X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
Odpowiedz

W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!

Oceń ten wątek:
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka90 wrote:
    Ja szczerze mówiąc po pierwszej ciąży mało się udzielam na mamusiowych grupach, zawsze podchodziła z dystansem do osób które znam tylko z internetu ale na poprzedniej grupy wyszło takie bagno, że... Szkoda słów.
    U mnie było podobnie. Ogólnie nie wszysyko źle fatalnie skończyło bo z 6 dziewczynami przeszłysmy na prywatna rozmowę na messangerze 5 lat temu i do tej pory codziennie ze sobą piszemy i się na prawdę zaprzyjaźniłyśmy. Niektóre się już widziały shy na żywo ale większość to z nadal tylko znajomość przez internet, niemniej jednak po tylu latach są to jedna z najbliższych osób w moim życiu ♥️

Ale poza tym miłym akcentem, wyszło wtedy u nas tu na ovu też takie bagno że aż sama nie wierzę że sprawy się tak potoczyły i zakonczyly 🤯

Wyobraźcie sobie ze jak się dowiedziałam 5 lat temu że jestem w ciąży to napisałam oczywiście od razu dziewczynom na forum, ale powiedziałam że czekam aż mąż mnie odwiedzi za 3 dni (bo byłam 300km od domu na szkoleniu) żeby mu powiedzieć w uroczy sposób osobiście. Zaplanowałam cała niespodziankę, mąż przyjechał, było super. Jakos 6 miesięcy później, już dawno po tym jak poroniłam były mąż powiedział mi że w sumie o ciąży wiedział już zanim do mnie przyjechał bo jakas laska anonimowo napisała do niego na fb i mu powiedziała o ciąży zanim ja zdążyłam 🤯 nosz kur... Brak słów. Po tamtej akcji cała nasza grupa tu na ovu się rozpadła po tym jak powiedziałam dziewczynom co się stało.
    Część nas tak jak pisałam, przeszła na priv a reszta rozeszła się kazda w swoją stone. Z fb też wszystkie pokasowałam.

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm / ryzyka niskie
    NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
    11/02 - następna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka, cooooooo????

Masakra!!! Jak? Po co?

Co ludzie maja z głowa. Szok.

uIHap1.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka co za historia!!!! I co za chamstwo!!!

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    U mnie było podobnie. Ogólnie nie wszysyko źle fatalnie skończyło bo z 6 dziewczynami przeszłysmy na prywatna rozmowę na messangerze 5 lat temu i do tej pory codziennie ze sobą piszemy i się na prawdę zaprzyjaźniłyśmy. Niektóre się już widziały shy na żywo ale większość to z nadal tylko znajomość przez internet, niemniej jednak po tylu latach są to jedna z najbliższych osób w moim życiu ♥️

Ale poza tym miłym akcentem, wyszło wtedy u nas tu na ovu też takie bagno że aż sama nie wierzę że sprawy się tak potoczyły i zakonczyly 🤯

Wyobraźcie sobie ze jak się dowiedziałam 5 lat temu że jestem w ciąży to napisałam oczywiście od razu dziewczynom na forum, ale powiedziałam że czekam aż mąż mnie odwiedzi za 3 dni (bo byłam 300km od domu na szkoleniu) żeby mu powiedzieć w uroczy sposób osobiście. Zaplanowałam cała niespodziankę, mąż przyjechał, było super. Jakos 6 miesięcy później, już dawno po tym jak poroniłam były mąż powiedział mi że w sumie o ciąży wiedział już zanim do mnie przyjechał bo jakas laska anonimowo napisała do niego na fb i mu powiedziała o ciąży zanim ja zdążyłam 🤯 nosz kur... Brak słów. Po tamtej akcji cała nasza grupa tu na ovu się rozpadła po tym jak powiedziałam dziewczynom co się stało.
    Część nas tak jak pisałam, przeszła na priv a reszta rozeszła się kazda w swoją stone. Z fb też wszystkie pokasowałam.

O kurcze to jakiś hit! Niektóre dziewczyny to mają nasrane chyba w głowach...

W pierwszej ciąży też powiedzieliśmy zanim jeszcze byłam na usg bo akurat był dzień babci i dziadka ale z perspektywy cxasu myślę że to było głupie. Teraz się chce wstrzymać przynajmniej do zobaczenia fasolki, a myślę że wyjdzie we wrześniu jak nie pójdę do pracy (szkoła).

Ja też z grupą facebookowa mam ok wspomnienia, poznałam tam dziewczynę, która potem wylądowała że mną na porodówce i leżałyśmy w jednej sali, kontakt mamy do dziś. To samo z 3 innymi dziewczynami, czasami się spotykamy, cały czas rozmawiamy.

