X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W kwietniu wielkanocne igraszki 🐣🐇, wróżą zimowe bobaski 👶🏻
Odpowiedz

W kwietniu wielkanocne igraszki 🐣🐇, wróżą zimowe bobaski 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Miphuhiz Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    Taka żywa krew? Ja miałam 2dni brudny śluz tylko na wieczor, wczoraj od 15 brązowe plamienia, rano czysto, a teraz już czerwone, dlatego myśle, ze @ się rozkręci.
    Tak. Nie chce robić złudnych nadziei, ale u mnie tak było. Lekkie krwawienie, że skurczami etc. Trzymam kciuki żeby się udało :)

👩‍🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
    👨‍🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌

AMH -1,01 ->1,59
    Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
    Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
    Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.

12.2021 cb 😭
    08.2023 start ivf
    30.08 transfer 3BB 💔😭

11.2023 II podejście do ivf
    ❄️❄️❄️ na zimowisku

05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
    5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
    8tc - 1,72 cm 🐣
    21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka :)
    age.png
  • Natka2 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miphuhiz wrote:
    Tak. Nie chce robić złudnych nadziei, ale u mnie tak było. Lekkie krwawienie, że skurczami etc. Trzymam kciuki żeby się udało :)
    Dzięki za nadzieje :) jak mnie do jutra nie zaleje to pójdę na progesteron i betę będzie jasne :)

Blond27 lubi tę wiadomość

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • Doma.J Debiutantka

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pluto_nova wrote:
    Przykro mi 😔 Ale póki nie ma 🐒 jest nadzieja 😉 Ile jesteś dpo?

Prawdopodobnie dzisiaj jest 13-14 dpo, ale nie jestem dokładnie pewna, kiedy była owulacja 🙂

pluto_nova lubi tę wiadomość

👩🏼 28 lat
    11.2021 - poronienie w 17 tc
  • Ilaria Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa, MałaMk malutkie gratulacje! 😍
    Dziewczyny, które jutro testują albo powtarzają bety kciuki! Będzie dobrze! 😊

Ja biorę olej z wiesiołka Gal 3x dziennie 2 tabletki od pierwszego dnia cyklu do owu.
    I też zaczęliśmy używać żel Conceive Plus (przeczytałam cały wątek na ten temat i się mega nakręciłam 😁). Do tego wspomagam się kubeczkiem menstruacyjnym (też cały wątek przeczytałam 🤪).
    Do wszystkich dziewczyn czekających na dwie kreseczki: trzymam kciuki! Kwiecień będzie piękny! 🙏🏻🤰🏼

Nutka85, MałaMk, Anett93, pluto_nova, KlaraJa, Ekta lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️35
    Starania o pierwsze dzieciątko
    Hashimoto
    Własne owulacje
    Krótkie cykle
    Duphaston na wydłużenie fl
  • Sylka Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Z bólem serca ale proszę o wpisanie niechlubnej @. Obudziłam się dziś o 6 z zamiarem zmierzenia temperatury, ale już po bólu podbrzusza i ciągnięcia nóg czułam że się zaczęło..
    1 cykl z mierzeniem i wydawało mi się, że ten wykres ładnie wygląda w 7 dniu spadek potem odbiło no ale wczoraj był drastyczny spadek to już pogrzebałam nadzieję.
    Jedynie co mnie teraz niepokoi a wcześniej dawało cień szansy to ból w podbrzuszu od owulacji, nie mam pojęcia dlaczego tak. Także nie będzie prezentu na uro. Przykro mi, ale teraz mam spokojniejszą głowę że jeśli będzie mi dane to urodzę w '23 bo w tym 2 kuzynki męża urodziły, za chwile moja siostra i siostra jej partnera i może to dziwnie zabrzmi ale tak sobie pomyślałam jak by to później było jak nam się wszystkim Komunie w maju pokryją 😅
    No dobra, 6 cykl starań i teraz mam pytanie nowicjuszki, we worek chce iść na badania z 1 etapu .. mogę sobie od razu tarczycowe także zrobić w tym samym dniu? no i progesteron te 7dpo to wiem. Mąż też by chciał sobie zrobić badania z krwi (ale to chyba najpierw badania nasienia się robi?) ale nie wiem czy nie lepiej żebym ja najpierw wykonała te podstawowe 🤔
    Przepraszam za taki esej 🙏

• Kluska95 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:
    Dzień dobry dziewczyny! Z bólem serca ale proszę o wpisanie niechlubnej @. Obudziłam się dziś o 6 z zamiarem zmierzenia temperatury, ale już po bólu podbrzusza i ciągnięcia nóg czułam że się zaczęło..
    1 cykl z mierzeniem i wydawało mi się, że ten wykres ładnie wygląda w 7 dniu spadek potem odbiło no ale wczoraj był drastyczny spadek to już pogrzebałam nadzieję.
    Jedynie co mnie teraz niepokoi a wcześniej dawało cień szansy to ból w podbrzuszu od owulacji, nie mam pojęcia dlaczego tak. Także nie będzie prezentu na uro. Przykro mi, ale teraz mam spokojniejszą głowę że jeśli będzie mi dane to urodzę w '23 bo w tym 2 kuzynki męża urodziły, za chwile moja siostra i siostra jej partnera i może to dziwnie zabrzmi ale tak sobie pomyślałam jak by to później było jak nam się wszystkim Komunie w maju pokryją 😅
    No dobra, 6 cykl starań i teraz mam pytanie nowicjuszki, we worek chce iść na badania z 1 etapu .. mogę sobie od razu tarczycowe także zrobić w tym samym dniu? no i progesteron te 7dpo to wiem. Mąż też by chciał sobie zrobić badania z krwi (ale to chyba najpierw badania nasienia się robi?) ale nie wiem czy nie lepiej żebym ja najpierw wykonała te podstawowe 🤔

