X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
Odpowiedz

W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!

Oceń ten wątek:
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Ja już dostałam te skierowania na krew wszystkie z medicover, ale nie wiem kiedy to mam w sumie zrobić. Na pierwsza wizytę już? W 7+4? Bez sensu nie? Może na następna?

Ja nie pamietam kiedy to się robiło w 1 ciąży
    Ja dostałam skierowanie jak byłam na wizycie w 6+2 i biło serduszko. Od razu na dół na pobór krwi kazali mi iść. Tydzień później w 7+3 jak poszłam do innego gin to też od razu dostałam skierowania na te same badania (oczywiście nie powtarzałam ich) więc myślę że na twoim miejscu na pewno wykonałabym te badania przed kolejna wizyta żeby lekarz już w razie czego mógł jakieś nieprawidłowości wyłapać jeśli jakieś będą (ale pewnie nie będzie 😉)

Natis, Izi lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm / ryzyka niskie
    NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
    11/02 - następna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze ja w sumie nie planuje żadnych wizyt więcej - to 7+4 pierwsza wizyta i potem chciałam już prenatalne w 12 tygodniu skończonym. Hmmmm. Zrobię może przed ta wizyta w 7+4 bezpośrednio i tyle. Ja potem jade na 2 tyg wakacje wiec i tak się nie wyrobie do 10 tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2021, 08:27

uIHap1.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Tylko ze ja w sumie nie planuje żadnych wizyt więcej - to 7+4 pierwsza wizyta i potem chciałam już prenatalne w 12 tygodniu skończonym. Hmmmm. Zrobię może przed ta wizyta w 7+4 bezpośrednio i tyle. Ja potem jade na 2 tyg wakacje wiec i tak się nie wyrobie do 10 tyg.
    No tak ale czemu po rpsotu nie zrobisz tych badań tak żeby mieć wyniki właśnie już na tą wizytę 7+4? :)

A z innej beczki dziewczyny, raczej te które tak jak ja są w 7-8 tc. Macie tak że bardziej czujecie znowu jajniki? Np przy kaszlu itd? Ja tak od 3 dni czuję że aż przy kaszlu muszę nogi podkorczac jeśli leze 🤷‍♀️ niby czytałam w necie że to normalne ale wolę się z wami skonsultować ;)

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️

age.png

preg.png
  • Kajucha95 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natis wrote:
    Kajucha, na którą godzinę idziesz?
    Trzymam 🤞 i daj znać zaraz po wizycie, będzie wszystko dobrze 💜💙💜
    14 40 :) dam znać jak zawsze :) raczej jestem spokojna, bo widziałam serduszko, co bylam prywatnie z tymi plamieniami :)

Natis, Blondyna.B, Wojcinka lubią tę wiadomość

13.07 ⏸️ 💕🤰🏼
    Czekamy na Ciebie, Synku 💙

3jgxyx8dm6498f15.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ciagle przeczucie ze z tej ciąży niż nie będzie i tak jakoś głupio mi przyjść z wynikami na wizytę gdzie się może okazać ze nie ma zarodka nawet.

Wiem - to głupie, ale ja jakoś nie mogę uwierzyć ze będzie dobrze.

uIHap1.png
  • Kajucha95 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:

A z innej beczki dziewczyny, raczej te które tak jak ja są w 7-8 tc. Macie tak że bardziej czujecie znowu jajniki? Np przy kaszlu itd? Ja tak od 3 dni czuję że aż przy kaszlu muszę nogi podkorczac jeśli leze 🤷‍♀️ niby czytałam w necie że to normalne ale wolę się z wami skonsultować ;)
    Ja czasami jak kaszlne, to mnie brzuch zaciągnie :p ale to przez to, że robimy to źle :) na insta obserwuję kilka fizjoterapeutow uroginekologicznych i oni pokazują jak prawidłowo kaszleć, wstawać z łóżka itp

Wojcinka lubi tę wiadomość

13.07 ⏸️ 💕🤰🏼

3jgxyx8dm6498f15.png
  • Kajucha95 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Ja mam ciagle przeczucie ze z tej ciąży niż nie będzie i tak jakoś głupio mi przyjść z wynikami na wizytę gdzie się może okazać ze nie ma zarodka nawet.

Może i gluoie, ale masz swoje podstawy ku temu. Staraj się jednak myśleć pozytywnie, to dla dzidzi tez dobrze robi 😊

13.07 ⏸️ 💕🤰🏼

3jgxyx8dm6498f15.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma masz skierowanie to idź, w sumie nie robisz ich na własną rękę tylko właśnie ze skierowania a poza tym jak nie będziesz mogła później pójść na wizytę przed prenatalnymi to lepiej zrobić na tą wizytę ☺️
    Ja zawsze robiłam dzień lub dwa przez wizytą żeby były wyniki na świeżo

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Lucy91 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Hej dziewczyny, mam nadzieję że jednak nie zniknięcie stąd na korzyść fb ;) ja konto na fb mam ale raczej tylko z messangera korzystam, poza tym raczej ten minimalny stopień anonimowosci mi tu odpowiada, ze względu na sytuację z którą miałam nieprzyjemność się zmierzyć tu na ovu 5 lat temu kiedy postanowiłyśmy z dziewczynami przestać być anonimowe 🙈
    Zostańcie tu z nami 💗

Ja zostaję. Jakoś tak te mniejsze grupy są dla mnie lepsze ;)
    Ale na fb czasem pewnie o coś zapytam .
    No ale z tymi butelkami w tym czasie to mnie troszkę rozbawiły Panie .

