W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
-
WIADOMOŚĆ
-
coma wrote:Ja już dostałam te skierowania na krew wszystkie z medicover, ale nie wiem kiedy to mam w sumie zrobić. Na pierwsza wizytę już? W 7+4? Bez sensu nie? Może na następna?
Ja nie pamietam kiedy to się robiło w 1 ciążyNatis, Izi lubią tę wiadomość
-
Tylko ze ja w sumie nie planuje żadnych wizyt więcej - to 7+4 pierwsza wizyta i potem chciałam już prenatalne w 12 tygodniu skończonym. Hmmmm. Zrobię może przed ta wizyta w 7+4 bezpośrednio i tyle. Ja potem jade na 2 tyg wakacje wiec i tak się nie wyrobie do 10 tyg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2021, 08:27
-
coma wrote:Tylko ze ja w sumie nie planuje żadnych wizyt więcej - to 7+4 pierwsza wizyta i potem chciałam już prenatalne w 12 tygodniu skończonym. Hmmmm. Zrobię może przed ta wizyta w 7+4 bezpośrednio i tyle. Ja potem jade na 2 tyg wakacje wiec i tak się nie wyrobie do 10 tyg.
A z innej beczki dziewczyny, raczej te które tak jak ja są w 7-8 tc. Macie tak że bardziej czujecie znowu jajniki? Np przy kaszlu itd? Ja tak od 3 dni czuję że aż przy kaszlu muszę nogi podkorczac jeśli leze 🤷♀️ niby czytałam w necie że to normalne ale wolę się z wami skonsultować -
Natis wrote:Kajucha, na którą godzinę idziesz?
Trzymam 🤞 i daj znać zaraz po wizycie, będzie wszystko dobrze 💜💙💜Natis, Blondyna.B, Wojcinka lubią tę wiadomość
13.07 ⏸️ 💕🤰🏼
Czekamy na Ciebie, Synku 💙
-
Wojcinka wrote:
A z innej beczki dziewczyny, raczej te które tak jak ja są w 7-8 tc. Macie tak że bardziej czujecie znowu jajniki? Np przy kaszlu itd? Ja tak od 3 dni czuję że aż przy kaszlu muszę nogi podkorczac jeśli leze 🤷♀️ niby czytałam w necie że to normalne ale wolę się z wami skonsultowaćWojcinka lubi tę wiadomość
13.07 ⏸️ 💕🤰🏼
-
coma wrote:Ja mam ciagle przeczucie ze z tej ciąży niż nie będzie i tak jakoś głupio mi przyjść z wynikami na wizytę gdzie się może okazać ze nie ma zarodka nawet.
Wiem - to głupie, ale ja jakoś nie mogę uwierzyć ze będzie dobrze.13.07 ⏸️ 💕🤰🏼
-
Coma masz skierowanie to idź, w sumie nie robisz ich na własną rękę tylko właśnie ze skierowania a poza tym jak nie będziesz mogła później pójść na wizytę przed prenatalnymi to lepiej zrobić na tą wizytę ☺️
Ja zawsze robiłam dzień lub dwa przez wizytą żeby były wyniki na świeżo -
Wojcinka wrote:Hej dziewczyny, mam nadzieję że jednak nie zniknięcie stąd na korzyść fb ja konto na fb mam ale raczej tylko z messangera korzystam, poza tym raczej ten minimalny stopień anonimowosci mi tu odpowiada, ze względu na sytuację z którą miałam nieprzyjemność się zmierzyć tu na ovu 5 lat temu kiedy postanowiłyśmy z dziewczynami przestać być anonimowe 🙈
Zostańcie tu z nami 💗
Ja zostaję. Jakoś tak te mniejsze grupy są dla mnie lepsze
Ale na fb czasem pewnie o coś zapytam .
No ale z tymi butelkami w tym czasie to mnie troszkę rozbawiły Panie .
My mamy z mężem ustalone że on wszystko przygotuję jak ja będę w szpitalu . Będzie miał kilka dni na to więc ogarnie temat . Poprostu boimy się, że przygotujemy wszystko tak jak w poprzedniej ciazy to że coś będzie nie tak .Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
Coma widziałam że na sierpniowym mówiłaś Natis żeby sobie kupiła przypinkę "jestem w ciąży".