Hej, tarczycowe można w każdym dniu cyklu :)

Sylka , Blond27 lubią tę wiadomość

07.23 Misia 🩷👶
  • Sylka Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95, ok to zrobie je też we wtorek 🙂

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:

Sylka możecie równolegle z mężem zrobić badania z krwi. U męża morfologia i hormony zwłaszcza prolaktyna bo ma wpływ na nasienie (jak jest za wysoka potrafi blokować płodność) jak będzie ok to badanie nasienia i kolejne u ciebie 😉

Sylka lubi tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Takaja Debiutantka

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się zapisuję :) mam juz prawie 29 lat, czas najwyższy zacząć starania! Pewnie z insulinooporonoscią nie będzie tak łatwo, ale kto wie ;)

Monk@, Blond27, MałaMk, Koteczka82, Poziomka9204, pluto_nova lubią tę wiadomość

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do Was po chwili przerwy, nadrobiłam wszystko, choć łatwo nie było 😂
    Babova - tulę mocno, odpocznij sobie, ja się na trzy dni wyłączyłam z forum, zajęłam się innymi sprawami (zapiernicz w pracy pomógł :)) i dobrze mi to zrobiło. Dużo siły dla Ciebie 🥰
    MałaMk, KlaraJa - gratulacje, rośnijcie zdrowo ☺️
    Nutka - my może jeszcze razem zatestujemy niedługo ☺️ Tobie też przysyłamy dużo siły, a zebrałam ostatnio sporo, więc mam się czym dzielić ❤️
    Kamala8 - mam nadzieję, że się szybko dogadacie i atmosfera się poprawi 😘

KlaraJa, Blond27, Nutka85, MałaMk, Kluska95, pluto_nova lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, i Blond - gratulacje i nudnej ciąży ❤️

Blond27, pluto_nova lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Sylka Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Sylka możecie równolegle z mężem zrobić badania z krwi. U męża morfologia i hormony zwłaszcza prolaktyna bo ma wpływ na nasienie (jak jest za wysoka potrafi blokować płodność) jak będzie ok to badanie nasienia i kolejne u ciebie 😉

Ok, dziękuję 🥰

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jakich termometrów używacie? Co prawda już zamówiłam, ale najwyżej zwrócę 🙈

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Paulina666 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Mój mąż ma wysoką prolaktyne 😭

👱‍♀️-39
    5 lat starań
    PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
    MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
    Kariotyp✅
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Dziewczyny, a jakich termometrów używacie? Co prawda już zamówiłam, ale najwyżej zwrócę 🙈
    Microlife nt16c2

Monk@ lubi tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Babova Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dziewczyny, tez nadrobiłam, ja zatestuje dopiero jutro. Powiem wam szczerze, ze dobrze mi zrobi dziś już brak testu. Posiedzę z mężem, obejrzymy jakiś film i na spokojnie pochillujemy. Miałam dziś fajny dzień i nie chce go sobie psuć w razie czego. Buziaczki dla was, miłego wieczoru i widzimy się rano po testach ❤️🤞

Monk@, Domi_naturelover, Nutka85, MałaMk, Poziomka9204, pluto_nova lubią tę wiadomość

Starania od 01.2022.
    1.10.2022 – ⏸ 🙏
    Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
    Beta 3.10. – 399,130
    10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
    24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
    7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
    2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
    2.01 – 200 gramów Synka 💙
    27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
    20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
    7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
    26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙

20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰

👩 27 l.
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
    Regularne cykle
    Progesteron ✅
    Glukoza i insulina ✅
    Badania z 3dc ✅

Pueria Duo, MagneB6 💊

🧑 27 l.
    Wszystko w normie

Solgar MaleMultiple 💊

age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Microlife nt16c2
    Dzięki, chyba ten sam zamówiłam 😁

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Microlife, ale modelu nie jestem w stanie przywołać :(

Dziewczyny, kciukasy za jutrzejsze testy!!! <3

Monk@, Babova, Ekta, Blond27 lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Babova Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:

Ja tez microlife, modelu niestety nie pamietam, ale to był jedyny owulacyjny dostępny w superpharm.

Monk@ lubi tę wiadomość

Starania od 01.2022.
    1.10.2022 – ⏸ 🙏
    Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
    Beta 3.10. – 399,130
    10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
    24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
    7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
    2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
    2.01 – 200 gramów Synka 💙
    27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
    20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
    7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
    26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙

20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰

👩 27 l.
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
    Regularne cykle
    Progesteron ✅
    Glukoza i insulina ✅
    Badania z 3dc ✅

Pueria Duo, MagneB6 💊

🧑 27 l.
    Wszystko w normie

Solgar MaleMultiple 💊

age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam Microlife z allegro, ale bardzo ciężko było znaleźć jakiś z dwoma miejscami po przecinku, więc pewnie to ten sam :) dzięki dziewczyny :)

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