Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
Odpowiedz

W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!

Oceń ten wątek:
  • tetyda Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2023, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam takie plany, a jakaś jelitówka mnie dorwała.
    Chociaż wiecie co mówi mózg staraczki? 🤣

Marzycielka lubi tę wiadomość

👩🏻+🧔🏻= ❤️ 2017
    👩🏻+🧔🏻= 💍 13.08.2020 Oświadczyny w Rzymie ❤️
    👩🏻+🧔🏻= 🐶 22.07.2022 Psynek ❤️
    👩🏻+🧔🏻= 💒 16.09.2022

Starania o pierwsze dziecko od początku 2022 roku.
    Leczenie w klinice:
    05.2023 - 1cs Letrozol
    06.2023 - 2cs Letrozol+Ovitrelle
    15.07 ⏸️ 🥹❤️
    17.07 - 41,9 mlU/ml ❤️
    19.07 - 88,5 mlU/ml ❤️
    03.08 - pierwsza wizyta, 4mm, jest serduszko 🥳
    26.10 - dziewczynka? 🥺🩷
    15.11 - 372g pięknej dziewczynki, witaj Jagna ❤️
    17.01 - 1650g 🥰
    19.02 - Nasz największy cud, Jagusia 🩷 34+6, 2790g, 51 cm.

👩🏻 28l.
    AMH - 4.01
    Sono-hsg - Jajowody drożne ✅

🧔🏻 36l.
    Morfologia nasienia 1%
    Badanie USG jąder w porządku 💪🏻

age.png
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2023, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozzzzi wrote:
    Beta 40,70 mlU/ml 🥺
    Prog 31,96 ng/mL
    🥹🥹🥹 Gratulacje 🥰😍❤️

Rozzzzi lubi tę wiadomość

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Paucia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2023, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Paucia 🤩🤩🤩 śliczne Bobo 🤩
    Jak się czujesz Mamusiu? 😊

M_arcysia co do pracy w ciąży to jeśli będę się dobrze czuła itd to planuje pracować do 7/8 miesiąca. Wiem, że w obecnych warunkach mogę sobie na to pozwolić, jednak gdyby coś się działo wcześniej to bez wahania pójdę wcześniej - ciąża będzie dla mnie najważniejsza. Ale pracodawcy planuje powiedzieć na samym początku tak aby miał czas przygotować kogoś na moje stanowisko lub rozdzielić obowiązki. 😊

Dziękuję Kochana ❤️ zmęczona na maxa...ciągle śpię i jestem jakby nieobecna 😁 do tego częsty ból głowy,mdłości i ogólny brak apetytu... Stary się namęczy,ugotuje to,na co mam ochotę...stawia na stół,widzę to i czuje i jednak nie jem 🤣 także jest wesoło...za 2 tygodnie mam usg referencyjne 🥰

Lipcowa,nie przestaje trzymać za Ciebie kciuków ❤️❤️ podglądam na bieżąco co u Ciebie ❤️ wierzę,że z pomocą Bożą już za chwilkę będzie u Was pięknie! 😍🙏🤞🤞❤️

Lipcowa lubi tę wiadomość

12.2021r - 💒
    11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
    03. 2023 - CB 4t 💔
    29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
    30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
    6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
    14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
    07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
    20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
    17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
    preg.png[/url]
  • Miczka Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2023, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje 🐒 👋

• moonflower Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2023, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness13, S.Roszpunka jakie nastroje przed jutrzejszym sikaniem?

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Rozzzzi Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2023, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozzzzi wrote:
    Beta 40,70 mlU/ml 🥺
    Prog 31,96 ng/mL

Dziewczyny, czy ten prog jest Ok? Mam się martwić czy nie? Bo mam dupka w domu jak by tak co 😬

👱🏻‍♀️22
    💒2022
    PCOS
    Starania od 01.2023

6.07 delikatna krecha ⏸️
    4.09 I prenatalne 5,4 cm dzidzi 🥰
    7.11 połówkowe 437 gram 💕
    28.11 779 gram Jagódki🫐👧
    28.12 1380 gram Jagódki 🫐👧
    23.01 2200 gram 👧
    13.02 2863 gram👧
    28.02 pomiędzy 3200 a 3600 gram Jagody
    14.03 3650 gram👧

19.03.2024 Jagoda 3640g 53cm 👧🫐

age.png
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozzzzi wrote:
    Dziewczyny, czy ten prog jest Ok? Mam się martwić czy nie? Bo mam dupka w domu jak by tak co 😬
    Jest ok 🙂