Jak któraś będzie chciała mogę odesłać, bo mam dwie a pewnie i jeszcze dostanę w przychodni, bo to element paczki powitalnej na 1 trymestr (chodzę do przychodni gdzie ona przyjmuje)Wojcinka, N_a lubią tę wiadomość
-
coma wrote:Ja jestem uczulona na mamę ginekolog 😂 poznałaś ja?
Ja kiedyś z nudów przeczytałam te jej instastory o miłości i czymstam i uważam, ze jest od czapy 😂
To premium costam to jest na Pradze Południe nie?
Nie miałam tej wątpliwej przyjemności, ja chodzę do faceta ginekologa 😉
Tak Premium Medical na Wiatraku -
O właśnie, dziewczyny z Warszawy. Polecicie jakiś gabinet gin gdzie jak przylecimy do polski z mężem na początku września to będziemy mogli pójść RAZEM na usg? Dzięki
-
coma wrote:Ja mam ciagle przeczucie ze z tej ciąży niż nie będzie i tak jakoś głupio mi przyjść z wynikami na wizytę gdzie się może okazać ze nie ma zarodka nawet.
Wiem - to głupie, ale ja jakoś nie mogę uwierzyć ze będzie dobrze.coma lubi tę wiadomość
-
Wojcinka wrote:No tak ale czemu po rpsotu nie zrobisz tych badań tak żeby mieć wyniki właśnie już na tą wizytę 7+4?
A z innej beczki dziewczyny, raczej te które tak jak ja są w 7-8 tc. Macie tak że bardziej czujecie znowu jajniki? Np przy kaszlu itd? Ja tak od 3 dni czuję że aż przy kaszlu muszę nogi podkorczac jeśli leze 🤷♀️ niby czytałam w necie że to normalne ale wolę się z wami skonsultować
Ja jestem dopiero w 5 i od wczoraj tak czuje właśnie 🙄Wojcinka lubi tę wiadomość
Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Ja szczerze mówiąc po pierwszej ciąży mało się udzielam na mamusiowych grupach, zawsze podchodziła z dystansem do osób które znam tylko z internetu ale na poprzedniej grupy wyszło takie bagno, że... Szkoda słów.
Ja to w ogóle nie zamierzam kupować butelek i tym podobnych pierdół, też myślę dopiero kiedy powiedzieć rodzinie, jeszcze nawet zarodka nie widziałam.Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Ja tak ogólnie myśle, że to bardzo indywidualne i zależne od relacji z rodzicami, rodziną
W 1 ciąży przyznałam się bardzo szybko rodzicom i pamietam, że błagałam żeby nie mówili nikomu, a tego samego dnia poszliśmy na cmentarz do mojego dziadka i mój tata spotkał kolege z pracy i z 20 metrów krzyczał "BEDE DZIADKIEM".
Takze no. Ogólnie urocze, ale nie na etapei 8 tygodnia jak to wtedy było -
nick nieaktualnyJa z moją gin się umówiłam że skierowanie na badania da mi na następnej wizycie, jak dalej wszystko będzie dobrze, to będzie 9+6. Morfologie i TSH robiłam sama dla siebie miesiąc temu.
Nieźle na tym etapie wybierać butelki i smoczki 😂 nawet jakbym nie miała złych doświadczeń to byłoby to dla mnie za wcześnie, po co maja mi te rzeczy zalegać w domu i się kurzyć przez pół roku.
A na FB ja się też nie wybieram, bo wogole nie korzystam z mediów społecznościowych, loguje się raz na ruski rok. -
Ja też dołączyłam na fb z ciekawości sle ani tam ani na fioletowej stronie nie czuję się tak dobrze jak tutaj 😍
Dziewczyny z Warszawy. Pamietam, że któraś z was chodziła do medicoveru do Justyny Filipek. Czy wiecie kiedy pojawiają się nowe terminy? Przegapilam juz wrzesień? Plus pytanie o Pappa. Dostałam dwa skierowania w apce. Jedno na pappa drugie na usg prenatalne. Na usg udalo mi się zapisać ale przy pappa okienko zapisu nieaktywne. Pan w rejestracji powiedział ze to bedzie razem. Ale pappa to z krwi? A ja mam usg po 17. Nikt mi chyba nie pobierze krwi tak późno?Iskra444 lubi tę wiadomość