluszka 🤗
15/11 (24+6) 700g ☺️
07/12 (28+0) 1150g Szczęścia 💜
21/12 (30+0) 1465g Szkraba ❤️
02/01 (31+5) 1865g Chłopczyka 💚
15-20/01 szpital-hipoglikemia
21/01 (34+3) 2400g 💪🏻
04/02 (36+3) 2936g 🤩
05-10/02 szpital
23/02/2023 na świat przyszedł nasz Marcelek 💙🎈🧸
planowana CC w 39+1 -
Tak, powikłaniem cukrzycy są dzieci duże ale jak się przestrzega diety i cukry są w normie to i dziecko nie jest za duże15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
Zuz.ka wrote:Poziomka, jak u Olka z rozmiarem ubranek? W jaki teraz wchodzi?👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰 -
cukierniczka wrote:Kochane wstrzymujemy kciuki do jutra, dziś nie ma miejsc w szpitalu 🙄
Chociaż w sumie się cieszę bo jutro mam się stawić o 8 rano od razu na oddział, założenie balonika i jedziemy z tematem. Miałam badanie ginekologiczne, ktg i usg, Julek waży 3200 i wszystko ogólnie jest ok. Nie wiem czemu ale w sumie mam takie wrażenie, że tak będzie lepiej. Zaczniemy od rana działać i będzie dobrze, czuję to ❤️cukierniczka lubi tę wiadomość
👫 33lata
Cukierniczka, no i super, lepiej spędzać walentynki z mężem, we własnym domku niż na szpitalnej sali. Bawcie się dobrze ❤️
PS czyli plotki o maksymalnym obłożeniu naszego szpitala nie są wyssane z palca
Kofii, Zuzka - i Wam życzę owocnych Walentynek, z efektem wow 😀Poziomka9204, cukierniczka lubią tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
verliebtindich wrote:Cukierniczka, no i super, lepiej spędzać walentynki z mężem, we własnym domku niż na szpitalnej sali. Bawcie się dobrze ❤️
PS czyli plotki o maksymalnym obłożeniu naszego szpitala nie są wyssane z palca
Kofii, Zuzka - i Wam życzę owocnych Walentynek, z efektem wow 😀verliebtindich lubi tę wiadomość
👫 33lata
cukierniczka wrote:Kochane wstrzymujemy kciuki do jutra, dziś nie ma miejsc w szpitalu 🙄
Chociaż w sumie się cieszę bo jutro mam się stawić o 8 rano od razu na oddział, założenie balonika i jedziemy z tematem. Miałam badanie ginekologiczne, ktg i usg, Julek waży 3200 i wszystko ogólnie jest ok. Nie wiem czemu ale w sumie mam takie wrażenie, że tak będzie lepiej. Zaczniemy od rana działać i będzie dobrze, czuję to ❤️cukierniczka lubi tę wiadomość
-
Kasiooola wrote:Monka,to szybko mija,bo się zapomina 🤣
Więc temat się otwiera IM dalej od porodu 😁
Ja mam dzisiaj gorszy dzień , jestem zmęczona i głodna,nie mam kiedy zjeść i jem byle co w biegu bo mała ciągle wisi na cycu. Pojechałam z nią do mamy żeby mi ktoś przy niej pomógł a ona tam spala 🫣 i tyle było z pomocy. Od 2 h jej śpiewam,kołysze,przytulam i nie spi,a przy cycu zje z 20 minut za chwilę puszczą i płacze i znowu łapie i tak siedzimy od 40 minut i nie wiem co,przynajmniej jak złapie cyca to już nie płacze. Jeszcze syn mi coś ciągle opowiada i zmęczenie jest mega bo wogole do mnie nie dochodzi co mowi🤣
Muszę coś ugotować i zapalić w piecu a ona jest taka nieodkladalna 🤪
Byle do wieczora,
Z Kacprem mamy podobnie... Odłożyć go to sztuka. Karmię go, to się uspokaja, ale zaraz leci kupa. Przy przewijaniu się rozbudza i chce cyca. I w kółko to samo. Ostatecznie nadchodzi moment, że nie zrobi kupy po karmieniu i można go odłożyć, choć i tak to może się skończyć wybudzeniem przy odkładaniu 🤦🏼♀️ do dzisiaj jeszcze mama go brała jak coś i tuliła, to się uspokajał trochę, ale teraz to pewnie nic nie zrobię w domu 😅Kasiooola lubi tę wiadomość
-
Poziomka9204 wrote:Zaczęliśmy używać 62, body mają nadal luz, w śpiochach moja chudzina pływa 😅 najgorzej że spodniami, wyjściowe ma jedne, reszta w brzuchu za duża, takie codzienne tylko w długości ok, tak to wszędzie luz. Dodam, że waży prawie 5kg, a dopiero zaczęłam używać Pampers Premium Care 2 i są one dość luźne 😄
My już po walentynkowej kolacji (zrobiłam ten makaron: https://www.makecookingeasier.pl/na-obiad/makaron-moge-jesc-caly-rok-fettuccine-z-duszonymi-na-masle-pieczarkami-czosnkiem-pietruszka-w-sosie-z-mascarpone-z-pancetta/ 🤤), a zaraz się zbieramy na ktg i szybką wizytę. Mam nadzieję, że będzie progres w stosunku do zeszłego tygodnia 😀.
