W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
-
WIADOMOŚĆ
-
KaJa wrote:Ja rzadko pije ale też nie ograniczam sie nawet przez cały cykl, wypije czasem troche wina. Przyznam, że też zdażało mi sie wypić za dużo czasami 🤭🙈 ale to naprawde rzadko sie zdarza. Myślę, że nie ma też co przesadzać.
No właśnie w te upały aż się prosi o zimne piwo 😜 pytam, bo mojemu mężowi odwaliło i stwierdził, że jak się staramy to on wcale nie będzie pił.💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
DeLaCruz wrote:Gratuluję wszystkim świeżo zaciążonym u mnie chyba będzie cykl bezowulacyjny.
Czy w trakcie starań pozwalacie sobie na odrobinę alkoholu (1 piwo, kieliszek wina)? Oczywiście w okresie przedowulacyjnym. 🤔
Nie piję od owu przez to, że niby jest bezpieczny zarodek przez początkowy okres ale po wadzie cewy nerwowej teraz wykluczam wszystkie czynniki ryzyka (którymi są też alkohol i papierosy) -
nick nieaktualny
-
Z tym alkoholem to nie ma co przesadzac. Jak pisała mama ginekolog na blogu do czasu wystąpienia miesiączki to jest tak wczesny etap że nie zaszkodzi - mówię oczywiście o ilości normalnej, a nie upiciu się w trupa.
Trzeba też korzystać z życia a piwko czy winko sprzyja igraszkom 😈😈 nie wyobrażam sobie wszystkiego podporządkować tylko pod to i też zrezygnować z każdej ilości alkoholu na wszystkich wydarzeniach.
Znajomi w większości też się śmiali że ich dzieci porobione po %%% 💃🤭 i wszystko w porządku.
Podsumowując wszystko dla ludzi w normalnej ilości.milam, Kajucha95, Wojcinka, DeLaCruz, Lucy91, KaJa, Anettaa lubią tę wiadomość
20+5 --> połówkowe, 350g, ALICJA
24+4 --> 700g
29+6 --> USG 3 trymestru --> 1380g
36+2 --> 2500g
-
Nat zgadzam się w 100% co do alkoholu. Dzisiaj mam 10dpo i kieliszek wina do obiadu jak mąż nalał to ze smakiem wypiłam 😉
-
KaJa wrote:Mi właśnie dzisiaj ginekolog powiedział żebym wyrzuciła te tesy owu do kosza i skupiła sie tylko na seksach🤣 i chyba ma racje bo w tym cyklu po pozytywnym owulaku tak sie nakręciłam a finalnie owu nie było.
KaJa lubi tę wiadomość
-
KaJa wrote:Iskra, już kandydatke mamy jedną i nazwe też wymyśliła ale dopiero połowa lipca więc wszystko wyjdzie w praniu😁 mam nadzieję, że jednak będziesz czasami zaglądać do nas😊
.
To dobrze 😁 -
DeLaCruz wrote:No właśnie w te upały aż się prosi o zimne piwo 😜 pytam, bo mojemu mężowi odwaliło i stwierdził, że jak się staramy to on wcale nie będzie pił.
-
Syla87 wrote:My zrobiliśmy teraz bo cały czerwiec była akcja na darmowe badania dla facetów i to rozszerzone wiec się połasilismy. U mnie HSG pokazało że oba były niedrożne a po badaniu prawy się udrożnił. Po laparoskopii wyszło że oba były drożne miały delikatne zrosty które usunięto i usunięto zrosty przy otrzewnej. Przynajmniej tak mam na wypisie napisane. Nie bój się laparoskopii (Haha chociaż ja się mega bałam) ale teraz mogę Ci powiedzieć że nie ma czego. U mnie w ogóle wyszły jaja przyszłam do szpitala 30.06 i w trakcie badania okazało się ze dostałam okres 🙈 wiec powrót do domu i finalnie miałam tydzień później. Ból po jest znośny
Ale teraz macie duże szanse przez kilka cykli !! Działajcie ja właśnie na początku sierpnia mam wizytę tego znajomego gina, spytam go co on o tym sądzi Kurcze nie chcę od razu na in vitro się pisać, myślę że warto powalczyć naturalnie potem stymulacja i mam nadzieję, że będzie dziecko widzę, że tryskasz energią ale to dobrze ;* dałaś mi swoim przykładem trochę więcej wiary może ja tez mam drożne obydwa
Monika7 a co tam u Ciebie? Bywasz na forum, bo coś Cię nie widzę[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022 (9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42 (15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
Mi sama ginekolog powiedziała że winko jest dobre do staran . Ale my mamy tylko takie swojskie , bo te ze sklepu to nieeee ... 🤢Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
Ja właśnie przy winku świętuję mój pierwszy dzień ciąży 😂
nat, Blondyna.B, Anettaa, Wojcinka, DeLaCruz, Kajucha95, Joanka#, Kremówka, Vivian, Zagadka919, annaanja, Axon, Paulina1106 lubią tę wiadomość
Starania od 11.2020
👩 35l 👨40l
06.21 💔 cb
10.21 💔 cp (metotreksat)
03.2022 HSG - lewy jajowód niedrożny, prawy - światło jajowodu ograniczone
06.2022 laparoskopia - oba jajowody drożne
06.22 cb 💔
07.22 cb 💔
25.09 ⏸
27.09 beta 68,6 prog 71
29.09 beta 231
01.10 beta 756 prog 55,8
13.10 3,8mm Okruszka z ❤ Cudzie trwaj 🌈
03.11 2,2cm cudnego Bąbelka🥰
28.11 USG prenatalne 6,2cm Dzidziulka, ryzyka niskie 🥳
13.01 300g chłopaczka 😊❤
17.02 720g Marcelka 😍
22.03 1430g Kluseczka 🤯
06.04 1780g Misiaczka 🐻
11.05 3145g Pączusia 😳
06.06.2023 nasz tęczowy synek jest już z nami 😌 - 3680g, 56cm Miłości -
Czy duphastonu może mieć wpływ na wyniki badań (nie żadne hormony tylko witaminy, homocysteina, żelazo itp)? W poniedziałek idę robić i mam wszystko odstawić do tego czasu, ale dupka bym nie chciała odstawiać.
