W lipcu seksy i szaleństwa, w kwietniu rodzą się maleństwa!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,
Mam do was kilka pytań bo już jesteście na dalszym etapie 🤰
Czy jeśli usg genetyczne/prenatalne bede miała w 12+3 to będzie ok i czy wtedy bede mogła pobrać krew na pappe wcześniej żeby już była na usg? Wcześniej czyli np 11+5? Czy to za wcześnie? Nie znam sie na tym zupełnie, jeszcze nie wiem czy w ogóle bede robić pappe bo chciałabym zrobic sanco zw na wady u mnie w rodzinie.
Melduje, że po dzisiejszej wizycie mam w brzuchu niezłego uparciucha bo sie chował ale wszystko jest super😊
Miłego wieczoru brzuchatki 😊Lucy91, Iskra444, Wojcinka, Norka01, Natis, Izi, Axon lubią tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
KaJa wrote:Hej dziewczyny,
Czy jeśli usg genetyczne/prenatalne bede miała w 12+3 to będzie ok i czy wtedy bede mogła pobrać krew na pappe wcześniej żeby już była na usg? Wcześniej czyli np 11+5? Czy to za wcześnie? Nie znam sie na tym zupełnie, jeszcze nie wiem czy w ogóle bede robić pappe bo chciałabym zrobic sanco zw na wady u mnie w rodzinie.
Melduje, że po dzisiejszej wizycie mam w brzuchu niezłego uparciucha bo sie chował ale wszystko jest super😊
Miłego wieczoru brzuchatki 😊
Spokojnej ciąży życzę ♥️KaJa lubi tę wiadomość
13.07 ⏸️ 💕🤰🏼
Czekamy na Ciebie, Synku 💙
-
KaJa, mój lekarz mówi ze wg sztuki tego samego dnia powinna być pappa co usg, a jak ktoś nie może to max 3 dni różnicy, no ale tam w systemie jest miejsce na wpisanie daty pobrania pappy wiec jak to będzie pare dni różnicy to myśle ze ok.
A jakie masz wady w rodzinie? Ja bym robiła pappe niezależnie od tego czy robisz sanco, nie wiem czy czytałaś mój post wyżej ale pappa jest dobrym badaniem przesiewowym, ważnym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2021, 17:41
-
coma wrote:KaJa, mój lekarz mówi ze wg sztuki tego samego dnia powinna być pappa co usg, a jak ktoś nie może to max 3 dni różnicy, no ale tam w systemie jest miejsce na wpisanie daty pobrania pappy wiec jak to będzie pare dni różnicy to myśle ze ok.
A jakie masz wady w rodzinie? Ja bym robiła pappe niezależnie od tego czy robisz sanco, nie wiem czy czytałaś mój post wyżej ale pappa jest dobrym badaniem przesiewowym, ważnym.
Czytałam dlatego nad nią myśle. U mnie ciężko powiedziec jaka to była wada, moja matka nie robiła badań wtedy ale moja siostra była w ciężkim stopniu niepełnosprawna fizycznie i umysłowo, zmarła jak miała 3 latka. Druga siostra zmarła po kilku miesiącach bo była skrajnym wcześniakiem. Wole siebie i dziecko przebadać dokładnie wcześniej😊24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
U mnie usg było w piątek a krew w poniedziałek i na następnej wizycie ginekolog wklepał do programu .
W pierwszej ciazy krew oddawalam kilka dni przed usg o ile dobrze pamiętam.
A jak się czujesz ?Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
annaanja wrote:Ja dziś 18 tydzień, appka pokazuje ze dziecko ma 15 cm a za tydzień będzie miało 25 cm 😱
Co do porodu SN czy CC to ja zdecydowanie SN. CC tylko i wyłącznie jeśli będzie taka konieczność.