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozzzzi wrote:
    Ja myślę że nie masz się co martwić, wg mnie jest ok

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • Rozzzzi Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2023, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny! 🫶
    Trzymam kciuki za jutrzejsze testujące ❤️

Tydzień ciazy liczy się od ostatniej miesiączki prawda? Bo apka mi wyliczyła dziś 5 tydzień, @ była 4.06
    W poniedziałek wyjeżdżamy na wczasy ale zdążę jeszcze zrobić betę i wynik sprawdzić na wczasach…
    ale potwierdzić do gin pójdę jak wrócimy, pokazuje mi ze wtedy będzie 6 tydzień i pare dni

👱🏻‍♀️22
    💒2022
    PCOS
    Starania od 01.2023

6.07 delikatna krecha ⏸️
    4.09 I prenatalne 5,4 cm dzidzi 🥰
    7.11 połówkowe 437 gram 💕
    28.11 779 gram Jagódki🫐👧
    28.12 1380 gram Jagódki 🫐👧
    23.01 2200 gram 👧
    13.02 2863 gram👧
    28.02 pomiędzy 3200 a 3600 gram Jagody
    14.03 3650 gram👧

19.03.2024 Jagoda 3640g 53cm 👧🫐

age.png
  • moonflower Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2023, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozzzzi wrote:
    Dziękuje dziewczyny! 🫶
    Trzymam kciuki za jutrzejsze testujące ❤️

Tydzień ciazy liczy się od ostatniej miesiączki prawda? Bo apka mi wyliczyła dziś 5 tydzień, @ była 4.06
    W poniedziałek wyjeżdżamy na wczasy ale zdążę jeszcze zrobić betę i wynik sprawdzić na wczasach…
    ale potwierdzić do gin pójdę jak wrócimy, pokazuje mi ze wtedy będzie 6 tydzień i pare dni
    Wtedy może być widać serduszko juz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2023, 21:01

2.07.2012 💙
    22.11.2016 💔
    15.05.2023 💔
    9.07.2024 💙
    age.png
  • malutka203 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    Malutka doglądam Cię cały czas i mega się cieszę Twoim szczeciem x3 💟 przepięknie, chociaż pewnie nie łatwo będzie przy 3 malutkich, ale będziesz i jesteś cudowna mama 🫶

Ps. Malutka już niedługo nie będzie taka malutka jak urosną bejbiczki 🤣😁🫣💟

Cukruś, ja też cię „podglądam” na bieżąco i baaardzo mocno ci kibicuję 😊 i wierzę, że już niedługo zobaczysz upragnione dwie kreseczki ❤️

PS. Malutka może nie będę, tylko szkoda że to nie działa też na wzrost. Niedługo łatwiej będzie mnie przeskoczyć niż obejść 😂

Cukruś, Hope... lubią tę wiadomość

32 lata
    03.2019 - Lenka ❤️
    27.04 - ⏸️
    2.05 - beta 2299,6
    24.05 - 3 serduszka 🥹🥹🥹❤️❤️❤️
    21.08 - 331g, 359g i 344g maluszków 💙💙💙
    4.09 - wizyta

preg.png
  • Natka9106 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2023, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Gratuluje wszystkich pozytywnych testów 🤩🤩🤩
    Zdecydowałam się napisać, bo muszę się komuś wygadać.
    Mam 32 lata, o pierwsze dziecko staramy się świadomie od prawie roku. To jak bardzo głośno słyszę tykanie zegara biologicznego z tyłu głowy wiem tylko ja😢😢 w tym miesiącu starania musiały zostać odłożone, ponieważ mój partner jest przez miesiąc na wyjeździe zagranicą. Przyjedzie za 2 tygodnie. Przez czas jego nieobecności ja tak bardzo skupiłam się na suplementacji, zdrowym stylu życiu, żywieniu, ćwiczeniach że momentami myślę że z tego powodu oszaleje. Tak bardzo zależy mi na ciąży. Nie ukrywam że wielkie nadzieję pokładałam w przyszłym cyklu. Mój partner teoretycznie w tym czasie powinien byc w domu przez 2 tygodnie przed kolejnym wyjazdem na miesiąc. I tu właśnie następuje cały problem, który mnie wręcz załamał. Dzisiaj oznajmił mi że będzie musiał wyjechać kilka dni prędzej, bo dostał od firmy informacje o przyspieszeniu zlecenia. Jego wylot przypada w dniu lub dzień przed szacowaną owulacją. Nawet nie wiecie jak mnie to załamało. Bo jeśli nie daj Boże coś się u mnie przesunie, to kolejny cykl spisany na straty. Dodam również że kolejne 2 także będą przypadać na jego nieobecność, więc nici ze starań i tak o to mijają kolejne bezowocne miesiące i nastąpi końcówka roku.
    Poza tym podczas wyjazdów, mój partner bardzo ciężko pracuje fizycznie po 12 godzin dziennie i wiem że taki tryb życia nie sprzyja plodnosci.
    Pewnie uznacie mnie za wariatke, ale jestem w tym momencie rozgoryczona i ryczę z bezsilności. Popadam chyba w jakas obsesje, A zegar tyka....😭😭😭😭😭
    Jeśli macie jakieś rady jak zachować chociaż minimum wsparcia plodnosci mojego M. na tych wyjazdach będę wdzięczna. Zastanawiam się nad kupnem takich kasetek na lekarstwa, żeby porobić mu dawki suplementów na wyjazd. Co myślicie? Może któraś z was przeżywa podobne rozterki?

