W kwietniu wielkanocne igraszki 🐣🐇, wróżą zimowe bobaski 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka2 wrote:Taka żywa krew? Ja miałam 2dni brudny śluz tylko na wieczor, wczoraj od 15 brązowe plamienia, rano czysto, a teraz już czerwone, dlatego myśle, ze @ się rozkręci.👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka -
Miphuhiz wrote:Tak. Nie chce robić złudnych nadziei, ale u mnie tak było. Lekkie krwawienie, że skurczami etc. Trzymam kciuki żeby się udało
Blond27 lubi tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
KlaraJa, MałaMk malutkie gratulacje! 😍
Dziewczyny, które jutro testują albo powtarzają bety kciuki! Będzie dobrze! 😊
Ja biorę olej z wiesiołka Gal 3x dziennie 2 tabletki od pierwszego dnia cyklu do owu.
I też zaczęliśmy używać żel Conceive Plus (przeczytałam cały wątek na ten temat i się mega nakręciłam 😁). Do tego wspomagam się kubeczkiem menstruacyjnym (też cały wątek przeczytałam 🤪).
Do wszystkich dziewczyn czekających na dwie kreseczki: trzymam kciuki! Kwiecień będzie piękny! 🙏🏻🤰🏼Nutka85, MałaMk, Anett93, pluto_nova, KlaraJa, Ekta lubią tę wiadomość
👱🏻♀️35
Starania o pierwsze dzieciątko
Hashimoto
Własne owulacje
Krótkie cykle
Duphaston na wydłużenie fl -
Dzień dobry dziewczyny! Z bólem serca ale proszę o wpisanie niechlubnej @. Obudziłam się dziś o 6 z zamiarem zmierzenia temperatury, ale już po bólu podbrzusza i ciągnięcia nóg czułam że się zaczęło..
1 cykl z mierzeniem i wydawało mi się, że ten wykres ładnie wygląda w 7 dniu spadek potem odbiło no ale wczoraj był drastyczny spadek to już pogrzebałam nadzieję.
Jedynie co mnie teraz niepokoi a wcześniej dawało cień szansy to ból w podbrzuszu od owulacji, nie mam pojęcia dlaczego tak. Także nie będzie prezentu na uro. Przykro mi, ale teraz mam spokojniejszą głowę że jeśli będzie mi dane to urodzę w '23 bo w tym 2 kuzynki męża urodziły, za chwile moja siostra i siostra jej partnera i może to dziwnie zabrzmi ale tak sobie pomyślałam jak by to później było jak nam się wszystkim Komunie w maju pokryją 😅
No dobra, 6 cykl starań i teraz mam pytanie nowicjuszki, we worek chce iść na badania z 1 etapu .. mogę sobie od razu tarczycowe także zrobić w tym samym dniu? no i progesteron te 7dpo to wiem. Mąż też by chciał sobie zrobić badania z krwi (ale to chyba najpierw badania nasienia się robi?) ale nie wiem czy nie lepiej żebym ja najpierw wykonała te podstawowe 🤔
Przepraszam za taki esej 🙏Blond27 lubi tę wiadomość
-
Sylka wrote:Dzień dobry dziewczyny! Z bólem serca ale proszę o wpisanie niechlubnej @. Obudziłam się dziś o 6 z zamiarem zmierzenia temperatury, ale już po bólu podbrzusza i ciągnięcia nóg czułam że się zaczęło..
1 cykl z mierzeniem i wydawało mi się, że ten wykres ładnie wygląda w 7 dniu spadek potem odbiło no ale wczoraj był drastyczny spadek to już pogrzebałam nadzieję.