Ale na tamtej grupie już nie jestem, kiedyś wyszła taka historia a może i nawet więcej... Jedna dziewczyna okłamała nas, że jej ziecko jest w szpitalu, ma wadę serca i może umrzeć a ona jest daleko od domu i prosi o jakieś rzeczy bo nic nie zabrała z domu bo zabrał ich helikopter. Wysyłała jakieś badania, może faktycznie coś było na rzeczy, bo była w tym szpitalu w każdym razie wzięła od dziewczyn mnóstwo rzeczy, pieniędzy i ślad po niej zaginął. Druga dziewczyna uroila sobie 2 ciążę, poród, problemy z tym dzieckiem jak się już urodziło, cuda na kiju, oczywiście żadnego dziecka nie było. Także uważajcie też czym się dzielicie, bo są z pewnością fajne dziewczyny ale są też nawiedzone.

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my tu na szczęście mamy mała grupę i jakby miało jakieś bagno wyjść to myślę że już dawno byłby znaki ostrzegawcze :)

Na szczęście wszystkie wydajecie się być normalne 💛😂

Ale prawda Szyszka, ja żadnych zbiórek anonimowych nie wspieram. Dużo wpłacam na siepomaga, ale tam są zweryfikowane zbiórki. Jak czasami ktoś tu wrzuca link na zrzutkę czy coś to też polecam to olewać, niestety za dużo jest oszustów na świecie i niestety tylko osoby uczciwe i w potrzebie na tym później tracą :(

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️

age.png

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Wojcinka, cooooooo????

Masakra!!! Jak? Po co?

Co ludzie maja z głowa. Szok.
    No niektórzy chyba po rpsotu nie mają co w życiu robić i czerpią radość z dowalania innym i takich intryg. Oczywiście nigdy się nie dowiedziałam kto to był ale od tamtej pory podchodzę do prywatności w internecie zupełnie inaczej.

W ogóle mialam w tamtej grupie np też laske która z mężem mieszkała w Warszawie, oboje po ok 26 lat, młodzi, zdrowi, wykształceni (ona księgowa, on IT) starali się o 1 dziecko. I ona ciągle pisała jak to należy jej się mieszkanie socialne bo od rodziców nic nie dostała i biedna na wszystko musi sama pracować 🙈 ostatecznie dostali jakimś cudem mieszkanie od miastabpo znajomości, ale to była mała kawalerka. Więc robiła aferę ze jest jakaś starsza pani która też ma mieszkanie socjalne (duże - 3 pokoje itd) i mieszkała tam wiele lat z rodziną, ale mąż umarł a dzieci się wyprowadzily więc ona kręciła aferę w urzędzie że powinni ta panią z tego mieszkania wywalić i dać jej to mieszkanie bo jej się bardziej należy 🙈😂 teraz laska z tego co wiem ma już 2 dzieci i dalej mieszkają w tej kawalerce 🤦‍♀️ brak słów

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️

age.png

preg.png
  • Kajucha95 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka 🙈🤣🤣
    Ja pierdziele, jakie historie...

U mnie drugi dzień ciężkiego śniadania, mecze jakas slodka bułkę od godziny, nie jestem w stanie zjeść nic zdrowego i normalnego... Cały czas mi się odbija i tylko czekam aż zwymiotuje. Umowilam się z przyjaciółka na obiad po lekarzu, moze dam radę 🙈

13.07 ⏸️ 💕🤰🏼
    Czekamy na Ciebie, Synku 💙

3jgxyx8dm6498f15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka brak słów, nigdy nie zrozumiem ludzi którzy wtrącają się w życie innych osób, a już obcych to wogole... Oszustów jest mnóstwo, trzeba bardzo uważać nawet na znajomych. Sama znałam taką osobę, która udzielała się bardzo w akcjach charytatywnych, pomagała w zbiórkach, prowadziła licytacje na rzecz chorych, w tym wszystkim była bardzo przekonująca, każdy uważał ja za taka dobra duszyczkę, która lubi pomagać. Po czasie wyszło że była zainteresowana tylko pieniędzmi, którymi chciała sama rozporządzać a po śmierci chorych sobie przywłaszczyć. Płakała na pogrzebach jak bóbr a po godzinie wydzwaniała do rodziny zmarłego w sprawie kasy. Dzwoniła nawet po nocach. Przez takie akcje jestem bardzo nieufna do ludzi, tak naprawdę wszystko o mnie wie tylko moja rodzina, nigdy nie spowiadam się ze wszystkiego nawet " przyjaciółkom"

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajucha95 wrote:
    Wojcinka 🙈🤣🤣
    Ja pierdziele, jakie historie...

U mnie drugi dzień ciężkiego śniadania, mecze jakas slodka bułkę od godziny, nie jestem w stanie zjeść nic zdrowego i normalnego... Cały czas mi się odbija i tylko czekam aż zwymiotuje. Umowilam się z przyjaciółka na obiad po lekarzu, moze dam radę 🙈
    Spoko, ja dzisiaj na śniadanie znowu subway musiałam zamówić 🙈 a już myślałam że mam ten okres za sobą 😅
    Ale fakt faktem jest już trochę lepiej niż było tydzień temu

Kajucha95 lubi tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️

age.png

preg.png
  • Kajucha95 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pracowałam kiedyś w subwayu i nie mam wstrętu do tego jedzenia 😁 warzywa zawsze świeże, mięsa podawane zgodnie z datami waznosci, bardzo to było przestrzegane i nie aż takie złe te składy mies czy wędlin 😊
    Stare studenckie czasy 🙈