• S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2023, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonflower wrote:
    Agness13, S.Roszpunka jakie nastroje przed jutrzejszym sikaniem?

Bez szału 🙂 będę zgłaszać biel na bank 🙂

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2023, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:
    Cześć dziewczyny
    Mam 32 lata, o pierwsze dziecko staramy się świadomie od prawie roku. To jak bardzo głośno słyszę tykanie zegara biologicznego z tyłu głowy wiem tylko ja😢😢 w tym miesiącu starania musiały zostać odłożone, ponieważ mój partner jest przez miesiąc na wyjeździe zagranicą. Przyjedzie za 2 tygodnie. Przez czas jego nieobecności ja tak bardzo skupiłam się na suplementacji, zdrowym stylu życiu, żywieniu, ćwiczeniach że momentami myślę że z tego powodu oszaleje. Tak bardzo zależy mi na ciąży. Nie ukrywam że wielkie nadzieję pokładałam w przyszłym cyklu. Mój partner teoretycznie w tym czasie powinien byc w domu przez 2 tygodnie przed kolejnym wyjazdem na miesiąc. I tu właśnie następuje cały problem, który mnie wręcz załamał. Dzisiaj oznajmił mi że będzie musiał wyjechać kilka dni prędzej, bo dostał od firmy informacje o przyspieszeniu zlecenia. Jego wylot przypada w dniu lub dzień przed szacowaną owulacją. Nawet nie wiecie jak mnie to załamało. Bo jeśli nie daj Boże coś się u mnie przesunie, to kolejny cykl spisany na straty. Dodam również że kolejne 2 także będą przypadać na jego nieobecność, więc nici ze starań i tak o to mijają kolejne bezowocne miesiące i nastąpi końcówka roku.
    Poza tym podczas wyjazdów, mój partner bardzo ciężko pracuje fizycznie po 12 godzin dziennie i wiem że taki tryb życia nie sprzyja plodnosci.
    Pewnie uznacie mnie za wariatke, ale jestem w tym momencie rozgoryczona i ryczę z bezsilności. Popadam chyba w jakas obsesje, A zegar tyka....😭😭😭😭😭
    Jeśli macie jakieś rady jak zachować chociaż minimum wsparcia plodnosci mojego M. na tych wyjazdach będę wdzięczna. Zastanawiam się nad kupnem takich kasetek na lekarstwa, żeby porobić mu dawki suplementów na wyjazd. Co myślicie? Może któraś z was przeżywa podobne rozterki?
    Przede wszystkim zadbaj o swoje zdrowie psychiczne. Bo takie myślenie, zamartwianie się bardzo nie służy zajściu w ciążę. Dla partnera kup witaminy, ja polecam fertistim to są saszetki. Jak pracuje po 12h, to będzie mu to lepiej ogarnąć moim zdaniem. Jeżeli wiesz dokładnie kiedy masz owulacje, to powinniście zdążyć. Plemnik żyje do 5 dni. Pytanie jak mocno zmieniłaś swój styl życia. Bo to może być szok dla organizmu i faktycznie może się coś poprzestawiać. Ile trwają Twoje cykle, chodzisz na monitoringi, robisz testy owu, mierzysz temperaturę?
    I uwierz 32 lata to nie jest dużo. Są tu dziewczyny, które są starsze o kilka lat i walczą o pierwsza dziecko. A ja jestem tylko rok młodsza od Ciebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2023, 22:22