Jedynie co mnie teraz niepokoi a wcześniej dawało cień szansy to ból w podbrzuszu od owulacji, nie mam pojęcia dlaczego tak. Także nie będzie prezentu na uro. Przykro mi, ale teraz mam spokojniejszą głowę że jeśli będzie mi dane to urodzę w '23 bo w tym 2 kuzynki męża urodziły, za chwile moja siostra i siostra jej partnera i może to dziwnie zabrzmi ale tak sobie pomyślałam jak by to później było jak nam się wszystkim Komunie w maju pokryją 😅
No dobra, 6 cykl starań i teraz mam pytanie nowicjuszki, we worek chce iść na badania z 1 etapu .. mogę sobie od razu tarczycowe także zrobić w tym samym dniu? no i progesteron te 7dpo to wiem. Mąż też by chciał sobie zrobić badania z krwi (ale to chyba najpierw badania nasienia się robi?) ale nie wiem czy nie lepiej żebym ja najpierw wykonała te podstawowe 🤔
Przepraszam za taki esej 🙏
Hej, tarczycowe można w każdym dniu cykluSylka , Blond27 lubią tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
Sylka wrote:Dzień dobry dziewczyny! Z bólem serca ale proszę o wpisanie niechlubnej @. Obudziłam się dziś o 6 z zamiarem zmierzenia temperatury, ale już po bólu podbrzusza i ciągnięcia nóg czułam że się zaczęło..
Przepraszam za taki esej 🙏
Sylka możecie równolegle z mężem zrobić badania z krwi. U męża morfologia i hormony zwłaszcza prolaktyna bo ma wpływ na nasienie (jak jest za wysoka potrafi blokować płodność) jak będzie ok to badanie nasienia i kolejne u ciebie 😉Sylka lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Wracam do Was po chwili przerwy, nadrobiłam wszystko, choć łatwo nie było 😂
Babova - tulę mocno, odpocznij sobie, ja się na trzy dni wyłączyłam z forum, zajęłam się innymi sprawami (zapiernicz w pracy pomógł ) i dobrze mi to zrobiło. Dużo siły dla Ciebie 🥰
MałaMk, KlaraJa - gratulacje, rośnijcie zdrowo ☺️
Nutka - my może jeszcze razem zatestujemy niedługo ☺️ Tobie też przysyłamy dużo siły, a zebrałam ostatnio sporo, więc mam się czym dzielić ❤️
Kamala8 - mam nadzieję, że się szybko dogadacie i atmosfera się poprawi 😘KlaraJa, Blond27, Nutka85, MałaMk, Kluska95, pluto_nova lubią tę wiadomość
-
Koteczka82 wrote:Sylka możecie równolegle z mężem zrobić badania z krwi. U męża morfologia i hormony zwłaszcza prolaktyna bo ma wpływ na nasienie (jak jest za wysoka potrafi blokować płodność) jak będzie ok to badanie nasienia i kolejne u ciebie 😉
Ok, dziękuję 🥰Blond27 lubi tę wiadomość
-
Koteczka82 wrote:Sylka możecie równolegle z mężem zrobić badania z krwi. U męża morfologia i hormony zwłaszcza prolaktyna bo ma wpływ na nasienie (jak jest za wysoka potrafi blokować płodność) jak będzie ok to badanie nasienia i kolejne u ciebie 😉👱♀️-39
4 lata starań
PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
Kariotyp✅
-
Oki dziewczyny, tez nadrobiłam, ja zatestuje dopiero jutro. Powiem wam szczerze, ze dobrze mi zrobi dziś już brak testu. Posiedzę z mężem, obejrzymy jakiś film i na spokojnie pochillujemy. Miałam dziś fajny dzień i nie chce go sobie psuć w razie czego. Buziaczki dla was, miłego wieczoru i widzimy się rano po testach ❤️🤞
Monk@, Domi_naturelover, Nutka85, MałaMk, Poziomka9204, pluto_nova lubią tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙
20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰
👩 27 l.
Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
Regularne cykle
Progesteron ✅
Glukoza i insulina ✅
Badania z 3dc ✅
Pueria Duo, MagneB6 💊
🧑 27 l.
Wszystko w normie
Solgar MaleMultiple 💊
-
Monk@ wrote:Dziewczyny, a jakich termometrów używacie? Co prawda już zamówiłam, ale najwyżej zwrócę 🙈
Dziewczyny, kciukasy za jutrzejsze testy!!!Monk@, Babova, Ekta, Blond27 lubią tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii Historia wyjątkowa również dla lekarzy
-
Monk@ wrote:Dziewczyny, a jakich termometrów używacie? Co prawda już zamówiłam, ale najwyżej zwrócę 🙈
Ja tez microlife, modelu niestety nie pamietam, ale to był jedyny owulacyjny dostępny w superpharm.Monk@ lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022.
1.10.2022 – ⏸ 🙏
Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
Beta 3.10. – 399,130
10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
2.01 – 200 gramów Synka 💙
27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