W czerwcu słodka truskaweczka🍓🍓, w lutym synek👶 lub córeczka👧
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do diagnoz lekarzy jestem sceptycznie nastawiona - byłam u jednej bardzo polecanej i nastraszyła mnie ciąża pozamaciczna w jajowodzie, bo nie podobało jej się coś na usg, wysłała szybko na betę i jeśli wyszłaby ciąża to mam szybko zgłosić się na sor, bo to zagrożenie życia itd reszta niby bez zarzutów. Wizyta trwała max 10-15 min, wyszłam od niej prawie ze łzami w oczach, na pobieraniu krwi na betę byłam w ciężkim szoku, totalnie skołowana. Okazało się, że żadnej ciąży nie było, a na kolejnej wizycie u mojego gina okazało się, że to co ona miesiąc wcześniej zaznaczyła jako jajnik 2,5cm to była już ponad 5cm torbiel na jajniku 😳 także nie zaskoczy mnie nic, jednak najlepiej do każdej opinii podchodzić na spokojnie i konsultować to z kimś zaufanym 🙏🏻
Dziewczyny a jak liczycie cykle staraniowe?
Każdy miesiąc od kiedy podjęliście decyzję o dziecku czy tyle te, w których kochacie się w dni płodne? 🤔🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Pocahontas16 wrote:Hmmm a nie miałaś robionego badania progesteronu? I polip też wykluczony?
Bo tak naprawdę to może być wszystko niedomoga, polip albo upragniona implantacja
Jest polip na endomerium ;( czekam na histeroskopie. Poczekam kilka dni i zrobię test dla pewności. Dziękuję -
Monk@ szczerze gratulacje, bardzo się cieszę! ❤️
Ja wam powiem, ze mąż chyba widział, ze jestem jakoś negatywnie nastawiona na to testowanie i zabrał mnie na obiadek zaraz po pracy ❤️Karo1234, Gwiazdeczka 93, Monk@, Zazu92, 2+3, AgulaM, Lolka997, Namisa, Poziomka9204, Anett93 lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Nutka85 wrote:Dziewczynki, jest Kropek, ma 2,6cm, a ❤️ bije 176... Ufff....
Teraz 4 tygodnie czekania i 13+2 mam PAPPA.
No i milion badań krwi do zrobienia.
Dziękuję za wszystkie kciuki, obiecane: 🦠🦠🦠🦠🦠 ❤️❤️❤️
Cudowne wieści 💕Nutka85 lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Monk@ lubi tę wiadomość
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Nutka85 ślicznie!! Twoja dzidzia pięknie rośnie 🎀💞🥰💟😘ślicznie 🥰🎀💟
Nutka85 lubi tę wiadomość
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
Wit.D3 na granicy
On:
32 lat
Żylaki p.n. III stopnia
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Monka bo ja wierzyłam w Twojego kropka🤰❤️🍀
MałaEw wiesz od kiedy masz polipa? Ja też plamilam nieraz w środku cyklu, w lutym miałam pierwsza wizytę u gina i zobaczył polipa, a od marca już go nie mam, sam się zluszczylMonk@ lubi tę wiadomość
-
A ja dziś byłam na pobraniu krwi, by sprawdzić jak TSH czy spadło, A Ferrytyna czy wzrosła.
Tsh od ponad dwóch tygodni spadło na 2,82 z 3,03-myslalam, że więcej spadnie przez ten czas...
Ft4 1,52 ( 0,93-1,70)
Ferrytyna natomiast z 20 wzrosła na 35 (gdzie norma 13-150).