Cukierniczka, dobrze czytać, że spokojnie podchodzisz do tematu ♥️. Jutro od rana trzymam kciukicukierniczka, Monk@, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a jak wam sie sprawdzaja te body zakladane przez glowe? Uzywacie? Bo wszedzie slysze, ze warto miec kopertowe i ze te przez glowe to masakra na samym poczatku, no a ja 99% mam takich wkladanych przez glowe, bo po prostu byl duzo wiekszy wybor. 🙈
Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
Zuzka trzymam kciuki za wizytę, dawaj znać, jestem ciekawa.
Ja sama nie wiem dlaczego ale bardzo mnie ta zmiana planów uspokoiła i jakoś tak utwierdziła w przeświadczeniu, że tak miało być i będzie cudownie 🥰Monk@, Zuz.ka, verliebtindich, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
15.06 ⏸
17.06 beta 276 / 20.06 beta 492 / 22.06 beta 737
29.06 usg jest zarodek
06.07 usg 5.5mm, jest serduszko 💓
17.08 USG prenatalne, 6,7cm bobasa, niskie ryzyka 💙
12.10 USG połówkowe, 389g, zdrowy chłopak 💙
14.12 USG III trymestru 1538g pięknego Dzidziusia 💙
23.01 usg 2700g Szczęścia 💙
15.02 usg 3156g Chłopaka 💙
17.02 Juliusz 3110g, 56cm 👣
-
wellwellwell wrote:Dziewczyny, a jak wam sie sprawdzaja te body zakladane przez glowe? Uzywacie? Bo wszedzie slysze, ze warto miec kopertowe i ze te przez glowe to masakra na samym poczatku, no a ja 99% mam takich wkladanych przez glowe, bo po prostu byl duzo wiekszy wybor. 🙈
Z przymrużeniem oka 😁
cukierniczka, wellwellwell, verliebtindich, Poziomka9204, Kasiooola, mamaleonka lubią tę wiadomość
-
Well dasz radę z tym body, to tylko takie straszenie
ja mam tez większość przez głowę od początku i na luziku ubierałam
Cukierniczka to miłego walentynkowego wieczoru w domku!
Ja właśnie tez się biorę za sałatkę na kolacjecukierniczka, wellwellwell, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Ja jakoś wolę te przez głowę, w sumie doświadczenie z bobasami mam chyba tylko z takimi, kopertowych mam kilka, bo mąż się nasluchal na szkole rodzenia, że będzie łatwiej, a ja czuję, że mnie to odpinanie napów będzie tylko wk00rwiać
My skoczyliśmy na walentynkowego naleśnika, ale już wracamy do teściów - i już jestem głodna 🤣 cały 2 trymestr nie miałam apetytu, a teraz otworzyłam jakieś dziwne zakamarki i mogłabym ciągle jeść i jeść 😀
A jutro jedziemy do domku i po drodze odbieramy od rodzinki kołyskę i bazę do fotelika
Miłego wieczorku wszystkim! Zuzka, kciuki za ktg!Poziomka9204, wellwellwell lubią tę wiadomość
24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣 -
Współczuje Wam tej końcówki, bo jeszcze przed chwila na Niej byłam a już tak śmigam jakbym nie rodziła … rychłego rozwiązania, wiem jaka to nerwówka z tak wieku powodów.
Podsyłam kilka zdjęć z naszej dzisiejszej amatorskiej domowej sesji.
Monk@, cukierniczka, Zuz.ka, Belie, Kofii, Poziomka9204, Kasiooola, verliebtindich, Anett93, wellwellwell, czarneniebo, Kremówka lubią tę wiadomość
-
Anati, jak ślicznie 😍. I świetny sweterek, marzył mi się taki dla Józinki 😀.
Ja po wizycie. KTG w normie, ale żadnych imponujących skurczów nie było. Rozwarcie właściwie takie, jak tydzień temu. Wygląda na to, że chyba powinnam odstąpić moje miejsce w kolejce 🤣.
Doktor zrobił mi masaż szyjki 🤯, mam nadzieję, że to trochę ruszy akcję.Anati, cukierniczka, Poziomka9204, Monk@, mamaleonka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zuzka kciuki, żeby się po tym masażu coś ruszyło!
Belie mnie body kopertowe to jeszcze tak nie wkurzało, ale przebieranie w nocy pajacyków na milion nap było czasem irytujące. Bogu dzięki za suwaki 😅
Ja dziś czuje od obiadu jakiś ból pęcherza… Albo się podziebilam, albo Zosia kopie do srodka brzucha dziś. Wyciągnęłam termofor i grzeje sobie nóżki 🤰👌 ale na dwoje babka wróżyła, wiec na spokojnie 😅Poziomka9204 lubi tę wiadomość
-
wellwellwell wrote:Dziewczyny, a jak wam sie sprawdzaja te body zakladane przez glowe? Uzywacie? Bo wszedzie slysze, ze warto miec kopertowe i ze te przez glowe to masakra na samym poczatku, no a ja 99% mam takich wkladanych przez glowe, bo po prostu byl duzo wiekszy wybor. 🙈
wellwellwell lubi tę wiadomość
👫 33lata
09.01.2023: Aleksander ❤️ 4100g i 61cm do kochania 💙🥰