Lucy piękne maleństwo! 💙 Kocham Twoje wizyty u gin bo daje mi to mały podgląd jak moja Maya najprawdopodobniej teraz wygląda 😉Lucy91 lubi tę wiadomość
-
KaJa lubi tę wiadomość
-
Dziękuje za odpowiedzi😊 a czuje sie kiepsko. Mam mocne bóle brzucha, niby nic sie nie dzieje ale jest to męczące. Takie uczucie ściskania, ciężko to nazwac ale z tego co wiem to moja mama miała też takie bóle w 1 ciąży i przeciwbólowe nie działały. Musze wytrzymać 😜 krwiaka już nie ma, to najważniejsze😊24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
KaJa wrote:Czytałam dlatego nad nią myśle. U mnie ciężko powiedziec jaka to była wada, moja matka nie robiła badań wtedy ale moja siostra była w ciężkim stopniu niepełnosprawna fizycznie i umysłowo, zmarła jak miała 3 latka. Druga siostra zmarła po kilku miesiącach bo była skrajnym wcześniakiem. Wole siebie i dziecko przebadać dokładnie wcześniej😊
Hmmm z ginekologiem prowadzącym chyba powinnaś pogadać jak to najlepiej rozegrać żeby tez nie wydać kasy niepotrzebnie. Jak jest dobrze na USG to już super ♥️ Kiedyś nie było takiego sprzętu i diagnostyki. Trzymam kciuki.
KaJa lubi tę wiadomość
-
Wojcinka wrote:Apka pregnancy+? 😁 tez byłam w szoku że taki przeskok w wielkości malucha był z tygodnia na tydzień ale później doczytałam że do 18 tc Apka podaje wymiar od czubka głowy do pupy a później już od czubka głowy do stópek i stąd ten przeskok 🤪
Co do porodu SN czy CC to ja zdecydowanie SN. CC tylko i wyłącznie jeśli będzie taka konieczność.
Lucy piękne maleństwo! 💙 Kocham Twoje wizyty u gin bo daje mi to mały podgląd jak moja Maya najprawdopodobniej teraz wygląda 😉
Tak! Hahah dobrze wiedzieć 🤦♀️ A ja już zamawiałam nowy drogi olejek do brzucha bo sie przestraszyłam takiego skoku 😂
starania od 09.2020
1cs - 5cs "na luzie"
5 cs 11 cs "z pomocą lekarza"
12 cs „wakacje od pomocy medycznej„ - wymazy przed hsg zrobione -> ureaplasma species pozytywny->antybiotyk
10.08.2021 ⏸️ beta hcg 721; progesteron 45,6
12.08.2021 beta hcg 1773
26.08.2021 1 wizyta, 6 mm, mamy serduszko
Ona 28l. 👰♀️ (z 03/04.21) anty tg <0,9✅; anty tpo 0,3✅; kortyzol 7,13⚠; tsh 0,94✅; ft3 3,35✅; ft4 0,78✅; torbiele niegrozne na tarczycy od wielu lat takie same (usg co roku); homocysteina 5,9✅; d3 44✅; b12 462✅; amh 3,96✅, estradiol 49,5✅, lh:fsh 6,6:10 ❌; prolaktyna 15,78✅
supl: LittleMe, EPA + DHA, D3
-
annaanja wrote:Tak! Hahah dobrze wiedzieć 🤦♀️ A ja już zamawiałam nowy drogi olejek do brzucha bo sie przestraszyłam takiego skoku 😂
A dziewczyny jak tam z ruchami maluchów u was? Bo ja to jestem serio pod wrażeniem jak wyraźnie i często czuję i widzę ruchy małej! Nawet udaje mi się na kamerce złapać kopniaki i mężowi wysyłam filmiki 😂
Co.do wysokości to już na wysokości pępka czuję jej ruchy i ogólnie mam wrażenie jakby ona czasami chciała mi z brzucha przez skórę wyskoczyć 😅 -
nick nieaktualnyLucy słodki bobas 😍
KaJa gratuluję, zycze spokojnej ciąży 😚
Wojcinka u mnie różnie z ruchami. Wcześniej czułam koło pępka, teraz częściej w podbrzuszu a czasami naraz i po lewej i prawej stronie, góra dół, niezła impreza tam w środku 😁Wojcinka lubi tę wiadomość
-
Ruchy zdecydowanie juz bardziej wyraźne. W sobote mialam wrazenie, ze ciagnie mnie za jelito nad pepkiem. Ciekawe co faktycznie zrobila 🤣
Izi, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
KaJa najlepiej lekarza spytaj bo ja miałam przed USG i to jakiś tydzień robione chyba z krwi bo tak mi kazała, sama mi zapisała w jakim zakresie dat zrobić i widziałam, że niektórzy tak praktykują, a niektórzy tego samego dnia czy dzień wcześniej. Ja na test z krwi czekałam na wynik ponad tydzień.