Przypuszczam że nie ma wpływu, ale wolę się upewnić, a że wy dużo wiecie to pytam was 🙂 -
CestLaVie wrote:
Monika7 a co tam u Ciebie? Bywasz na forum, bo coś Cię nie widzę
Dziś przywitałam się z 16cs… Ech. Za niecałe 3 tygodnie wizyta kwalifikacyjna do histeroskopii 🤞🏻
Widzę, że u Was niedługo rozszerzone badania. Super 🙂 Trzymam kciuki! Co u Was poza tym? -
To jak jest temat % to się zapytam jak u Was dziewczyny z kawa? Przed 1 ciąża nauczyłam się pić parzonej kawy z 2 łyżeczek (wcześniej piłam rozpuszczalna) i tak piłam jakieś 3 miesiące i zaszłam w ciążę. Poczatkiem ciazy rzuciłam ja, bo nie wiedziałam, czy mogę. Później już piłam jedna kawę dziennie, po ciąży tak samo, czasami zdarzyły się 2 kawy. I tak obecnie pije kawe codziennie od 2 lat. Czy jedna, góra 2 kawy parzone dziennie mają duzy wpływ na płodność? 🤷♀️💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Mgdra wrote:To jak jest temat % to się zapytam jak u Was dziewczyny z kawa? Przed 1 ciąża nauczyłam się pić parzonej kawy z 2 łyżeczek (wcześniej piłam rozpuszczalna) i tak piłam jakieś 3 miesiące i zaszłam w ciążę. Poczatkiem ciazy rzuciłam ja, bo nie wiedziałam, czy mogę. Później już piłam jedna kawę dziennie, po ciąży tak samo, czasami zdarzyły się 2 kawy. I tak obecnie pije kawe codziennie od 2 lat. Czy jedna, góra 2 kawy parzone dziennie mają duzy wpływ na płodność? 🤷♀️
Nie wydaje mi się, żeby dwie szklanki, filiżanki kawy miały wpływ na płodność. Ja jestem z gór i tu u nas kawe sie pije litrami🤣 dosłownie czasami to 5 kubków i więcej a dzieci sie rodzą aż tylko🤪 oczywiście taka ilość już zdrowa nie jest ale te 2 filiżanki nie zaszkodzą. W ciąży też można pić ale zaleca sie chyba ograniczyć do jednej w ciągu dnia. Jednak większość kobiet od kawy odrzuca w ciąży więc nie ma z tym problemu, mnie nie odrzuciło i piłam tą jedną (czarna, sypana). Ostatnio przerzuciłam się na rozpuszczalną bo mi coś przestała smakować sypana ;p24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Z kawą uważałam zarówno w pierwszej jak i drugiej ciąży.Kofeina przechodzi przez łożysko i myślę,że nie jest obojętna.Karmiąc malucha nie piłam przez rok.Kofeina metabolizowana jest w wątrobie.Z mlekiem przechodzi jej mało ale i bobas jest mały i jego wątroba wolniej metabolizuje i wyższe stężenie może utrzymywać się dłużej.Oczywiście kawusie odstawiałam po pozytywnym teście,a nawet kilka dni później.
-
nick nieaktualnyMgdra wrote:To jak jest temat % to się zapytam jak u Was dziewczyny z kawa? Przed 1 ciąża nauczyłam się pić parzonej kawy z 2 łyżeczek (wcześniej piłam rozpuszczalna) i tak piłam jakieś 3 miesiące i zaszłam w ciążę. Poczatkiem ciazy rzuciłam ja, bo nie wiedziałam, czy mogę. Później już piłam jedna kawę dziennie, po ciąży tak samo, czasami zdarzyły się 2 kawy. I tak obecnie pije kawe codziennie od 2 lat. Czy jedna, góra 2 kawy parzone dziennie mają duzy wpływ na płodność? 🤷♀️
Ja pije dużo kawy a w wcześniej piłam więcej jak zaszłam w pierwsza ciążę do momentu ukończenia karmienia zastąpiłam zwykła kawę bezkofeinową dallmayr😉