Wojcinka lubi tę wiadomość

13.07 ⏸️ 💕🤰🏼

3jgxyx8dm6498f15.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajucha95 wrote:
    Pracowałam kiedyś w subwayu i nie mam wstrętu do tego jedzenia 😁 warzywa zawsze świeże, mięsa podawane zgodnie z datami waznosci, bardzo to było przestrzegane i nie aż takie złe te składy mies czy wędlin 😊
    Stare studenckie czasy 🙈
    Uf już się bałam ze coś złego napiszesz i bym pewnie do WC już biegła 😂

Kajucha95 lubi tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️

age.png

preg.png
  • Kajucha95 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahha niee :) jak na fast foody, to naprawdę jest spoko 😁 teraz to się w ogóle mega pozmieniało, jakieś tortille, cuda niewidy 🙈 bylam niedawno i nie znałam połowy menu

Wojcinka lubi tę wiadomość

13.07 ⏸️ 💕🤰🏼

3jgxyx8dm6498f15.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nie wymiotuje i chyba mój organizm każe mi nadrabiać 😂
    Pochłaniam wszystkie warzywa i owoce jakie spotkam na drodze 😂😂😂

Kajucha95, Wojcinka lubią tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    03.2021 - diagnostyka 🧔🏻- teratospermia, asentospermia, testosteron⬇️ - rozpoczęcie leczenia
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż mam ciarki po tych Waszych historiach!
    Brrr...

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
  • Kajucha95 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra444 wrote:
    Ja dziś nie wymiotuje i chyba mój organizm każe mi nadrabiać 😂
    Pochłaniam wszystkie warzywa i owoce jakie spotkam na drodze 😂😂😂
    Zazdroszczę. Ja sobie zrobiłam kanapki i tak siedzę i je mecze 🤣 muszę przed lekarzem coś zjeść

13.07 ⏸️ 💕🤰🏼

3jgxyx8dm6498f15.png
  • N_a Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Coma widziałam że na sierpniowym mówiłaś Natis żeby sobie kupiła przypinkę "jestem w ciąży".

Jak któraś będzie chciała mogę odesłać, bo mam dwie a pewnie i jeszcze dostanę w przychodni, bo to element paczki powitalnej na 1 trymestr (chodzę do przychodni gdzie ona przyjmuje)

Oo czy dobrze kojarze, że była akcja ze dziewczyny przekazywały je sobie „ na szczęście” żeby zajść? Jak tak to chętnie przygarnę🤨🤞🏼😅

👧🏼2016
    starania o kolejne od 03.2021

TSH ✔️FT3 FT4 anty-Tpo ✔️
    Usg tarczycy ✔️
    Estradiol✔️
    Testosteron✔️Prolaktyna ✔️
    Progesteron ✔️

IO od 04.2021 -> Glucophage XR 750

27.08 ⏸ beta 47.6
    30.08 beta 182
    uwo9vkcb3e1mws64.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N_a wrote:
    Oo czy dobrze kojarze, że była akcja ze dziewczyny przekazywały je sobie „ na szczęście” żeby zajść? Jak tak to chętnie przygarnę🤨🤞🏼😅
    A nie wiem ale mam jedną na zbyciu na ten moment 😉 jeśli chcesz to zapraszam napisz wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izi wrote:
    Aż mam ciarki po tych Waszych historiach!
    Brrr...
    Izi byłaś dzisiaj powtórce bety?

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️

age.png

preg.png
  • Iskra444 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze Wam chciałam powiedzieć ze dziś jest Dzień Leworęcznych!!!
    Mój mąż ma szczęście ze mieszka z dwoma takimi wyjątkowymi osobami 😎😎😎

Ponieważ ja w szkole zaznałam tylko tego ze to „dziwne” i sprawia „trudności” to córkę uczymy zupełnie innego podejścia ;)
    Dlatego my dziś świętujemy 😁😁😁😁

Izi, Blondyna.B, Wojcinka, Kajucha95, Axon, Lucy91 lubią tę wiadomość

Iskierka - 2018👧🏼
    11.2020 - cb
    02.2021 - cb
    07.2021 - ⏸ 💖
    Iskiereczka - 2022😍

f2w3skjodu7e6olv.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskra to wszystkiego dobrego w wasze święto! :)
    Wojcinka - tak, byłam przed pracą i siedzę już jak na szpilkach, niby 13-14 mają być, w środę jakoś po 14 miałam. Jeszcze dziś jadę do rodzinnego domu więc jak będzie coś nie halo to nie wiem jak to dźwignę...

Iskra444, Wojcinka lubią tę wiadomość

♥ staraczka z 2021 - córka '22, wracam do starań
    ♥ ja - niedawno stwierdzona adenomioza
    ♥ mąż stwierdzona przy poprzednich staraniach teratozoospermia, powtórka badań w 2025

♥11.08.21 beta 137,70 - 13.08.21 beta 446,20. Poród 04.2022

♥ 31.12 II beta 52.64. 02.01 beta 203.32 04.01 beta 584.08

preg.png
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