Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W kwietniu wielkanocne igraszki 🐣🐇, wróżą zimowe bobaski 👶🏻
Odpowiedz

W kwietniu wielkanocne igraszki 🐣🐇, wróżą zimowe bobaski 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Miphuhiz Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 wrote:
    Taka żywa krew? Ja miałam 2dni brudny śluz tylko na wieczor, wczoraj od 15 brązowe plamienia, rano czysto, a teraz już czerwone, dlatego myśle, ze @ się rozkręci.
    Tak. Nie chce robić złudnych nadziei, ale u mnie tak było. Lekkie krwawienie, że skurczami etc. Trzymam kciuki żeby się udało :)

👩‍🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
    👨‍🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌

AMH -1,01 ->1,59
    Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
    Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
    Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.

12.2021 cb 😭
    08.2023 start ivf
    30.08 transfer 3BB 💔😭

11.2023 II podejście do ivf
    ❄️❄️❄️ na zimowisku

05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
    5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
    8tc - 1,72 cm 🐣
    21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka :)
  • Natka2 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miphuhiz wrote:
    Tak. Nie chce robić złudnych nadziei, ale u mnie tak było. Lekkie krwawienie, że skurczami etc. Trzymam kciuki żeby się udało :)
    Dzięki za nadzieje :) jak mnie do jutra nie zaleje to pójdę na progesteron i betę będzie jasne :)

Blond27 lubi tę wiadomość

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • Doma.J Debiutantka

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pluto_nova wrote:
    Przykro mi 😔 Ale póki nie ma 🐒 jest nadzieja 😉 Ile jesteś dpo?

Prawdopodobnie dzisiaj jest 13-14 dpo, ale nie jestem dokładnie pewna, kiedy była owulacja 🙂

pluto_nova lubi tę wiadomość

👩🏼 28 lat
    11.2021 - poronienie w 17 tc
  • Ilaria Przyjaciółka

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaraJa, MałaMk malutkie gratulacje! 😍
    Dziewczyny, które jutro testują albo powtarzają bety kciuki! Będzie dobrze! 😊

Ja biorę olej z wiesiołka Gal 3x dziennie 2 tabletki od pierwszego dnia cyklu do owu.
    I też zaczęliśmy używać żel Conceive Plus (przeczytałam cały wątek na ten temat i się mega nakręciłam 😁). Do tego wspomagam się kubeczkiem menstruacyjnym (też cały wątek przeczytałam 🤪).
    Do wszystkich dziewczyn czekających na dwie kreseczki: trzymam kciuki! Kwiecień będzie piękny! 🙏🏻🤰🏼

Nutka85, MałaMk, Anett93, pluto_nova, KlaraJa, Ekta lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️35
    Starania o pierwsze dzieciątko
    Hashimoto
    Własne owulacje
    Krótkie cykle
    Duphaston na wydłużenie fl
  • Sylka Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny! Z bólem serca ale proszę o wpisanie niechlubnej @. Obudziłam się dziś o 6 z zamiarem zmierzenia temperatury, ale już po bólu podbrzusza i ciągnięcia nóg czułam że się zaczęło..
    1 cykl z mierzeniem i wydawało mi się, że ten wykres ładnie wygląda w 7 dniu spadek potem odbiło no ale wczoraj był drastyczny spadek to już pogrzebałam nadzieję.
    Jedynie co mnie teraz niepokoi a wcześniej dawało cień szansy to ból w podbrzuszu od owulacji, nie mam pojęcia dlaczego tak. Także nie będzie prezentu na uro. Przykro mi, ale teraz mam spokojniejszą głowę że jeśli będzie mi dane to urodzę w '23 bo w tym 2 kuzynki męża urodziły, za chwile moja siostra i siostra jej partnera i może to dziwnie zabrzmi ale tak sobie pomyślałam jak by to później było jak nam się wszystkim Komunie w maju pokryją 😅
    No dobra, 6 cykl starań i teraz mam pytanie nowicjuszki, we worek chce iść na badania z 1 etapu .. mogę sobie od razu tarczycowe także zrobić w tym samym dniu? no i progesteron te 7dpo to wiem. Mąż też by chciał sobie zrobić badania z krwi (ale to chyba najpierw badania nasienia się robi?) ale nie wiem czy nie lepiej żebym ja najpierw wykonała te podstawowe 🤔
    Przepraszam za taki esej 🙏

• Kluska95 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:
    Dzień dobry dziewczyny! Z bólem serca ale proszę o wpisanie niechlubnej @. Obudziłam się dziś o 6 z zamiarem zmierzenia temperatury, ale już po bólu podbrzusza i ciągnięcia nóg czułam że się zaczęło..
    1 cykl z mierzeniem i wydawało mi się, że ten wykres ładnie wygląda w 7 dniu spadek potem odbiło no ale wczoraj był drastyczny spadek to już pogrzebałam nadzieję.
    Jedynie co mnie teraz niepokoi a wcześniej dawało cień szansy to ból w podbrzuszu od owulacji, nie mam pojęcia dlaczego tak. Także nie będzie prezentu na uro. Przykro mi, ale teraz mam spokojniejszą głowę że jeśli będzie mi dane to urodzę w '23 bo w tym 2 kuzynki męża urodziły, za chwile moja siostra i siostra jej partnera i może to dziwnie zabrzmi ale tak sobie pomyślałam jak by to później było jak nam się wszystkim Komunie w maju pokryją 😅
    No dobra, 6 cykl starań i teraz mam pytanie nowicjuszki, we worek chce iść na badania z 1 etapu .. mogę sobie od razu tarczycowe także zrobić w tym samym dniu? no i progesteron te 7dpo to wiem. Mąż też by chciał sobie zrobić badania z krwi (ale to chyba najpierw badania nasienia się robi?) ale nie wiem czy nie lepiej żebym ja najpierw wykonała te podstawowe 🤔

