W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKaJa wrote:Dziewczyny, opowiem wam śmieszną historie🤪
Któraś z Was tu napisała, że będzie testować w urodziny harrego pottera..
Dzisiaj zrobiłam sobie taką południową drzemke i co mi sie śniło? Harry potter 🤣 pomagałam mu w jakieś misji ale żeby było śmieszniej to z dzieckiem przy piersi🙈😆 byłam jedynym normalnym człowiekiem i walczyłam z potężną magią i wygrywałam walcząc o harrego, siebie i dziecko🙈
To był po***any sen🤣 ale też piękny bo uświadomił mi jaką siłe może mieć kobieta, która walczy o swoje dziecko. Z drugiej też strony zobaczcie jak nasz mózg jest podatny na sugestie i pragnienia. Niesamowite to jest😜
PS. (Nie, Harry nie był ojcem dziecka...chyba🤣🤣🤣)KaJa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja chyba dzisiaj potrzebuję sprowadzenia na ziemię, bo już zaczynam tworzyć różne dziwne scenariusze. Mianowicie w środę 14dpo zrobiłam betę, wynik <2,3. Odstawiłam proga i czekam na @. No i czekam i czekam dziś 17dpo i dalej jej nie ma. I nie czuję się, żeby miała być. Badałam proga 7dpo i nie był za wysoki, tylko 10, więc na chłopski rozum powinien dość szybko spaść. I się zaczynam zastanawiać, że może to wcale nie był 14dpo, chociaż wykres idealnie wskazuje na ten dzień owulację. Albo że była jakaś mega późna implementacja i jeszcze wtedy nie załapało. Jest to możliwe? Spotkała się któraś z takim przypadkiem? Czy wynik bety 14dpo to już taki 100%?33l. ♀ ➥PCOS
-
Iskra444 wrote:Byłoby ekstra, chociaż połóg to takie 9 brakujących 🙈 na raz 😅😅😅
Ale teraz jestem na etapie ze czekam na drożność.
Stresują mnie te wymazy, bo muszę do labu pojechać po podkłady, pojechać do gin na pobranie i potem pojechać do labu dostarczyć próbki… A ja jak coś robię pierwszy raz to przeżywam jak głupia ze w obce miejsce pójdę, obcy ludzie. No niepoważna jestem. Teraz dla mnie to większy stres niż samo hsg bo szpital już znam, a nawet oddział, bo spędziłam w nim tydzień w 32tc.
Jeśli mój aktualny cykl zakończy się 🙈 też w kolejnym czeka mnie drożność.
Mogłabyś mi podpowiedzieć jak się do tego przygotować? Bo od gina wiem tylko, że rano przychodzę, popołudniu wychodzę ze szpitala. Co ze sobą zabrać?Starania od 09.2020
👱♀️1986
22.07.21 HSG - jajowody drożne ✅
08.2022 - poronienie chybione
04.2023 - ciąża pozamaciczna
🧔1979
[/url] -
Axon, gratulacje! Pięknie zaczął się miesiąc, oby tak dalej!
Ja póki co czekam na @ na pewno przyjdzie. Póki co nie wpisuje się na listę ale jak zacznę nowy cykl to się zgłoszęAxon lubi tę wiadomość
💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Miliam - jasne, tylko jutro, bo dziś imprezuje 💃🕺
Axon - gratulacje!! Progesteron nam się zgadza, przez Ciebie spróbuję jeszcze w poniedziałek sikać 😆Iskra444, Blondyna.B, milam, Axon lubią tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Morgana wrote:Dziewczyny, ja chyba dzisiaj potrzebuję sprowadzenia na ziemię, bo już zaczynam tworzyć różne dziwne scenariusze. Mianowicie w środę 14dpo zrobiłam betę, wynik <2,3. Odstawiłam proga i czekam na @. No i czekam i czekam dziś 17dpo i dalej jej nie ma. I nie czuję się, żeby miała być. Badałam proga 7dpo i nie był za wysoki, tylko 10, więc na chłopski rozum powinien dość szybko spaść. I się zaczynam zastanawiać, że może to wcale nie był 14dpo, chociaż wykres idealnie wskazuje na ten dzień owulację. Albo że była jakaś mega późna implementacja i jeszcze wtedy nie załapało. Jest to możliwe? Spotkała się któraś z takim przypadkiem? Czy wynik bety 14dpo to już taki 100%?
Wykres jest książkowy… 3dni po odstawieniu już się powinno coś dziać. Wiec warto sprawdzic a jeśli to nadal nie ciaza to umow się do ginekologa żeby sprawdził czy nie ma torbieli -
AgaOs wrote:Jeśli mój aktualny cykl zakończy się 🙈 też w kolejnym czeka mnie drożność.