A żelazo z 67 na 109,3 ( norma 33-193)
Napisałam już maila do mojej Pani endo-gin. Jak sytuacja z lekami czy zostajemy na tej dawce czy zwiększamy czy jak 🤔😉
Aaa i byłam U dentystki i wspomniałam jej jakoś czas temu że się staramy o dzidziusia z Mężem i na koniec życzyła mi Powodzenia🤗jakoś ciepło na serduszku się zrobiło 🥰Monk@ lubi tę wiadomość
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
Wit.D3 na granicy
On:
32 lat
Żylaki p.n. III stopnia
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Nutka ale cudowne wiadomości! 🥰Wiedziałam, że będzie dobrze 😀
Monka wooow beta w kosmos! Gratuluję 😍
A mnie jednak dopadła choroba, jestem na L4, biorę antybiotyk, z jutrzejszego monitoringu nici 😔 Coś czuję, że cykl pójdzie na straty 😥Nutka85, Monk@ lubią tę wiadomość
👱🏻♀️35
Starania o pierwsze dzieciątko
Hashimoto
Własne owulacje
Krótkie cykle
Duphaston na wydłużenie fl -
Ilaria wrote:Nutka ale cudowne wiadomości! 🥰Wiedziałam, że będzie dobrze 😀
Monka wooow beta w kosmos! Gratuluję 😍
A mnie jednak dopadła choroba, jestem na L4, biorę antybiotyk, z jutrzejszego monitoringu nici 😔 Coś czuję, że cykl pójdzie na straty 😥❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
Dziewczyny, baaardzo dziękuję za wszystkie przemiłe słowa. Wzruszam się za każdym razem jak to czytam 🥺
Oj tak, trochę się uspokoiłam. Oczywiście już marudzę, że chyba te prenatalne za późno będą itd. ale mąż mnie sprowadza na ziemię 😉 był ze mną dzisiaj, potwierdził, że lekarz się wydaje naprawdę godny zaufania i mam nie kombinować i się cieszyć wreszcie 😉
Monk@, cudowny wynik! Teraz już oficjalnie gratuluję 😘 od początku mocno trzymałam za Ciebie kciuki. Koniecznie powiedz mężowi, przechodźcie te stresy razem! A on na pewno już teraz nie pozwoli Ci się przemęczać i przepracowywać - dobrze, że będziesz miała takiego stróża swojego pracoholizmu 😉
Tak sobie pomyślałam, że 🤰 na pierwszej stronie może być dla Ciebie "przedwczesne". Ale teraz już patrz z radością na pierwszą stronę ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2022, 17:02
Monk@, Babova, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
-
Pocahontas16 wrote:Monka bo ja wierzyłam w Twojego kropka🤰❤️🍀
MałaEw wiesz od kiedy masz polipa? Ja też plamilam nieraz w środku cyklu, w lutym miałam pierwsza wizytę u gina i zobaczył polipa, a od marca już go nie mam, sam się zluszczyl
Kochana, wiem o nim od 3 cykli. Jeszcze dziad się nie złuszczył. W lipcu idę na histeroskopie -
Zrobilam dzis betę, 2,3 w 25 dc przy 29 dniowych cyklach, także nic już się w tym cyklu nie wyczaruje😔
To już 8 cykl starań, wszystko ok, owu potwierdzone, że występuje, prog. 7dpo 20,4,
tarczyca i przeciwciala super. Mamy jedno dziecko, więc problemu meskiego nie biorę pod uwagę. Gdzie szukać jeszcze problemu, gdy owu jest, a ciąży nie ma? -
Nutka wspaniałe wieści!!! Niech rośnie zdrowo! 🥰😘 No i też chętnie złapię trochę wirusków od Ciebie 🦠😊
Monka gratulacje!!! Jesteś w ciąży!! Teraz bez stresu wypoczywaj, powiedz mężowi wspaniałą nowinę i dbaj o siebie kochana bo jesteś w dwupaku 😘😘😘
Pocahontas jak u Ciebie? Kiedy wyniki?Monk@, Nutka85, Pfry, Poziomka9204 lubią tę wiadomość
ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Bardzo Wam dziękuję ❤️ jesteście super! I wiecie, zawsze mnie wkurzało, jak ktoś to mówił, ale przychodzi i mi to powiedzieć... Ten cykl był dla mnie stracony (Kasiooola, brzmi znajomo? Z tych ostatnich, bo było takich historii więcej). Olałam go. Nie na zasadzie, że muszę się odstresować, to teraz nagle mi tak nie zależy, oczywiście, że tak się nie da i każda z nas o tym wie. Mnie zmartwiły wyniki nasienia i wiedziałam, że one nie są tragiczne, że nie z takimi się udawało, ale ja jestem taka, że musi być na maksa i postanowiłam się nie nakręcać, na luzie po prostu działać przez 3 miesiące supli i diety męża, a potem znów się bardziej wkręcić. Tyle że tej owulacji mocno pilnowałam, bo chciałam robić proga 7dpo. Ale teraz to odpuściłam pilnowanie się, te wszystkie ananasy, wina na endometrium, tyle że orzechy jadłam 😁 robiłam sobie bardzo ciepłe kąpiele, no high life, pokorzystam, póki mogę 😁 i co? I można bez tych wszystkich "wspomagaczy". Jedyne co, to ja zawsze miałam mało śluzu, po wiesiolku pustynia. Mimo że odstawiłam, to dalej kiepsko. W zeszłym cyklu trochę tego żelu conceive użyliśmy, ale naprawdę niewiele i bardziej zewnętrznie. W tym już aplikowałam sobie do środka tego FertilSafe i myślę, że u nas to był strzał w dziesiątkę 🎯
Tyle ode mnie, bo co jakiś czas się powtarzają takie pytania
Zaraz lecę obejrzeć pierwszą stronę i mam nadzieję, że niebawem będą same brzuszki 😍
Nutka, on zawsze pilnuje i narzeka, ale już się nauczył, że ciężko ze mną wygrać 🙄 ale teraz to już na pewno nie odpuści i dobrze, potrzebuję takiego kopniaka czasem. Dziś wyszłam o normalnej porze z pracy, więc może nie będzie ze mną tak źle 😊
Dziękuję Wam kochane za wsparcie ❤️🥹 czuję się, jakbym pisała post pożegnalny 😂 ale będę tutaj i będę dalej Was wspierać i potrzebować Waszych rad. Tylko od czerwca mam dużo więcej pracy i ciężej tu być tyle, co kiedyś i do każdej się odnieść.
No. Jadę do męża, zamówiłam kolację i będziemy świętować 🥹 udanego wieczoru ❤️❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2022, 17:24
Anati, Nutka85, Pfry, Karo1234, mamaleonka, Zazu92, gabi5443, 2+3, Gwiazdeczka 93, AgulaM, Kluska95, Namisa, Poziomka9204, Ilaria, Anett93 lubią tę wiadomość
-
Monka, Nutka - super wieści! 😍😍😍❤️ Świętujemy razem z Wami! 🥳🍾🍓🍓
Ilaria - zdrówka życzę, niech Ci choroba szybko minie i nie dawała Ci w kość.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2022, 17:24
Monk@, Ilaria lubią tę wiadomość
👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ BMI zawsze w normie (teraz 19,27), cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań zaproponowany Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty, wycinki do badań ⏳
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, zaopiekowanie relaksu i trawienia🧘 -
Księżna wrote:Zrobilam dzis betę, 2,3 w 25 dc przy 29 dniowych cyklach, także nic już się w tym cyklu nie wyczaruje😔
To już 8 cykl starań, wszystko ok, owu potwierdzone, że występuje, prog. 7dpo 20,4,
tarczyca i przeciwciala super. Mamy jedno dziecko, więc problemu meskiego nie biorę pod uwagę. Gdzie szukać jeszcze problemu, gdy owu jest, a ciąży nie ma?
Nasienie też może się pogorszyć, więc to że jedno dziecko macie nie musi świadczyć o tym że nasienie jest całkowicie okej. Oczywiście Wam tego nie życzę i mam nadzieję że wszystko gra ale może jednak rozważcie badania nasienia, bo czasem wystarczą suple żeby poprawić fajnie jakość a tym samym zwiększyć szansę na ciążę 😊Księżna lubi tę wiadomość
ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Dziewczyny krew była pobrana 7,5 dnia po ovitrelle
Beta 7, 2 progesteron 10 ng/ml, trochę mało ale nie biorę nic na własną rękę
Czyli owulka byla, a beta to może być jeszcze po ovitrelle więc w piątek powtórzę ja i zobaczymy nie nakręcam się, bo nie wiem jak ovitrelle długo się utrzymuje i jakie daje wartości
. W piątek pójdę z wynikami do ginaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2022, 17:28
Nutka85, Monk@, Ferox, Zazu92, Gwiazdeczka 93, Livka, MalaEw, Mikaaa92, Kluska95, AgulaM, Namisa, Tabeaa, Poziomka9204, Pfry, Ilaria, Anett93, gabi5443 lubią tę wiadomość