My mamy z mężem ustalone że on wszystko przygotuję jak ja będę w szpitalu . Będzie miał kilka dni na to więc ogarnie temat . Poprostu boimy się, że przygotujemy wszystko tak jak w poprzedniej ciazy to że coś będzie nie tak .

Biochem - 2017 r

Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa

Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)

Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r.
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coma widziałam że na sierpniowym mówiłaś Natis żeby sobie kupiła przypinkę "jestem w ciąży".

Jak któraś będzie chciała mogę odesłać, bo mam dwie a pewnie i jeszcze dostanę w przychodni, bo to element paczki powitalnej na 1 trymestr (chodzę do przychodni gdzie ona przyjmuje)

Wojcinka, N_a lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem uczulona na mamę ginekolog 😂 poznałaś ja?

Ja kiedyś z nudów przeczytałam te jej instastory o miłości i czymstam i uważam, ze jest od czapy 😂

To premium costam to jest na Pradze Południe nie?

uIHap1.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:
    Ja jestem uczulona na mamę ginekolog 😂 poznałaś ja?

Ja kiedyś z nudów przeczytałam te jej instastory o miłości i czymstam i uważam, ze jest od czapy 😂

To premium costam to jest na Pradze Południe nie?
    Ja nie czytałam bardziej medyczne sprawy jej czasem czytam no i sama korzystałam z pomocy fundacji Ernesta. Ale np. sklep i rzeczy w nim w większości są przereklamowane

Nie miałam tej wątpliwej przyjemności, ja chodzę do faceta ginekologa 😉
    Tak Premium Medical na Wiatraku

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie, dziewczyny z Warszawy. Polecicie jakiś gabinet gin gdzie jak przylecimy do polski z mężem na początku września to będziemy mogli pójść RAZEM na usg? Dzięki

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️

age.png

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    coma wrote:

Rozumiem Twoje obawy ale wiesz co... Pieprzyc to czy głupio czy nie 🤷‍♀️ myśl o sobie i dziecku. Pomyśl tak - jeśli na usg okaże się jednak ze z ciążą jest wszystko ok (a ja głęboko w to wierzę) to będziesz już mogła przedyskutować z lekarzem wyniki badań i będziesz wiedziała ze I z dzieckiem i z Tobą wszystko jest ok :) i ze spokojnym duchem pojedziesz na urlop 👍

coma lubi tę wiadomość

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️

age.png

preg.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    O właśnie, dziewczyny z Warszawy. Polecicie jakiś gabinet gin gdzie jak przylecimy do polski z mężem na początku września to będziemy mogli pójść RAZEM na usg? Dzięki

Napisz na priv do mnie :)

uIHap1.png
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    No tak ale czemu po rpsotu nie zrobisz tych badań tak żeby mieć wyniki właśnie już na tą wizytę 7+4? :)

Ja jestem dopiero w 5 i od wczoraj tak czuje właśnie 🙄

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczerze mówiąc po pierwszej ciąży mało się udzielam na mamusiowych grupach, zawsze podchodziła z dystansem do osób które znam tylko z internetu ale na poprzedniej grupy wyszło takie bagno, że... Szkoda słów.

Ja to w ogóle nie zamierzam kupować butelek i tym podobnych pierdół, też myślę dopiero kiedy powiedzieć rodzinie, jeszcze nawet zarodka nie widziałam.

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • coma Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak ogólnie myśle, że to bardzo indywidualne i zależne od relacji z rodzicami, rodziną :)

W 1 ciąży przyznałam się bardzo szybko rodzicom i pamietam, że błagałam żeby nie mówili nikomu, a tego samego dnia poszliśmy na cmentarz do mojego dziadka i mój tata spotkał kolege z pracy i z 20 metrów krzyczał "BEDE DZIADKIEM".

Takze no. Ogólnie urocze, ale nie na etapei 8 tygodnia jak to wtedy było :D

uIHap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z moją gin się umówiłam że skierowanie na badania da mi na następnej wizycie, jak dalej wszystko będzie dobrze, to będzie 9+6. Morfologie i TSH robiłam sama dla siebie miesiąc temu.

Nieźle na tym etapie wybierać butelki i smoczki 😂 nawet jakbym nie miała złych doświadczeń to byłoby to dla mnie za wcześnie, po co maja mi te rzeczy zalegać w domu i się kurzyć przez pół roku.
    A na FB ja się też nie wybieram, bo wogole nie korzystam z mediów społecznościowych, loguje się raz na ruski rok.

• Axon Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dołączyłam na fb z ciekawości sle ani tam ani na fioletowej stronie nie czuję się tak dobrze jak tutaj 😍
    Dziewczyny z Warszawy. Pamietam, że któraś z was chodziła do medicoveru do Justyny Filipek. Czy wiecie kiedy pojawiają się nowe terminy? Przegapilam juz wrzesień? Plus pytanie o Pappa. Dostałam dwa skierowania w apce. Jedno na pappa drugie na usg prenatalne. Na usg udalo mi się zapisać ale przy pappa okienko zapisu nieaktywne. Pan w rejestracji powiedział ze to bedzie razem. Ale pappa to z krwi? A ja mam usg po 17. Nikt mi chyba nie pobierze krwi tak późno?

Iskra444 lubi tę wiadomość

preg.png
    age.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