Mogłabyś mi podpowiedzieć jak się do tego przygotować? Bo od gina wiem tylko, że rano przychodzę, popołudniu wychodzę ze szpitala. Co ze sobą zabrać?
Wiec miał mi gin wszystko powiedzieć wtedy. Mówił tez ze jak ze szpitala zadzwonią umowic termin to wszystko mi wyjaśnią, mam nadzieje ze tak będzieAgaOs lubi tę wiadomość
-
mam dziwne uczucie w dole brzucha, mialam czysta glowe, ale przyszedl weekend wiecej czasu na myslenie
dzis 6 dpo byle do piatkowego testowania......Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 20:11
starania od 09.2020
1cs - 5cs "na luzie"
5 cs 11 cs "z pomocą lekarza"
12 cs „wakacje od pomocy medycznej„ - wymazy przed hsg zrobione -> ureaplasma species pozytywny->antybiotyk
10.08.2021 ⏸️ beta hcg 721; progesteron 45,6
12.08.2021 beta hcg 1773
26.08.2021 1 wizyta, 6 mm, mamy serduszko
Ona 28l. 👰♀️ (z 03/04.21) anty tg <0,9✅; anty tpo 0,3✅; kortyzol 7,13⚠; tsh 0,94✅; ft3 3,35✅; ft4 0,78✅; torbiele niegrozne na tarczycy od wielu lat takie same (usg co roku); homocysteina 5,9✅; d3 44✅; b12 462✅; amh 3,96✅, estradiol 49,5✅, lh:fsh 6,6:10 ❌; prolaktyna 15,78✅
supl: LittleMe, EPA + DHA, D3
-
Iskra444 wrote:Masz jakiś test żeby jutro sprawdzic?
Wykres jest książkowy… 3dni po odstawieniu już się powinno coś dziać. Wiec warto sprawdzic a jeśli to nadal nie ciaza to umow się do ginekologa żeby sprawdził czy nie ma torbieli
Chyba tym żal postem wywołałam @ 😂😆
Właśnie pojawiło się plamienie, więc jutro już na bank będzie.33l. ♀ ➥PCOS -
Morgana wrote:Chyba tym żal postem wywołałam @ 😂😆
Właśnie pojawiło się plamienie, więc jutro już na bank będzie.
Duphaston lubi platać figle jak kiedyś czytałam ulotkę to chyba była informacja, że nawet 14 dni po odstawieniu moze sie pojawic krwawieniestarania od 09.2020
1cs - 5cs "na luzie"
5 cs 11 cs "z pomocą lekarza"
12 cs „wakacje od pomocy medycznej„ - wymazy przed hsg zrobione -> ureaplasma species pozytywny->antybiotyk
10.08.2021 ⏸️ beta hcg 721; progesteron 45,6
12.08.2021 beta hcg 1773
26.08.2021 1 wizyta, 6 mm, mamy serduszko
Ona 28l. 👰♀️ (z 03/04.21) anty tg <0,9✅; anty tpo 0,3✅; kortyzol 7,13⚠; tsh 0,94✅; ft3 3,35✅; ft4 0,78✅; torbiele niegrozne na tarczycy od wielu lat takie same (usg co roku); homocysteina 5,9✅; d3 44✅; b12 462✅; amh 3,96✅, estradiol 49,5✅, lh:fsh 6,6:10 ❌; prolaktyna 15,78✅
supl: LittleMe, EPA + DHA, D3
-
Morgana wrote:Chyba tym żal postem wywołałam @ 😂😆
Właśnie pojawiło się plamienie, więc jutro już na bank będzie. -
annaanja wrote:Duphaston lubi platać figle jak kiedyś czytałam ulotkę to chyba była informacja, że nawet 14 dni po odstawieniu moze sie pojawic krwawienie
Ja nie biorę duphastonu, tylko cyclogest i tym razem + prolutex. I przeważnie 2-3 dni po odstawieniu @ była. Widocznie tym razem tak przeciągnęło się po tych zastrzykach.33l. ♀ ➥PCOS -
AgaOs wrote:Jeśli mój aktualny cykl zakończy się 🙈 też w kolejnym czeka mnie drożność.
Mogłabyś mi podpowiedzieć jak się do tego przygotować? Bo od gina wiem tylko, że rano przychodzę, popołudniu wychodzę ze szpitala. Co ze sobą zabrać?
Klapki/kapcie, i jakąś koszule długą - czyli typowa wyprawka na zabieg ginekologiczny do szpitala
Robiłam drożność kilka lat temu więc nie pamiętam jak jest z jedzeniem ale jakąś przekąskę zawsze dobrze mieć przy sobie.