Hej, tarczycowe można w każdym dniu cyklu :)

Sylka , Blond27 lubią tę wiadomość

07.23 Misia 🩷👶
  • Sylka Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95, ok to zrobie je też we wtorek 🙂

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:

Sylka możecie równolegle z mężem zrobić badania z krwi. U męża morfologia i hormony zwłaszcza prolaktyna bo ma wpływ na nasienie (jak jest za wysoka potrafi blokować płodność) jak będzie ok to badanie nasienia i kolejne u ciebie 😉

Sylka lubi tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Takaja Debiutantka

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się zapisuję :) mam juz prawie 29 lat, czas najwyższy zacząć starania! Pewnie z insulinooporonoscią nie będzie tak łatwo, ale kto wie ;)

Monk@, Blond27, MałaMk, Koteczka82, Poziomka9204, pluto_nova lubią tę wiadomość

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam do Was po chwili przerwy, nadrobiłam wszystko, choć łatwo nie było 😂
    Babova - tulę mocno, odpocznij sobie, ja się na trzy dni wyłączyłam z forum, zajęłam się innymi sprawami (zapiernicz w pracy pomógł :)) i dobrze mi to zrobiło. Dużo siły dla Ciebie 🥰
    MałaMk, KlaraJa - gratulacje, rośnijcie zdrowo ☺️
    Nutka - my może jeszcze razem zatestujemy niedługo ☺️ Tobie też przysyłamy dużo siły, a zebrałam ostatnio sporo, więc mam się czym dzielić ❤️
    Kamala8 - mam nadzieję, że się szybko dogadacie i atmosfera się poprawi 😘

KlaraJa, Blond27, Nutka85, MałaMk, Kluska95, pluto_nova lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach, i Blond - gratulacje i nudnej ciąży ❤️

Blond27, pluto_nova lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Sylka Znajoma

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Sylka możecie równolegle z mężem zrobić badania z krwi. U męża morfologia i hormony zwłaszcza prolaktyna bo ma wpływ na nasienie (jak jest za wysoka potrafi blokować płodność) jak będzie ok to badanie nasienia i kolejne u ciebie 😉

Ok, dziękuję 🥰

• Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jakich termometrów używacie? Co prawda już zamówiłam, ale najwyżej zwrócę 🙈

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Paulina666 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82 wrote:
    Mój mąż ma wysoką prolaktyne 😭

👱‍♀️-39
    4 lata starań
    PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
    MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
    Kariotyp✅
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Dziewczyny, a jakich termometrów używacie? Co prawda już zamówiłam, ale najwyżej zwrócę 🙈
    Microlife nt16c2

Monk@ lubi tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Babova Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki dziewczyny, tez nadrobiłam, ja zatestuje dopiero jutro. Powiem wam szczerze, ze dobrze mi zrobi dziś już brak testu. Posiedzę z mężem, obejrzymy jakiś film i na spokojnie pochillujemy. Miałam dziś fajny dzień i nie chce go sobie psuć w razie czego. Buziaczki dla was, miłego wieczoru i widzimy się rano po testach ❤️🤞

Monk@, Domi_naturelover, Nutka85, MałaMk, Poziomka9204, pluto_nova lubią tę wiadomość

Starania od 01.2022.
    1.10.2022 – ⏸ 🙏
    Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
    Beta 3.10. – 399,130
    10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
    24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
    7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
    2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
    2.01 – 200 gramów Synka 💙
    27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
    20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
    7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
    26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙

20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰

👩 27 l.
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
    Regularne cykle
    Progesteron ✅
    Glukoza i insulina ✅
    Badania z 3dc ✅

Pueria Duo, MagneB6 💊

🧑 27 l.
    Wszystko w normie

Solgar MaleMultiple 💊

age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Microlife nt16c2
    Dzięki, chyba ten sam zamówiłam 😁

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Microlife, ale modelu nie jestem w stanie przywołać :(

Dziewczyny, kciukasy za jutrzejsze testy!!! <3

Monk@, Babova, Ekta, Blond27 lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Babova Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:

Ja tez microlife, modelu niestety nie pamietam, ale to był jedyny owulacyjny dostępny w superpharm.

Monk@ lubi tę wiadomość

Starania od 01.2022.
    1.10.2022 – ⏸ 🙏
    Beta 1.10. – 169,200, progesteron – 32,37
    Beta 3.10. – 399,130
    10.10. – pęcherzyk 6x7mm w macicy 🍀
    24.10. – 1cm Dzidziutka, jest serduszko! 💗
    7.11. – Dzidziut ma 2,3cm, rośnie zdrowo 💗
    2.12. – prenatalne – niskie ryzyka, w pełni zdrowy Dzidziutek ❤️
    2.01 – 200 gramów Synka 💙
    27.01 –połówkowe – zdrowy 400-gramowy Chłopiec 💙
    20.02 – 700 gramów ruchliwego Chłopczyka 🥰
    7.04 – USG III trymestru – 1634 gramy Syneczka 💙
    26.05 – 2800 gramów Szkraba gotowego do życia poza brzuchem 💙

20.06 – Beniamin, 56 cm, 3190 g 🥰

👩 27 l.
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto - euthyrox 88
    Regularne cykle
    Progesteron ✅
    Glukoza i insulina ✅
    Badania z 3dc ✅

Pueria Duo, MagneB6 💊

🧑 27 l.
    Wszystko w normie

Solgar MaleMultiple 💊

age.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamówiłam Microlife z allegro, ale bardzo ciężko było znaleźć jakiś z dwoma miejscami po przecinku, więc pewnie to ten sam :) dzięki dziewczyny :)

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
‹‹ 34 35 36 37 38 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