Natka9106 lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • M_arcysia Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2023, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9106 wrote:
    Cześć dziewczyny

Zadbaj o swój spokój psychiczny, bo zwariujesz od tego wyliczania, kalkulowania. Możecie też starac się przed wyjazdem męża, plemniki też potrafią trochę pożyć w sprzyjającym środowisku.
    Wiesiołek dobrze wpływa na śluz więc myślę że warto go brać, ale do owulacji- później już nie.
    Są też witaminy dla mężczyzn, ale mój jada orzechy brazylijskie i bierze podstawy Wit C,D,E, kwas foliowy.
    Powiem ci że robiliśmy badania nasienia i bałam się że wyjdą źle, bo mąż też dużo pracuje, łatwo się stresuje bez jakieś większych powodów, pracuje w bardzo niekorzystnych warunkach dla plemników bo
    Spędza 8h w bardzo wysokich temperaturach i fakt morfologia bez szału bo 4% ale w normie mimo wszystko :) za to jest ich baaardzo dużo ponad normę,są ruchliwe i żywotność 90%, fragmentacja też wyszła super więc finalnie jest całkiem dobrze.
    Może i u Was też jest dobrze i wyniki ma ok to jest szansa że ten plemnik przeżyje te parę dni :)

A tak dla Twojego spokoju nie ma kompletnie żadnej szansy,żeby przełożył wyjazd o kilka dni ?
    Jeśli szef jest w porządku to jest szansa się dogadać może ?

2017 - 👶
    05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
    01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
    Kariotyp mój ✅
    Kariotyp męża ✅
    Estriadol,prolaktyna,progesteron,
    FSH ✅
    DHEA-S04 ✅
    Witd.D- 46,6 ✅
    Zespół antyfosfolipidowy ❎
    ANA 4 dodatnie, miano 1:320

On:
    Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
    Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌

24.07 ⏸️
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2023, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M_arcysia wrote:
    Zadbaj o swój spokój psychiczny, bo zwariujesz od tego wyliczania, kalkulowania. Możecie też starac się przed wyjazdem męża, plemniki też potrafią trochę pożyć w sprzyjającym środowisku.
    Wiesiołek dobrze wpływa na śluz więc myślę że warto go brać, ale do owulacji- później już nie.
    Z tym wiesiołkiem to też nie jest tak do końca. Trzeba na sobie przetestować. Mi np zrobił „rozpiździel” Moon też pisała, że ją „ni grzeje ni ziębi”. Bardziej polecane chyba jest siemię lniane.

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Butterfly23 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2023, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:
    Bez szału 🙂 będę zgłaszać biel na bank 🙂
    Hej! Gdzie pozytywne nastawienie? Melduje się jutro pod kibelkiem 😁🤞🏻🤞🏻🤞🏻🍀

S.Roszpunka lubi tę wiadomość

03.2023💔 8tc 👼

01.2025🔜 ivf
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2023, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimi_m wrote:
    Witajcie,

można dołączy? ;-)
    Cześć z Was może mnie kojarzy.

Owulka była wczoraj testuje 18.07 - 11dpo.

Mam 2 dzieci 13 i 8, w maju się nie udało - miałam zabieg w 10tc, zatrzymało się w 6tc.

Ja z tych pracujących zawsze, fajna prace mam ostatnio w piątek byłam a w niedziele urodziłam.

Marzycielka - kibicowała CI po cichu ostatnio, mąż dał się przekonać na nr. 4 ;)?

Dziękuję za kibicowanie Kochana 😘
    Tak 🤩 dał się namówić 🤩

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2023, 00:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozzzzi wrote:
    Beta 40,70 mlU/ml 🥺
    Prog 31,96 ng/mL

Wspaniała wiadomość 😁
    Rośnijcie zdrowo 😘

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2023, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Miałam zgłosić biel, ale coś chyba się nie udało.....
    https://ibb.co/99jWhh8
    Na zdjęciu ledwo widać, na żywo bardziej, mąż też widzi. Ale numer! W sumie to dziś mam 11 dpo, czy dzień przed malpiskiem, to kreska może być blada. Jutro pojadę popołudniu na betę, pewnie rano też nasikam.
    No szok......

Wrazluwa, Niesia90, Arieen, gattina, Emka06, Wron Kraa, Angi90 , moonflower, Incognitka, Agness13, xMartaa, Marzycielka, iskierka✨, Niaha, Cukruś, Jagodecka lubią tę wiadomość

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