Powodzenia 👍AgaOs lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny nie było mnie pare dni tutaj widze ,ze duzo jest do nadrobienia .
Niestety ja odpadam ze starań jednak wyladowalam wszpitalu z przyczyn zdrowotnych , nawrot boli brzucha podejzenie przewlekłego wyrostka lub innego dziadostwa , ktore mnie doprowadza do silnych boli brzucha po prawej stronie ze wzdeciami zatrzymaniem gazow .Niestety Usg nie potwierdzielo tym razem wyrostka chociaz 2 lata temy bylam leczona antybiotykami na to . Leukocyty spadły po dobie wiec stan zapalny samoczynnie ustapił i bol miną, natomiast usg wykryło mi przypadkowo niewielkiego miesniaka i polipa na szyjce macicy😔 I jakas krew jakby po peknieciu cysty W najblizyszych tygodniach szpital wysle do mnie list z tetminem wizyty na rezonan magnetyczny aby dokladnie znalesc przyczyne boli i ew oparacja mnie czeka jesli to jednak przewleky wyrostek lub co innego🤷♀️ i dodatkowe kompleksowe usg i badania ginekologiczne z przyczyn powyzej .To mi sie porobiło ze nawet do puki nie ustale przyczyny boli i nie wylecze to strach zachodzic w ciaze , w dodatku pewnie nawet to nie mozliwe z przyczynu polipa , wiec musze was niestety opuscić . Ale czasem zajze poniewaz nadal mam zamiar obserwowac i uczyc sie wlasnego ciala ,i mierzyc tempke Gdzie w przyszlisci mi sie to przyda chyba🙂 Wam wszystkim zycze powodzenia i szybkiego zaskoczenia😆
Ale sie rospisałam 🙉Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 21:14
-
Nasti, przykro mi szybkiego powrotu do zdrowia! Oby lekarze szybko postawili Cię na nogi 🤞
-
Nasti obys szybko się wyleczyła i mogła wrócić do starań
Axon super wieści, gratulacje oby to był dobry początek całego miesiąca.
U mnie dopiero parę dni po owu, nie nastawiam się na nic, test zamierzam robić w terminie @. 20 lipca mam wizytę kontrolną, mam nadzieję że chociaż torbiel się wchłonela. Cykle mi się w miarę unormowały ale nie wiem jak z owulacja także zobaczymy.Axon lubi tę wiadomość
-
Wojcinka wrote:Nasti, przykro mi szybkiego powrotu do zdrowia! Oby lekarze szybko postawili Cię na nogi 🤞
Tez chialabym szybko ale na rezonans około 3 tyg mam czekać 😐 Potem nie wiadomo co wykryje i czy czaka mnie operacja czy nie a tego boje sie najbardzierdziej choc zaskoczenie przypadkowe wykrycie bylo ze mam polipa poczytalam troche i ponoć on utrudnia zajscie 😒 to juz całkiem do kitu ,wiec zaczełam sie liczeć z tym ,ze moge zostac tylko z moja pyskata dwojeczka dzieciakow juz😆 .Coz bedzie musialo to mi staczyc 😊 chiciaz nie ma tygodnia gdy moja corka nie powie nam chce miec siostre😂 bo brat jej dokucza🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 22:10
-
milam wrote:Ojej Nasti to nieciekawie. A może ból był spowodowany tym pęknięciem cysty? Trzymam kciuki żeby szybko się z tym uporać.
Dzieki ale No wlasnie nie chociaz lekarz z usg mowi ze byc moze, to jednak taki sam bol był kiedy mialam 2 lata temu gdzie usg potwierdzilo wyrostkek wtedy dostalam antybiotyki i zaznaczyli ze moze ale nie musi sie nawrocić I takie same objawy ktore tez mineły , a dzialo mi sie tak pare razu juz jeszcze przed tymi 2 latami .W kazdym razie cos jest na zeczy Trafiłam na lekarke polke i skierowala mnie na dokladne badania .Wiec teraz musze czekac na zaproszenie .Nawet mi sie nie chce zamartwiac tym opadlam z sil i poprostu sie we wszystkim poddałam i musze nastawic jakos moja uparta psychike na ewentuala operacje ,ktora juz raz uniknełam😄🙈 Co kolwiek to nie jest to juz nawet lekarze sie smieja ,ze moj organizm ze strachu przed operacja sam sobie z tym radzi🙃 ale jesli to wyrostek to nie bezpieczny moze byc ten ktorys raz kiedys .Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2021, 22:46