KaJa lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Wojcianka u mnie nie jestem pewna czy to co od niedzieli czasami czuje to ruchy ale możliwe, czasami tylko coś lekko no ale to pewnie przez to łożysko z przodu. Zazdroszczę Wam, że czujecie to tak wyraźnie. Mąż już marzy żeby poczuć albo zobaczyć cokolwiek ale nie widzę na to szans w najbliższym czasie 😂
Dziś nie mogłam namierzyć młodej i się wystraszyłam, jakoś zaniepokoiły mnie wczorajsze bóle, dziś lżejsze już w dole brzucha. Podejrzewam, że się rozrastam powoli plus może wzdęcia i stąd to wszystko.♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Ja czuję ruchy mega często, w sumie zastanawiam się kiedy to dziecko śpi 🙈 też tak macie, bo już się zaczynam martwić ?🤭
U mnie są niżej, pod pępkiem, raz z jednej, raz z drugiej strony. Nawet pisząc to czuję jak mnie skopuje😁Izi, Axon lubią tę wiadomość
💁♀️28
🙋♂️31
starania o pierwsze dziecko od 01.2020
owulacje potwierdzone monitoringiem, jajeczka rosną/ dosyć późna owulacja i krótka f.lutealna
badania nasienia - 09.2020
morfologia 6%✔️
ruchliwe 80%✔️
bezwzględna ilość prawidłowych 22,8mln✔️
30.11- laparoskopia z histeroskopią, udrożniony lewy jajowód, brak endometriozy
17.05- sono hsg, lewy jajowód drożny, prawy przepuścił kontrast z lekkim opóźnieniem.
21.07 ⏸️ 13dpo beta 80,2❣️
23.07 15dpo beta 278,1 ❣️
26.07 18dpo beta 2246
-
No to ja też czuję wszędzie raz koło pępka, raz na dole raz po lewej raz po prawej a czasami nawet po skosie ja widzę 😂 ale byłam zaskoczona ze dno macicy aż do pępka sięga już na tym etapie a ja brzuszek nadal mam malutki 🙈😅
Alisek haha tam moja Maya też chyba nigdy nie śpi, mam tylko nadzieję że wyszaleje się w życiu płodowym i nie zostanie jej tak po urodzeniu 🤪 wiadomo w ciągu dnia jak się ruszam to mniej ją czuję (czuję ale mniej) ale rano i wieczorem, zwłaszcza jak leżę to widzę wyraźnie po której stornie się ułożyła i najśmieszniej jak widać jak przepływa sobie np z lewej do prawej 😅Izi lubi tę wiadomość
-
Izi z dnia na dzień będziesz coraz mocniej czuła zobaczysz mój mąż faktycznie miał jakieś szczęście bo pierwszego wyraźnego kopniaka poczuł w 18 tc
Ale jak masz lozysko z przodu to faktycznie Twój może chwilke dłużej poczekać. Nic się jednak nie martwcie bo później to będzie prada kopniaków i mój np już się teoche znudził moim wolniem go na ruchy malej 🤪😂Izi lubi tę wiadomość
-
Alisek93 wrote:Ja czuję ruchy mega często, w sumie zastanawiam się kiedy to dziecko śpi 🙈 też tak macie, bo już się zaczynam martwić ?🤭
U mnie są niżej, pod pępkiem, raz z jednej, raz z drugiej strony. Nawet pisząc to czuję jak mnie skopuje😁
Moja kopie dużo, kopała koło pępka ale zrobiła zalto chyba bo teraz kopie ciagle gdzieś w dole 😂